Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παλικαρια καλες οι μακρυνες βολες σε κανα χωραφι ισιο καλα ειναι στον κυνηγοτοπο ειναι παντελως αχριστεςβγτ 99% δε βρισκουμε το θυραμα για παντε κανα γκιαουρ αντα με τα γιλγκινια η για φασσες σε κανα πουρναρι
Τα αιώνια και άλυτα προβλήματα της βλητικής.

1. Τα ψηλωμένα καθάρια
2. Οι τσίχλες στον κάμπο που κάνουν το λάθος να σπάσουν από το ποτάμι και να έχεις την απαίτηση να πέσουν με την τρίτη τουφεκιά
3. Οι φάσσες που πρέπει να τις τουφεκίσω πρώτος για να μην χαμηλώσουν και πάρει καμία αυτός ο μ@λάκας ο διπλανός

αχαχαχαχ

Last edited:
Δημητρη 80 κ 90% δεν δινει καμια ανοιχτη καννη.
Μονο με πατενταρισμενα φυσιγγια.
Δημητρη 80 κ 90% δεν δινει καμια ανοιχτη καννη.
Μονο με πατενταρισμενα φυσιγγια.
1ον το ανεφερε και ο φιλος το ανεφερα κι εγω
Παλικαρια καλες οι μακρυνες βολες σε κανα χωραφι ισιο καλα ειναι στον κυνηγοτοπο ειναι παντελως αχριστεςβγτ 99% δε βρισκουμε το θυραμα για παντε κανα γκιαουρ αντα με τα γιλγκινια η για φασσες σε κανα πουρναρι
στειλε ενα πμ στον παυλο που βαραμε εξω και πες μου μετα για μακρυνες.

Α' βρε Γιαννη μου......εξαιρετική δεν ξερω εαν ειναι.....Αυτο που ξερω....ειναι αυτο που λεει ο λαος μας...
δουλεια δεν ειχε ο διαολος....... Εαν δεις το ιδιο σεταπ με Θωδη 16 σουπερ θα κρεμασει το σαγονι σου.
Σε αυτην την τουφεκια το βυσμα ειναι STEEL 28....και το εβαλα για να δω τι διαφορές θα εχει με τον
θωδη. ;)
ειναι μια πολυ καλη κυνηγετικη τουφεκια , αριστη κατανομη και καλες ταχυτητες για τα γρ.
Πως θα ηταν νομιζεις Νικο , ενα παρομοιο στησιμο με tecna ;

* λεω κυνηγετικη , σε αντιθεση με καποιες αλλες που θα τις ελεγα "βλητικες¨ τουφεκιες , γιατι αφορουν ελαχιστους κυνηγους (οπως υπερσυγκεντωσης μακρυα με ανοιχτα τσοκ )

Το θεμα ειναι να το δεις με τα ματια σου επιτοπου φιλε μου γτ ο καθενας δε ξερεις τι μαλαγανιες σκεφτετε
Αποστολή σίγουρα παίζει και αυτό πάντοτε.
Αν μπούμε όμως στη διαδικασία να κλέβουμε στις δοκιμές για να παρουσιάσουμε μετά κάτι διαφορετικό, άστα να πάνε. Δεν υπάρχει μετά καποιο νόημα.
Καμία φορά μας φαίνεται εξωπραγματικό αυτό που δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς όταν κάποιος άλλος μαγκας το κάνει.
Τι πιστευεις οτι θα γινει; θα παει καλυτερα η χειροτερα;
Καλημέρα Στέλιο.
Τι να σου πω , τα μαμά τσοκακια των μπενελλι δεν φημίζονται για την απόδοση τους ιδιαιτερα.
Μια δοκιμή θα μας δείξει

ειναι μια πολυ καλη κυνηγετικη τουφεκια , αριστη κατανομη και καλες ταχυτητες για τα γρ.
Πως θα ηταν νομιζεις Νικο , ενα παρομοιο στησιμο με tecna ;

* λεω κυνηγετικη , σε αντιθεση με καποιες αλλες που θα τις ελεγα "βλητικες¨ τουφεκιες , γιατι αφορουν ελαχιστους κυνηγους (οπως υπερσυγκεντωσης μακρυα με ανοιχτα τσοκ )

Καλημερα Κωστα μου!!!! Να ξεκινησω απο το τελος....Τι εννοεις ( υπερσυγκεντρωσεις μακρυα με ανοιχτα
τσοκ ) ???
Το ''μακρυα'' ποσα μετρα μετρα ειναι ??? Και με τι ποσοστο συγκεντρωσης με ανοιχτα τσοκ ???

