Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φιλε για να μην παρεξηγηθω δεν ξερω απο υδροβια αλλα ειμαι σιγουρος οτι με ν8 σε αυτα τα μετρα πεφτουν ολα τα θηρευσιμα ειδη που υπαρχουν στην χωρα μας πλην του αγριοχοιρου..

Αν ρίξεις 8άρι στο γουρούνι Τάσο σε αυτά τα μέτρα θα πέσει σίγουρα...κάτω από τα γέλια.

Φιλε για να μην παρεξηγηθω δεν ξερω απο υδροβια αλλα ειμαι σιγουρος οτι με ν8 σε αυτα τα μετρα πεφτουν ολα τα θηρευσιμα ειδη που υπαρχουν στην χωρα μας πλην του αγριοχοιρου..
Τα κυνηγάω από τότε που έβγαλα άδεια συστηματικά και έχω δει πολλά ξεπουπουλιασματα ακόμα και με 6 άρια γι'αυτό κυρίως ρίχνω 4αρια η και 5 αρια

Είναι ικανό το 8αρι να καταρρίψει έναν πράσινο σε αυτήν την απόσταση??
Τέλη αυτό που λέει ο Τάσος ισχύει.....Το παπί όπως ξέρουμε έχει πυκνό πτέρωμα....τα ψιλά σκάγια Νο8 έχουν τη δυνατότητα να ισχορούν στο πυκνό πτέρωμα αλλά από κει και πέρα χάνουν από διάτρηση....φαντάσου πως τουφεκάς πράσινο με 9oC κ ψιλόβροχο στα 30m maximum (διότι το πρωί το ανθρώπινο μάτι δν βλέπει πάνω από 30m....άντε 35m αν έχει συννεφιά που βοηθάει να τα δεις).....το παπί εκεί πιστεύω θα του κάνουν αέρα τα 8άρια....πόσο μάλλον αν τουφεκιστεί "στήθος"....(εξερούμε βέβαια σπάσιμο φτερού η τραύμα στο κεφάλι)....σε στεγνό λοιπόν καιρό ξέρω καλά πως ένας θείος μου από την έναρξή του υδροβίου ως τέλοι Νοέμβρη τα τουφέκαγε με 32gr No8 τα κιρκίρια...πολύ σπάνια να έπερνε κανένα μεγάλο παπί και κυρίως κανένα ευαίσθητο Κουταλά......αλλά στα πρώτα ζωηρά κρύα τα σταματούσε και πήγαινε στο Νο6 διότι κρατούσε πιο εύκολα τα πουλιά... ;)

Τέλη αυτό που λέει ο Τάσος ισχύει.....Το παπί όπως ξέρουμε έχει πυκνό πτέρωμα....τα ψιλά σκάγια Νο8 έχουν τη δυνατότητα να ισχορούν στο πυκνό πτέρωμα αλλά από κει και πέρα χάνουν από διάτρηση....φαντάσου πως τουφεκάς πράσινο με 9oC κ ψιλόβροχο στα 30m maximum (διότι το πρωί το ανθρώπινο μάτι δν βλέπει πάνω από 30m....άντε 35m αν έχει συννεφιά που βοηθάει να τα δεις).....το παπί εκεί πιστεύω θα του κάνουν αέρα τα 8άρια....πόσο μάλλον αν τουφεκιστεί "στήθος"....(εξερούμε βέβαια σπάσιμο φτερού η τραύμα στο κεφάλι)....σε στεγνό λοιπόν καιρό ξέρω καλά πως ένας θείος μου από την έναρξή του υδροβίου ως τέλοι Νοέβρη τα τουφέκαγε με 32gr No8 τα κιρκίρια...πολύ σπάνια να έπερνε κανένα μεγάλο παπί και κυρίως κανένα ευαίσθητο Κουταλά......αλλά στα πρώτα ζωηρά κρύα τα σταματούσε και πήγαινε στο Νο6 διότι κρατούσε πιο εύκολα τα πουλιά... ;)
Κώστα εγώ προσωπικά δεν μπορώ να πάω σε τέτοια νούμερα και γραμμάρια δεν έχω θέμα όμως το να δοκιμάσω και να σας πω την γνώμη μου τον χειμώνα!!!!!

Τα κυνηγάω από τότε που έβγαλα άδεια συστηματικά και έχω δει πολλά ξεπουπουλιασματα ακόμα και με 6 άρια γι'αυτό κυρίως ρίχνω 4αρια η και 5 αρια
Ξεπουπουλιασματα μπορει να δεις κ στις τσιχλες με 8αρια κ 9αρια..αυτο δεν λεει κατι απο μονο του..θελω να πω δλδ οτι πολλοι λεμε (κ εγω πολλες φορες αθελα μου..)μα αφου το μαδησα γιατι δεν επεσε,δεν κοβουν τα φυσιγγια κλπ..ομως κανεις δεν προκειται να μας εγγυηθει οτι πετυχαμε "κρεας" κ οχι ξωφαλτσα πουπουλα..ενα σκαγι κ μονο βγαζει αρκετα..

