Αύξηση στις τιμές των φυσιγγίων

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Παρακολουθώ την συζήτηση για τα ατσάλινα σκάγια και δεν βλέπω να έχει αναφερθεί και πολύ το θέμα δράμια και μονόβολα.
Με αυτά τι θα γίνει? Θα ρίχνουμε ατσάλινα? Δράμια ατσάλινα αποκλείεται, θα γίνουν πολλές κάννες γαρύφαλα, ή μήπως μονόβολα? Που θα συμβεί το ίδιο και στις δυο περιπτώσεις... Το θέμα με τους εξοστρακισμούς? Πόσοι τραυματισμοί έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ακόμα και θανάτοι τόσο από βόλια όσο και από μολύβια. Ή μήπως αυτό το έχουν ξεχάσει?
Εκτός και αν έχουν βρεί την λύση με τα υπόλοιπα μη τοξικά σκάγια (τουνγκστένιο και βυσμούθιο). Ακόμα και έτσι όμως να είναι, θέλω να μάθω πόσοι από μας, που δεν έχουμε όλοι την οικονομική άνεση να δίνουμε 30, 40 και 50 ευρώ για την πεντάδα (γιατί σε τέτοιες κασετίνες θα κυκλοφορήσουν ,αν και εφόσον) να αγοράζουν αυτά τα δράμια και τα μονόβολα.
Δεν θέλω να του δώσω πολιτική χροιά και οπλοφοβική οπότε θα μείνω σε αυτά που ανέφερα. Αλλά δυστυχώς στην χώρα μας οδεύουμε προς την ολική και σταδιακή απαγόρευση του κυνηγίου με αργά και ''ύπουλα'' βήματα.
Θυμήθηκα την γιαγιά μου που μου έλεγε να κρατάω συνέχεια το ποτηρι για να μη μου ρίξει κανένας στάχτη την ίδια ώρα που οι γύρω μου είχαν πάνω τους τόσα ώστε να κάτσουν στη ΓΑΔΑ μία εβδομάδα.Η άγνοια της για το τι γίνεται και πως γίνεται στον κόσμο την είχε κάνει να φοβάται τη σκιά της.Στο δια ταύτα...
1)Ναι υπάρχουν μονοβολα ατσάλινα καθώς και μονοβολα που διαχωρίζονται με την πρόσκρουση.
*Χρησιμοποιούνται χρόνια στο εξωτερικό χωρίς να έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα.
2)Το 99% των τραυματισμών-θανατων στο κυνήγι του αγριόχοιρου είναι από δράμια σε ευθεία βολή.
3)Δε βρίσκω ακριβή ειδικά για το κυνήγι του αγριόχοιρου μια κασετίνα των 5 ατσάλινων μονοβολων με τιμή 11€.
4)Η κατάντια μας έχει όνομα και λέγεται ΚΣΕ ανεξάρτητα από κυβερνήσεις.
5)Η έλλειψη κυνηγετικής παιδείας που μας χαρακτηρίζει και φαίνεται έμπρακτα στους κυνηγοτοπους είναι το βούτυρο στο ψωμί της κάθε ΜΚΟ και καναπεδοπρασινου λάτρη.

Last edited:
γελάω με όσα διαβαζω περί δυσβάσταχτου κόστους φυσιγγίου (όποιο και αν ειναι αυτό) όταν πρόκειται για γουρούνι - λαγό
Τα έξοδα που κανουν σε σκυλια, gps, αυτοκινητα κτλ σε συνδυασμό με τις ελάχιστες βολές είναι πραγματικά άνευ λόγου αιτία να παραπονιέται κάποιος

Το κύριο προβλήμα με τα φυσίγγια δεν είναι ούτε η covid- μετά cοvid εποχή, ούτε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ούτε στο Ισραήλ...
Είναι το μονοπώλιο-ολιγοπώλιο που δημιουργήθηκε στις πυρίτιδες! Τα υπόλοιπα είναι αφορμές και για να μας χρυσωνουν το χάπι!

