Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καταρχάς, στο προοίμιο του ποστ μου, να θέσω ένα disclaimer, δε θέλω επ' ουδενί ούτε να στεναχωρήσω κανέναν, ούτε να επιτεθώ σε κάποιον.

Από χτες κοιτώ και ξανακοιτώ την τουφεκιά. Σαν εικόνα βλέπω κάτι οκ, καλό, που δε μου προκαλεί κάποια τρομερή εντύπωση όμως. Βλέπω δίπλα ότι έχει μετρήσει ο Βαγγέλης τα σκάγια και τα βγάζει 315. Πράγματι κάθισα τώρα τα ξαναμέτρησα και εγώ και σωστά τα έχει μετρήσει (311 τα βγάζω εγώ οκ, ελάχιστη διαφορά).
Ένα φυσίγγι των 32γρ με νο9 έχει περίπου 595 σκάγια, εξ όσων γνωρίζω. Σύμφωνα δε, με τη Lambro έχει λιγότερα, 576.
Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για μια συγκέντρωση 315/595=52.9 ας πούμε 53% και στη δεύτερη 315/576=54.68 ας πούμε 55%.
Κάθισα και ρώτησα από χθες πολλούς φίλους από εδώ μέσα, μια τουφεκιά ρε παιδιά στα 35 μέτρα, με απείραχτη κάννη και 3* μαμά τσοκ με ένα κοινό εμπορικό τσιχλοφύσιγγο των 32γρ σε νο9, πόσο θα θέλατε να έχει συγκέντρωση για να είναι ικανοποιητική;;;;
Οι απαντήσεις που έλαβα είναι οι εξής:
60%
65-67%
70%
75%
75+%

Και έρχομαι και λέω εγώ τώρα;;;
Σε αυτή την τουφεκιά που έχει αποσπάσει διθυράμβους το όπλο για την βλητική του απόδοση στα ποστ
με το 55% στην καλύτερη είμαστε ευχαριστημένοι;; .think.

Το θέμα είναι και πόσο απλωμένα είναι τα σκάγια για να είναι χρήσιμα το να πάνε μονοβολο 70% με mod και να λες τι καλο τουφέκι που έχω εμένα δεν μου λέει τίποτα.

Από αυτή την τουφεκιά δεν περνάει τίποτα ούτε πεταλούδα. Aν είχε καλύτερη συγκέντρωση με χειρότερη κατανομή ίσως και να γλίτωνε μικρό πετούμενο

γενικά για όλα όπλα και όλα τα φυσίγγια το λέω .

Μην ξεχνάμε είναι και απλό εμπορίου

Αν υποθέσουμε ότι ήταν κοντή η άτρακτος των σκαγιων πιστεύω ότι είναι ένας καλος συνδυασμός οπλου-τσοκ-φυσίγγιου...αν όμως ηταν μακριά η άτρακτος τότε τα κενά που υπάρχουν και δε μπορούμε να τα δούμε μάλλον θα το έκαναν ακατάλληλο για αυτό που το θέλουμε. Μακάρι να μπορούσαμε να δούμε κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά αλλά....

Νίκο οι αριθμοί δε μπορούν να πουν ψέματα, μια εικόνα μπορεί να ξεγελάσει. Εάν δεν έχεις μπροστά σου το χαρτί, χωρίς τα στίγματα της μέτρησης (που μεγαλώνουν την τρύπα) και να έχεις και ένα χάρτινο ομοίωμα τσίχλας δε θα βγάλεις άκρη από την οθόνη.
Ο Δουβρης στην ιστοσελίδα του δίνει για εκτύπωση σε Α4 ομοίωμα τσίχλας σε φυσικό μέγεθος.
Και πάντα λέμε ότι το χαρτί κιόλας δε λέει όλη την αλήθεια έτσι;
Με 55% συγκέντρωση θα μπορούσε να είναι κοντή η άτρακτος;
Για να είναι κοντή η άτρακτος, σημαίνει σκάγια απολύτως σφαιρικά, σε άψογη κατάσταση. Θα έδιναν όμως τότε 55%; Μήπως θα έδιναν περισσότερο;
Προβληματίζομαι.

