Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για το νο σκαγιων το χερι μου στο ευαγγελιο δεν το βαζω Νικολα. Ειχα ανοιξει φυσιγγι αλλα δεν ειχα μετρησει διαμετρο σκαγιων ουτε εκανα τεστ να δω αν ειναι σκληρα.
Dionisi semi magnum no6 ηταν τα φυσιγγια κ εκαναν κηδειαρες πολυ μακρια. Αν ειχαν μεσα 5αρια η αν ηταν 6αρια με αντιμονιο δεν γνωριζω.
Το μονο οτι ηταν αργα φυσιγγια κ αυτο το ειδα οταν εριξα μερικα κ βρηκα προσκοπευσεις.

Στελαρα....ΞΕΧΝΑ το παρελθον.....Ταχογραφο εχεις.....γνωσεις εχεις....σφαζε δοκιμαζε....αλλα εφοσον
κανεις δοκιμες....μετρα και διατρηση....
Μετα απο 30-40 φυσιγγια με διάφορα νουμερα σκαγιων....και ταχυτητες....Θα ξερεις μονο και απο τις
ταχυτητες τι διατρηση εχεις.....αναλογα το νουμερο και την ποιοτητα των σκαγιων φιλε!!!!.;):)

Last edited:
Στελαρα μου....σαφως και ξερεις ποσα ειναι τα 50 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...
Τα μολυβδινα ''απλα'' σκαγια στα 50 μετρα το Ν6 εχει ξεψυχησει απο διατρηση....και ειδικοτερα χωρις
μπαφερ....
Εαν λοιπον ειχες επαναλαμβανομενες επιτυχιες στα 50 μετρα με Ν6 σκαγια...τα σκαγια δεν ηταν ''απλα''
φιλε!!!
Αυτο εχω δει εγω στις δοκιμες μου....ισως να κανω και λαθος...ολα ''παιζουν''....
SEMI MAGNUM....ξερεις τι κλωτσο τρωνε τα σκαγια.....???? Οταν δεν εχουν αλευρι ???
Το 1/4 των σκαγιων....γινονται φακές....με οτι αυτο συναπαγεται....Λεω ΠΑΝΤΑ για απλα σκαγια φιλε!!!!
Ολα καλα ολα ωραια αλλα...αυτο με το νο6 και τα μετρα που εχει γιατι το πιστευεις τοσο πολυ?

Το εχω πει παρα πολλες φορες και θα το πω αλλη μια, το νο6 εχει περισσοτερα απ τα 50 μετρα σε θερμοκρασιες μεχρι -3, δοκιμασμενο και μετρημενο απο εμενα και απο 4 ατομα που εχουμε κυνηγησει μαζι, εμπορικα φυσιγγια χωρις μπαφερ.
Δοκιμασε ενα περκορσο νο6 στα 50 μετρα και πες μου διατρηση

Ντερμπι Ρεαλ vs Manchester
Τη 303 μην τη βαλεις μεσα την εχω κανει τη δοκιμη.
Το 690 με 2 αστρα τσοκ δινει ελαφρως καλυτερη συγκεντρωση απο το 76 φουλ της 302 κ της μπενελλι στα πιο πολλα φυσιγγια που εχω δοκιμασει.

Στελαρα....Δευτερος....και κατα ιδρωμενος εισαι.... Ο ΜΑΓΟΣ των εμπορικων φυσιγγιων....ειναι ο Αlex 76 !!!!
Mε το οπλο και τα τσοκ που εχει.....μεταμορφωνει ΟΛΑ τα εμπορικα σε ποιοτικα φυσιγγια....και το λεω
το εννοω....και του βγαζω και το καπελο!!!

Ολα καλα ολα ωραια αλλα...αυτο με το νο6 και τα μετρα που εχει γιατι το πιστευεις τοσο πολυ?

Το εχω πει παρα πολλες φορες και θα το πω αλλη μια, το νο6 εχει περισσοτερα απ τα 50 μετρα σε θερμοκρασιες μεχρι -3, δοκιμασμενο και μετρημενο απο εμενα και απο 4 ατομα που εχουμε κυνηγησει μαζι, εμπορικα φυσιγγια χωρις μπαφερ.
Δοκιμασε ενα περκορσο νο6 στα 50 μετρα και πες μου διατρηση

ΕΑΝ εχω....και δεν τα εχω σφαξει ολα....Θα μετρησω αυριο και θα σου πω φιλε!!!
Το συγκεκριμενο φυσιγγιο δεν νομιζω οτι εχει ''απλα'' σκαγια....για 5% αντιμονιο τα εχω...
Σε δικες μου δοκιμες,,,,το απλο Ν6....στα 45 μετρα τα ειχε σχεδον ''φτυσει''...

