Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ίσως ... αν βρω καμιά φάσσα ή κανένα παπί θα σου πω με σιγουριά :)

Συνέχεια ανασκόπησης ...

- Όποιος χάνει συνεχόμενα μεγάλα θηράματα (μεγέθους πέρδικας και πάνω), με οτιδήποτε φυσίγγι χρησιμοποιεί, μέχρι τα 30-35-40μ και νομίζει ότι του φταίνε οι συγκεντρώσεις να τσιμπηθεί να ξυπνήσει.
Αν τα χάνει φταίει η υπερσυγκέντρωση ή η σκόπευση. Σε μεγάλα θηράματα με παλιόκαιρους σε μεγάλες αποστάσεις (50-60-70μ) φταίει συνήθως η σκόπευση, η διάτρηση και τελευταία έρχεται η συγκέντρωση (φυσικά δεν βάζει τυχαίο φυσίγγι).

- Τα 3* είναι αρκετά για τα περισσότερα θηράματα.

- Το full δεν θα βάλει ποτέ τα διπλάσια σκάγια από το Mod (μερικοί ίσως το πιστεύουν) ... σε κάποιες περιπτώσεις ίσως βάλει ακριβώς τα ίδια ... συνήθως θα βάλει λίγα παραπάνω. Ισχύει δηλαδή το παρακάτω.
View attachment 50392

- Τα 36 γρ είναι αρκετά για τα περισσότερα θηράματα ... magnum μόνο σε πολύ χοντρά σκάγια και πάλι σχετικό είναι.

- Τα magnum που δοκίμασα μάλλον τις κάτω στοιβάδες σκαγιών τις είχαν για αμορτισέρ. Στιρίζονται στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα. Εξαίρεση τα Rem Nitro (53γρ) που γάζωσαν όπως ήταν αναμενόμενο. Δεν ξέρουν όλοι οι κατασκευαστές να φτιάχνουν magnum φυσίγγια.

- Το ότι ένα φυσίγγι πάει "καλά" με ένα τσοκ δεν σημαίνει ότι θα τα πάει "καλά" με όλα τα τσοκ άρα

- Κάντε δοκιμές.

- ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ !!!
Ποτέ δεν βγάζουμε συμπέρασμα από 1 φυσίγγι, 1 τουφεκιά, 1 τσοκ.

Αν σκεφτώ τίποτα άλλο θα το γράψω ...
.RESPECT..RESPECT..RESPECT..RESPECT..RESPECT.
.shake hands..shake hands..shake hands..shake hands..shake hands..shake hands.

Αυτο σου κάνει ??? Εχω σεταπ και με SPARK.....

View attachment 50408

View attachment 50409
Σε ευχαριστώ Νίκο!
Έχουμε εικόνα της ταχύτητας του;
Πάντως έβγαλε κατανομή αλατιέρα!
Ίσως στο 1,40 - 1,45 να είναι καλύτερα τώρα τους μήνες Αύγουστο Σεπτέμβριο!

Έστησα μερικά φυσίγγια στο 688 1,40 Χ 28 με SG 27 και Rex και μου έκανε εντύπωση πόσο εύκολα το βρήκα,δηλαδή πόσο εύκολα ταίριαξε στο όπλο μου και στην σκόπευση μου! Εκτός αυτού στα πιάτα που ήμουν κέντρο απλά δεν έμενε τίποτα! Θα το ρίξω στο τρυγόνι και στο ορτύκι πρώτα ο Θεός τον Αύγουστο...

Stokas max 50gr #6 mod

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Παρουσίαση-Φυσιγγίων.2698/page-208#post-712133

Πολλά σκάγια στον κύκλο αλλά σκορποσκαγιά με 44%.
Εδώ κολλάει το ποσότητα και όχι ποιότητα ...

Που πήγαν τα άλλα οεο ? Κάνανε το αμορτισέρ ?
Τα ίδια σκάγια και πολλά ακόμα περισσότερα τα έχω βάλει και με 36gr, οπότε γιατί να ρίχνω 50 ????

