Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η SIPE είναι τέλεια Βαγγέλη ,η D20 πάλιν πολύ καλή πιστεύω με Aquila 22 αντί του SG22 θα τελειοποιηθεί .
Τον δοκίμασα Λάμπη τον Aguila και μου σκορπάτε λίγο..... Γενικά έχω παρατηρήσει ότι στο όπλο των δοκιμών ( Beretta tecnis) ταιριάζουν πιο πολύ οι , z2m και οι sg.......

Σημαντικές λεπτομέρειες
1. Η φωτογραφία πρέπει να είναι καθαρή και τραβηγμένη με την κάμερα όσο το δυνατόν κάθετα στο χαρτί (όχι δηλαδή λοξά)
2. Δεν χρησιμοποιούμε χαρτί 70cm γιατί 76cm είναι ο κύκλος. Τουλάχιστον 1mΧ1m
3. Ξεκινάμε από τα 36.5μ από το στόμιο της κάνης και μετά πάμε μακρύτερα.
4. Ο κύκλος πρέπει να τοποθετηθεί στο πιο πυκνό σημείο της κατανομής ... αν δεν υπάρχει τέτοιο σημείο δεν μπορούμε να βγάλουμε σωστά ποσοστά.

IMG_20210921_183600.jpgIMG_20210921_183125.jpgΣας παραθέτω δύο setup με d20 ακόμη όπου έχουμε διαφορά στο ύψος κλεισίματος και στη συγκέντρωση............
D20 686 1,65x32 giovani 22 No 7 57,30 έχει 230 σκάγια συγκέντρωση 65% και
D20 686 1,65x32 sg22 No 7 58 έχει 252 σκάγια συγκέντρωση 71%

Συγκριτικο μεταξυ μαμα full τσοκ και briley full σε powerbore.B&P MB long range 36gr No5 35 m και στις δυο φωτο.
Με το briley έχεις πολύ ωραία ντουφέκια που έχει σίγουρα αλλά 15 μέτρα........ Το μαμά "τι να σου πρωτοθυμηθω κρεμμυδάκι μου,κάθε μπουκιά και δάκρυ".......... Απέδωσε όσο ένα 3*!!!!

Καλημέρα παίδες!!! Άλλη μια δοκιμή με mb36 αυτή τη φορά :
688 mb36 1,75x34 z2m 21 No 7 57,00 Σκάγια 230, συγκέντρωση 61% Έχει κλείσει κάποιος κάτι ανάλογο????? Έχει μετρήσει ταχύτητα????View attachment 33081
Εγω με gt21 .. ..καλοκαιρηνο σεταπ..

Καλημέρα παίδες..... Ανεβάζω δύο φυσίγγια που έστησαν στα 32 γραμμάρια και Νο 7 με προορισμό το κυνήγι της Πέρδικας με δίκανο και όχι μόνο...... Το ένα είναι με d20 και το άλλο με sipe . Τα σκάγια στον κύκλο είναι 230 και στα δύο. Οι δοκιμές είναι στα 36,50 μέτρα με 3* τσοκ. Η συγκεντρωση 65%. Τα setup είναι τα εξής: d20 686 1,65x32 SG22 57,60 και sipe 688 1,60x32 z2m 24 No7 57,00.View attachment 33034View attachment 33035

Τον δοκίμασα Λάμπη τον Aguila και μου σκορπάτε λίγο..... Γενικά έχω παρατηρήσει ότι στο όπλο των δοκιμών ( Beretta tecnis) ταιριάζουν πιο πολύ οι , z2m και οι sg.......
Ο Ζ2m από αυτα που έχω δει από εδώ μέσα μου αρέσει πάρα πολύ ,άλλωστε και του Κενταύρου τα 28 άρια πάντα τα γούσταρα σαν φυσίγγια ,τρομερά τίμιο φυσίγγι.