Στελαρα....Δευτερος....και κατα ιδρωμενος εισαι.... Ο ΜΑΓΟΣ των εμπορικων φυσιγγιων....ειναι ο Αlex 76 !!!!
Mε το οπλο και τα τσοκ που εχει.....μεταμορφωνει ΟΛΑ τα εμπορικα σε ποιοτικα φυσιγγια....και το λεω
το εννοω....και του βγαζω και το καπελο!!!
Επεσε σε καλο τουφεκι ο φιλος κ με το κικς του ταιριαξε πολυ.
Εχουν ερθει μερικες ρουφιανες ρεμι Ελλαδα που γαζωνουν.

Φοβερη συγκεντρωση Στελιο αν και δεν γραφεις τσοκ, αλλα εστω και με φουλ να ειναι πρεπει να εισαι καρφι πανω στο θηραμα για να την υποστηριξεις...βασικα αν ειναι οντως με φουλ βαζεις το 3αρι και εισαι κομπλε, αν ειναι ομως με το 3αρι το 90% θα ειναι πολυ δυσκολη τουφεκια στο τερεν.
Μπορει να το σκεφτομαι και λαθος αλλα ετσι το σκεφτομαι βαση εμπειριας με το Kicks xfull που εχω, αν και δινει φοβερες συγκεντρωσεις αν δεν εισαι καρφι πανω το χαιρετας το θηραμα.
Αυτό διάλεξα φίλε χθές στην έναρξη καί πήρα το καριοφίλι φίξ τσόκ * ** .
Αν δεν βάλεις κεφάλι βεντούζα στο κοντάκι το κλαμπάνισμα πάει σύννεφο .
Είχα 4 στα 4 χαλάρωσα βγήκα επιπόλαια στην επόμενη φάσσα και μας χαιρέτησε με
πολύ ωραίους ελιγμούς μεγαλόπρεπα ......hair..sarcastic..sarcastic.

Δεν πιστεύω ότι ο Χ κατασκευαστής παράγει όπλα και κάποιες κάνες βγαίνουν φαρμάκι ενώ οι άλλες όχι.
Κατά 99,9% οι κάνες είναι ίδιες και υπάρχει το 0,1% των προβληματικών.
Το μόνο που δέχομαι να διαφέρει είναι ο αυλός κατά 1 δέκατο.
Δεν κάνει αυτό μια σωλήνα φαρμακερή (δεν βάζω τα τσοκ στο παιχνίδι ...).
Αλλιώς δεν μιλάμε για μαζική παραγωγή με ποιοτικό έλεγχο αλλά για το μηχανουργείο "ο Κυριάκος".

Μια δοκιμή ανάμεσα σε 2 όπλα, ένα με τον μεγαλύτερο αυλό και τον μεγαλύτερο κώνο προσαρμογής και ένα με σχετικά μικρούς με κύλινδρο και τα δύο στα 36μ με #6 σκάγια θα μου έλυνε προσωπικά πολλές απορίες.
3 (ή καλύτερα 5) διαφορετικά φυσίγγια #6 όλα στο ίδιο χαρτί και μέτρημα.
Αν βρω καμία Maxus θα το κάνω το τέστ με την Μ2.

Last edited:
Μια δοκιμή ανάμεσα σε 2 όπλα, ένα με τον μεγαλύτερο αυλό και τον μεγαλύτερο κώνο προσαρμογής και ένα με σχετικά μικρούς με κύλινδρο και τα δύο στα 36μ με #6 σκάγια θα μου έλυνε προσωπικά πολλές απορίες.
3 (ή καλύτερα 5) διαφορετικά φυσίγγια #6 όλα στο ίδιο χαρτί και μέτρημα.
Αν βρω καμία Maxus θα το κάνω το τέστ με την Μ2.
Με 5 φυσίγγια στο ίδιο χαρτί τι εικόνα θα πάρεις και τι συμπέρασμα να βγάλεις ... Με Remington Express για παράδειγμα (που έχει και πολύ λιγότερα σκάγια από τα ευρωπαϊκά 36άρια) θα έχεις σχεδόν 1000 σκάγια στο χαρτί!!! Άσε που από κάποιες τρύπες πιθανόν να έχουν περάσει 2 και 3 σκάγια ... ή κάποια σκάγια θα πέσουν πολύ κοντά το ένα με το άλλο κάνοντας μια σχισμή στο χαρτί αντί για ξεχωριστές τρύπες. Με αποτέλεσμα ένα κουρελόχαρτο, μη αξιοποιήσιμο ...
Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος (ή τελοσπάντων "όχι απόλυτα σωστό") να ρίχνονται πολλά (πάνω από 1) φυσίγγια σε ένα χαρτί. Για οποιουδήποτε είδους δοκιμή πρόκειται, ακόμη και για το τεστ Τσώρτσιλ.
Πιο σωστό θεωρώ να ρίχνεται κάθε φυσίγγι (από τα 3 ή 5 ή 10) σε διαφορετικό χαρτί, μέτρημα το καθένα και εξαγωγή του μέσου όρου. Το μόνο μείον είναι ότι θες πολλά χαρτόνια ... Αλλά, και πιο εύκολο είναι πρακτικά (στο μέτρημα) και πιο ασφαλές συμπέρασμα θα βγει.