Stokas max 6 mod_1.jpg

Έστησα μερικά φυσίγγια στο 688 1,40 Χ 28 με SG 27 και Rex και μου έκανε εντύπωση πόσο εύκολα το βρήκα,δηλαδή πόσο εύκολα ταίριαξε στο όπλο μου και στην σκόπευση μου! Εκτός αυτού στα πιάτα που ήμουν κέντρο απλά δεν έμενε τίποτα! Θα το ρίξω στο τρυγόνι και στο ορτύκι πρώτα ο Θεός τον Αύγουστο...
Το φαινόμενο να γίνονται τα πιατάκια μαύρη σκόνη κατ'εμένα δέν είναι υγιές .
Είτε αυτό αφορά σφικτό τσόκ είτε πολύ αργό ή συγκεντρωτικό φυσίγγι .
Την sipe δέν την γνωρίζω .Αν κρίνω όμως συγκριτικά ίδια δοσολογία με GM3 στα 32 (1.55)
τότε στο 1.40 σε 67 cal με ζ2μ 24 βγάζει πολύ ωραίο 28άρι φυσίγγι για τσίχλα -τρυγόνι .
Αυτό που έδωσε ο Νίκος είναι φυσίγγι αξιώσεων που καταβάλλει εύκολα φάσσα με σκάγι ν.6-7
Είναι φυσίγγι long range τουφεκιών ειδικά με βύσμα VO25 είτε αυτό αφορά πιατάκια
είτε τρυγόνι ..

Last edited:
Stokas max 50gr #6 mod

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Παρουσίαση-Φυσιγγίων.2698/page-208#post-712133

Πολλά σκάγια στον κύκλο αλλά σκορποσκαγιά με 44%.
Εδώ κολλάει το ποσότητα και όχι ποιότητα ...

Που πήγαν τα άλλα οεο ? Κάνανε το αμορτισέρ ?
Τα ίδια σκάγια και πολλά ακόμα περισσότερα τα έχω βάλει και με 36gr, οπότε γιατί να ρίχνω 50 ????

View attachment 50412

Βασιλη τα εχουμε ξανα πει αυτα.....Τα 50 γραμμαρια δεν ειναι για Ν6 σκαγια....Ειναι για Νο 4 και κατω...
Και οπως γνωριζεις τα χοντρα σκαγια '' ξεκινουν'' απο τα 35 μετρα μεχρι τα 50+ μετρα....εκει που το Ν6
ειναι στο ''σκοτωνω δεν σκοτωνω''.....Περισσοτερο απο τυχη σκοτωνεις στα 50+ μετρα με Ν6 σκαγια
ειδικοτερα με απλα μολυβδινα !!!

Ναι νικο κατανοω... Αλλα ασε να πειραξω λίγο το Βασίλη.. Του εχω αδυναμια... fgr2

Νικο τα φωτα σου θελω. Επειδή θα κανω καποιες δοκιμες τον Αύγουστο στην εναρξη για να ειμαι σταθερος στις βολες τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσω;... Εννοω μαξιλάρι π.χ;
Έχω χάσει πολλές σελίδες ,,, μαξιλάρι στην οροφή του αυτοκινήτου βάζω εγώ.
Στο σκοπευτήριο δεν στιρίζω το όπλο και ΝΑΙ φεύγει εύκολα.

Σε ευχαριστώ Νίκο!
Έχουμε εικόνα της ταχύτητας του;
Πάντως έβγαλε κατανομή αλατιέρα!
Ίσως στο 1,40 - 1,45 να είναι καλύτερα τώρα τους μήνες Αύγουστο Σεπτέμβριο!

Το σεταπ της δοκιμης ( φωτο ) εχει το V1,5-400m/s .
To 1,40x28 - 688- uee στα 57 χιλιοστα ρελιασμενο....για μενα πολυ αργο....αλλα οχι για ''πεταμα''....
Για αρχη σεζον καλο...και εβγαλε V1,5-368m/s .
Εαν ''σφιξει'' ο καιρος.....τοτε ειναι για τα σκουπιδια!!! Παντα κατα την γνωμη μου !!

Νίκο μήπως έκανες κάποιο λάθος για το 1,40 Χ 28 ;
Σε παλαιότερο μήνυμα σου το έχεις 397μ/δ.
Μήπως εγώ κάπου μπερδεύτηκα;

Οχι....με 397 με τιποτα.....Και αν εγραψα κατι τετοιο.....εκανα λαθος...
Κοιτα ταχυτητα με 24 γραμμαρια για να καταλαβεις φιλε μου!!!