Καλημέρα παίδες!!! Άλλη μια δοκιμή με mb36 αυτή τη φορά :
688 mb36 1,75x34 z2m 21 No 7 57,00 Σκάγια 230, συγκέντρωση 61% Έχει κλείσει κάποιος κάτι ανάλογο????? Έχει μετρήσει ταχύτητα????View attachment 33081
Χαμηλα εισαι.ανεβα στο 1,80 το ληγοτερο.στο 1,75 πρεπει ναχεις γηρο στο 380 το πολη

Μέτρημα και μαρκάρισμα σκαγιών
Ο απλός τρόπος ...
Όταν η τουφεκιά είναι σε χαρτί φτιάχνουμε με μια πετονιά ή νήμα 2 θηλιές στις άκρες της και τσεκάρουμε το μήκος να είναι 38 εκατοστά.
Βάζουμε τον δείκτη του χεριού μας στην μια θηλιά και στην άλλη έναν μαρκαδόρο.
Βάζουμε τον δείκτη στο κέντρο της κατανομής και με τον μαρκαδόρο χαράσουμε τον κύκλο.
Σκάγια ένα-ένα πάλι με τον μαρκαδόρο.

Σε πίνακα όμως δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.
Αναγκαστικά παίρνεις φωτογραφίες που πρέπει να επεξεργαστείς.
Αν τα σκάγια δεν φαίνονται καλά στις φωτογραφίες τότε δεν μετράμε τα σκάγια με τον τρόπο που σας έδειξα στο προηγούμενο video.
Τα τσεκάρουμε ένα ένα στο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και τα μετράμε ταυτόχρονα.
Είναι πιο κουραστικός τρόπος.
Θα σας δείξω πως γίνεται στο παρακάτω video.

Προσοχή στο μέγεθος των κουκίδων ...
Αν τις κάνετε πολύ μεγάλες θα φαίνεται σαν η τουφεκιά να έχει καλύψει όλο το χαρτί.
Αν τις κάνετε πολύ μικρές δεν θα φαίνονται καλά.
Γι' αυτό κάνουμε μερικές δοκιμές ...

Και ένα με mb36 cx 2000 1,85x37 (17grNo7+20grNo6) σε σειρά z2m 18 57,00
Συνολικά σκάγια στον κύκλο 220 συγκέντρωση 61% Να με συγχωρείτε αν σας κούρασα......View attachment 33085
Συγκριτικο μεταξυ μαμα full τσοκ και briley full σε powerbore.B&P MB long range 36gr No5 35 m και στις δυο φωτο.
Ωραίες τουφεκιές παλικάρια..μπράβο!!!!!

Τα φυσίγγια εννοείται δεν παίρνεται παράδειγμα από τον Νίκο άμα ξέρεις να χτίσεις σωστά το φυσίγγι και σε νερό σωλήνα που λέει ο λόγος θα βρεις ντουφέκια .Αφού οι ντουφεκιες που μας έχει δείξει η Μπερέτα ασχέτως ότι είναι πολύ καλό όπλο δεν μπορείς να τις επιτυχείς με ότι όπλο και να πάρεις και στις αποστάσεις που έχει ανεβάσει δοκιμές . Τώρα το θέμα είναι οι γνώσεις ο χρόνος μαζί με τον τόπο διαμονής και τρίτο ο εξοπλισμός . Όσο για τα τσοκ υπάρχει βελτίωση σίγουρα αλλά θέλει ψάξιμο και χρήμα να διαθέσεις που δεν ξέρω αν συμφέρει .Θα βγω εκτός θέματος είχα σκεφτεί να στείλω μέσω μαγαζιού στη μπενελι συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κάνης και τσοκ για παραγγελία αλλά δεν το έκανα ποτέ και όχι για οικονομικούς λόγους .