Τα γουστα των κυνηγων ειναι διαφορετικα οπως και ο τροπος κυνηγιου...... ΠΧ εγω δεν θα πηγαινα
με 4* αστρα στις φασσες οσο καλο φυσιγγιο και να ειχα.... Και το συγκεκριμενο φυσιγγιο εαν το ριξεις
με 3* αστρα....το εχασες το ''παιχνιδι".......ετσι πιστευω.

Με ΤΕΚΝΑ μια παρομοια τουφεκια στα 36,5+1,5 αλευρι , με LB6 και οχι με steel εχω ανεβασει στο
ιδιο θεμα στην σελιδα 652. Με 4* αστρα στα 35 μετρα.
Μπορεις να την δεις ....και βγαλεις τα συμπερασματα σου φιλε!!! :)

Αποστολή σίγουρα παίζει και αυτό πάντοτε.
Αν μπούμε όμως στη διαδικασία να κλέβουμε στις δοκιμές για να παρουσιάσουμε μετά κάτι διαφορετικό, άστα να πάνε. Δεν υπάρχει μετά καποιο νόημα.
Καμία φορά μας φαίνεται εξωπραγματικό αυτό που δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς όταν κάποιος άλλος μαγκας το κάνει.

Καλημέρα Στέλιο.
Τι να σου πω , τα μαμά τσοκακια των μπενελλι δεν φημίζονται για την απόδοση τους ιδιαιτερα.
Μια δοκιμή θα μας δείξει

Οποιος παραποιει ΔΟΚΙΜΕΣ....Αν μη τι αλλο ειναι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.....και δεν σεβεται τον εαυτο του!!!

Τις δοκιμες δεν τις ανεβαζουμε για το παιξουμε ''μάγκες''.....σκατα στα μουτρα του οποιος το κανει αυτο!!!

Τις δοκιμες τις αναβαζουμε για να βγουν καποια συμπερασματα....ειτε θετικα ειτε αρνητικα...και ΟΧΙ
για τα ''χειροκροτηματα'' και τα Λαικ.

Αυτη ειναι η δικη μου απαντηση......

Τωρα οσον αφορα την διαφορα που μπορει να εχει η μπενελλι στην τουφεκια....τιποτα δεν ειναι
σιγουρο.
Αυτο που πρεπει να ξερετε....ειναι οτι το ΙΔΙΟ σεταπ στημενο απο διαφορετικο ''χερι'' ας ειναι και με τα ιδια
εργαλεια θα εχει τις διαφορές του!!!!!

Μια απογευματινη,,,,στα 33 μετρα με 4* μαμα συσφιξη τσοκ 18,2 . Δεν ειχα αλλα περιθωρια μετρων.
Οπλο BERETTA - A390- SILVER MALLARD -18,3 Αυλο 66 εκατοστα καννη.
Πυριτιδα MG2 -38,5 γραμμαρια σκαγια Ν6 μολυβδινα + 1,5 αλευρι .

Μην υποτιματε κανενα οπλο.....Θεμα φυσιγγιου ειναι η καλη αποδοση στο καθε οπλο!!!
Αυτη ειναι η γνωμη μου.

View attachment 27622View attachment 27623View attachment 27624
Νικολα πολυ ωραιες οι δοκιμες σου.
Επισης το οπλο σου beretta 390 ειναι απο τα καλυτερα βλητικα οπλα που εχω δει. Το ειχα κ το κυνηγουσα για μια δεκαετια. Εξαιρετικο σε μεγαλο ευρος γομωσεων κ ειδικα σε βαρυτερες 38 κ πανω. Τουφεκια κ φερετρο !!!

Νικολα πολυ ωραιες οι δοκιμες σου.
Επισης το οπλο σου beretta 390 ειναι απο τα καλυτερα βλητικα οπλα που εχω δει. Το ειχα κ το κυνηγουσα για μια δεκαετια. Εξαιρετικο σε μεγαλο ευρος γομωσεων κ ειδικα σε βαρυτερες 38 κ πανω. Τουφεκια κ φερετρο !!!

