Φίλε gvp9000 να καταθέσω την εμπειρία μου και μόνο, αλλά στα 50 μέτρα με Remington nitro magnum Νο 4 έχω πάρει πολλές φορές παπιά "σακατεμένα". Τα 50 μέτρα τα έχω τσεκαρισμένα. Το επαναλαμβανόμενα δεν ξέρω τι εννοείς. Επίσης δεν ξέρω αν τα συγκεκριμένα φυσίγγια θεωρούνται εξειδικευμένα εργαλεία. Απλά λέω αυτά που έχω δει.Το εξειδικευμενο για την πλειονότητα των ψαγμένων είναι το ακαριαίο και επανειλημένο σκότωμα λαγού, παπιού, και φάσας στα 50-60-70μ ... διαλέξτε απόσταση.
Αυτό δεν γίνεται με καμία εξειδικευμένη κάνη και φυσίγγια για γενικό κυνήγι.
Μόνο με εξειδικευμένα φυσίγγια και κάνες για γενικό κυνήγι.
Στα μετρα αυτά με μη εξειδικευμένα εργαλεία το όπλο δεν πρέπει ούτε να σηκώνεται.
Βασιλη είσαι επιστήμονας, εχεις την νοημοσυνη να καταλάβεις ότι ανάλογα τι ζητάς αναλογα φτιάχνειςΜην κολλάει το μυαλό σας ρε.
Όλοι ψάχνουν το κάτι παραπάνω, γι αυτό υπάρχει αυτή η πλειάδα αφτερμαρκετ τσοκ για όλες τις συσφιγξεις πχ.
Το θέμα είναι ότι η "τέλεια" κάννη για τον ορτυκα δεν είναι η τέλεια για όλους, η τέλεια για τον βαλτοκυνηγο δεν είναι για όλους, η τέλεια για τον γουρονοκυνηγο δεν είναι για όλους κ.ο.κ.
Άρα το να ψάχνουμε τη μία κι μοναδική τέλεια κάννη για όλα τα κυνήγια θεωρώ πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά μόνο στην ικανοποίηση του εγωισμού μας να πούμε ότι το όπλο μας εναντι όλων των άλλων
Φίλε gvp9000 τα 30 μέτρα τα θεωρώ κοντά για τα νο 4. Τραυματισμένα πουλιά έχουν και αυτοί που δεν σηκώνουν όπλο, όπως λένε, μετά από τα 35 μέτρα. Οι κάνες μου είναι απείραχτες και παλιές (auto5 και 121 sl80). Όσον αφορά τους διαγωνισμούς, τους ξέρω αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τους ανέφερες. Εγώ έγραψα, επειδή μίλησες για εξειδικευμένα φυσίγγια και κάνες, θέλοντας να πω ότι για τα 50 μέτρα γίνεται και χωρίς πείραγμα. Για πειραγμένες κάνες δεν ξέρω να σου πω.Εννοώ ότι όλα τα όπλα σκοτώνουν στα 35μ αν η τουφεκιά πάει στο θήραμα και τα φυσίγγια είναι δοκιμασμένα και σταθερής ποιότητας και συνταγής.
Δεν χρειάζεται κάποιος βελτιώσεις και παρεμβάσεις στήν κάνη του για αυτές τις αποστάσεις.
Με αυτό σαν δεδομένο και σε αποστάσεις από 10-30 μ εννοείται ότι πάλι δεν χρειάζονται παρεμβάσεις. Μόνο κοινή λογική και σωστή σκόπευση.
Άρα λοιπόν τι μένει. Οι πολύ μακρινές τουφεκιές που το μακρυά για καθέναν είναι διαφορετικό.
Πριν 40 χρόνια στο χωριό μου το μακρυά ήταν 45 βήματα.
Μαζεύονταν λοιπόν οι κυνηγοί και "ξεμετρούσαν" τα όπλα τους σε αυτές τις αποστάσεις. Όποιος είχε την μεγαλύτερη συγκέντρωση στον τενεκέ, έπαιρνε αυτόματα και το βραβείο κατοχής του καλύτερου όπλου. !!! Είχα βρεθεί σε πολλούς τέτοιους "διαγωνισμούς" σαν παιδί με φυσίγγια του εμπορίου ή ιδιογωμομένα.