Το πρόβλημα με το κόστος το έχουν κατά κύριο λόγο οι τσιχλοκυνηγοι που ρίχνουν ποσότητες ας πούμε προσωπικά εγώ μέχρι στιγμής έχω ρίξει στις τσίχλες 200 φυσιγκια στις μπεκάτσες 7 και στα ορτύκια ένα κουτί

Το πρόβλημα στο κόστος δεν είναι μόνο στα φυσίγγια , έχει ανέβει υπερβολικα το κόστος ζωής η ενέργεια τα υλικά

Όλα παίρνουν πάνω χωρίς γυρισμό

ας είχε η βενζίνη και το θέρμανσης μισό ευρώ και τα φυσίγγια να είχαν 20 το κουτί

Το πρόβλημα με το κόστος το έχουν κατά κύριο λόγο οι τσιχλοκυνηγοι που ρίχνουν ποσότητες ας πούμε προσωπικά εγώ μέχρι στιγμής έχω ρίξει στις τσίχλες 200 φυσιγκια στις μπεκάτσες 7 και στα ορτύκια ένα κουτί
κάνοντας πρόχειρους υπολογισμούς τα τσιχλοειδή που πηρα πέρσι πρεπει να μου κόστισαν πανω από 80ευρώ το κιλό :) (αδεια φυσιγγια βενζινες)

Το πρόβλημα στο κόστος δεν είναι μόνο στα φυσίγγια , έχει ανέβει υπερβολικα το κόστος ζωής η ενέργεια τα υλικά

Όλα παίρνουν πάνω χωρίς γυρισμό

ας είχε η βενζίνη και το θέρμανσης μισό ευρώ και τα φυσίγγια να είχαν 20 το κουτί
Σωστός μια σακούλα σκλαβενίτη έχει φτάσει 50ρικο.. και παλια ήταν ένα καλάθι πράγματα

Θυμήθηκα την γιαγιά μου που μου έλεγε να κρατάω συνέχεια το ποτηρι για να μη μου ρίξει κανένας στάχτη την ίδια ώρα που οι γύρω μου είχαν πάνω τους τόσα ώστε να κάτσουν στη ΓΑΔΑ μία εβδομάδα.Η άγνοια της για το τι γίνεται και πως γίνεται στον κόσμο την είχε κάνει να φοβάται τη σκιά της.Στο δια ταύτα...
1)Ναι υπάρχουν μονοβολα ατσάλινα καθώς και μονοβολα που διαχωρίζονται με την πρόσκρουση.
*Χρησιμοποιούνται χρόνια στο εξωτερικό χωρίς να έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα.
2)Το 99% των τραυματισμών-θανατων στο κυνήγι του αγριόχοιρου είναι από δράμια σε ευθεία βολή.
3)Δε βρίσκω ακριβή ειδικά για το κυνήγι του αγριόχοιρου μια κασετίνα των 5 ατσάλινων μονοβολων με τιμή 11€.
4)Η κατάντια μας έχει όνομα και λέγεται ΚΣΕ ανεξάρτητα από κυβερνήσεις.
5)Η έλλειψη κυνηγετικής παιδείας που μας χαρακτηρίζει και φαίνεται έμπρακτα στους κυνηγοτοπους είναι το βούτυρο στο ψωμί της κάθε ΜΚΟ και καναπεδοπρασινου λάτρη.
Άλεξ δεν διαφωνώ για τα μονόβολα που λες, αλλά άμα καταλαβαίνουμε τα ίδια θέλουν ραβδωτή κάννη για να πάνε ευθύβολα.
Για τα ατυχήματα, στην περιοχή έχουν γίνει πολλά από εξοστρακισμούς και μάλιστα ένας από τα παιδιά έχασε την ζωή του από αυτό.
Αυτά.

γελάω με όσα διαβαζω περί δυσβάσταχτου κόστους φυσιγγίου (όποιο και αν ειναι αυτό) όταν πρόκειται για γουρούνι - λαγό
Τα έξοδα που κανουν σε σκυλια, gps, αυτοκινητα κτλ σε συνδυασμό με τις ελάχιστες βολές είναι πραγματικά άνευ λόγου αιτία να παραπονιέται κάποιος
Όλα έχουν το κόστος τους και ο καθένας μπορεί να υπολογίζει και το παραμικρό ευρώ, δεν περισσεύουν σε όλους. Οπότε, προς τι ο ειρωνικός σου τόνος φίλτατε;
Διαφωνείς; Κάντο κόσμια.
Δεν μπορείς; Προσπέρνα το.

