Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν βαυκαλίζεται κάποιος ότι έχει καλύτερη κάνη-τσοκ, επειδή βγάζει η κάνη του ένα 80% με mod και του άλλου χρειάζεται full με το ίδιο φυσίγγι, είναι λάθος γιατί τα σκάγια που μπαίνουν είναι τα ίδια.
Αν ο δεύτερος ψάξει και βρει φυσίγγι θα βάζει και αυτός 80% με mod.

Η λάθος σκέψη είναι η εξής : αφού βάζω 80% με mod άρα με full θα βάζω 90%-95% άρα η κάνη μου είναι καλύτερη από του άλλου που βάζει 80% max με full.
Αμ δε, !!! για να το δω το 90%-95% με full με το ίδιο φυσίγγι που σου έδωσε 80% με mod ...

Το πρόβλημα είναι η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση που πετυχαίνει ένα όπλο, με το τσοκ και το φυσίγγι που του ταιριάζει.

Τα ενδιάμεσα είναι ΑΔΙΑΦΟΡΑ.

Πολύ σημαντικά επίσης τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ.

Για μένα έλα με ότι θέλεις, πάλι τσάι θα πιείς .yelling. πλάκα κάνω...
Πέντε τυχαία φυσίγγια εννοώ... Αυτή είναι η ουσία... Αν ένα όπλο αποδίδει με 8 στα 10 φυσίγγια το αναμενόμενο ποσοστό κ το άλλο με 3 τότε το πρώτο είναι κ θα είναι καλύτερο άκομα κ αν το καλύτερο φυσίγγι του δεύτερου οπλου είναι λίγο καλύτερο από του πρώτου... Αυτό σημαίνει μέσος όρος...
Δεν μ'αρεσει ο μέσος όρος σας‼️
Εγώ είπα αμάν να βρω 5 μάρκες να τις πάει...κ θα μου την βγάλετε εσείς σκάρτη με 5 μπαμ❓κ που να έβλεπες τι διάλεγμα έκανε μια 1100 στην Παιανία‼️ ,10 μάρκες κ πήγαινε μόνο το λαμπρό μπλε‼️

Και πριν πέσω για ύπνο, συγκεντρώσεις πάνω από 80% @35μ είναι εντελώς άχρηστες σε οποιοδήποτε κυνήγι εκτός από πολύ μακρινούς ή μικρούς στόχους με την προϋπόθεση ότι μπορείς να τους υποστιρίξεις σκοπευτικά.
Τα λέμε βράδυ ... :)

Δεν μ'αρεσει ο μέσος όρος σας‼️
Εγώ είπα αμάν να βρω 5 μάρκες να τις πάει...κ θα μου την βγάλετε εσείς σκάρτη με 5 μπαμ❓κ που να έβλεπες τι διάλεγμα έκανε μια 1100 στην Παιανία‼️ ,10 μάρκες κ πήγαινε μόνο το λαμπρό μπλε‼️
Που τον θμηθκες αυτόν τον Λάμπρο τον μπλε ρε Γιαννο;;...

Και πριν πέσω για ύπνο, συγκεντρώσεις πάνω από 80% @35μ είναι εντελώς άχρηστες σε οποιοδήποτε κυνήγι εκτός από πολύ μακρινούς ή μικρούς στόχους με την προϋπόθεση ότι μπορείς να τους υποστιρίξεις σκοπευτικά.
Τα λέμε βράδυ ... :)
Αν στον κύκλο των 75 έχω το 100% απλωμένο σε οοοοοοολη την επιφάνεια σιγά μην με πείραζε‼️θα έπαιζα με τα τσοκ‼️

Που τον θμηθκες αυτόν τον Λάμπρο τον μπλε ρε Γιαννο;;...
Εδώ τις μπραου κ τις ρεμ τις είχαμε όπως οι πασοκοι τον Ανδρέα‼️ποοοοολυ ψηλά....ε μου έκανε τεράστια εντύπωση να βγάζει τόσο σκάρτες τουφεκιές με ένα σκασμό φυσίγγια....

Αυτό σημαίνει μέσος όρος...
Ο μέσος όρος δεν λέει τίποτα απολύτως.