Τέλη αυτό που λέει ο Τάσος ισχύει.....Το παπί όπως ξέρουμε έχει πυκνό πτέρωμα....τα ψιλά σκάγια Νο8 έχουν τη δυνατότητα να ισχορούν στο πυκνό πτέρωμα αλλά από κει και πέρα χάνουν από διάτρηση....φαντάσου πως τουφεκάς πράσινο με 9oC κ ψιλόβροχο στα 30m maximum (διότι το πρωί το ανθρώπινο μάτι δν βλέπει πάνω από 30m....άντε 35m αν έχει συννεφιά που βοηθάει να τα δεις).....το παπί εκεί πιστεύω θα του κάνουν αέρα τα 8άρια....πόσο μάλλον αν τουφεκιστεί "στήθος"....(εξερούμε βέβαια σπάσιμο φτερού η τραύμα στο κεφάλι)....σε στεγνό λοιπόν καιρό ξέρω καλά πως ένας θείος μου από την έναρξή του υδροβίου ως τέλοι Νοέμβρη τα τουφέκαγε με 32gr No8 τα κιρκίρια...πολύ σπάνια να έπερνε κανένα μεγάλο παπί και κυρίως κανένα ευαίσθητο Κουταλά......αλλά στα πρώτα ζωηρά κρύα τα σταματούσε και πήγαινε στο Νο6 διότι κρατούσε πιο εύκολα τα πουλιά... ;)
Κατι ξερουν και τα Αγγλακια που ριχνουν 28 βαρια 30 γραμμαρια μαξ ν 6 σχεδον στα παντα

Ξεπουπουλιασματα μπορει να δεις κ στις τσιχλες με 8αρια κ 9αρια..αυτο δεν λεει κατι απο μονο του..θελω να πω δλδ οτι πολλοι λεμε (κ εγω πολλες φορες αθελα μου..)μα αφου το μαδησα γιατι δεν επεσε,δεν κοβουν τα φυσιγγια κλπ..ομως κανεις δεν προκειται να μας εγγυηθει οτι πετυχαμε "κρεας" κ οχι ξωφαλτσα πουπουλα..ενα σκαγι κ μονο βγαζει αρκετα..
Δεν αντιλέγω ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν ήσουν σωστά πάνω στο θήραμα αλλά αυτό αν συμβεί 1αντε 2 άντε 3 φορές όσοι γνωστοί πάμε εδώ στα υδρόβια ποιο ψιλό από 6 αρι δεν ρίχνουμε τουλάχιστον αυτούς που γνωρίζω εγώ και είναι και μερικοί ρίχνουν 2 άρια με το σκεπτικό να το πάρει ένα- δύο σκάγια και να το κρατήσει!!!!

Παιδια βαζω 2 δοκιμες με B&P F2 Long Range No3 [Beretta A300 - αυλος 18.5mm - 76cm καννη full choke] και B&P Winter No.4 στα 40m. Στο long range η μεγαλη τρυπα ειναι απο δραμι.....sarcastic.

Attachments

• 20190812_192326.jpg
    20190812_192326.jpg
    449,4 KB · Προβολές: 60
  • 20190812_230304.jpg
    20190812_230304.jpg
    383 KB · Προβολές: 60
εγω συμφωνω φιλαρακι αλλα με το ν7 .sarcastic. .

Βαζω και μια δοκιμη με το Μονοκαννο [Investarm 3" - αυλο 18.5mm -76cm καννη full] lambro skeet στα 20m
Πρωτη φορα εριξα τα Lambro Skeet (και γενικα 24γρ.) και ηταν πολυ μαλακα χωρις ανακρουση! Ποτε εριξα ολο το κουτι δεν το καταλαβα..! Απλα με το full choke και κατω απο 20m θελει καλο σημαδι και δεν συγχωρει...! Του Zotou το διασπορας πολυ καλο και δυνατο μου φανηκε! Το F2 Long Range και αυτο δυνατο αλλα πιο μαλακο απο το Winter, το οποιο ειχε αρκετη ανακρουση! Εσεις που ειστε πιο εμπειροι μπορει να κρινεται καλυτερα εκ του αποτελεσματος!!

σωστος. για κιρκιρακια τα 8αρια μια χαρα ειναι. κ για μερα,σε νορμαλ αποστασεις.
η μλκ ειναι οτι οταν περασει το χοντρο, παλι θα πεσει γιατι θα φαει 3-4 ντουφεκια απο 2 ατομα, αλλα θα το χασεις στο νερο.

Παιδια βαζω 2 δοκιμες με B&P F2 Long Range No3 [Beretta A300 - αυλος 18.5mm - 76cm καννη full choke] και B&P Winter No.4 στα 40m. Στο long range η μεγαλη τρυπα ειναι απο δραμι.....sarcastic.
Πολυ ωραιες ειναι και οι δυο,εναι τωρινες η παλιες? Γιατι αν πηγαν ετσι νταλα καλοκαιρι φαντασου το χειμωνα τι συγκεντρωση θα εχουν

Αρα πανε μπαλα αυτα τα δυο φυσιγγια και πρεπει να τους δωσεις ευκαιριες!!!
Φιλε Alex το winter το πηρα περσι πρωτη φορα κ χτυπησα 2 λαγους κ το λατρευω .big smile. ! Το f2 long range πρωτη φορα το παιρνω! Το nsi lepre ξεχασα να ριξω σε τενεκε....

Status
Not open for further replies.
Back