εικόνα_Viber_2022-03-27_18-20-32-938.jpg

εικόνα_Viber_2022-03-27_18-20-43-424.jpg
ΚΑΙ ειναι και σε καλυκα 67,4 - 56 χιλιοστα ρελιασμενο !!
Το 397 θελει 1,50 πυριτιδα στα 28 γραμμαρια..

Νίκο μήπως έκανες κάποιο λάθος για το 1,40 Χ 28 ;
Σε παλαιότερο μήνυμα σου το έχεις 397μ/δ.
Μήπως εγώ κάπου μπερδεύτηκα;

Ψαχνω στις αποθηκευσεις μου...για το σεταπ που λες....
Σιγουρα εχω κανει λαθος ...
Οταν γινονται πολλες δοκιμες μαζι....ειναι πολυ ευκολο να μπερδευτεις...

Εντάξει Νίκο!
Την ψάχνω λίγο την Sipe στα λίγα γραμμάρια να δω που θα καταλήξω!

Δεν μπορω να βρω την δοκιμη....Αλλα βλεπω στις σημειωσεις μου..σε ΜΑΧΑΜ καλυκα δινει 11 χιλιοστα
κενο χωρο ....Ενω σε καλυκα ched. 12 χιλιοστα...Και παλι το 1 χιλιοστο δεν δικαιολογει την τοση
μεγαλη διαφορα ταχυτητας....
Ισως να κανω και λαθος.....Το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να το μετρησω τωρα...Με τα ''πνευματα''
στην τσιτα με τα κωλομεμετια τους απεναντι....δυσκολα ριχνεις τουφεκια...
Θα πεταχτουν ολοι εξω απο τα σπιτια τους....για τους δικους μας λεω...
Πρωτα ο Θεος στην εναρξη θα τα μετρησω ολα απο την αρχη !!!

Προσοχή στον αριθμό των σκαγιών (γόμωσης) όταν κάνετε δοκιμές ... ειδικά τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ RC4 #6 είναι #6,85, σχεδόν #7 !!!!!!
Λίγο καλύτερα τα MB long range ... to #6 είναι #6,4.

Ειδικά για τα RC4 (για όσους τα έχουν σε εκτίμηση) θα ξανακόψω φυσίγγι ... μήπως έχω κάνει λάθος.

Γενικά ,,,, αν δεν ξέρετε αριθμό σκαγιών μην κάνετε δοκιμές καθόλου :) ή τουλάχιστον μην υπολογίζετε ποσοστά.

Αναφέρω αυτά τα 2 γιατί σχεδόν πάτωσαν σε συγκέντρωση ....

RC4.jpg

MB long range.jpg

Προσοχή στον αριθμό των σκαγιών (γόμωσης) όταν κάνετε δοκιμές ... ειδικά τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ RC4 #6 είναι #6,85, σχεδόν #7 !!!!!!
Λίγο καλύτερα τα MB long range ... to #6 είναι #6,4.

Ειδικά για τα RC4 (για όσους τα έχουν σε εκτίμηση) θα ξανακόψω φυσίγγι ... μήπως έχω κάνει λάθος.

Γενικά ,,,, αν δεν ξέρετε αριθμό σκαγιών μην κάνετε δοκιμές καθόλου :) ή τουλάχιστον μην υπολογίζετε ποσοστά.

Αναφέρω αυτά τα 2 γιατί σχεδόν πάτωσαν σε συγκέντρωση ....

View attachment 50417

View attachment 50418
Τουρκογυφτοι‼️αυτά δε γουσταρω

Το 1.40×28 ειναι μια χαρα για τα "νεκρά" δισκακια...
Η τσιχλα κ το ορτύκι που ειναι ζωντανοι οργανισμοί θελουν 1.45×28....το λιγότερο με CX2000 688 ή UEE στα 57.5 ως 57.00 για να δουλεψει το setup
αξιόλογα σε Νο8.5 ή 9 ή 10...
Με S.G 27 εχεί πιο πολλα γκάζια λογο επιπεδης κ φαρδιας φουστας, περί εμφραξης σε κάλυκα 68.5...

Status
Not open for further replies.
Back