Άλεξ δεν διαφωνώ για τα μονόβολα που λες, αλλά άμα καταλαβαίνουμε τα ίδια θέλουν ραβδωτή κάννη για να πάνε ευθύβολα.
Για τα ατυχήματα, στην περιοχή έχουν γίνει πολλά από εξοστρακισμούς και μάλιστα ένας από τα παιδιά έχασε την ζωή του από αυτό.
Αυτά.
Κανονικά τέτοια ώρα έπρεπε να κοιμάσαι.yel.
Δεν χρειάζονται ραβδωτή κάννη,δεν είπα ότι δε γίνονται και αυτά αλλά η συντριπτική πλειοψηφία είναι απο ευθεία βολή.

Όλα έχουν το κόστος τους και ο καθένας μπορεί να υπολογίζει και το παραμικρό ευρώ, δεν περισσεύουν σε όλους. Οπότε, προς τι ο ειρωνικός σου τόνος φίλτατε;
Διαφωνείς; Κάντο κόσμια.
Δεν μπορείς; Προσπέρνα το.
o_Oo_Oo_O καμια ειρωνική διάθεση δεν είχα όταν εγραφα τα παραπάνω, ισα ισα νιωθω ότι με δουλεύουν όσοι επικαλούνται ότι στο κυνήγι του αγριόχοιρου το κόστος των φυσιγγίων είναι θέμα άξιο συζήτησης.
παράδειγμα πολύ φίλος μου που πάει για γουρούνι κυρίως στον Παρνασσό με μόνιμη κατοικία Θήβα
Πέρσι έριξε 5 φυσίγγια και κράτησε 3 γουρούνια 40 -80 κιλά έκαστο
Πρόπερσι δεν έριξε κανένα
Και τις 2 χρονιές πηρε 3ψηφιο σε κιλά κρέας. Φυσικά εκτός των προσωπικών εξόδων συνέβαλε στα έξοδα των σκύλων, με το παραπάνω για μένα, μιας και αυτός δεν μπορεί να έχει δικά του. Τα φυσίγγια τα έριξε στην τσίχλα που πηγαίνει για να είναι σε φόρμα.

o_Oo_Oo_O καμια ειρωνική διάθεση δεν είχα όταν εγραφα τα παραπάνω, ισα ισα νιωθω ότι με δουλεύουν όσοι επικαλούνται ότι στο κυνήγι του αγριόχοιρου το κόστος των φυσιγγίων είναι θέμα άξιο συζήτησης.
παράδειγμα πολύ φίλος μου που πάει για γουρούνι κυρίως στον Παρνασσό με μόνιμη κατοικία Θήβα
Και τις 2 χρονιές πηρε 3ψηφιο σε κιλά κρέας. Φυσικά εκτός των προσωπικών εξόδων συνέβαλε στα έξοδα των σκύλων, με το παραπάνω για μένα, μιας και αυτός δεν μπορεί να έχει δικά του. Τα φυσίγγια τα έριξε στην τσίχλα που πηγαίνει για να είναι σε φόρμα.
Ξέχασες ότι στο γουρούνι ρίχνουν αυτοί που κάνουν παγανα πολλά φυσηγγια στον αέρα

Σεβαστό.
Αλλά μάλλον δεν έχεις συμμετέσει σε τέτοιο κυνήγι. Μπορείς να ρίξεις 5 σε μια σεζόν μπορεί να ρίξεις και 35.
Όπως είπε και ο Ηλίας, μην ξεχνάς και τα παγανοφύσιγγα που πέφτουν αβέρτα.

Αυτο να
το πεις στα 5000 φυσιγγια που ριξαμε περυσι για παγανα !!!

Αυτο να

το πεις στα 5000 φυσιγγια που ριξαμε περυσι για παγανα !!!
Οπα ρε φίλε
5000 * 0.4 = 2000 ευρώ
Άμα το διαιρέσεις με τα άτομα της ομάδας και της μέρες που πήγατε πρέπει να σας βγαίνει κάτω από 10ευρω ανα άτομο σε φυσίγγια την ημέρα. Περαιτέρω ανάλυση και κοστολόγηση καντη μόνος που ξέρεις και τα νούμερα.
Αλλά και πάλι ισχύει το ρητό
Τα γούστα και οι γκόμενες πληρώνονται.

Back