Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ποταμός Μέγας....βάλτος για μας....ήταν μια πλημμυρισμένη καλαμπόκια....τι καλαμποκια ...alamo σκέτη‼️απ' όλες τις μεριές να περνάνε παπιά....ψαλίδια ,καθαρια,σφυριχταρια,μπαμπλεκια χαμός‼️κ εγώ δεν έριξα ούτε φυσιγγι‼️
Άστα φίλε όταν μαζεύονται πολλοί σπάνια γίνεται δουλειά.Χιλιες φορές λίγα και μόνος.
Τώρα με αυτόν τον καιρό λογικά θα γίνεται παιχνίδι εκεί.

Άστα φίλε όταν μαζεύονται πολλοί σπάνια γίνεται δουλειά.Χιλιες φορές λίγα και μόνος.
Τώρα με αυτόν τον καιρό λογικά θα γίνεται παιχνίδι εκεί.
Έριξε ο ξάδερφος με την 1100 σε μπαμπλεκια κ τον εκραξε το μισό χωριό....για τέτοια είμαστε❓‼️

Λευτέρη μπορώ να επιταχύνω μια γόμωση 32γρ στην ίδια ταχύτητα με μια μικρότερη πχ 28γρ αναπτύσσοντας μικρότερη Pmax, χρησιμοποιώντας διαφορετικό προωθητικό ;
Για διαφορά 4 γραμμαρίων μπορείς και με την ίδια πυρίτιδα, με διάφορους συνδυασμούς, περισσότερη πυρίτιδα + ρελιαστο κλείσιμο ή μακρύτερο καλυκα ή ασθενές καψυλιο και ρηχοτερο κλείσιμο. Αυτά είναι γενικεύσεις, συχνα ή πυρίτιδα δεν καίγεται σωστά και το ίδιο σεταπ με πιο πολλά γραμμάρια, βγάζει ίδια ταχύτητα με λίγο αυξημένη πίεση.

Δεν πιστεύω να πήγες στις γνωστές λούτσες της Καρδίτσας Γιάννη; Εκεί για να κυνηγήσεις Σάββατο πρέπει να πας από Πέμπτη για να πιάσεις μέρος χαχαχαχ.
Μια μέρα με χιόνια (όταν είμασταν νέοι) ξεκινήσαμε 4 άτομα για Καρδίτσα κατά τις 2.00 το πρωί.

Κάπου πριν την Αγ Αικατερίνη ενώ κοιμόμουν στο πίσω κάθισμα νοιώθω το αυτοκίνητο να γλυστράει, ξυπνάω ρωτάω τον διπλανό "τί έγινε ρε" ... "δεν ξέρω κοιμόμουν".
Ρωτάμε τον συνοδηγό, "τι έγινε Σάκη" ... "δεν ξέρω, κοιμόμουν".
Ρωτάμε τον οδηγό, "ρε Γιάννη τι έγινε" ... "που θέλετε να ξέρω ρε, ... και εγώ κοιμόμουνα" αχαχαχα

Γαρίδα το μάτι μετά όλοι !!!!

Όπως συνηθίζω να λέω ...
Όλοι (κατά βάθος) ζούμε από τύχη ...

Βασίλη ταχύτητες ξέρουμε στα σεταπ?

Στελιο τα φυσιγγια ειναι δικα μου, Ειχα στειλει στον Βασιλη να δοκιμασει καποια σεταπ....μηπως
και βρουμε τουφεκια για την νεροσωληνα του !!!!:p
Αυτο με τον drago 14 Εχει V1,5-403m/s με τα 48 γραμμαρια Ν4
Και το αλλο με τον sg -magnum - 50 gr. V1,5-393m/s φιλε !!!
Οι τουφεκιες ειναι φτιαγμενες για τα 50 μετρα .....
Οτι βγαζει ο Βασιλης με φουλ τσοκ....το εχει η μπερετα με 3* αστρα στα 35 μετρα !!! :)

Δεν γράφω για νούμερο 4.
Δεν καταλαβαίνω τι θες να πείς με το "διάτρηση 50μ/δ".

Τα παραπάνω νούμερα είναι για τις ίδιες συνθήκες θερμοκρασίας πίεσης.
Αν η θερμοκρασία πέσει πολύ, τα νούμερα αλλάζουν σημαντικά.
Κάπου το είχα γράψει και αυτό.
Ωραία με σταθερή την θερμοκρασία κ πίεση . Τι ταχύτητα πρέπει να έχει ένα σκαγι ν4 για να έχει την ίδια διάτρηση με ένα σκαγι ν9 στην ίδια απόσταση .
50μ/δ 100μ/δ ;;;

Ωραία με σταθερή την θερμοκρασία κ πίεση . Τι ταχύτητα πρέπει να έχει ένα σκαγι ν4 για να έχει την ίδια διάτρηση με ένα σκαγι ν9 στην ίδια απόσταση .
50μ/δ 100μ/δ ;;;
36μ
20oC
1013mbar (επίπεδο Θάλασσας)
Διάτρηση 21.5mm

400m/s

200m/s

Οι παραπάνω ταχύτητες στο στόμιο της κάνης.

180m/s

128m/s

Οι παραπάνω ταχύτητες στα 36μ

Eυτυχως...κάποια στιγμή μου πέρασε απ το μυαλό ότι @gvp9000 ξεκίνησε ιδιογομωση..καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει αν ξεκινήσει???
Eρε γλέντια,.. :)
Δεν θα κάνω άλλη δουλειά ...
Θα παραιτηθώ και θα γεμίζω φυσίγγια όλη μέρα.

Στενοί κωνοαυλοί και μεγάλες γομώσεις Νο2

View attachment 40623
Βασίλη , αυτή ειδικά η τουφεκιά που έχει εμφανές πιο "πυκνό" κέντρο, αν την δοκίμαζες στα 40 η 45 μέτρα ας πούμε δεν θα σου έδειχνε καλύτερο "πρόσωπο", μια και είναι προορισμένη για μακριά νομίζω?
Ενοoώ ότι τα σκάγια του κέντρου θα απλώνανε, θα κάλυπταν καλυτέρα την περιφέρεια, τα κενά ίσως θα λιγόστευαν(η η αξιολόγηση τους θα καλυτέρευε), συγκέντρωση θα εξακολουθούσες να έχεις , η αξιολόγηση θα καλυτέρευε...

Βασίλη , αυτή ειδικά η τουφεκιά που έχει εμφανές πιο "πυκνό" κέντρο, αν την δοκίμαζες στα 40 η 45 μέτρα ας πούμε δεν θα σου έδειχνε καλύτερο "πρόσωπο", μια και είναι προορισμένη για μακριά νομίζω?
Ενοoώ ότι τα σκάγια του κέντρου θα απλώνανε, θα κάλυπταν καλυτέρα την περιφέρεια, τα κενά ίσως θα λιγόστευαν(η η αξιολόγηση τους θα καλυτέρευε), συγκέντρωση θα εξακολουθούσες να έχεις , η αξιολόγηση θα καλυτέρευε...
Έτσι πιστεύω και εγώ αλλά ... κρατάω το 2ο φυσίγγι για την 1187.

Για αυτό έγραφα παλιότερα μην βλέπουμε την αξιολόγηση σαν λέξη αλλά σαν ουσία.
Μια "κακή" ισοκατανομή στα 35μ μπορεί να γίνει καλή στα 45μ δηλαδή το φυσίγγι μπορεί να έχει μέτρα ακόμη.

Status
Not open for further replies.
Back