Αστεία-Περίεργα-Ενδιαφέροντα Βίντεο & Φωτογραφίες

Φίλε μου από μικρός ασχολιομουν με ότι έχει να κάνει με τη θάλασσα και την πισίνα ,από καταδύσεις ελεύθερες και με μπουκάλες, ψαροτούφεκα, κολυμβητήριο σε πανελλήνια πρωταθλήματα και πόλο. Ήμουν μέρα παράμερα ,αν όχι κάθε μέρα,μέσα στη θάλασσα,χειμώνα - καλοκαίρι φυσικά. Είχα φτάσει και στο ψαροτούφεκο σε καλό επίπεδο, έχουμε βγάλει με τον κολλητό μου ( γράφω έχουμε και όχι έχω ,γιατί σε αυτά τα ψάρια θες πάντα βοήθεια) μεγάλους ροφούς, συναγρίδες και μεγάλη μου παλαβομαρα ήταν τα μεγάλα μαγιάτικα. Όσο μεγαλώναμε τόσο καταλαβαίναμε την καταστροφή που κάναμε αν χτυπαγαμε έναν μεγάλο ροφό.. γιατί καταστροφή είναι όταν βγάζεις τον κυρίαρχο της περιοχής. Αν βγάλεις τον ροφό, εξαφανίζεται όλη η ζωή σε έναν τόπο.. αν έβγαζες τον δεύτερο ή καλύτερα τον τρίτο σε μέγεθος ψάρι πάντα θα υπήρχε ζωή να μείνει. Έχω βγάλει 21 κιλά ροφό και κάτσαμε με όλο το σόι να τον φάμε . Νταξει δεν έχει την γεύση σαν έναν ροφό 3-4-5 κιλά.. όπως και στα υπόλοιπα είδη ισχύει αυτό. Άλλη η γεύση της συναγρίδας της 3κιλης και άλλη της 8-9 κιλών (σπάνια ψάρια). Γούστα είναι βέβαια αυτά αλλά είναι σαν να σου λέω να βγάλεις κιλισιο λαυράκι και να βγάλεις και ένα 2κιλι ιχθυοτροφείου..η μέρα με την νύχτα οι διαφορές τους γευστικά.Δυστηχως σταμάτησα το ψαροτούφεκο πάνω στα καλύτερα μου χρόνια μου.
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό αυτά τα ψάρια και μεγαλύτερα δε τα βγάζεις πάντα δε γίνετε και τίποτε όμως αν βγάλεις και κάποιο ξέρω ένα δύο ψάρια που κυκλοφορούν ροφούς αν των 30 κιλών ο ένας μπορεί να είναι και 50 δεν τα επιχειρεις όχι γιατί δε βγαίνουν αλλά γιατί χαλάς όλο οικοσύστημα .

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό αυτά τα ψάρια και μεγαλύτερα δε τα βγάζεις πάντα δε γίνετε και τίποτε όμως αν βγάλεις και κάποιο ξέρω ένα δύο ψάρια που κυκλοφορούν ροφούς αν των 30 κιλών ο ένας μπορεί να είναι και 50 δεν τα επιχειρεις όχι γιατί δε βγαίνουν αλλά γιατί χαλάς όλο οικοσύστημα .
Είναι ο λόγος που λέμε καμιά φορά,ότι, τα βυθόμετρα χαλαν την θάλασσα ή ότι ο ψαροτουφεκάς μπορεί να κάνει διαχείριση γιατί μπορεί να επιλέξει τι ψάρι να πάρει..

Εκτός θέματος παιδιά αλλά όταν γύρω σου πατέρας θέιοι είναι ψάροτουφεκάδες γίνεσαι και εσύ αφού μεγαλώνεις παραθαλάσσια ,παιδιά θυμάμαι έλεγε η μάνα μου ότι έχει ψάρια και τρέχαμε να φύγουμε από το σπίτι τα είχαμε σιχαθεί .Όλοι οι συγγενείς ερχόντουσαν να φάνε ψάρια και εμείς φεύγαμε.

Είναι ο λόγος που λέμε καμιά φορά,ότι, τα βυθόμετρα χαλαν την θάλασσα ή ότι ο ψαροτουφεκάς μπορεί να κάνει διαχείριση γιατί μπορεί να επιλέξει τι ψάρι να πάρει..
Να ξέρεις κάπου είδα εκτός Ελλάδος υποβρύχια συσκευή με κάμερα και αγκίστρι και δόλωμα επάνω τηλεκατευθυνόμενη ώστε να βλέπεις και να πας το δόλωμα στο ψάρι ,δε θέλω να ψαρέψω έτσι δεν είναι δίκαιο .Όσο για το βυθόμετρο έχει χρησιμότητα γιατί βλέπεις τις ξέρες και τα βαθιά σηκώματα αλλά βλέπεις και τα ψάρια όμως.Ολα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά.Τωρα έχουν εξελιχθεί πολύ τα πράγματα αν διαθέσεις χρήμα και με τζιγκινγκ βγάζουν πολλά ψάρια βέβαια πλειοψηφία φαγκρι και συναγρίδες.