Γιαννη για μενα ειναι οπως τα λες φιλε!!! Πρεπει να χτισεις την τουφεκια αναλογα το οπλο και την
καννη του!!!!
Την περασμενη εβδομαδα μου εφερε ενας καλος φιλος ( εδω απο το χωριό ) μια ρεμικτον χραπα με
60 εκατοστα καννη με σταθερο τσοκ 18,4.
Μου ζητησε λιγα 8 -10 βολα.....για να βγαλω ''τουφεκια'' με αξιοπρεπεια....δοκιμασα 4ρα διαφορετικα
στησιματα....Τελικα βρηκα την τουφεκια του....
Την Παρασκευη επανω στο βουνο....Δοκιμασαμε μια Μπενελι ΛΟΥΣΟ 61 εκατοστα καννη με τα τσοκ
τα δικα της.....και μετα με τα τσοκ της δικής μου Μπερετα Α390....Ταιριαζουν απολυτα!!!
Οι τουφεκιες του βελτιωθηκαν μπορω να πω πολυ,,,,,,την Μπερετα ομως δεν την ''επιασε''....
Πηγε πολυ καλα με τα 3* αστρα της μπερετα....το ΙΜ kick's.... φρενου.Το μομπιλε φουλ της μπερετα ( οχι το μαμα )
το πηρε ο διαολος και το σηκωσε....( πιστευω οτι αστοχισε )....Το ''κακο''' ειναι οτι δεν ειχαμε στοχους
( χαρτιά ) και δεν εχω σαφη εικονα....και δεν μπορεσαμε να δοκιμασουμε ολα τα τσοκ.
Σιγουρα ομως....απο αυτες τις λιγες δοκιμες που καναμε το συμπερασμα μου ειναι....οτι εκτος απο ''καλο''
φυσιγγιο.....το καλο τσοκ....πρεπει να χτισεις το φυσιγγιο πανω στην καννη του καθε οπλου.!!!!
Οι καννες εχουν διαφορές....ειτε θελουμε να το πιστεψουμε ....ειτε οχι.!!!! :)

Γιαννη για μενα ειναι οπως τα λες φιλε!!! Πρεπει να χτισεις την τουφεκια αναλογα το οπλο και την
καννη του!!!!
Την περασμενη εβδομαδα μου εφερε ενας καλος φιλος ( εδω απο το χωριό ) μια ρεμικτον χραπα με
60 εκατοστα καννη με σταθερο τσοκ 18,4.
Μου ζητησε λιγα 8 -10 βολα.....για να βγαλω ''τουφεκια'' με αξιοπρεπεια....δοκιμασα 4ρα διαφορετικα
στησιματα....Τελικα βρηκα την τουφεκια του....
Την Παρασκευη επανω στο βουνο....Δοκιμασαμε μια Μπενελι ΛΟΥΣΟ 61 εκατοστα καννη με τα τσοκ
τα δικα της.....και μετα με τα τσοκ της δικής μου Μπερετα Α390....Ταιριαζουν απολυτα!!!
Οι τουφεκιες του βελτιωθηκαν μπορω να πω πολυ,,,,,,την Μπερετα ομως δεν την ''επιασε''....
Πηγε πολυ καλα με τα 3* αστρα της μπερετα....το ΙΜ kick's.... φρενου.Το μομπιλε φουλ της μπερετα ( οχι το μαμα )
το πηρε ο διαολος και το σηκωσε....( πιστευω οτι αστοχισε )....Το ''κακο''' ειναι οτι δεν ειχαμε στοχους
( χαρτιά ) και δεν εχω σαφη εικονα....και δεν μπορεσαμε να δοκιμασουμε ολα τα τσοκ.
Σιγουρα ομως....απο αυτες τις λιγες δοκιμες που καναμε το συμπερασμα μου ειναι....οτι εκτος απο ''καλο''
φυσιγγιο.....το καλο τσοκ....πρεπει να χτισεις το φυσιγγιο πανω στην καννη του καθε οπλου.!!!!
Οι καννες εχουν διαφορές....ειτε θελουμε να το πιστεψουμε ....ειτε οχι.!!!! :)
Νικο με την γαλλιδα την μελαχρινη τι εκανες βρηκες κανενα καλο σετ απ για δραμια ;

Status
Not open for further replies.
Back