Ο ξαδερφός μου ο οποίος κυνηγούσε μια ζωή με remington 1100 76cm full σταθερό τσόκ από μπεκάτσες και ορτύκια μέχρι παπιά και λαγούς προσφατα ανακάλυψε την χρησιμότητα των εναλασσόμενων τσόκ.
40 χρόνια μετά !!!
Remington nitro magnum Νο 4 σε παπιά ο ξάδερφος πρέπει να έχει ρίξει καμιά καραβιά. Σε αποστάσεις από 10-100μ ... αδιάφορο ... μιας και η δική του Remington είναι μυδράλιο.
Έχει πάρει παπιά πολύ μακρυά αλλά έχει τραυματίσει τα 50 πλάσια απ'ότι έχει πάρει.
Αν ποτέ χρειαστεί να τουφεκίσω σε πολύ μεγάλες αποστάσεις θα προτιμήσω να βρώ φυσίγγι κράματος βολφραμίου και να το πληρώσω 10 € παρά να κάνω επέμβαση στην κάνη.
Δεν νομίζω όμως ότι θα το χρειαστώ ποτέ.
Έχουν σταματήσει επίσης και οι διαγωνισμοί στο χωριό ...
Εννοώ ποσοστά άμεσης καταβολής μεγαλύτερα πχ του 90%.Τα 50 μέτρα τα έχω τσεκαρισμένα. Το επαναλαμβανόμενα δεν ξέρω τι εννοείς.
Μπορεί και να την αποκτήσεις.ΑΥΤΗΝ την κάννη της 1100 που αναφέρθηκε ποιό πάνω θα ήθελα να έχω κ υπόσχομαι να μην την "πειράξω".
Εχει στρώσει ο κώνος της μετά από τόσο τουφεκίδι!
Αν είναι και καθαρή μέσα χωρίς κρατήρες,ανεκτίμητη αξία..
πραγματικα αναρωτιεμαι πως γινεται να ραγισει μια ατσαλινη βαση και να μην ραγιζουν οι αλουμινιουΜπορεί και να την αποκτήσεις.
Του έχει σπάσει η βάση της 1100 και περιμένει το τελικό crack για να την παροπλίσει.
Αν και ξεφευγουμε απο το θεμα . Το φυσιγγι αυτο ηταν αυτο που θελει να φτιαξει ο ιδιογομωτης σήμερα.Τα remington nitro ήταν καλά για την εποχή τους
Και γιατί δεν το αγοράζει ;Αν και ξεφευγουμε απο το θεμα . Το φυσιγγι αυτο ηταν αυτο που θελει να φτιαξει ο ιδιογομωτης σήμερα.
Και γιατί δεν το αγοράζει ;
Είναι από τις κλασικές μπαρούφες που τσαμπουνάνε οι κατασκευαστές όταν κάνουν διαφήμηση ή οι πωλητές όταν θέλουν να πουλήσουν όπλο με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.πραγματικα αναρωτιεμαι πως γινεται να ραγισει μια ατσαλινη βαση και να μην ραγιζουν οι αλουμινιου
Εμ έτσι είναι φίλε μου.Γιατί είναι μπαμ και διφραγκο.
Ρε μάγκες μπορεί να μου απαντήσει κάποιος ειλικρινά όμως πόσες φορές έχει πάρει παπί η φασα στην ζωή του με οποιοδήποτε όπλο και οποιοδήποτε φυσιγγι στα 50 μέτρα?
Οποιος έχει 40, 80, 90,%επιτυχια στις αποστάσεις αυτές ας αλλάξει πλευρό να ακούσει και λίγο Πάριο.
Remington 870 επαναληπτική 97cm κάνη.Άλλος είχε 91ποντους κάννη ( μέχρι τότε δεν πίστευα πως υπάρχει), άλλος τσοκακια τερκι για τις φάσες.