Διαλέγουμε τυχαία 5 φυσίγγια.
Κάποιος βγάζει μέσο όρο 85% και ο άλλος 80%.
Ο πρώτος έχει καλύτερο όπλο ;;;

Αμ δε ... ο δεύτερος αν πάει με τον πρώτο για παπιά θα βγάλει το 6ο φυσίγγι που βαράει 99% χαλαρά ... και ο πρώτος με τι ;;;

Δεν υπάρχει στατιστική στην μέγιστη και ελάχιστη δυνατή συγκέντρωση που έχεις διαθέσιμη με το σιδερικό σου :)

.tired.

Αν βαυκαλίζεται κάποιος ότι έχει καλύτερη κάνη-τσοκ, επειδή βγάζει η κάνη του ένα 80% με mod και του άλλου χρειάζεται full με το ίδιο φυσίγγι, είναι λάθος γιατί τα σκάγια που μπαίνουν είναι τα ίδια.

Η λάθος σκέψη είναι η εξής : αφού βάζω 80% με mod άρα με full θα βάζω 90%-95% άρα η κάνη μου είναι καλύτερη από του άλλου που βάζει 80% max με full.
Αμ δε, !!! για να το δω το 90%-95% με full με το ίδιο φυσίγγι που σου έδωσε 80% με mod ...

Το πρόβλημα είναι η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση που πετυχαίνει ένα όπλο, με το τσοκ και το φυσίγγι που του ταιριάζει.

Τα ενδιάμεσα είναι ΑΔΙΑΦΟΡΑ.

Πολύ σημαντικά επίσης τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ.
Σε δοκιμές έχω βγάλει με το anaconda mid σε κάποια σεταπ καλύτερες συγκεντρώσεις από ότι με kicks full το ένα είναι 3,5* στο όπλο μου και το άλλο βγαίνει φουλ!!

Η καλύτερη κανη ότι και να λέει ο κάθε ένας είναι αυτή που όταν αγοράζεις εργοστασιακά φυσιγγακια δεν πρέπει να αγοράσεις από όλους τους κατασκευαστές για να βρεις κάποιο που να σκοτώνεις.Πρεπει να βολεύεται με τα περισσότερα και αυτό από τις οπλοκατασκευες μέχρι στιγμής δείχνουν ότι το κάνουν οι κανες με αυλούς 18.5/18.6 κρατάνε το καλύτερο μέσο όρο λίγων και πολλών γρ και επίσης όσες έχουν μεγαλύτερο κώνο του κλασικού 1.5 / 2 εκ τα υπόλοιπα περί Αμερικανών Κινέζων Γάλλων Άγγλων τα ακούω βερεσε σα Γιάννης .Μιλάω για όλα τα γρ και όλες τις αποστάσεις γενικά .Έτσι καταλήγουμε στη Μπερέτα οπτιμα και στη Ρεμί και fabarm μέτα wintsister/browning όπως και benelli μια σκάλα κάτω από τις 3 πρώτες .Οποίος θέλει εξειδικευμένα πολλά γρ πάει σε 18.8 οποίος θέλει λίγα γρ και μακρινά σκοτωματα πάει σε 18.3 και κάτω ,οποίος τα θέλει όλα στο καλύτερο ποσοστό πάει στο 18.5/18.6 αυτό έχει αποδείξει μέχρι στιγμής το τερέν των χιλιάδων κυνηγών ,απλά υπάρχει το τεράστιο ποσοστό που βαριέται να καθαρίζει βολεύεται με ότι έχει και το ντιζαιντ και γι'αυτό στο τέλος θα επιβιώσει η αδράνεια αυτό είναι το ρεζουμε.Δεν αναρωτιετστε γιατί το τοζ βγάζει γαμάτες ντουφεκιες ,η browning 2000 που έχω έβγαζε πολύ καλύτερες από τη fusion evolve που είχα με 76αρα κανη κιόλας κάτι δίκανα που θυμάμαι παλαιότερα που τα δείχνανε με το δάχτυλο για τις ντουφεκιες τους όλα 18.5.