Στελιο μου , αυτο που ξερω ειναι οτι εχω ενα καλο οπλο για τα δικα μου γουστα....Σιγουρα θα
υπαρχουν και καλυτερα.....δεν το ''ψαχνω'' ομως.
Με το οπλο που εχω ειμαι απολυτα ικανοποιημενος φιλε μου !!! :)

Τωρα οσον αφορα τις δοκιμες μου....πισω απο δαχτυλο μου ...ποτε δεν κρυφτηκα....Εχω ανεβασει
πανω απο 100 δοκιμες μου ΜΕ ΤΑ ΣΕΤΑΠ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ....Δεν ειναι τυχαιο που γραφω τα
σεταπ....Το κανω για να δουν οι απιστοι Θωμαδες την γνησιοτητα των δοκιμων μου.!!!

Αυτα!!!! ;):)

Οποιος παραποιει ΔΟΚΙΜΕΣ....Αν μη τι αλλο ειναι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.....και δεν σεβεται τον εαυτο του!!!

Τις δοκιμες δεν τις ανεβαζουμε για το παιξουμε ''μάγκες''.....σκατα στα μουτρα του οποιος το κανει αυτο!!!

Τις δοκιμες τις αναβαζουμε για να βγουν καποια συμπερασματα....ειτε θετικα ειτε αρνητικα...και ΟΧΙ

Τωρα οσον αφορα την διαφορα που μπορει να εχει η μπενελλι στην τουφεκια....τιποτα δεν ειναι
σιγουρο.
Αυτο που πρεπει να ξερετε....ειναι οτι το ΙΔΙΟ σεταπ στημενο απο διαφορετικο ''χερι'' ας ειναι και με τα ιδια
Δεν νομίζω εδώ μέσα να έχουμε τέτοιο κόσμο, οπότε πιστεύω ότι υπάρχει ένα καλό επίπεδο.
Συμφωνώ ότι το ίδιο σετ απ' όταν γεμίζεται από πολλούς παράγοντες θα έχει μικροδιαφορές.
Τώρα για να λέμε σωστά τα πράγματα, τις δυνατότητες ενός όπλου βλητικα καλό είναι να τις κρίνουμε βάση εμπορικών φυσιγγίων.
Με τα ιδιογομωσης φέρνεις την τουφέκια στα μέτρα σου.

τις δυνατότητες ενός όπλου βλητικα καλό είναι να τις κρίνουμε βάση εμπορικών φυσιγγίων.
Τα εμπορικά δεν είναι σταθερά.
2 κάνες+τσοκ τις συγκρίνεις με 2 πανομοιότυπα φυσίγγια την ίδια στιγμή.
Αυτό είναι το ιδανικό, αλλά όχι πάντα εφικτό.

Τα εμπορικά δεν είναι σταθερά.
2 κάνες+τσοκ τις συγκρίνεις με 2 πανομοιότυπα φυσίγγια την ίδια στιγμή.
Αυτό είναι το ιδανικό, αλλά όχι πάντα εφικτό.
Το ξέρω ότι δεν είναι σταθερά.
Ο απλός κυνηγός δε γεμίζει οπότε το ζήτημα ειναι με τα διαθέσιμα φυσίγγια του εμπορίου ποιο τουφέκι θα πάει καλύτερα τα περισσότερα.

Καλημερα Κωστα μου!!!! Να ξεκινησω απο το τελος....Τι εννοεις ( υπερσυγκεντρωσεις μακρυα με ανοιχτα
τσοκ ) ???
Το ''μακρυα'' ποσα μετρα μετρα ειναι ??? Και με τι ποσοστο συγκεντρωσης με ανοιχτα τσοκ ???

Τα γουστα των κυνηγων ειναι διαφορετικα οπως και ο τροπος κυνηγιου...... ΠΧ εγω δεν θα πηγαινα
με 4* αστρα στις φασσες οσο καλο φυσιγγιο και να ειχα.... Και το συγκεκριμενο φυσιγγιο εαν το ριξεις
με 3* αστρα....το εχασες το ''παιχνιδι".......ετσι πιστευω.

Με ΤΕΚΝΑ μια παρομοια τουφεκια στα 36,5+1,5 αλευρι , με LB6 και οχι με steel εχω ανεβασει στο
ιδιο θεμα στην σελιδα 652. Με 4* αστρα στα 35 μετρα.
Μπορεις να την δεις ....και βγαλεις τα συμπερασματα σου φιλε!!! :)
Νίκο. την ειδα αυτη με την tecna . Πολυ ωραια τουφεκια. Το 80% στα 36,5 ειναι στο ευρος του Full . Αυτο που κερδιζεις με τις τουφεκιες σου , με 4* , ειναι πολυ ωραιες κατανομες , που δεν θα τις ειχες με το φουλ στα 36,5.
Τωρα, μακρυα λεμε μετα τα 45μ , που εκει επειδη υποχρεωτικα θες πιο κλειστα τσοκ, η προκληση ειναι να παρεις καλες κατανομες

