Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

μεγαλες θερμοκρασιες γιαννη το ασημι ειδικα στο στομιο που ειναι ο χωρος του τσοκ μπορει να σου κανει την καννη οβαλ και να μην μπαινει το τσοκ η να μπαινει με δυσκολια

Καλάι ήταν κατά πάσα πιθανότητα, όχι ασημοκόλληση.
Οι ράβδοι της ασημοκόλλησης (απ ότι ξέρω) έχουν πάστα απ έξω, συνήθως κίτρινη.
Θα πάρω τηλέφωνο αύριο Βασίλη και θα ρωτήσω . Νά είσαι καλά αδερφέ μου

Το καλαι δεν έχει μηχανικές αντοχές ούτε άντοχες σε πολύ μεγάλες θερμοκρασίες γι'αυτό οι ρίγες είναι ασημοκοληση κατά πλειοψηφία.Αν σου ξεκολησει ρίγα από καμία τούμπα θα αλλάξεις κανη ενώ μπορεί να κοληθει?Το θέμα μας είναι όχι να κάνουμε πειράματα αλλά αν συμβεί σε καποίον αυτή η ζημιά αν διορθώνεται ή όχι και λέω ότι με προσοχή ένας μάστορας μπορεί να το διορθώσει χωρίς πρόβλημα..Τώρα ο κάθε ένας κάνει όπως κρίνει.
Προσωπικά θα άλλαζα κάνη αν δεν ήταν σε εγγύηση.
Γι αυτό η εγγύηση έχει τεράστια σημασία ...

Η perazzi δηλαδή δεν ξέρει και κολλάει με καλάι σε όπλα που σκοπεύουν να ρίξουν χιλιάδες τουφεκιές ?
Σε τι μηχανικές αντοχές και τι αντοχές σε θερμοκρασίες αναφέρεσαι ?
Δες το μέχρι το 14:00.
Στο τέλος λέει πάντως ότι οι κάνες μετά από τέτοια κόλληση παύουν να είναι θανατερές. 🤪

Προσωπικά θα άλλαζα κάνη αν δεν ήταν σε εγγύηση.
Γι αυτό η εγγύηση έχει τεράστια σημασία ...

Η perazzi δηλαδή δεν ξέρει και κολλάει με καλάι σε όπλα που σκοπεύουν να ρίξουν χιλιάδες τουφεκιές ?
Σε τι μηχανικές αντοχές και τι αντοχές σε θερμοκρασίες αναφέρεσαι ?
Δες το μέχρι το 14:00.
Στο τέλος λέει πάντως ότι οι κάνες μετά από τέτοια κόλληση παύουν να είναι θανατερές. 🤪

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς χρησιμοποιεί η τεράστια perazzi διότι αν χρησιμοποιεί όντως το καλάι όπως το ξέρουμε χωρίς άλλες προσμίξεις κτλ όλοι οι υπόλοιποι είναι μαλακές με περικεφαλαία .Αυτό έχω να πω διότι δεν κάνουν και αυτοί την ίδια και πιο ασφαλή κόληση.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς χρησιμοποιεί η τεράστια perazzi διότι αν χρησιμοποιεί όντως το καλάι όπως το ξέρουμε χωρίς άλλες προσμίξεις κτλ όλοι οι υπόλοιποι είναι μαλακές με περικεφαλαία .Αυτό έχω να πω διότι δεν κάνουν και αυτοί την ίδια και πιο ασφαλή κόληση.
Έχεις μια μανία να ανακαλύπτεις μαγικές ιδιότητες στα πάντα Γιάννη ... ακόμα και στο καλάι.
Η συγκόλληση μετάλλων είναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
Όταν ο ίδιος ο Mauro λέει ότι οι πλαϊνές και η πάνω ρίγα κολλιούνται με καλάι τον πιστεύω.
Εκτός και αν λέει μ@λακίες.