Last edited:
Ίσως το "λάθος" είναι ότι προσπαθείς να συγκρίνεις διαφορετικά όπλα με τα ίδια φυσίγγια.
Συγκρίνουμε τον καλύτερο συνδυασμό μιας κάνης, τσοκ, φυσιγγίου με μια δεύτερη κάνη, άλλο ενδεχομένως τσοκ με την ίδια σύσφιξη και άλλο φυσίγγι.
Αν οι διαφορές είναι πάνω από 10% ΣΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ αρχίζει να έχει ενδιαφέρον.

Νομίζω καταλαβαίνουμε ότι δεν έχει πρακτική σημασία αν κάποιος βγάλει 80% με mod και κάποιος άλλος με full.
Τα ίδια σκάγια θα μπουν στον κύκλο.
Θα είχε αν στο όπλο με mod σφίγγοντας το τσοκ έπαιρνα πχ 95%.
Αυτά όμως δεν γίνονται ή γίνονται και δεν τα ξέρω.

Εκεί παίζουν όλα τα όπλα με καλά φυσίγγια στο 80%, 90% τα αλευρωμένα και το 10% αυτό δεν κάνει καμία απολύτως διαφορά στην κάρπωση ειδικά σε μεγάλα θηράματα από πχ πέρδικα και πάνω.
Αυτό σας το υπογράφω.

Τουφεκίστε όσα χαρτιά θέλετε (και εγώ μαζί σας γιατί γουστάρω) διαφορά στην τσάντα δεν θα δείτε.

Ας μην πιάσουμε τον πολύ σημαντικό και παραμελημένο κύλινδρο ή IC.
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς λάθος τον τρόπο σύγκρισης...... Δεν θα ήταν λάθος να τα συγκρίνουμε με διαφορετικά φυσίγγια......να μην τα συγκρίνουμε καθόλου???? Αλλά όπως περιέγραψαν δεν έχουμε διαφορές μόνο στη συγκέντρωση και κατανομή αλλά και σε ταχύτητα και διάτρηση....... Όπως και να το κάνουμε υπάρχει διαφορά μεταξύ των κανών βάση της σχεδίασης της γεωμετρίας του κώνων και αυλών με υπέροχη πάντα των μεγάλων κώνων και διευρυμένων αυλών........

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς λάθος τον τρόπο σύγκρισης...... Δεν θα ήταν λάθος να τα συγκρίνουμε με διαφορετικά φυσίγγια......να μην τα συγκρίνουμε καθόλου???? Αλλά όπως περιέγραψαν δεν έχουμε διαφορές μόνο στη συγκέντρωση και κατανομή αλλά και σε ταχύτητα και διάτρηση....... Όπως και να το κάνουμε υπάρχει διαφορά μεταξύ των κανών βάση της σχεδίασης της γεωμετρίας του κώνων και αυλών με υπέροχη πάντα των μεγάλων κώνων και διευρυμένων αυλών........
Δε θα το λεγα γιατί με δικά μου ίδια φυσίγγια ιδιογομωση wintsister midnight gold 66 εκ και super sport benelli 71 εκ δικά μου όπλα πολύ καλές κατανομές και τα δύο όπλα εκεί που δοκίμαζα στα 36 μέτρα με 9αρι φυσίγγι 30 γρ η super sport του ρίχνε στα αφτιά σε ταχύτητες.Δηλ είχα μεγάλη διαφορά τόση που την έβλεπα και στο τερέν μεγάλωνα την προσκοπευση με το 18.8 του win έναντι του 18.35 της ssport

