Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βασίλη, τον αριθμό σκαγιών (281) τον πήρες από κάποιους πίνακες ή έσφαξες φυσίγγι και τα μέτρησες ο ίδιος ;;;
Γιατί σε δικό μου Rem. express No.6 - αρκετά παλιό όμως - τα βρήκα 255 (σε βάρος γόμωσης, ζυγισμένη, 35,84 γρ).
Οπότε, με αυτό τον αριθμό, το ποσοστό συγκέντρωσης θα ήταν σχεδόν 70%. (178/255=69,8%)

img_20210323_155908-jpg.24908

Βέβαια δεν αποκλείεται και η διαφορά από παρτίδα σε παρτίδα ... αλλά 25 σκάγια διαφορά, για το συγκεκριμένο φυσίγγι, μου φαίνεται μεγάλη !!! :cool:

Στελιο τι διαμετρο σκαγιων εχεις??? Το Ν6 με 2,7 διαμμετρο και 87 σκαγια στα γραμμαρια εχουμε
308 σκαγια γομωσης και οχι 255.....255 ειναι το Ν5 με διαμετρο 2,9 και 71 σκαγια στα 10 γραμαρια
φιλε!!!

Πάρτε και τα Jordan #8 32gr
Σε κανένα δεν έχω μετρήσει διαμέτρους σκαγιών.
Άρα το 453 μπορεί να είναι μεγαλύτερο και τα ποσοστά μικρότερα.

View attachment 31263

View attachment 31264

Βασιλη μου..... Μαλλον ηρθε η ''ωρα'' να ασχοληθεις με την ιδιογομωση φιλε!!!! ;) :)

Βασίλη, τον αριθμό σκαγιών (281) τον πήρες από κάποιους πίνακες ή έσφαξες φυσίγγι και τα μέτρησες ο ίδιος ;;;
Γιατί σε δικό μου Rem. express No.6 - αρκετά παλιό όμως - τα βρήκα 255 (σε βάρος γόμωσης, ζυγισμένη, 35,84 γρ).
Οπότε, με αυτό τον αριθμό, το ποσοστό συγκέντρωσης θα ήταν σχεδόν 70%. (178/255=69,8%)

Βέβαια δεν αποκλείεται και η διαφορά από παρτίδα σε παρτίδα ... αλλά 25 σκάγια διαφορά, για το συγκεκριμένο φυσίγγι, μου φαίνεται μεγάλη !!! :cool:
Παιδιά κανένα δεν έσφαξα ... και σε κανένα δεν μέτρησα αριθμό σκαγιών και διαμέτρους σκαγιών.
Ο αριθμός σκαγιών είναι θεωρητικός σε όλα τα παραπάνω φυσίγγια !!!!

Δεν ήταν σκοπός μου να μετρήσω ακριβείς συγκεντρώσεις ...
Ήταν να συγκρίνω τα 2 διαφορετικής φιλοσοφίας όπλα μου ως προς την συγκέντρωση.
Επίσης δεν μέτρησα διάτρηση σε κανένα φυσίγγι.

Η δική μου ταπεινή γνώμη λαμβάνοντας υπόψη ότι άριστα κατασκευασμένα εμπορικά φυσίγγια μπορεί να έχουν 10% διαφορά στην συγκέντρωση από φυσίγγι σε φυσίγγι είναι ότι τα 2 όπλα μου ρίχνουν τις ίδιες συγκεντρώσεις με τα ίδια ονομαστικά τσοκ και τα ίδια φυσίγγια.

Για αυτό και χρειάζονται τουλάχιστον 10 φυσίγγια και μέσοι όροι για να βγάλεις συμπέρασμα.

Αν θέλω να αυξήσω τις συγκεντρώσεις αυτές ξέρω τι πρέπει να κάνω.
Παραγγέλνω από τον Νίκο μερικά και ξεμπερδεύω αχαχαχαχαχαχ ή πάω Σάμο για κανένα μήνα για ταχύρρυθμα μαθήματα ...