Το να κολλήσεις μια ρίγα σε μια κάνη με ασημοκόλληση (απλά για να κολλήσει) το κάνω και εγώ που είμαι άσχετος.
Το τι θα γίνει μετά ο Θεός βοηθός .pray to God.

Γιατί είναι κολημενες τοτε με ασημοκοληση σε πάρα πολλά όπλα εγώ αυτό ρωτάω ?
Σου είπα .... διότι τα εργοστάσια έχουν αναπτύξει τεχνικές οι οποίες βγάζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δεν κολάνε όμως τυχαία ούτε στο χέρι απ όσο ξέρω.
Ούτε ξέρουμε τις επεξεργασίες, κατεργασίες που κάνουν μετά.
Κάθε εταιρεία έχει την δική της τεχνική.
Αν τους ρωτήσεις σίγουρα θα σου αραδιάσουν καμιά 20αριά πλεονεκτήματα την μεθόδου που ακολουθούν και κανένα μειονέκτημα, as usual.
Δεν βλέπω πολλές ξεκολλημένες ρίγες πάντως ανεξάρτητα του κολλήματος.

Καλημέρα. Η ατυχία μου συνεχίστηκε !!! Σε 2 απογευματινά (Παρασκευή - Σάββατο) με σύνολο 9-10 φυσίγγια, δεν πήρα ούτε μια τσίχλα !!! Μόνο το Σάββαρο μία, που έπεσε στα πυκνά και δεν κατάφερα να τη βρώ παρόλο που έψαχνα κανένα τέταρτο μέσα στους θάμνους !!! Απογοήτευση ... κι από τα κ@λόπουλα, και από το SKB, σε 2 σ/κ που το πήρα, 4 απογευματινά, τελικός απολογισμός 1 στο χέρι και 3 χαμένες, με καμιά 20αριά φυσίγγια καμένα !!! :(:(
Πού θέλω να καταλήξω ??? Δεν μου έφτανε αυτή η γκαντεμιά, αλλά ... το Σάββατο το βράδυ φεύγοντας από το καρτέρι, ανακάλυψα ότι είχε ξεκολλήσει η ρίγα !!!!!!! :oops:o_O Όχι τελείως, αλλά ένα κομμάτι στο πίσω μέρος, από το μονομπλόκ μέχρι λίγο πριν το μέσο της κάννης !!! Ούτε ξέρω πότε έγινε αυτό, μπορεί να είναι από καιρό ... Τυχαία έπιασα το όπλο από την πάπια αγκαλιάζοντας και τις κάννες με την παλάμη μου κι ένιωσα τη ρίγα ότι κινήθηκε λίγο, κι έτσι το ανακάλυψα. Συνήθως πιάνω τα όπλα από τα ξύλα, αποφεύγοντας να πιάνω τα μέταλλα ...
Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα ??? Μάλλον τίποτα ... Πολύ με έχει στενοχωρήσει αυτό το δίκαννο, μετά τα 10 πρώτα χρόνια !!! :(:mad: Έχω ξενερώσει τώρα τελείως ... δεν ξαναπάει για τσίχλες, το έβαλα στη θήκη και το έφερα πίσω στα Χανιά ... Έτσι κι αλλιώς οι τσίχλες είναι ελάχιστες ... και τελείως κ@ριόλες ... οπότε, μονοκαννάκι Baikal, μερικά φυσίγγια Lambro διασποράς, κι ότι κάνουμε ...:rolleyes::cool:
Έβγαλα το πρωί 2-3 φωτο, θα προσπαθήσω να τις ανεβάσω από το κινητό ...

Last edited:
Η ρίγα προς το παρόν παραμένει στη θέση της στην ευθεία. Εγώ την μετακίνησα λίγο στο πλάι για να φανεί το θέμα στις φωτογραφίες.IMG_20221205_073153.jpgIMG_20221205_073447.jpg
Το κομμάτι - προέκταση της ρίγας πάνω στο μονομπλόκ είναι ενιαίο με το μονομπλόκ, δεν είναι κολλημένο.

