Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτα που βαζεις....και πολυ καλα κανεις....αφορουν εμπορικα φυσιγγια....
Τα φυσιγγια ιδιογομωσης....ειναι σε αλλη κατηγορια...με την εννοια οτι ο ιδιογομωτης φτιαχνει οτι
γουσταρει με φυσιγγιο στα μετρα του....και για το οπλο του !!!
Εννοείται Νίκο.
Γιαυτό λέω, χέρι, φυσίγγι, όπλο σε ότι αφορά την τουφεκιά ...
Σε ότι αφορά το κυνήγι γενικότερα η σειρά είναι πολύ μεγαλύτερη, αλλά το όπλο έρχεται πάλι τελευταίο.

Αν δείτε τις πειραματικές διατάξεις που έχουν στήσει θα πάθετε πλάκα ... ξεφυλλίστε το pdf και δείτε μόνο τις φωτογραφίες.
πχ σελ. 72, 79, 84, 86.

Έκανα λάθος πριν ... το http://www.shotgun-insight.com/ ήταν το παλιό Αμερικάνικο στάνταρ για να εκτιμούμε τουφεκιές και το http://www.targettelemetrics.com/ το τωρινό ανερχόμενο. Πολλά νούμερα βλέπω στο δεύτερο αλλά όχι ουσία με μια γρήγορη ματιά που του έριξα.

Θα προτιμήσω την μέθοδο του Oberfell μιας και δεν κοστίζει τίποτα εκτός από 2 λεπτά από τον χρόνο μου.
Ότι βολεύει τον καθένα παίδες και με ότι αισθάνεται πιο σίγουρος.
Βασίλη σε μπελάδες με βάζεις, άντε τώρα πάλι τύπωμα και διάβασμα....... πίσω στα θρανία......
πάντως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μελέτη......

να σε δείξω κάτι που θα σ' ενδιαφέρει;
https://brassfetcher.com/Shotguns/Maximum Effective Range/Buckshot.html

φίλε μου Νίκο
η θεωρία ποτέ δεν πάει στην άκρη, η πράξη συμβαδίζει με την θεωρία ΠΑΝΤΟΤΕ
δεν έχει νόημα να συγκρίνεις μια κατανομή στα 30 μ με 9αρια με μια κατανομή στα 35μ με 6αρια....
είναι ανόμοια πράγματα
το ένα λεμόνι το άλλο πορτοκάλι και τα δύο εσπεριδοειδή!
το 80% είναι στα ανώτατα όρια των φυσιολογικών αποδόσεων του ντεμί τσοκ στα 30μ
τα 30 μ είναι στα όρια της απόστασης "που όλα τα φυσίγγια σκοτώνουν", τα 35-36 μ είναι πέραν αυτής της απόστασης
πόσα 9αρια έχει μια γόμωση 32 γρ και πόσα 6αρια;
τι κενά να αφήσει το 9αρι;

η τουφεκιά που μας έδειξες είναι πολύ ωραία, αλλά το τι ψάρια πιάνει θα το δείξει στα 36,5μ με χοντρότερα σκάγια....

Υ.Γ.τα όρια της απόστασης "που όλα τα φυσίγγια σκοτώνουν" είναι κατά τη γνώμη μου τα 20μ περίπου, έχω τύχει φυσίγγι που δεν..... πάνω από τα 20 μ,...... εσείς τι λέτε;

Αν δείτε τις πειραματικές διατάξεις που έχουν στήσει θα πάθετε πλάκα ... ξεφυλλίστε το pdf και δείτε μόνο τις φωτογραφίες.
πχ σελ. 72, 79, 84, 86.
Φίλοι μου σας προτρέπω να κάνετε αυτό που λέει ο Βασίλης, δείτε μόνο τις φωτογραφίες....

Και αναλογιστείτε πως όταν κάποιος σας λέει για "δοκιμές" σε ντενεκέδες, κόλλες Α4 κ.λ.π., σας λέει να πάτε πεζοί ή με βοιδάμαξα την στιγμή που άλλοι πάνε με φερράρι για να μην πω με f-35...

Γιατί υπάρχει ιδιογομοτης που δεν εχει εξτρα τσοκ ??