Αν δεν γίνομαι αδιάκριτος.Γιατί;
Η τότε κοπέλα μου φοβόταν..τι να σου πω τώρα.. σπάσαμε λίγο πριν τον αρραβώνα,σε έναν καναπέ θα είχα καταλήξει να βλέπω ειδήσεις. . Πέρασαν τα χρόνια και όταν ξαναπροσπάθησα να ξεκινήσω , το ζευγάρι μου στο ψαροτούφεκο,ο καλός μου φίλος ,τον έπιασε μια αλεργια και άρχισε να πρήζεται. Διαπιστώθηκε ότι είχε αλεργια στο .. κρύο! Δε το πίστευα όταν μου το έλεγε. Αυτό του είπε η αλεργιολογος, από τότε χαπακι παίρνει κάθε χειμώνα ακόμα και για να πάρει τη μηχανή να πάει στη δουλειά του. Την πρώτη φορά που το έπαθε ευτυχώς ήταν κοντά το σκάφος και τον τράβηξα μέσα ,του έσκισα τη στολή για να μπορεί να πάρει ανάσα και κάλεσα λιμεναρχείο. Ευτυχώς ήμασταν κοντά σε παραλία και όλα πήγαν κατευχην. Με τι όρεξη να ξαναπέσεις μεστή θάλασσα.. πιάσαμε τα ψαρέματα από τη στεριά αλλά καμιά σχέση..

Η τότε κοπέλα μου φοβόταν..τι να σου πω τώρα.. σπάσαμε λίγο πριν τον αρραβώνα,σε έναν καναπέ θα είχα καταλήξει να βλέπω ειδήσεις. . Πέρασαν τα χρόνια και όταν ξαναπροσπάθησα να ξεκινήσω , το ζευγάρι μου στο ψαροτούφεκο,ο καλός μου φίλος ,τον έπιασε μια αλεργια και άρχισε να πρήζεται. Διαπιστώθηκε ότι είχε αλεργια στο .. κρύο! Δε το πίστευα όταν μου το έλεγε. Αυτό του είπε η αλεργιολογος, από τότε χαπακι παίρνει κάθε χειμώνα ακόμα και για να πάρει τη μηχανή να πάει στη δουλειά του. Την πρώτη φορά που το έπαθε ευτυχώς ήταν κοντά το σκάφος και τον τράβηξα μέσα ,του έσκισα τη στολή για να μπορεί να πάρει ανάσα και κάλεσα λιμεναρχείο. Ευτυχώς ήμασταν κοντά σε παραλία και όλα πήγαν κατευχην. Με τι όρεξη να ξαναπέσεις μεστή θάλασσα.. πιάσαμε τα ψαρέματα από τη στεριά αλλά καμιά σχέση..
Σώπα ρε...

Να ξέρεις κάπου είδα εκτός Ελλάδος υποβρύχια συσκευή με κάμερα και αγκίστρι και δόλωμα επάνω τηλεκατευθυνόμενη ώστε να βλέπεις και να πας το δόλωμα στο ψάρι ,δε θέλω να ψαρέψω έτσι δεν είναι δίκαιο .Όσο για το βυθόμετρο έχει χρησιμότητα γιατί βλέπεις τις ξέρες και τα βαθιά σηκώματα αλλά βλέπεις και τα ψάρια όμως.Ολα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά.Τωρα έχουν εξελιχθεί πολύ τα πράγματα αν διαθέσεις χρήμα και με τζιγκινγκ βγάζουν πολλά ψάρια βέβαια πλειοψηφία φαγκρι και συναγρίδες.
Η τεχνολογία στη φύση όταν έχει να κάνει με το κέρδος του ανθρώπου μόνο κακό κάνει για εμένα.. είτε λέγεται 4*4 είτε βυθόμετρο..στη θάλασσα γεννήθηκα,ξέρω τι κακό μπορεί να προκαλέσει ο άνθρωπος...

Σώπα ρε...
Μεγάλη ιστορία και πραγματικά ακόμα και τώρα μου είναι αδιανόητο να έχεις αλεργια στο κρύο. Το τεστ από όσο μου είπε ήταν απλό. Του έβαλε ένα παγακι στο χέρι και άρχισε αυτόματα να πριζεται. Κλιματισμό στο σπίτι του δεν έχει !! Το καλοκαίρι δεινοπαθω να πιούμε καφέ στο σπίτι του.. και εκείνος φυσικά ζεσταίνεται αλλά δε μπορεί να κάνει αλλιώς!

Το σε τί μπορεί να έχει αλλεργία ένας άνθρωπος είναι απίστευτο...
Ένας από την παρέα που κυνηγάμε μαζί έχει αλλεργία στον ιδρώτα του. Στον δικό του ιδρώτα!!!!
Και είναι και πλακάς ο άνθρωπος, όλη μέρα στην οικοδομή. Αναγκάστηκε να αλλάξει επάγγελμα και πλέον κυκλοφορεί μόνιμα με τις ενέσεις μαζί του μην τύχει και ιδρώσει...

Γιαααα καντο φραγκοδυφραγκα......
Το logo της browning έχει ένα θυληκό και ένα αρσενικό ελάφι , εσωτερικά το λευκό χρώμα είναι το θυληκο και όλο μαζί είναι το αρσενικό . Δεν το είχες προσέξει ποτε ;;;

Όποτε η ερώτηση είναι : μέσα στο σύννεφο που τον είδες ρε γάτε το θυληκο ;;; 😂

Back