Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ενας κινητος μεσος ορος (200 βολών) σίγουρα θα παρειχε πολυ πιο αξιόπιστα αποτέλεσμα για τα ποσοστά κ την καλή κανη... Διοτι μεσα σε αυτες τις 200 βολες, οι οποιες θα γίνονταν διαφορετικες μερες κ με διαφορετικές καιρικές συνθήκες τα αποτελέσματα που θα προέκυπταν μπορεί να οδηγούσαν σε πλήρη ανατροπή των δεδομένων που λαμβάνονται απο τις 5 ή δεκα βολές που ρίχνονται σε μια ημέρα..

10 τυχαία ΕΜΠΟΡΙΚΑ φυσίγγια ,τα ρίχνουμε με 5 τφεκια κ βρίσκουμε τη σταθερή κάνη, την καλή‼️
Ρίχνουμε άλλα δέκα,έτσι για επαλήθευση ,που θα φέρει ο Βασίλης κ η καλή παει για τσάι ουλονγκ‼️κατοπιν τα ηνία παίρνει η 5η ας πούμε,
Τι κάνουμε μετά❓ποιος θα μας φέρει άλλα δέκα❓
Παίζει αυτό η ου❓
Δεν το έχω δει ποτέ αυτό για να είμαι ειλικρινής... Αν το δώ θα ανακατασκευασω τις απόψεις μου, αλλωστε είμαι υπέρ του όσο ζεις μαθαίνεις...

Υ.γ όταν λέμε ουλονγκ εννοούμε along γιατί στα γαλλικά έκανα κοπάνες? :p

10 τυχαία ΕΜΠΟΡΙΚΑ φυσίγγια ,τα ρίχνουμε με 5 τφεκια κ βρίσκουμε τη σταθερή κάνη, την καλή‼️
Ρίχνουμε άλλα δέκα,έτσι για επαλήθευση ,που θα φέρει ο Βασίλης κ η καλή παει για τσάι ουλονγκ‼️κατοπιν τα ηνία παίρνει η 5η ας πούμε,
Τι κάνουμε μετά❓ποιος θα μας φέρει άλλα δέκα❓
Παίζει αυτό η ου❓
Αυτό το κάναμε αρκετές φορές ρίχνοντας απο ίδιο κουτί εμπορικού φυσιγγίου με 3 διαφορετικά
όπλα σε τσίχλες .Βάρος 32 γρ πάντα 11/8
Τσόκ**** καί στα τρία όπλα .
Βeretta 682 gold 28''
B725 28''
SKB 505 28''
H διαφορά στην καταβολή έβγαζε μάτια υπέρ του τελευταίου .
Γράφω αυτά πού είδαμε στην πράξη μεταξύ 3 διαφορετικών καννών .

Δεν το έχω δει ποτέ αυτό για να είμαι ειλικρινής... Αν το δώ θα ανακατασκευασω τις απόψεις μου, αλλωστε είμαι υπέρ του όσο ζεις μαθαίνεις...

Υ.γ όταν λέμε ουλονγκ εννοούμε along γιατί στα γαλλικά έκανα κοπάνες? :p
Ποικιλία τσαγιου

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς λάθος τον τρόπο σύγκρισης...... Δεν θα ήταν λάθος να τα συγκρίνουμε με διαφορετικά φυσίγγια......να μην τα συγκρίνουμε καθόλου???? Αλλά όπως περιέγραψαν δεν έχουμε διαφορές μόνο στη συγκέντρωση και κατανομή αλλά και σε ταχύτητα και διάτρηση.......
Κάνε τις δοκιμές και θα τα βρούμε όλα ... cyl, mod, full με 5-6 φυσίγγια ότι να ναι.
Βαγγέλη εσείς την βλέπετε την διαφορά δεν αντιλέγω, απλά θέλω να την δω και εγώ.
Αν σε βάζω σε κόπο παράτα το, δεν πειράζει.
Αν έβρισκα όπλο θα τις έκανα εγώ ...

Διαφορετικά φυσίγγια ...
λοιπόν έχεις μια φόρμουλα 1 που απαιτεί ειδικό καύσιμο που δεν το βρίσκεις εύκολα και ένα φιατάκι που καίει και νεράκι ...
Στόχος η μέγιστη δυνατή ταχύτητα.
Το φιατάκι θα φτάσει Αλεξανδρούπολη με 60km/h μέση ταχύτητα ενώ ή φόρμουλα 1 θα μείνει στο Μενίδι.
Θα νικήσει το φιατάκι :)

Η αρχική ταχύτητα μου είναι αδιάφορη ... η διάτρηση απλά πρέπει να είναι επαρκής στα μέτρα που τουφεκάς.
Όπως και να το κάνουμε υπάρχει διαφορά μεταξύ των κανών βάση της σχεδίασης της γεωμετρίας του κώνων και αυλών με υπέροχη πάντα των μεγάλων κώνων και διευρυμένων αυλών........
Ποιος το λέει αυτό ? Αυτοί που θέλουν να πουλήσουν όπλα ή κώνους ?
Για βρες μου ένα επίσημο στοιχείο το οποίο μιλάει για υπεροχή ... 1 μόνο θέλω.
Και μην μου πεις ότι δεν θα το διαφήμιζαν οι εταιρίες ...