Νίκο, το είχα γράψει και παλιότερα ότι το αμερικανικό Νο.6 είναι πιο χοντρό από το ιταλικό/ελληνικό. Η θεωρητική διάμετρος του είναι 0,11 της ίντσας, δηλ. περίπου 2,8 χιλιοστά. Στο συγκεκριμένο φυσίγγι ήταν ακόμη πιο χοντρό, πραγματικά ίδιο με το ιταλικό/ελληνικό Νο.5 με διάμετρο λίγο πάνω από 2,9 και 7,1 σκάγια/γραμ. (ή 71 σκάγια στα 10 γραμ.).
Για χάρη σου, κι αφού είχα κρατήσει το σφαγμένο φυσίγγι, μέτρησα τη διάμετρο σε μερικά σκάγια για του λόγου το αληθές !!!
Εγώ αυτό χρησιμοποιώ παιδιά για να έχω έναν μπούσουλα για τα σκάγια.
Αλλάζετε μόνο τα κίτρινα κελιά.
Αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε και τις διαμέτρους για κάποιο νούμερο (αφού το έχετε μετρήσει) αλλά μην σώσετε μετά το αρχείο γιατί η αλλαγή θα αποθηκευτεί ....
Τα στοιχεία τα είχε δώσει παλιά ο Γιάννης (Μονήρης)

ps
Όλοι οι υπολογισμοί γίνονται με τα χιλιοστά (mm).
Οι ίντσες είναι απλά για πληροφόρηση ...

Attachments

Last edited:
Εγώ αυτό χρησιμοποιώ παιδιά για να έχω έναν μπούσουλα για τα σκάγια.
Αλλάζετε μόνο τα κίτρινα κελιά.
Αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε και τις διαμέτρους για κάποιο νούμερο (αφού το έχετε μετρήσει) αλλά μην σώσετε μετά το αρχείο γιατί η αλλαγή θα αποθηκευτεί ....
Τα στοιχεία τα είχε δώσει παλιά ο Γιάννης (Μονήρης)
Ευχαριστουμε Βασιλη!

Kαλο μεσημερι παλικαρια.....και παντα με υγεια!!!

Εκανα καποιες δοκιμες σημερα σε 24 γραμμαρια σκαγια με διάφορα βυσματα....για τους φιλους και
συναδελφους που πανε σκοπευτηριο....και οχι μονο!!!!
Η ιδεα ηταν του καλου μου φιλου Γιαννη ( jnp )....και δεν του χαλασα το χατηρι. :)

Οι επιλογη βυσματων που εκανα....δεν ξερω κατα ποσον ειναι καλη...αλλα αυτη ειναι.

Οι δοκιμες εγιναν με πυριτιδα Ας- 28αρα....ασχετα εαν γεμισα 24 γραμμαρια...
Επισεις να πω οτι ΟΛΑ τα σκαγια Ν8,5 εχουν 5% αντιμονιο...

Ξεκινησα απο τα 20 μετρα με κυλινδρο.....Στα 25 με 4**** αστρα....Και στα 30 μετρα με 3*** Παντα μαμα τσοκ.
Οπλο Beretta A390 - 18,3 Αυλο και 66 εκατοστα καννη.

Ενα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστω στον φιλο τον ΣΤΕΛΙΟ απο τα Χανια ...Και τον φιλο τον Λαμπη για τις συμβουλες τους!!!:)

Παιδες οι φωτο ειναι πολλες....Ξεκιναω απο τα 30 μετρα με 3* αστρα ....Βγαζω αποτυπωσεις και εχουμε
συνεχεια.:)

Εκανα καποιες δοκιμες σημερα σε 24 γραμμαρια σκαγια με διάφορα βυσματα....για τους φιλους και
συναδελφους που πανε σκοπευτηριο....και οχι μονο!!!!
Σε χάλασαν και 'σενα. Απο δω και πέρα δοκιμές μόνο από 35 γρ. με αλεύρι και πάνω.

Status
Not open for further replies.
Back