Το χαρτονι δινει μια επιπεδη αποτυπωση της ντουφεκιας.Σε καμια περιπωση δεν γνωριζεις
την ατρακτο των σκαγιων.Αν εχει ο συναδελφος την φωτογραφια του χαρτονιου πριν το
μαρκαρισμα θα βοηθουσε αρκετα.Γιατι στην μεγενθυνση που κανω δεν καταλαβαινω πολλα
για να βγαλω αριθμο σκαγιων,μιας και ειπατε για ποσοστο.

Νίκο οι αριθμοί δε μπορούν να πουν ψέματα, μια εικόνα μπορεί να ξεγελάσει. Εάν δεν έχεις μπροστά σου το χαρτί, χωρίς τα στίγματα της μέτρησης (που μεγαλώνουν την τρύπα) και να έχεις και ένα χάρτινο ομοίωμα τσίχλας δε θα βγάλεις άκρη από την οθόνη.
Ο Δουβρης στην ιστοσελίδα του δίνει για εκτύπωση σε Α4 ομοίωμα τσίχλας σε φυσικό μέγεθος.
Και πάντα λέμε ότι το χαρτί κιόλας δε λέει όλη την αλήθεια έτσι;
Με 55% συγκέντρωση θα μπορούσε να είναι κοντή η άτρακτος;
Για να είναι κοντή η άτρακτος, σημαίνει σκάγια απολύτως σφαιρικά, σε άψογη κατάσταση. Θα έδιναν όμως τότε 55%; Μήπως θα έδιναν περισσότερο;
Προβληματίζομαι.
Αν δε κάνω λάθος τα σφαιρικά σκάγια θα του έδιναν πιο έντονο κέντρο...δεν ξέρω αν επιδρούν τόσο και στην άτρακτο... Χωρίς παρεξήγηση κουβέντα κάνουμε για να μαθαίνουμε κιόλας...

Η θεωρία λέει ότι ένα πραγματικό 3άρι τσοκ σε αυτά τα μέτρα δίνει 55-60% συγκέντρωση. Φυσικά αναλόγως το όπλο, τσοκ και φυσίγγι αυτα μπορεί να διαφέρουν κατά πολύ. Αλλά ο μέσος όρος είναι αυτός. Ξαναλέω η θεωρία λέει αυτό.

1590418386097.png

Η θεωρία λέει ότι ένα πραγματικό 3άρι τσοκ σε αυτά τα μέτρα δίνει 55-60% συγκέντρωση. Φυσικά αναλόγως το όπλο, τσοκ και φυσίγγι αυτα μπορεί να διαφέρουν κατά πολύ. Αλλά ο μέσος όρος είναι αυτός. Ξαναλέω η θεωρία λέει αυτό.

View attachment 13409
Ωραίος ο πίνακας, απ' τα δεδομένα του κατανοώ ότι δίνει ως όριο βεληνεκούς του λειόκαννου τα 36.5μ. κάτι που έχει καταρριφθεί πρακτικά. Άρα τα 55-60% είναι λίγο σαν ποσοστό
Και βέβαια δεν αναφέρεται νο σκαγίων βάρος γόμωσης βυσμάτωση κλπ

Ωραίος ο πίνακας, απ' τα δεδομένα του κατανοώ ότι δίνει ως όριο βεληνεκούς του λειόκαννου τα 36.5μ. κάτι που έχει καταρριφθεί πρακτικά. Άρα τα 55-60% είναι λίγο σαν ποσοστό
Και βέβαια δεν αναφέρεται νο σκαγίων βάρος γόμωσης βυσμάτωση κλπ
Δεν μίλησα για κάτι τέτοιο. Αν θεωρείς ότι ο πίνακας είναι παλιός και χρειάζεται αναθεώρηση εδώ είμαστε να το συζητήσουμε. Το βεληνεκές του όπλου το ξέρω ότι δεν είναι τα 36,5 μέτρα και δεν κατάλαβα πως έβγαλες το συμπέρασμα από τον πίνακα που έβαλα. Στα 55 μέτρα ένα απλό εμπορικό φυσίγγι σαν το παραπανω με τριάρι τσοκ τι απόδοση περιμένεις να σου δώσει;