Εσύ τι κυνηγάς και θέλεις συγκεντρώσεις 80+% δεν μπορώ να καταλάβω ... πέρδικα δεν κυνηγάς με σκυλιά ?
Κυνηγάς παπί φάσσα ?
Παλιότερα είχες πει ότι θες ένα 50-60% στο κυνήγι, τώρα τι άλλαξε ?

Κάνε τις δοκιμές και θα τα βρούμε όλα ... cyl, mod, full με 5-6 φυσίγγια ότι να ναι.
Βαγγέλη εσείς την βλέπετε την διαφορά δεν αντιλέγω, απλά θέλω να την δω και εγώ.

Διαφορετικά φυσίγγια ...
λοιπόν έχεις μια φόρμουλα 1 που απαιτεί ειδικό καύσιμο που δεν το βρίσκεις εύκολα και ένα φιατάκι που καίει και νεράκι ...
Το φιατάκι θα φτάσει Αλεξανδρούπολη με 60km/h μέση ταχύτητα ενώ ή φόρμουλα 1 θα μείνει στο Μενίδι.

Η αρχική ταχύτητα μου είναι αδιάφορη ... η διάτρηση απλά πρέπει να είναι επαρκής στα μέτρα που τουφεκάς.

Εσύ τι κυνηγάς και θέλεις συγκεντρώσεις 80+% δεν μπορώ να καταλάβω ... πέρδικα δεν κυνηγάς με σκυλιά ?
Κυνηγάς παπί φάσσα ?
Αρχίζω από το τέλος........εγώ δεν θέλω τίποτε από την391 σπάνια θα την κυνηγήσω πέντε έξι φορές το χρόνο σε φασα η παπί τις υπόλοιπες τις κάνω με δίκανο...... Τις τσίχλες και τα κοτσύφια δεν τα υπολογίζω τα κυνηγάω κάθε φορά με άλλο όπλο έτσι για την αλητεία......... Την κουβέντα και τις δοκιμές τις κάνω για την αναζήτηση,το ψάξιμο........ Τι σχέση έχει το τι κυνηγάω....... Τα κυνηγάω κατά καιρούς όλα από μικρό παιδί και είμαι φανατισμένος και εθισμένος με το κυνήγι ,τα όπλα και τις βλητικες δοκιμές όπλων και φυσιγγίων!!! Πολύ δικολαβιστικο και ισοπεδοτικο το παράδειγμα με το φιατακι και τη φόρμουλα θα έλεγα ατυχές.........

Διαφορετικά φυσίγγια ...

Κυνηγάς παπί φάσσα ?
Οι δοκιμές θα γίνουν με το συγκεκριμένο φυσίγγι , αυτό που κάναμε αντιγραφή οπότε με ένα αμπάρι δυο τρυγόνια θα συμπεριλάβουμε και δύο benelli μια με κώνο και μια χωρίς...... Λίγο υπομονή βέβαια γιατί είμαι πιεσμένος από χρόνο.....

Οι δοκιμές θα γίνουν με το συγκεκριμένο φυσίγγι , αυτό που κάναμε αντιγραφή οπότε με ένα αμπάρι δυο τρυγόνια θα συμπεριλάβουμε και δύο benelli μια με κώνο και μια χωρίς...... Λίγο υπομονή βέβαια γιατί είμαι πιεσμένος από χρόνο.....
Ωραία ας είναι και έτσι (1 φυσίγγι) ... μην ξεχάσεις τα 3 τσοκ στην κάθε μια ... σύνολο 9 τουφεκιές ...
=======================
Για να δούμε τώρα ... προς όλους
Κάνετε δοκιμές σε 10 όπλα με τις ίδιες συσφίξεις και έχετε αυτά τα αποτελέσματα (μέσοι όροι ενός φυσιγγίου ή πολλών).
Ποια κάνη είναι η "καλύτερη" ?