Η καλύτερη κανη ότι και να λέει ο κάθε ένας είναι αυτή που όταν αγοράζεις εργοστασιακά φυσιγγακια δεν πρέπει να αγοράσεις από όλους τους κατασκευαστές για να βρεις κάποιο που να σκοτώνεις.Πρεπει να βολεύεται με τα περισσότερα και αυτό από τις οπλοκατασκευες μέχρι στιγμής δείχνουν ότι το κάνουν οι κανες με αυλούς 18.5/18.6 κρατάνε το καλύτερο μέσο όρο λίγων και πολλών γρ και επίσης όσες έχουν μεγαλύτερο κώνο του κλασικού 1.5 / 2 εκ τα υπόλοιπα περί Αμερικανών Κινέζων Γάλλων Άγγλων τα ακούω βερεσε σα Γιάννης .Μιλάω για όλα τα γρ και όλες τις αποστάσεις γενικά .Έτσι καταλήγουμε στη Μπερέτα οπτιμα και στη Ρεμί και fabarm μέτα wintsister/browning όπως και benelli μια σκάλα κάτω από τις 3 πρώτες .Οποίος θέλει εξειδικευμένα πολλά γρ πάει σε 18.8 οποίος θέλει λίγα γρ και μακρινά σκοτωματα πάει σε 18.3 και κάτω ,οποίος τα θέλει όλα στο καλύτερο ποσοστό πάει στο 18.5/18.6 αυτό έχει αποδείξει μέχρι στιγμής το τερέν των χιλιάδων κυνηγών ,απλά υπάρχει το τεράστιο ποσοστό που βαριέται να καθαρίζει βολεύεται με ότι έχει και το ντιζαιντ και γι'αυτό στο τέλος θα επιβιώσει η αδράνεια αυτό είναι το ρεζουμε.Δεν αναρωτιετστε γιατί το τοζ βγάζει γαμάτες ντουφεκιες ,η browning 2000 που έχω έβγαζε πολύ καλύτερες από τη fusion evolve που είχα με 76αρα κανη κιόλας κάτι δίκανα που θυμάμαι παλαιότερα που τα δείχνανε με το δάχτυλο για τις ντουφεκιες τους όλα 18.5.
Λοιπον Γιαννη ξεχασες της πιο χρησιμοποιημενες κανες στην Ελλαδα αυτες των μπαικαλ ,δεν εχω βρει ενα φυσιγγι ειτε εργοστασιακο ειτε ιδιογωμοσης τα τελευταια χρονια ! Που να πω οτι δεν τα πηγαινει !!

Δε τις ξέχασα απλά το άφησα Απέξω σαν μια κατηγορία καλών όπλων όπως και άλλες αλλά σε μικτή χρηση χάνει γιατί κάνει υπερσυγκέντρωσεις για κοντά ,ρίχνει πολύ καλά μακριά κάτι που το κάνουν οι στενοί αυλοί με λίγα γρ .Ενώ μιλάω για όπλο συνολικά για όλα τα γρ και όλες τις αποστάσεις τον καλό μέσο όρο δε τον έχει γιατί κοντά θα σε δυσκολέψει περισσότερο ο 18.3απο τον 18.6.

Ποιος τον έβγαλε αυτόν τον κανόνα Άρη ;
H κοινη λογικη, η τουλαχιστον η δικη μου λογικη... Δεν κανουμε διαφωνισμο φυσιγγιου, ενα οπλό να τουφεκαει σωστα ψαχνουμε σε ενα μεγαλο ευρος γομωσεων...
ιατί ο Rob Roberts λέει ακριβώς αυτό που λέω εγώ.
"Ψάχνουμε τον καλύτερο συνδιασμό κάνης, τσοκ, φυσιγγίου με την μεγαλύτερη απόδοση."
Παντα αυτο κανουμε, αλλο αυτο ομως, αλλο αυτο που περιγραφω εγω...
Διαφωνώ πλήρως ...
Ε γι αυτο κανουμε κουβεντα, αμα συμφωνουσαμε ολοι δεν θα ειχε νοημα η συζητηση
Αυτό που λέω δεν είναι εξαίρεση, είναι ο κανόνας.
Κάθε όπλο-τσοκ θέλει το φυσίγγι του.
Αλλο κεφαλαιο το ενα, αλλο το αλλο, δεν ξερω γαιτι τα μπερδευουμε... Δυο καννες θα τις συγκρινεις με ενα πληθος διαφορετικων φυσιγγιων... Η λεξη ¨καλη¨ ειναι παραπλανητικη... Αλλο πραγμα ειναι για μενα το καλο, αλλο για σενα... Η λεξη ΣΤΑΘΕΡΗ ειναι η σωστη για μενα... Αν παρουμε δεκα φυσιγγια και μια κανη δωσει με 3 αστρα στα 35 μετρα συγκεντρωσεις 65,66,67,68,69,70,71,72,73,74 και η αλλη δωσει 30,30,30,40,50,60,80,90,90,100 η δευτερη μπορει να βγαζει μεγαλυτερες συγκεντρωσεις αλλα η πρωτη ειναι πιο σταθερη... Εγω την πρωτη λεω καλη κανη, οχι τη δευτερη... Ακραια τα παραδειγματα αλλα για να καταλαβαινουμε τι λεμε.... Εγω θελω να ξερω οτι οτι φυσιγγι κ να βαλω θα παει καλα, και αν ψαχτω να μπορω να την παω κ ενα σκαλι επανω... Αυτο εννοω εγω ...