Last edited:
Παραγγέλνω από τον Νίκο μερικά και ξεμπερδεύω αχαχαχαχαχαχ ή πάω Σάμο για κανένα μήνα για ταχύρυθμα μαθήματα ...

Οτι σε βολευει καλυτερα φιλαρα.....Εγω δωρο θα στα κανω και τα φυσεκια και τα ''μαθηματα''....!!! .big smile.

Έριξα και 3 Lambro palla practical (μονόβολα)
Απόσταση περίπου 35m δεν μέτρησα ακριβώς, χωρίς στηριγμένο όπλο.
Την απόκλιση την υπολογίζω στα 10cm περίπου αλλά μπορεί να κάνω λάθος.

Πολύ μολύβι οι κάνες μετά !!!!

IMG_20210823_091825_1.jpg

Και το παιχνίδι για το βράδυ
IMG_20210823_092011.jpg

Παραγγέλνω από τον Νίκο μερικά και ξεμπερδεύω αχαχαχαχαχαχ ή πάω Σάμο για κανένα μήνα για ταχύρυθμα μαθήματα ...
Οτι σε βολευει καλυτερα φιλαρα.....Εγω δωρο θα στα κανω και τα φυσεκια και τα ''μαθηματα''....!!! .big smile.
Να είσαι πάντα καλά Νίκο.
Δεν ντρέπομαι ... άμα και όταν χρειαστώ θα σου πω φίλε ...

Να είσαι πάντα καλά Νίκο.
Δεν ντρέπομαι ... άμα και όταν χρειαστώ θα σου πω φίλε ...
Χθες πηρα 90%++ στα 40 μετρα με 36γρ νο5 κ V1.5 415 συνταγη του Νικου.
Τη θελεις;
Υ.Γ εγω τουλαχιστον επειδη ειμαι κ μερακλης δεν θα το σπασω το οπλο στα βραχια μετα τις πρωτες τουφεκιες...
Θα ψαξω για καμια διχαλα ;)

Τη θελεις;
Υ.Γ εγω τουλαχιστον επειδη ειμαι κ μερακλης δεν θα το σπασω το οπλο στα βραχια μετα τις πρωτες τουφεκιες...

Δεν ειναι μονο η συνταγη μου Στελαρα!!!!
Εχεις καλα εργαλεια.....δουλευει το μυαλο σου....και εχεις και καλό ''χέρι''....στην ιδιογομωση φιλε!!!! ;) :)

Τη θελεις;
Κράτα την για καβάντζα Στέλιο :)
Όταν θα κυνηγήσω φάσες πάνω από τα 45 θα σας σφυρίξω.
Δεν κυνηγάω τίποτα άλλο εκτός από γουρούνι και ο κ Νίκος ξηγήθηκε μόρτικα πριν μερικές μέρες.

Προς όλους ...
Σας έβαλα τις τουφεκιές για να δείτε γιατί θεωρώ ότι με εμπορικά τα 45μ είναι το ταβάνι.

Και επίσης για να δείτε (όσο τουλάχιστον μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα) ότι το όπλο είναι το τελευταίο που ψάχνουμε για μακρυνές βολές.

Η σειρά είναι
1. Φυσίγγι
2. Τσοκ
3. Κάνη

Δεν κυνηγάω τίποτα άλλο εκτός από γουρούνι και ο κ Νίκος ξηγήθηκε μόρτικα πριν μερικές μέρες.

Προς όλους ...
Σας έβαλα τις τουφεκιές για να δείτε γιατί θεωρώ ότι με εμπορικά τα 45μ είναι το ταβάνι.

Και επίσης για να δείτε (όσο τουλάχιστον μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα) ότι το όπλο είναι το τελευταίο που ψάχνουμε για μακρυνές βολές.