ανακάλυψα ότι είχε ξεκολλήσει η ρίγα !!!!!!! :oops:o_O Όχι τελείως, αλλά ένα κομμάτι στο πίσω μέρος, από το μονομπλόκ μέχρι λίγο πριν το μέσο της κάννης !!! Ούτε ξέρ
συνηθισμενο αυτο το προβλημα στα skb ,πας για κολημα και τελος .

Μια του κλέφτη δύο του κλέφτη τρεις και το τσακώσαμε λέει η παροιμία.. Που θα πάει θα σε βρω στο τηλέφωνο αντιπροσωπε της benelli.. Απ το πρωί 50 τηλέφωνα, μια λείπεις, μια μιλας με άλλον, μια δεν το σηκώνεις καν, μια μου λέει υπάλληλος θσ με καλέσεις κ με γράφεις στα αχαμνά σου. Μην αγχώνεσαι μέχρι να χάσω την υπομονή μου εντελώς θα χρειαστουν κάνα 2 μέρες, μετά ανεβαίνω σαλονικα να πιούμε καφέ κ να τα πυυμε από κοντά.

Μια του κλέφτη δύο του κλέφτη τρεις και το τσακώσαμε λέει η παροιμία.. Που θα πάει θα σε βρω στο τηλέφωνο αντιπροσωπε της benelli.. Απ το πρωί 50 τηλέφωνα, μια λείπεις, μια μιλας με άλλον, μια δεν το σηκώνεις καν, μια μου λέει υπάλληλος θσ με καλέσεις κ με γράφεις στα αχαμνά σου. Μην αγχώνεσαι μέχρι να χάσω την υπομονή μου εντελώς θα χρειαστουν κάνα 2 μέρες, μετά ανεβαίνω σαλονικα να πιούμε καφέ κ να τα πυυμε από κοντά.
Είπες ΤΙ τον θέλεις?

Εννοείται κ με γράψαν κανονικά, τώρα έχω κάτι τρεχάματα από αύριο πάλι τηλέφωνα κ μεσοβδόμαδα βόλτα στη Θεσσαλονίκη αν συνεχίσουν το ίδιο βιολί.
Βλέπω να στραβώνει και η κάνη αν την φέρεις σε κανένα κεφάλι .... ήρεμα, μίλα με κανέναν άλλο, δεν χρειάζεται με τον ίδιο ...
Η κάνη θα αλλαχθεί ... είμαι σίγουρος (σχεδόν)

Βλέπω να στραβώνει και η κάνη αν την φέρεις σε κανένα κεφάλι .... ήρεμα, μίλα με κανέναν άλλο, δεν χρειάζεται με τον ίδιο ...
Η κάνη θα αλλαχθεί ... είμαι σίγουρος (σχεδόν)
Θα βρεθεί άκρη σιγουρα αλλά σα πρώτη αντίδραση δν ήταν κι ότι καλύτερο.

Σου είπα .... διότι τα εργοστάσια έχουν αναπτύξει τεχνικές οι οποίες βγάζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δεν κολάνε όμως τυχαία ούτε στο χέρι απ όσο ξέρω.
Ούτε ξέρουμε τις επεξεργασίες, κατεργασίες που κάνουν μετά.
Κάθε εταιρεία έχει την δική της τεχνική.
Αν τους ρωτήσεις σίγουρα θα σου αραδιάσουν καμιά 20αριά πλεονεκτήματα την μεθόδου που ακολουθούν και κανένα μειονέκτημα, as usual.
Δεν βλέπω πολλές ξεκολλημένες ρίγες πάντως ανεξάρτητα του κολλήματος.
Εγω που θελω να αλλαξω ριγα στη μπρεντα γιατι δεν μπορω να συνηθησω να βλεπω τη μιση ριγα τι να κανω !!

Back