Αστεία-Περίεργα-Ενδιαφέροντα Βίντεο & Φωτό - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
.
....όταν είχα ξανανεβάσει μια φωτογραφία της την είχα αποκαλέσει Καρυάτιδα...όμως το ίδιο και τότε όταν όντως έμοιαζε Ξαδέλφη με αυτές του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης όπως πολύ όμορφα την περιγράφει ο αρθρογράφος....πρέπει να ναι 1970!...

View attachment 46499

Αξίζει να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο του περιοδικού....

Προσέξτε πως την περιγράφει ο αρθρογράφος, και τι λέει για τα μάτια της…ο καθρέφτης της ψυχής!

View attachment 46500
Μία από τις πιο όμορφες Ελληνίδες και πολύ καλή ηθοποιός! Δυστυχώς δεν ξεπέρασε ποτέ τον Βελουχιώτη - και άτυχη η απόφασή της να μην ζήσει στην Ελλάδα αλλά στην Ιταλία όταν ήταν στις δόξες της και όχι μόνο την περίοδο της χουντας. Είμαι τυχερός που την συνάντησα, όπως και τον Γιάννη Βόγλη στην Ναύπακτο, πριν 15 χρόνια (καλοκαίρι 2009) όταν ο Βόγλης ήταν διευθυντής του Θεάτρου Πάτρας, στο εστιατόριο της Μαρίας Λόης. Ευτυχώς έχει καλές ανηψιές και την προσέχουν σήμερα.
1650059361685.png

Και ένα ρητό που άκουσα πρόσφατα για τα ανήψια:
Οποιον αγαπά ο Θεός του δίνει παιδιά, όποιον αγαπά ο διάολος, του δίνει ανήψια :)

Last edited:
Καλημέρα Κωστή!:)

Αν τους βάλεις διπλά δίπλα Αλβανούς, Τούρκους και Βουλγάρους, εμείς υπάρχουμε? - δεν υπάρχουμε, άντε μέχρι τον Ισθμό και πολύ μας είναι...

Υ.Γ...το αρχικό σχέδιο των Μεγάλων Δυνάμεων μετεπαναστατικά, για εκεί ήταν... ε?...κοίτα σύμπτωση!

...αξίζει νομίζω μια και πιάσαμε τ' αρνιά και τα κατσίκια...:)

[....]

Ο Δημήτριος Υψηλάντης (1793-1832) ήταν πατριώτης μέχρις αυτοθυσίας. Αφιέρωσε την περιουσία του και την ίδια τη ζωή του στην Επανάσταση του 1821. Ήταν γόνος της Ποντιακής καταγωγής οικογένειας των Υψηλαντών, οι οποίοι ήσαν παρόντες στους Αγώνες του Έθνους από τον 9ο αιώνα.

Διηγείται ο Φιλήμων ότι ο Κολοκοτρώνης παρέθεσε στον Υψηλάντη γεύμα, στην ύπαιθρο βεβαίως. Για την περίσταση ήταν ηγεμονικό: Ψητό αρνί, τυρί σε ασκί «δεινώς αλμυρό», ρετσίνα σε ασκό και αζυμίτης χωρικός άρτος. Αντί τραπεζιού κλαδιά σκήνου. Φυσικά ουδέν τραπεζικό σκεύος υπήρχε, πιάτο, μαχαίρι, πηρούνι, κούπα για κρασί και νερό. Ο Κολοκοτρώνης έκοψε με τα χέρια και του έδωσε το ψωμί, το κρέας και το τυρί. Το κρασί του το προσέφερε μέσα σε ξεραμένη φλούδα κολοκύθας.

Ο Υψηλάντης προσαρμόστηκε αμέσως στην πρωτόγνωρη κατάσταση. Κάθισε οκλαδόν και ευχαριστήθηκε φαγητό και πιοτό. Ενθουσιασμένος ο Γέρος του Μωριά του είπε: «Έτσι Πρέντσιπα θα τρως πλια και θα πίνεις δια την ελευθερία της Πατρίδας». Ο Υψηλάντης χειροκρότησε ενθουσιασμένος. Σημειώνεται ότι ο Φιλήμων διηγείται το συμβάν ως μάρτυρας του γεγονότος, αφού, ως γραμματέας του Υψηλάντη, ήταν εκ των συνδαιτυμόνων του γεύματος.

[....]

Καλημέρα Κωστή!:)

Αν τους βάλεις διπλά δίπλα Αλβανούς, Τούρκους και Βουλγάρους, εμείς υπάρχουμε? - δεν υπάρχουμε, άντε μέχρι τον Ισθμό και πολύ μας είναι...

Υ.Γ...το αρχικό σχέδιο των Μεγάλων Δυνάμεων μετεπαναστατικά, για εκεί ήταν... ε?...κοίτα σύμπτωση!
Καλημέρα φίλε Ιωάννη! Να πω πρώτα σε όλους τους συναδέλφους ότι αυτό το βίντεο δεν το έβαλα για να θυμωσουμε. Έχει τύχει πολλές φορές να ακούσω Αλβανούς να μιλάνε αλυτρωτικά για την Ελλάδα. Μάλιστα έχω δει και το εξής παράδοξο, να αναφέρουν διαβόητους εγκληματίες που τυχαίνει να είναι συμπατριώτες τους , σα να μιλάνε για ήρωες και πάντα μου έκανε εντύπωση από που πηγάζει όλο αυτό. Από το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους πηγάζει μάλλον.

Καλημέρα φίλε Ιωάννη! Να πω πρώτα σε όλους τους συναδέλφους ότι αυτό το βίντεο δεν το έβαλα για να θυμωσουμε. Έχει τύχει πολλές φορές να ακούσω Αλβανούς να μιλάνε αλυτρωτικά για την Ελλάδα. Μάλιστα έχω δει και το εξής παράδοξο, να αναφέρουν διαβόητους εγκληματίες που τυχαίνει να είναι συμπατριώτες τους , σα να μιλάνε για ήρωες και πάντα μου έκανε εντύπωση από που πηγάζει όλο αυτό. Από το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους πηγάζει μάλλον.
Δεν το κάνουν μόνο με τους Έλληνες αλλά και με άλλους λαούς
Βλέπεις η απομόνωση του Χότζα πέρασε βαθιά στο dna τους
οπότε θα περάσουν αρκετά χρόνια για να γίνουν τουλάχιστον πολιτισμένοι
και να φύγει από πάνω τους αυτή η καχυποψία

Δεν το κάνουν μόνο με τους Έλληνες αλλά και με άλλους λαούς
Βλέπεις η απομόνωση του Χότζα πέρασε βαθιά στο dna τους
οπότε θα περάσουν αρκετά χρόνια για να γίνουν τουλάχιστον πολιτισμένοι
και να φύγει από πάνω τους αυτή η καχυποψία
Μπορεί και να είναι έτσι.

Μου ακούγονται πολύ τραβηγμένα αυτά που λέει ο καθηγητής, ωστόσο βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον το βίντεο
Ατυχώς συντάσσομαι με τα λεγόμενα του Καθηγητή, και εύχομαι να είναι υπερβολικός...

Ατυχώς και πάλι λόγο αυτής καθαυτής της ύπαρξης της Τουρκιάς , υπάρχουν ανάλογα Ιστορικά προηγούμενα στα όποια έμμεσα έκανε αναφορά (1922, και όχι τυχαία)...

Ατυχώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται πολλές φορές...

Υ.Γ….και έχουμε και έτος 2022:(

Status
Not open for further replies.
Back