Ναι εγω δεν εχω.....αλλα και να ειχα δεν θα το εβαζα σε δοκιμη σεταπ που πρωτοδοκιμαζω....Το
αποτελεσμα που θα εβγαζε το εξτρα τσοκ....θα ηταν πλασματικο...και ΟΧΙ το πραγματικο της τουφεκιας!!!
Στο κυνηγι θα το εβαζα....και σε δοκιμη θα το εβαζα....αλλα πριν το βαλω θα ηξερα το πραγματικο
ποσοστο συγκεντρωσης και κατανομης της τουφεκιας Τριανταφυλλε !!!!

φίλε μου Νίκο
η θεωρία ποτέ δεν πάει στην άκρη, η πράξη συμβαδίζει με την θεωρία ΠΑΝΤΟΤΕ
δεν έχει νόημα να συγκρίνεις μια κατανομή στα 30 μ με 9αρια με μια κατανομή στα 35μ με 6αρια....
είναι ανόμοια πράγματα
το ένα λεμόνι το άλλο πορτοκάλι και τα δύο εσπεριδοειδή!
το 80% είναι στα ανώτατα όρια των φυσιολογικών αποδόσεων του ντεμί τσοκ στα 30μ
τα 30 μ είναι στα όρια της απόστασης "που όλα τα φυσίγγια σκοτώνουν", τα 35-36 μ είναι πέραν αυτής της απόστασης
πόσα 9αρια έχει μια γόμωση 32 γρ και πόσα 6αρια;
τι κενά να αφήσει το 9αρι;

η τουφεκιά που μας έδειξες είναι πολύ ωραία, αλλά το τι ψάρια πιάνει θα το δείξει στα 36,5μ με χοντρότερα σκάγια....

Υ.Γ.τα όρια της απόστασης "που όλα τα φυσίγγια σκοτώνουν" είναι κατά τη γνώμη μου τα 20μ περίπου, έχω τύχει φυσίγγι που δεν..... πάνω από τα 20 μ,...... εσείς τι λέτε;

Φιλε Μαριε....θα σου απαντησω με μια δοκιμη μου φιλε....για τις αποδοσεις των ντεμι τσοκ...
και κατα ποσον η πραξη συμβαδιζει με την θεωρια!!!
Με 33,5 - γραμμαρια σκαγια Ν6....Και οχι με 36 γραμμαρια φιλε μου!!!!!

εικόνα_Viber_2020-10-26_17-02-07.jpgεικόνα_Viber_2020-10-26_17-03-06.jpgεικόνα_Viber_2020-10-26_17-03-33.jpg

θα σου απαντησω με μια δοκιμη μου φιλε....για τις αποδοσεις των ντεμι τσοκ...

View attachment 37449View attachment 37450View attachment 37451
Να δω την φωτό με το 100% στα 36μ πότε θα την ποστάρεις ...
Το έχεις πετύχει ποτέ ;;;;

Τι ταχύτητα είχε αυτό το φυσίγγι ;
Έχεις ρίξει το ίδιο με full ;;;
Αν ναι, μπορείς να το ποστάρεις;

Αν ειναι οποτε θελουμε να δοκιμασουμε ενα φυσιγγι να το στελνουμε πρωτα για αναλυση στη NASA παμε χαμενοι...μια χαρα ειναι και οι τενεκεδες και τα χαρτονια και οι κολλες Α4 για τσεκαρισμα.

Εχω τουφεκισει πολλες Α4 στα 55 μετρα και μια χαρα μου εδειξαν αν ηταν ικανο το ολο σεταρισμα για να καταβαλω το συγκεκριμενο θηραμα σ'αυτα τα μετρα αν βεβαια μπορω να στειλω τα σκαγια εκει που πρεπει.

Τωρα οσον αφορα το ποσοστο συγκεντρωσης παλι δεν μπορω να καταλαβω την εμμονη με το 70% η το 80% εφοσον και με 41% ειμαστε οκ γιατι απο ενα φυσιγγι πχ 36γρ νο6 αν εχουμε στον κυκλο 130 σκαγια ειμαστε κομπλε για τη φασσα, για να πουμε δηλαδη οτι εχουμε το συγκεκριμενο θηραμα θα πρεπει η τουφεκια μας να βγαλει 70% συγκεντρωση και να εχει 222 σκαγια στον κυκλο?
Η να εχει 80% με 255 νο6 στη ροζετα για να πουμε οτι ειμαστε οκ απο το σεταρισμα μας?

