Θυμήθηκα την γιαγιά μου που μου έλεγε να κρατάω συνέχεια το ποτηρι για να μη μου ρίξει κανένας στάχτη την ίδια ώρα που οι γύρω μου είχαν πάνω τους τόσα ώστε να κάτσουν στη ΓΑΔΑ μία εβδομάδα.Η άγνοια της για το τι γίνεται και πως γίνεται στον κόσμο την είχε κάνει να φοβάται τη σκιά της.Στο δια ταύτα...Παρακολουθώ την συζήτηση για τα ατσάλινα σκάγια και δεν βλέπω να έχει αναφερθεί και πολύ το θέμα δράμια και μονόβολα.
Με αυτά τι θα γίνει? Θα ρίχνουμε ατσάλινα? Δράμια ατσάλινα αποκλείεται, θα γίνουν πολλές κάννες γαρύφαλα, ή μήπως μονόβολα? Που θα συμβεί το ίδιο και στις δυο περιπτώσεις... Το θέμα με τους εξοστρακισμούς? Πόσοι τραυματισμοί έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ακόμα και θανάτοι τόσο από βόλια όσο και από μολύβια. Ή μήπως αυτό το έχουν ξεχάσει?
Εκτός και αν έχουν βρεί την λύση με τα υπόλοιπα μη τοξικά σκάγια (τουνγκστένιο και βυσμούθιο). Ακόμα και έτσι όμως να είναι, θέλω να μάθω πόσοι από μας, που δεν έχουμε όλοι την οικονομική άνεση να δίνουμε 30, 40 και 50 ευρώ για την πεντάδα (γιατί σε τέτοιες κασετίνες θα κυκλοφορήσουν ,αν και εφόσον) να αγοράζουν αυτά τα δράμια και τα μονόβολα.
Δεν θέλω να του δώσω πολιτική χροιά και οπλοφοβική οπότε θα μείνω σε αυτά που ανέφερα. Αλλά δυστυχώς στην χώρα μας οδεύουμε προς την ολική και σταδιακή απαγόρευση του κυνηγίου με αργά και ''ύπουλα'' βήματα.
1)Ναι υπάρχουν μονοβολα ατσάλινα καθώς και μονοβολα που διαχωρίζονται με την πρόσκρουση.
*Χρησιμοποιούνται χρόνια στο εξωτερικό χωρίς να έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα.
2)Το 99% των τραυματισμών-θανατων στο κυνήγι του αγριόχοιρου είναι από δράμια σε ευθεία βολή.
3)Δε βρίσκω ακριβή ειδικά για το κυνήγι του αγριόχοιρου μια κασετίνα των 5 ατσάλινων μονοβολων με τιμή 11€.
4)Η κατάντια μας έχει όνομα και λέγεται ΚΣΕ ανεξάρτητα από κυβερνήσεις.
5)Η έλλειψη κυνηγετικής παιδείας που μας χαρακτηρίζει και φαίνεται έμπρακτα στους κυνηγοτοπους είναι το βούτυρο στο ψωμί της κάθε ΜΚΟ και καναπεδοπρασινου λάτρη.
Last edited: