Στέλιο εγώ συμφωνώ, ότι τα σκάγια από τον κύλινδρο βγαίνουν πιο στρογγυλά. Αλλά η συγκέντρωση τους, είναι απαγορευτική για αυτά τα μέτρα. Μόνο από τύχη, αν πάνε κάποια κεντρικά σκάγια, στο θήραμα, θα έχουμε καταβολή αυτού.
Βασίλη Καλησπέρα!
Προκειμένου για δίκαννο
2-3 προσωπικά πιστεύω από τους πολύ ωραίους συνδυασμούς για
γενικό κυνίγι.
Αν θέλεις τα 2 τα κάνεις 3 και τα 3 τα κάνεις 4+ με το κατάλληλο φυσίγγι και είσαι κομπλέ!
Για αυτογεμές
3 άστρα, ίσως
η σοφότερη επιλογή...
Υ.Γ1: Καλλός ο κύλινδρος αλλά...
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ
ΔΗΜ. Π. ΠΑΠΑΔΕΑΣ
11. Eρώτηση: Έχω ένα δικαννάκι με τσοκαρίσματα 1 και 3 αστέρια, σκέφτομαι να το κόψω, ώστε να γίνουν και οι δύο κάνες 5 αστέρια, τι θα με συμβουλεύατε;
Aπάντηση: Όταν πρόκειται για καραμπίνα και αποτύχει η οπλοχειρουργική επέμβαση, αγοράζεις μια άλλη κάνη και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Οι τέτοιες επεμβάσεις όμως στα δίκαννα είναι δρόμος χωρίς επιστροφή.
Οι παλαιοί κυνηγοί, που λιγουρευόντουσαν τις πυκνές κατανομές, δεν το έκαναν για πλάκα, ένα ντουφέκι με κάνη ενός άστρου, μπορεί με το κατάλληλο φουσέκι, να δώσει και ανοιχτές διασπορές.
Με τα 5 αστέρια όμως, καμιά πατέντα δεν θα σου δώσει, πέραν των 20 μέτρων, τόση πυκνή ντουφεκιά, ώστε να βάλεις σίγουρα το τρυγόνι στην τσάντα σου.
Εξάλλου,
τα τρία αστέρια, είναι ένα τσοκάρισμα που κάνει και για κοντά και για μακριά, γιαυτό είναι ιδανικό στα μονόκαννα ή καραμπίνες με σταθερό τσοκ.
Υ.Γ2: εγώ προσωπικά (και ο Στέλιος) προτιμούμε τα 2 άστρα από το φουλ...η μονή διαφορά από τον Παπαδέα,
για μένα προσωπικά...