Επισης πολλα φυσιγγια με συγκεκριμενα τσοκ δινουν πολυ αναρχες κατανομες στον πινακα αλλα στο κυνηγι σκοτωνουν με ευκολια σε πολυ μακρινες αποστασεις, πολυ καλη η αναλυση και η θεωρια αλλα η πραξη διαφερει πολλες φορες.

Και δεν πιστευω οτι υπαρχει φυσιγγι που χωρις να ειναι χαλασμενο δεν σκοτωνει στα 20 μετρα, ακομα και αμμο να του βαλεις μεσα θα κανει ζημια σε τοσο μικρη αποσταση.

Εκτός της παραμόρφωσης που υφίστανται τα σκάγια στη θαλάμη (τη στιγμή της πυροδότησης) και της εισόδου τους μέσα στην κάνη (μέσω του κώνου προσαρμογής) δεν παραμορφώνονται ακόμη περισσότερο όταν εισέρχονται μέσα στη στένωση του τσοκ;
(Φυσικά, αναφέρομαι στα μολύβδινα σκάγια).
Λευτέρη τι πιστεύω.
Στην εκπυρσοκρότηση (max πιέσεις) τα σκάγια υφίστανται τις μεγαλύτερες παραμορφώσεις.

Στον κώνο, είτε αυτός είναι κοντός είτε μακρύς η ακτινική συμπίεση (αρχική-τελική διάμετρος) είναι η ίδια.
Το ίδιο και στο τσοκ (κοντό μακρύ).

Η διαφορά μεταξύ κώνου και τσοκ είναι ότι στον κώνο τα σκάγια συμπιέζονται ακτινικά ενώ τους ασκείται μεγάλη δύναμη κατά την διεύθυνση της κίνησης και κινούνται με μικρή ταχύτητα, ενώ στο τσοκ πάλι συμπιέζονται ενώ τους ασκείται μικρή δύναμη κατά την διεύθυνση της κίνησης και κινούνται με την μέγιστη ταχύτητα.

Κάθε σύσφιξη για κάθε διάμετρο αυλού και για κάθε γόμωση (# και ποσότητα σκαγιών) έχει την δική της ταχύτητα με την οποία δίνει την πιο σφιχτή κατανομή.
Δεν παίζει τόσο ρόλο το μήκος του τσοκ όσο η ταχύτητα.
Κοντά τσοκ βγάζουν θαυμάσιες τουφεκιές όπως φυσικά και μακρυά με τα κατάλληλα πυρομαχικά.
Κοντοί κώνοι βγάζουν θαυμάσιες τουφεκιές όπως και το αντίθετο φυσικά.
Βρίσκουμε το φυσίγγι με την κατάλληλη ταχύτητα για κάθε γόμωση και με σκληρά προφυλαγμένα σκάγια και τελειώσαμε..

End of story ...

Γιατί θέλουμε σταθερά φυσίγγια ;
Γιατί θέλουμε σταθερά καψούλια ;
Γιατί δεν μας αρέσει όταν αλλάζει το lot των πυρίτιδων ;
Γιατί θέλουμε σταθερές δοσολογίες ;
Πολλά γιατί ...
Για ένα μόνο πράγμα.
Για να έχω την ίδια Vo.
Ας βρούμε φυσίγγι που μας αρέσει και ας του δώσουμε 40μ/δ παραπάνω ή παρακάτω να δούμε αν συνεχίζει να αρέσει στις κάνες που χωνεύουν τα πάντα.
Προστασία σκαγιών, παίξιμο με την Vo και μετά η απόλυτη σταθερότητα.
Εκεί γίνεται όλο το παιχνίδι.

Αν δε, βρεις τρόπο να κρατήσεις στα πρώτα μέτρα τα σκάγια ενωμένα, βάρα παπιά όπου τα βλέπεις. :)
Απορία έχω γιατί κανένας δεν αναφέρει κάτι που έχω στο μυαλό μου για να πετύχουμε το τελευταίο .....
Μάλλον γιατί θέλει ειδική κατασκευή και γιατί στις δοκιμές δεν θέλει να χάσει κανένα δάχτυλο.