Ο μέσος όρος δεν λέει τίποτα απολύτως.
Καλα μην παιρνεις κ ορκο...

Ο μεσος ορος και η στατιστικη λεει παντα την αληθεια, ετσι λες τοσο καιρο... Τωρα προσπαθεις με την εξαιρεση ( φυσιγγι που ταιριαζει στο οπλο) να επιβεβαιωσεις τον κανονα ( σταθερα σωστα ποσοστα) θεωρω...
Σταθερα, οχι μεγαλυτερα προσεξε τι λεω,,,

H κοινη λογικη, η τουλαχιστον η δικη μου λογικη... Δεν κανουμε διαφωνισμο φυσιγγιου, ενα οπλό να τουφεκαει σωστα ψαχνουμε σε ενα μεγαλο ευρος γομωσεων...

Παντα αυτο κανουμε, αλλο αυτο ομως, αλλο αυτο που περιγραφω εγω...

Ε γι αυτο κανουμε κουβεντα, αμα συμφωνουσαμε ολοι δεν θα ειχε νοημα η συζητηση

Αλλο κεφαλαιο το ενα, αλλο το αλλο, δεν ξερω γαιτι τα μπερδευουμε... Δυο καννες θα τις συγκρινεις με ενα πληθος διαφορετικων φυσιγγιων... Η λεξη ¨καλη¨ ειναι παραπλανητικη... Αλλο πραγμα ειναι για μενα το καλο, αλλο για σενα... Η λεξη ΣΤΑΘΕΡΗ ειναι η σωστη για μενα... Αν παρουμε δεκα φυσιγγια και μια κανη δωσει με 3 αστρα στα 35 μετρα συγκεντρωσεις 65,66,67,68,69,70,71,72,73,74 και η αλλη δωσει 30,30,30,40,50,60,80,90,90,100 η δευτερη μπορει να βγαζει μεγαλυτερες συγκεντρωσεις αλλα η πρωτη ειναι πιο σταθερη... Εγω την πρωτη λεω καλη κανη, οχι τη δευτερη... Ακραια τα παραδειγματα αλλα για να καταλαβαινουμε τι λεμε.... Εγω θελω να ξερω οτι οτι φυσιγγι κ να βαλω θα παει καλα, και αν ψαχτω να μπορω να την παω κ ενα σκαλι επανω... Αυτο εννοω εγω ...

Καλα μην παιρνεις κ ορκο...

Ο μεσος ορος και η στατιστικη λεει παντα την αληθεια, ετσι λες τοσο καιρο... Τωρα προσπαθεις με την εξαιρεση ( φυσιγγι που ταιριαζει στο οπλο) να επιβεβαιωσεις τον κανονα ( σταθερα σωστα ποσοστα) θεωρω...
Σταθερα, οχι μεγαλυτερα προσεξε τι λεω,,,
10 τυχαία ΕΜΠΟΡΙΚΑ φυσίγγια ,τα ρίχνουμε με 5 τφεκια κ βρίσκουμε τη σταθερή κάνη, την καλή‼️
Ρίχνουμε άλλα δέκα,έτσι για επαλήθευση ,που θα φέρει ο Βασίλης κ η καλή παει για τσάι ουλονγκ‼️κατοπιν τα ηνία παίρνει η 5η ας πούμε,
Τι κάνουμε μετά❓ποιος θα μας φέρει άλλα δέκα❓
Παίζει αυτό η ου❓

Status
Not open for further replies.
Back