Το ξέρω ότι δεν είναι σταθερά.
Ο απλός κυνηγός δε γεμίζει οπότε το ζήτημα ειναι με τα διαθέσιμα φυσίγγια του εμπορίου ποιο τουφέκι θα πάει καλύτερα τα περισσότερα.
Δεν βλέπεις την αντίφαση ;
Αφού ξέρεις ότι δεν είναι σταθερά, κάνεις άπειρη δουλειά και καταλήξεις σε όπλο, τον επόμενο χρόνο μπορεί άλλο όπλο να είναι ο νικητής.
Θα αλλάζουμε όπλο κάθε χρόνο ;

Για να βγάλεις τέτοιο συμπέρασμα ξέρεις πόσες τουφεκιές πρέπει να πέσουν ;
Πως θα διαλέξεις τα φυσίγγια ανάμεσα σε τόσα που κυκλοφορούν ;
Τουλάχιστον 3 τουφεκιές ανά φυσίγγι και μέσοι όροι.
Με τι νούμερο σκάγια θα κάνεις τις δοκιμές ;
Ακόμα και να βγάλεις 10 τσιχλοφύσιγγα σαν τα καλύτερα το καλοκαίρι, τι γίνεται τον χειμώνα ; Άλλες δοκιμές ;
Τον επόμενο χρόνο τι γίνεται αν τα ίδια φυσίγγια είναι φόλα ;
Και το τελευταίο γιατί υπάρχουν πολλά ακόμα.
Φαντάσου να βρεις ένα όπλο που σκοτώνει επαναλαμβανόμενα στα 70μ τα παπιά ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙ και με όλα τα άλλα πάει χάλια.
Γιατί το όπλο αυτό να το θεωρήσουμε κακό ;

Αυτά δεν γίνονται. Άπειρη δουλειά.
Επιλέγω ένα όπλο για χ, ψ λόγους (ακόμα και αισθητικούς) και βρίσκω σταθερό, καλής ποιότητας φυσίγγι με το οποίο είμαι ευχαριστημένος.

Ένα καλής ποιότητας φυσίγγι είναι πολύ πιθανό να τα πάει καλά με τα περισσότερα όπλα.
Κάνεις δοκιμές και το βρίσκεις.
Το χ% μεγαλύτερη συγκέντρωση στα 36μ με 3* με απολύτως μετρημένη και την ίδια σύσφιξη με άλλο όπλο δεν κάνει το όπλο αυτό καλύτερο από το δεύτερο.
Βάζω στο δεύτερο 2* και τελειώνω.

Οι περισσότερες πραγματικές βολές γίνονται μέχρι τα 40μ.
Και τα 50 είναι εφικτά.
Τα 60 λιγότερο, πάντα με μολύβι.

Θα τα ισοπεδώσω λοιπόν όλα λέγοντας ότι όλα τα σύγχρονα όπλα σκοτώνουν αποτελεσματικά μέχρι τα 40μ με το κατάλληλο φυσίγγι.

Όσοι κυνηγάνε παπιά ας αγοράσουν ότι όπλο και φυσίγγι υπάρχει και να κάνουν τις δοκιμές τους.

Last edited:
Νίκο. την ειδα αυτη με την tecna . Πολυ ωραια τουφεκια. Το 80% στα 36,5 ειναι στο ευρος του Full . Αυτο που κερδιζεις με τις τουφεκιες σου , με 4* , ειναι πολυ ωραιες κατανομες , που δεν θα τις ειχες με το φουλ στα 36,5.
Τωρα, μακρυα λεμε μετα τα 45μ , που εκει επειδη υποχρεωτικα θες πιο κλειστα τσοκ, η προκληση ειναι να παρεις καλες κατανομες

Κωστη μου , αν και πολλες δοκιμες μου ειναι στα 50 μετρα....εχω δηλωσει οτι πανω απο τα 45 μετρα
εγω δεν σηκωνω οπλο....παρα μονο απο λαθος εκτιμηση αποστασης!!!