Ώρες ώρες έχω εκλάμψεις :)

Last edited:
Λευτέρη τι πιστεύω.
Στην εκπυρσοκρότηση (max πιέσεις) τα σκάγια υφίστανται τις μεγαλύτερες παραμορφώσεις.

Στον κώνο, είτε αυτός είναι κοντός είτε μακρύς η ακτινική συμπίεση (αρχική-τελική διάμετρος) είναι η ίδια.
Το ίδιο και στο τσοκ (κοντό μακρύ).

Η διαφορά μεταξύ κώνου και τσοκ είναι ότι στον κώνο τα σκάγια συμπιέζονται ακτινικά ενώ τους ασκείται μεγάλη δύναμη κατά την διεύθυνση της κίνησης και κινούνται με μικρή ταχύτητα, ενώ στο τσοκ πάλι συμπιέζονται ενώ τους ασκείται μικρή δύναμη κατά την διεύθυνση της κίνησης και κινούνται με την μέγιστη ταχύτητα.

Κάθε σύσφιξη για κάθε διάμετρο αυλού και για κάθε γόμωση (# και ποσότητα σκαγιών) έχει την δική της ταχύτητα με την οποία δίνει την πιο σφιχτή κατανομή.
Δεν παίζει τόσο ρόλο το μήκος του τσοκ όσο η ταχύτητα.
Κοντά τσοκ βγάζουν θαυμάσιες τουφεκιές όπως φυσικά και μακρυά με τα κατάλληλα πυρομαχικά.
Κοντοί κώνοι βγάζουν θαυμάσιες τουφεκιές όπως και το αντίθετο φυσικά.
Βρίσκουμε το φυσίγγι με την κατάλληλη ταχύτητα για κάθε γόμωση και με σκληρά προφυλαγμένα σκάγια και τελειώσαμε..

End of story ...

Γιατί θέλουμε σταθερά φυσίγγια ;
Γιατί θέλουμε σταθερά καψούλια ;
Γιατί δεν μας αρέσει όταν αλλάζει το lot των πυρίτιδων ;
Γιατί θέλουμε σταθερές δοσολογίες ;
Πολλά γιατί ...
Για ένα μόνο πράγμα.
Για να έχω την ίδια Vo.
Ας βρούμε φυσίγγι που μας αρέσει και ας του δώσουμε 40μ/δ παραπάνω ή παρακάτω να δούμε αν συνεχίζει να αρέσει στις κάνες που χωνεύουν τα πάντα.
Προστασία σκαγιών, παίξιμο με την Vo και μετά η απόλυτη σταθερότητα.
Εκεί γίνεται όλο το παιχνίδι.

Αν δε, βρεις τρόπο να κρατήσεις στα πρώτα μέτρα τα σκάγια ενωμένα, βάρα παπιά όπου τα βλέπεις. :)
Απορία έχω γιατί κανένας δεν αναφέρει κάτι που έχω στο μυαλό μου για να πετύχουμε το τελευταίο .....
Μάλλον γιατί θέλει ειδική κατασκευή και γιατί στις δοκιμές δεν θέλει να χάσει κανένα δάχτυλο.

Ένας άσχετος ;)
Είπες πολλά σε λίγες γραμμες. Εύγε.

Καλημέρα, Βασίλη όλα ( σχεδόν) σωστά με δύο ενστάσεις. Οι ακτινικές πιέσεις είναι πολύ μεγαλύτερες σε έναν κοντό, άρα με μεγάλη γωνία κώνο από ότι σε έναν με ήπιοτερη κλίση. Αυτό γιατί η καύση της πυριτιδας επιταχύνεται όσο περισσότερο το σύνολο βύσμα- σκάγια παρεμποδιζεται, και οι πιέσεις αυξάνονται Η στήλη των σκαγιων και στην μια και στην άλλη περίπτωση θα συρρικνωθεί στον ίδιο βαθμό αλλά σε μικρότερο χρόνο και υπό πολύ υψηλότερες πιέσεις, και μην ξεχνάμε πως στο πέρασμα από θαλαμη σε αυλό η ταχύτητα είναι χαμηλή αλλά η επιτάχυνση όπως και η πίεση είναι στο ψηλότερο επίπεδο. Το αποτέλεσμα είναι στον κώνο της θαλαμης να συμπιεζονται περισσότερο τα σκάγια στον πατο του βύσματος, ενώ αντίθετα στον κώνο του τσοκ ( μικρή επιτάχυνση, μεγάλη ταχύτητα) κυρίως τα μπροστινά. Αφού τα σκάγια βγουν από το στόμιο της κάνης, ( παραμορφωμενα ή όχι), το κλειδί για την μέγιστη συγκέντρωση είναι αυτό που επανειλημμένα έχεις γράψει, πως θα βρούμε τρόπο να παραμείνει η στήλη συμπαγής στα πρώτα μέτρα. Ο πολυμήχανος Νίκος Π εξέλιξε ένα τέχνασμα, το αλεύρι, το άλλο είναι το βύσμα, εκεί είναι το πεδίο όπου γίνεται το χοντρό παιχνίδι.