Δεν μίλησα για κάτι τέτοιο. Αν θεωρείς ότι ο πίνακας είναι παλιός και χρειάζεται αναθεώρηση εδώ είμαστε να το συζητήσουμε. Το βεληνεκές του όπλου το ξέρω ότι δεν είναι τα 36,5 μέτρα και δεν κατάλαβα πως έβγαλες το συμπέρασμα από τον πίνακα που έβαλα. Στα 55 μέτρα ένα απλό εμπορικό φυσίγγι σαν το παραπανω με τριάρι τσοκ τι απόδοση περιμένεις να σου δώσει;

Μπίλι συντονίσου.yel. πότε είπε κανείς για 3* και 55 μέτρα;
Για 35 μέτρα μιλάμε τόση ώρα.
Όταν σου δίνει ότι το φουλ τσοκ στα 36.5 δίνει 70% συγκέντρωση, στα 41μ 59%, 43.5μ 49%, στα 50μ 40%, στα 55μ 32%, εσύ συμπεραίνεις ότι λέει πως το δραστικό βεληνεκές είναι μετά τα 36.5 μέτρα;;;;;;
Τόσες δοκιμές τόσα χρόνια εδώ μέσα έχεις δει πολλές φορές να ανεβαίνει συγκέντρωση 32% στα 55μ????
49% στα 43.5?????
Εγώ τις γνώμες σας έχω ρωτήσει από εχθές κατ ιδίαν, χωρίς να φωτογραφίσω τη δοκιμή αυτή, και όλοι αυθόρμητα μου είπατε 60-75%
Δεν μπήκε κανείς σας στον κόπο να βγάλει ποσοστό για την εν λόγω δοκιμή, αμέσως επευφημία.
Για να βελτιωθούμε πρέπει να βρίσκουμε τι δεν πάει καλά, όχι να χαϊδευόμαστε, νομίζω...

Αρχικά να πω τα εξής:

1) Εριξα εμπορικό φυσίγγι για να δω ένα μη στημμένο αποτέλεσμα και δευτερον οτι απο το ιδιο κουτί φυσίγγια έχω ριξει και με την benelli και με την berretta..

2) Να αναφέρω οτι στις δοκιμές της fabarm ο συγκεντρωτήρας του 206 εφτανε και σταματαγε στο χαρτι στα 35 μετρα με κλειστά όλα τα πέταλα ξέρουμε τι συνεπάγεται αυτό....

Τα συμπεράσματά μου
Η συγκέντρωση ειναι γύρω στα 55 % που υπολογισε και o Βασίλης, ,λάτρεψα το ποσο ομοιόμορφα ειναι απλωμένη και μοιρασμένη η τουφεκιά χωρίς κενά που αυτό ειναι σχετικά το καλό που θα μαζεψει καποια μικρά λαθακια..

Απο το 9/10 τσοκ της Fabarm θα περίμενα το κατι παραπάνω..

Η benelli με τα 3 αστρα kicks και full kicks μου ειχε δωσει 20 και 25 σκαγια παραπανω αντίστοιχα.

Αυτό που μου εκανε εντύπωση ειναι οτι πέρυσι οι berretta στα ιδια μετρα με το ιδιο φυσίγγι ιδιες θερμοκρασίες ειχςε βαλει στον κυκλο 355 σκαγια ενω τωρα 330...

Η επομενες δοκιμες με δικά μου φυσιγγάκια ...

Status
Not open for further replies.
Back