Όπλο 1: Cyl 40%, Mod 60%, Full 70%
Όπλο 2: Cyl 50%, Mod 70%, Full 80%
Όπλο 3: Cyl 30%, Mod 60%, Full 80%
Όπλο 4: Cyl 70%, Mod 80%, Full 90%
Όπλο 5: Cyl 40%, Mod 70%, Full 90%
Όπλο 6: Cyl 40%, Mod 50%, Full 60%
Όπλο 7: Cyl 80%, Mod 90%, Full 100%
Όπλο 8: Cyl 50%, Mod 70%, Full 90%
Όπλο 9: Cyl 60%, Mod 80%, Full 100%
Όπλο 10: Cyl 70%, Mod 75%, Full 80%

Ωραία ας είναι και έτσι (1 φυσίγγι) ... μην ξεχάσεις τα 3 τσοκ στην κάθε μια ... σύνολο 9 τουφεκιές ...
=======================
Για να δούμε τώρα ... προς όλους
Κάνετε δοκιμές σε 10 όπλα με τις ίδιες συσφίξεις και έχετε αυτά τα αποτελέσματα (μέσοι όροι ενός φυσιγγίου ή πολλών).
Ποια κάνη είναι η "καλύτερη" ?

Όπλο 1: Cyl 40%, Mod 60%, Full 70%
Όπλο 2: Cyl 50%, Mod 70%, Full 80%
Όπλο 3: Cyl 30%, Mod 60%, Full 80%
Όπλο 4: Cyl 70%, Mod 80%, Full 90%
Όπλο 5: Cyl 40%, Mod 70%, Full 90%
Όπλο 6: Cyl 40%, Mod 50%, Full 60%
Όπλο 7: Cyl 80%, Mod 90%, Full 100%
Όπλο 8: Cyl 50%, Mod 70%, Full 90%
Όπλο 9: Cyl 60%, Mod 80%, Full 100%
Όπλο 10: Cyl 70%, Mod 75%, Full 80%
Η τυπική απόδοση των τσοκ είναι το νούμερο 1 40%-60%-70%.......
Από κει και πέρα τα αποτελέσματα μπορεί να είναι συγκριτικά μεταξύ των κανών και αφορούν και άλλα πράγματα όπως διάτρηση, ταχύτητα,και ο τρόπος που διαχειρίζονται τα διάφορα φυσίγγια δηλαδή να έχουν με όσο το δυνατόν περισσότερα φυσίγγια καλή απόδοση........ Η επιπλέον συγκέντρωση μέχρι ενός σημείου κάποιας κάνης είναι θετικό στοιχείο της απόδοσης αυτής........

Δεν κανουμε διαφωνισμο φυσιγγιου, ενα οπλό να τουφεκαει σωστα ψαχνουμε σε ενα μεγαλο ευρος γομωσεων...
Το "τουφεκάει σωστά" είναι πολύ γενικό. Δες παρακάτω ...
Αν παρουμε δεκα φυσιγγια και μια κανη δωσει με 3 αστρα στα 35 μετρα συγκεντρωσεις 65,66,67,68,69,70,71,72,73,74 και η αλλη δωσει 30,30,30,40,50,60,80,90,90,100 η δευτερη μπορει να βγαζει μεγαλυτερες συγκεντρωσεις αλλα η πρωτη ειναι πιο σταθερη... Εγω την πρωτη λεω καλη κανη, οχι τη δευτερη...
Είδες που διαφωνούμε στον ορισμό ... εγώ την δεύτερη θεωρώ καλύτερη γιατί το range της πρώτης το έχει, αλλά μπορεί η πρώτη να μην φτάσει ποτέ τα όρια της δεύτερης.
Η πρώτη πχ τι χρησιμότητα έχει ? Ειλικρινά ρωτάω δεν το έχω καταλάβει ...
Να μην ψάχνεις φυσίγγι αν δεν το έχει ο οπλοπώλης μόνο ή κάτι άλλο ?

Η τυπική απόδοση των τσοκ είναι το νούμερο 1 40%-60%-70%.......
Από κει και πέρα τα αποτελέσματα μπορεί να είναι συγκριτικά μεταξύ των κανών και αφορούν και άλλα πράγματα όπως διάτρηση, ταχύτητα,και ο τρόπος που διαχειρίζονται τα διάφορα φυσίγγια δηλαδή να έχουν με όσο το δυνατόν περισσότερα φυσίγγια καλή απόδοση........ Η επιπλέον συγκέντρωση μέχρι ενός σημείου κάποιας κάνης είναι θετικό στοιχείο της απόδοσης αυτής........
ίδια διάτρηση όλα τα φυσίγγια σε όλες τις κάνες μέχρι τελευταίας σελίδας.
Ποια κάνη θεωρείς εσύ "καλύτερη".

ίδια διάτρηση όλα τα φυσίγγια σε όλες τις κάνες μέχρι τελευταίας σελίδας.
Ποια κάνη θεωρείς εσύ "καλύτερη".
Σε αυτό το υποθετικό σενάριο εγώ θα προτιμούσα τη β 50%-70%-80% . Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι η καλύτερη....... Απλά είναι η επιλογή που θα έκανα......

Status
Not open for further replies.
Back