Φιλε Μαριε....θα σου απαντησω με μια δοκιμη μου φιλε....για τις αποδοσεις των ντεμι τσοκ...

View attachment 37449View attachment 37450View attachment 37451
Με αυτή τη δοσολογια πρέπει να δίνει γύρω στα 415-420 m/sec.
Τρομερή τουφεκια συγχαρητήρια Νικολα

Καλημέρα, Βασίλη όλα ( σχεδόν) σωστά με δύο ενστάσεις. Οι ακτινικές πιέσεις είναι πολύ μεγαλύτερες σε έναν κοντό, άρα με μεγάλη γωνία κώνο από ότι σε έναν με ήπιοτερη κλίση. Αυτό γιατί η καύση της πυριτιδας επιταχύνεται όσο περισσότερο το σύνολο βύσμα- σκάγια παρεμποδιζεται, και οι πιέσεις αυξάνονται Η στήλη των σκαγιων και στην μια και στην άλλη περίπτωση θα συρρικνωθεί στον ίδιο βαθμό αλλά σε μικρότερο χρόνο και υπό πολύ υψηλότερες πιέσεις, και μην ξεχνάμε πως στο πέρασμα από θαλαμη σε αυλό η ταχύτητα είναι χαμηλή αλλά η επιτάχυνση όπως και η πίεση είναι στο ψηλότερο επίπεδο. Το αποτέλεσμα είναι στον κώνο της θαλαμης να συμπιεζονται περισσότερο τα σκάγια στον πατο του βύσματος, ενώ αντίθετα στον κώνο του τσοκ ( μικρή επιτάχυνση, μεγάλη ταχύτητα) κυρίως τα μπροστινά. Αφού τα σκάγια βγουν από το στόμιο της κάνης, ( παραμορφωμενα ή όχι), το κλειδί για την μέγιστη συγκέντρωση είναι αυτό που επανειλημμένα έχεις γράψει, πως θα βρούμε τρόπο να παραμείνει η στήλη συμπαγής στα πρώτα μέτρα. Ο πολυμήχανος Νίκος Π εξέλιξε ένα τέχνασμα, το αλεύρι, το άλλο είναι το βύσμα, εκεί είναι το πεδίο όπου γίνεται το χοντρό παιχνίδι.
Τον χρόνο ξέχασέ τον για εμένα.
Η συμπίεση στο τσοκ γίνεται σε πολύ μικρότερο χρόνο λόγω τεράστιας ταχύτητας.
Στο τσοκ μην ξεχνάμε υπάρχει και η αντίσταση του αέρα σε γόμωση με υπερηχητική ταχύτητα. Δεν είναι αμεληταία, ούτε όμως πιστεύω ότι οι 2 αντίθετες δυνάμεις, αερίων από την μια και αντίστασης του αέρα συγκρίνονται με τον αρχικό κλώτσο.
Αν ίσχυε 100% αυτό που λες για τον κώνο πάντα θα παίρναμε πιο σφιχτές κατανομές.
Έχει αποδειχθεί ότι δεν ισχύει πάντα.
Μπορώ να δεχθώ ότι σε κάποια φυσίγγια (πχ με μαλακά σκάγια, ορισμένη καμπύλη καύσης κτλ) ο κώνος επηρρεάζει λίγο.
Πόσο λίγο ; Θα βρεθεί και αυτό εν καιρώ.
Όσο λέει αυτός στο συνημμένο ;;;
2% και 1 ίντσα στην coverage area ;
Φυσίγγι Winchester AA 1&1/8 oz, #8

Μόνο αυτόν και τον συγχωρεμένο τον Winston ξέρω να έκαναν τέτοια τεστ.
Ο Winston δεν βρήκε διαφορές με τραποφύσσιγγα.