Η σειρά είναι
1. Φυσίγγι
2. Τσοκ
3. Κάνη
Είναι γνωστό οτι τα περισσότερα εμπορικά είναι στρακαστρούκες. Όμως τα 2 σου όπλα έχουν διαφορά στην κατανομή και περιφερεια (οπτικά τουλάχιστον) με σαφως καλύτερη την 1100. Αν η διάτρηση της είναι και καλύτερη ο παράγοντας κάννη δεν είναι αμελητέος.

Για τους άπιστους θα βάλω και μια με 1187 XFull και Rem Nitro 52gr #4 στα 50m.

Θα αγοράσω ένα κουτί να υπάρχει.
Θέλετε πρόγνωση ;
Δεν θα κάνω ... μην περιμένετε πάντως θαύματα γιατί την δοκιμή την έχω ήδη κάνει παλιότερα.
Απλά ήταν σε τενεκέ :)

Τη θελεις;
Φοβερη συγκεντρωση Στελιο αν και δεν γραφεις τσοκ, αλλα εστω και με φουλ να ειναι πρεπει να εισαι καρφι πανω στο θηραμα για να την υποστηριξεις...βασικα αν ειναι οντως με φουλ βαζεις το 3αρι και εισαι κομπλε, αν ειναι ομως με το 3αρι το 90% θα ειναι πολυ δυσκολη τουφεκια στο τερεν.
Μπορει να το σκεφτομαι και λαθος αλλα ετσι το σκεφτομαι βαση εμπειριας με το Kicks xfull που εχω, αν και δινει φοβερες συγκεντρωσεις αν δεν εισαι καρφι πανω το χαιρετας το θηραμα.

Είναι γνωστό οτι τα περισσότερα εμπορικά είναι στρακαστρούκες. Όμως τα 2 σου όπλα έχουν διαφορά στην κατανομή και περιφερεια (οπτικά τουλάχιστον) με σαφως καλύτερη την 1100. Αν η διάτρηση της είναι και καλύτερη ο παράγοντας κάννη δεν είναι αμελητέος.
Το καλό και το κακό στην περιφέρεια παίζεται.
Αν θέλεις πολλά μέτρα ακόμα δεν θες περιφέρεια.
Αν θες περιφέρεια μην ζητάς επιπλέον πολλά μέτρα.
Αυτό πιστεύω.
Δεν έχεις άδικο πάντως σε αυτό που παρατήρησες.
Το ίδιο βλέπω και εγώ.

Last edited:
Το καλό και κακό στην περιφέρεια παίζεται.
Αν θέλεις πολλά μέτρα ακόμα δεν θες περιφέρεια.
Αν θες περιφέρεια μην ζητάς επιπλέον πολλά μέτρα.
Αυτό πιστεύω.
Δεν έχεις άδικο πάντως σε αυτό που παρατήρησες.
Το ίδιο βλέπω και εγώ.
Ισχύει όπως το έθεσες. Θα πώ πιο κυνηγετική τουφεκιά έβγαλε η 1100 με αυτά τα φυσίγγια τουλάχιστον. Είναι μια βολή εντός τύρου που λέμε και είναι πιο όμορφα απλωμένη με την ρέμ.

Προς όλους ...

Η σειρά είναι
1. Φυσίγγι
2. Τσοκ
3. Κάνη
Η σειρα για μενα Βασιλη παει αναποδα 3 2 1 Αντ1...

Τα εμπορικα σε καμια περιπτωση δεν ειναι μαξ για 45 μετρα, εχουν πολλα μετρα ακομα, απλα θελει λιγο ψαξιμο να βρεις τι παει καλα το οπλο σου, ολες οι δοκιμες που εχω βαλει στα 51 μετρα ειναι αξιολογες και εχουν ακομα μετρα.
Θα με κανεις να χαλασω τα nitro mag που πηρα περυσι σε δοκιμες...παντως το rem express που ειχα παρει δυο κουτια δεν με ειχε ενθουσιασει...καμια σχεση με το nitro mag, θεωρω ανωτερο το percorso σε νο6

Status
Not open for further replies.
Back