Τωρα το οπλο που εχω και τα φυσεκια μου...με καλυπτουν απολυτα σε αυτα τα μετρα που κυνηγαω...
Δεν ψαχνω τιποτα αλλο.
ΟΙ περισσοτερες δοκιμες μου ειναι για ιδιογομωτικη περιεργια...και παραλληλα να βοηθησω φιλους
και συναδελφους!!! :)

Δεν νομίζω εδώ μέσα να έχουμε τέτοιο κόσμο, οπότε πιστεύω ότι υπάρχει ένα καλό επίπεδο.
Συμφωνώ ότι το ίδιο σετ απ' όταν γεμίζεται από πολλούς παράγοντες θα έχει μικροδιαφορές.
Τώρα για να λέμε σωστά τα πράγματα, τις δυνατότητες ενός όπλου βλητικα καλό είναι να τις κρίνουμε βάση εμπορικών φυσιγγίων.

Φιλε Kastoras , δεν εχω ''κολληματα'' με οπλα....Εγω ειμαι ενας απο αυτους που λεω....ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ
ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ......με το καταλληλο φυσιγγιο....Ενα καλο φυσιγγιο θα δουλεψει σε ολα τα οπλα.

Αυτο το εχω δει .....και δοκιμασει στα οπλα της παρεας μου στον λαγο....με δικα μου φυσιγγια.

Τωρα αυτοι που θελουν να κανουν συγκριτικες δοκιμες....ας τις κανουν...με οτι φυσιγγια θελουν...

Εγω χαρακιρι κανω....στα εμπορικα φυσιγγια δεν γυριζω φιλε μου!!!

Οι περισσότερες πραγματικές βολές γίνονται μέχρι τα 40μ.
Συνονόματε αυτό ισχύει στα άλλα κυνήγια, εκτός των υδροβίων. Στα υδρόβια, σε ημερήσιο κυνήγι, σπάνια θα ρίξω κάτω από 40 μέτρα. Απλά το αναφέρω για την συνέχεια της κουβέντας.

σιγουρο.
Ταα ειπες ολα σε 2 σηρες,επακρηβος

Ταα ειπες ολα σε 2 σηρες,επακρηβος

Kουζουλε να εισαι καλα φιλε!!!!:) Στειλε το ''μπουρλοτο σου'' με την ΜΒ36....Το ειχα σημειωμενο.....δεν
θυμαμαι που....Δεν το βρισκω....Να το μπουμπουνιξω....να φυγει το κλειστρο....και σταματησω τις
δοκιμες .:p

ΥΓ. Εαν δεν θελεις να το γραψεις....στειλτο σε μηνυμα....και οτι αλλο εχεις για μετρημα....Τις αποτυπωσεις θα
σου τις στειλω ....να μετρησεις εσυ τα σκαγια!!!.big smile.

Συνονόματε αυτό ισχύει στα άλλα κυνήγια, εκτός των υδροβίων. Στα υδρόβια, σε ημερήσιο κυνήγι, σπάνια θα ρίξω κάτω από 40 μέτρα. Απλά το αναφέρω για την συνέχεια της κουβέντας.
Το ξέρω Βασίλη αλλά είναι επιλογή σου να τουφεκίσεις καθώς και δική μου σε αυτά τα μέτρα γι αυτό αφαίρεσα τα υδρόβια (της Ελλάδος).
Δεν βγάζω τον κώλο μου απ έξω.

Επίσης μην μπερδεύουμε το "καλύτερο" όπλο με αυτό που σκοτώνει μακρύτερα ή κάποιο μαγικό όπλο που βγάζει συγκεντρώσεις 100% σε κύκλο 20cm στα 50m.
Ένα χαρακτηριστικό ενός όπλου δεν είναι απαραίτητα καλό ή κακό για όλους.
Πχ για έναν μπεκατσά αυτό είναι ένα κακό όπλο.

Μιλάμε για 1 όπλο για όλα τα κυνήγια ισομερώς κατανεμημένα, εκτός και αν κατάλαβα λάθος.
Μια κατανομή ενός φυσιγγίου, όπλου, τσόκ, στα 15μ και μια στα 60μ με εξιτάρουν το ίδιο όταν βλέπω τον κύκλο κεντημένο και πάντα τις κρίνω βάση της αποτελεσματικότητά τους να κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά.

Κάνη, φυσίγγι, τσοκ, πάνε πάντα παρέα.

Δεν υπάρχει καλύτερη κάνη, καλύτερο τσόκ, καλύτερο φυσίγγι. Υπάρχει ο καλύτερος συνδιασμός για μια συγκεκριμένη δουλειά.

Σε μακρινές αποστάσεις βέβαια κερδίζει πάντα ο συνδιασμός που περιλαμβάνει φυσίγγι tungsten :)

Status
Not open for further replies.
Back