Attachments

Last edited:
Να δω την φωτό με το 100% στα 36μ πότε θα την ποστάρεις ...
Το έχεις πετύχει ποτέ ;;;;

Τι ταχύτητα είχε αυτό το φυσίγγι ;
Έχεις ρίξει το ίδιο με full ;;;
Αν ναι, μπορείς να το ποστάρεις;

Καλημερα Βασιλη μου!!! Δεν το εχω ριξει με φουλ τσοκ στα 36 μετρα....Επισεις δεν ξερω εαν το ριξω αν
θα πιασω το 100%...νομιζω οτι μπορω να πιασω....αλλα τι νοημα εχει ??
Το λεω με την εννοια οτι εμενα και το 92,5% με καλυπτει.
Η επιτυχια της συγκεντρωσης οφειλεται οτι η γομωση ειναι ''τετραγωνη'' για τον αυλο που εχω.
Εχω νομιζω δοκιμη με συγκεντρωση 97% η 99% νομιζω στα 30 μετρα με 3* αστρα αλλα σε ψιλα σκαγια.
Τωρα οσον αφορα την ταχυτητα....Οταν το εριξα δεν ειχα ταχογραφο....αλλα το σεταπ εχει μεσα στο
νερο τα 400μ/δ.
Το λεω.....γιατι αργοτερα οταν πηρα τον ταχογραφο....μετρησα του Κωστή ( κοντρα δοση ) καποια σεταπ
με ΜΒ32 σε ρελι.... και οι 4ρεις τουφεκιες εδωσαν V1,5-395-401m/s 35 γραμ. και V1,5-409-413m/s 33 γραμ.

Λογικα λοιπον και το δικο μου σεταπ εχει τα 400μ/δ γιατι εχει αστεροειδες κλεισιμο που δινει μεγαλυτερη
ταχυτητα.
Ξερεις οτι για μενα οι δοκιμες ειναι ''διασκεδαση'' και μου αρεσουν που τις κανω....Θα το εστηνα τωρα
και στο μετραγα και φουλ τσοκ....Εμ'ελα που δεν με αφηνει ο καιρος.....Θελω να δοκιμασω σεταπ καποιων
φιλων.....και δικα μου....αλλα ο καιρος....εχει αντιθετη γνωμη.

Να ξερεις το εξης.....Ενας ιδιογομωτης.....μπορει να φτιαξει και να βγαλει απιστευτα πραγματα......οσο και
αν ακουγεται περιεργο....αυτο ειναι αληθεια φιλε!!!!

ΥΓ, Υπαρχουν ορισμενα ατομα στο φορουμ με τεραστιες θεωριτικες γνωσεις και οχι μονο...που τους
διαβαζω και τους θαυμαζω.....δεν θα πω ονοματα γιατι μπορει να ξεχασω καποιον και τον αδικησω!!!
Δεν εχω τετοιες γνωσεις....εγω ειμαι ''πρακτικος''.....ωστοσο εαν κατσω να βγαλω ενα σεταπ οπως
εγω το θελω....στο τελος θα το φερω εκει που θελω εγω....και οχι εκει που λεει η θεωρια!!!

Καπου εκει το υπολογιζω και εγω Στελιο !!!!
Καποια στιγμη θα το μετρησω φιλε!!!! :)
Στο 1.75X34 χωρίς αλεύρι παίρνω στα 425-430 με 615 κ cx2000 κ στο t5 CX-2000 1.80x34 στα 435m/sec.
Άρα πιστεύω κάπου εκεί είναι στα 420 ίσως κ παραπάνω.
Ειναι το φορτίο τέτοιο που δίνει άριστες συγκεντρώσεις με πολύ υψηλές ταχύτητες.
Για όσους θέλουν να το φτιάξουν μην ξεγελαστειτε από τα λίγα γρ κ το στήσετε στα 56.5 με φιοκι η ισπανικό καλυκα βγαίνει βόμβα.

Καλημερα Βασιλη μου!!! Δεν το εχω ριξει με φουλ τσοκ στα 36 μετρα....Επισεις δεν ξερω εαν το ριξω αν
θα πιασω το 100%...νομιζω οτι μπορω να πιασω....αλλα τι νοημα εχει ??
Το λεω με την εννοια οτι εμενα και το 92,5% με καλυπτει.
Η επιτυχια της συγκεντρωσης οφειλεται οτι η γομωση ειναι ''τετραγωνη'' για τον αυλο που εχω.
Εχω νομιζω δοκιμη με συγκεντρωση 97% η 99% νομιζω στα 30 μετρα με 3* αστρα αλλα σε ψιλα σκαγια.
Τωρα οσον αφορα την ταχυτητα....Οταν το εριξα δεν ειχα ταχογραφο....αλλα το σεταπ εχει μεσα στο
νερο τα 400μ/δ.
Το λεω.....γιατι αργοτερα οταν πηρα τον ταχογραφο....μετρησα του Κωστή ( κοντρα δοση ) καποια σεταπ
με ΜΒ32 σε ρελι.... και οι 4ρεις τουφεκιες εδωσαν V1,5-395-401m/s 35 γραμ. και V1,5-409-413m/s 33 γραμ.

Λογικα λοιπον και το δικο μου σεταπ εχει τα 400μ/δ γιατι εχει αστεροειδες κλεισιμο που δινει μεγαλυτερη
ταχυτητα.
Ξερεις οτι για μενα οι δοκιμες ειναι ''διασκεδαση'' και μου αρεσουν που τις κανω....Θα το εστηνα τωρα
και στο μετραγα και φουλ τσοκ....Εμ'ελα που δεν με αφηνει ο καιρος.....Θελω να δοκιμασω σεταπ καποιων
φιλων.....και δικα μου....αλλα ο καιρος....εχει αντιθετη γνωμη.

Να ξερεις το εξης.....Ενας ιδιογομωτης.....μπορει να φτιαξει και να βγαλει απιστευτα πραγματα......οσο και
αν ακουγεται περιεργο....αυτο ειναι αληθεια φιλε!!!!

ΥΓ, Υπαρχουν ορισμενα ατομα στο φορουμ με τεραστιες θεωριτικες γνωσεις και οχι μονο...που τους
διαβαζω και τους θαυμαζω.....δεν θα πω ονοματα γιατι μπορει να ξεχασω καποιον και τον αδικησω!!!
Δεν εχω τετοιες γνωσεις....εγω ειμαι ''πρακτικος''.....ωστοσο εαν κατσω να βγαλω ενα σεταπ οπως
εγω το θελω....στο τελος θα το φερω εκει που θελω εγω....και οχι εκει που λεει η θεωρια!!!
Νίκο να ξέρεις ότι η θεωρία πρέπει να συμβαδίζει με το πείραμα.
ΠΑΝΤΑ !!!!!!!!!!
Αν δεν συμβαδίζει 2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.
Ή το πείραμα είναι λάθος ή η θεωρία δεν είναι σωστή και πρέπει να αλλάξει.

Το πείραμα επιβεβαιώνει την θεωρία.
Η θεωρία φτιάχνεται για να εξηγήσει το πείραμα.
Οπότε η πραγματική ΔΥΝΑΜΗ είναι το σωστό πείραμα και οι δοκιμές.
Δηλαδή εσύ και όλοι που κάνουν δοκιμές ;)

Εγώ φίλε αυτή την στιγμή της ζωής μου δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ με τίποτα παραπάνω.
Οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να διαβάζω και να σκέφτομαι.
Οι απόψεις είναι πολλές και αντικρουόμενες.
Εκεί όμως κάπου ανάμεσα βρίσκεται η αλήθεια.
Το βλέπω σαν παιχνίδι να την βρω.

Πραγματικά υπάρχει πολύ γνώση στο φόρουμ.
Πριν κάνω εγγραφή ήξερα τα μισά απ όσα ξέρω τώρα.
Ευχαριστώ λοιπόν εσένα και όλους όσους συμμετέχουν στις συζητήσεις, ακόμα και αν διαφωνούμε.

ps
Περιμένω τον μικρό να τελειώσει τις εξετάσεις των Αγγλικών γι αυτό με έχει πιάσει η πάρλα. :)

Status
Not open for further replies.
Back