Στα μεγαλα θηλαστικα , ολο το μηκος του λαιμου ειναι το πιο ευαισθητο σημειο. Τα ελαφοειδη ολων των μεγεθων πεφτουν κατω και κλωτσανε (χωρις να πεθαινουν αμμεσα) με μονο μια μπιλια 4 buck (27βολα) στο λαιμο.1 μονόβολο ;;;;;;;;; ...
4 Νίκο Rottweil brenneke όλα πάνω του και πήγαινε ...
Μου το έχει δείξει φίλος στο κινητό του.
Πολύ σκληρά ζώα.
Το σημείο που θα το ξεράνει ψάχνουμε ...
Έχουν σβέρκο.Στα μεγαλα θηλαστικα , ολο το μηκος του λαιμου ειναι το πιο ευαισθητο σημειο. Τα ελαφοειδη ολων των μεγεθων πεφτουν κατω και κλωτσανε (χωρις να πεθαινουν αμμεσα) με μονο μια μπιλια 4 buck (27βολα) στο λαιμο.
Το προβλημα με τα παλιογουρνα ειναι οτι . . . . δεν εχουν λαιμο γαμωτο
στα μικρα ναι πεφτουν "ευκολα" στα μεγαλητερα τι γινεται ?Στα 20-40μ μέχρι 40 κιλά γουρούνι δεν θες ειδικό φυσίγγι.
Συμφωνείς ;
Με κατι 9βολα με mg που ειχαμε φτιαξει με τον ΝικοΠ (442m/s) χτυπησα τρια εκ των οποιων το ενα το ειδα αφου χτυπησα τα αλλα 2 και οταν το ειδα ηταν σε ενα μονοπατι στα 40μ και δεν περιμενα να πεσει.....του εριξα και του μπηκαν απο την κοιλια και βγηκαν στο λαιμο....beretta a300* (1975) .....και ο αδερφος μου (baikal 153***) βαρεσε μια γουρουνα (50 κιλα καθαρο κρεας) με τα 10βολα με την Τεκνα (drago) και της εριξε και αυτος στα 40+ και επεσε ξερη.....και το περιεργο ειναι οτι μου ειπανε οτι ηταν διαμπερη τα τραυματα... λαιμο και πλατη! Πιστευω οτι τα 11/0 Νικελ με τετοιες ταχυτητες ειναι υπεραρκετα! ..πανε σφιχτα και σε κοντινες αποστασεις θελει προσοχη....εμενα ειναι σταθερο full και δεν εχω και επιλογες εναλλαγης! Επισης αλλος φιλος με τα 12βολα 10/0 με sg magnum (425-427m/s) και beretta a350 τουφεκισε και αυτος σε ανοιχτο μερος πολυ μακρια....μου 'χε δειξει και το βιντεο....και αν θυμαμαι καλα ειχε χτυπησει 2! Αυτος μου ειπε οτι απ'ολα τα σετ απ αυτο του ταιριαξε καλυτερα απ'ολα!@Berben
Άλεξ πόσο μακρυά τουφεκάς με τα στούκας ;
Πιστεύω πως για κλειστά καρτερια για αποστάσεις μέχρι 30 μέτρα είναι καλύτερα τα μολύβδινα βόλια.Με κατι 9βολα με mg που ειχαμε φτιαξει με τον ΝικοΠ (442m/s) χτυπησα τρια εκ των οποιων το ενα το ειδα αφου χτυπησα τα αλλα 2 και οταν το ειδα ηταν σε ενα μονοπατι στα 40μ και δεν περιμενα να πεσει.....του εριξα και του μπηκαν απο την κοιλια και βγηκαν στο λαιμο....beretta a300* (1975) .....και ο αδερφος μου (baikal 153***) βαρεσε μια γουρουνα (50 κιλα καθαρο κρεας) με τα 10βολα με την Τεκνα (drago) και της εριξε και αυτος στα 40+ και επεσε ξερη.....και το περιεργο ειναι οτι μου ειπανε οτι ηταν διαμπερη τα τραυματα... λαιμο και πλατη! Πιστευω οτι τα 11/0 Νικελ με τετοιες ταχυτητες ειναι υπεραρκετα! ..πανε σφιχτα και σε κοντινες αποστασεις θελει προσοχη....εμενα ειναι σταθερο full και δεν εχω και επιλογες εναλλαγης! Επισης αλλος φιλος με τα 12βολα 10/0 με sg magnum (425-427m/s) και beretta a350 τουφεκισε και αυτος σε ανοιχτο μερος πολυ μακρια....μου 'χε δειξει και το βιντεο....και αν θυμαμαι καλα ειχε χτυπησει 2! Αυτος μου ειπε οτι απ'ολα τα σετ απ αυτο του ταιριαξε καλυτερα απ'ολα!
Ωραια τουφεκια της remiΔοκιμή διάτρησης με Remington 1187, Browning Gold, Breba B12i.η δοκιμή έγινε στα 30 μέτρα,με ντεμί τσοκ μαμά. Φυσίγγι νούμερο 5 Ρουμελιώτης 35 γρ.η λαμαρίνα είναι 50 x 60 εκτός από το κομμάτι που έριξα με την Breba που είναι 50x50. Η Remington είχε σύνολο 140σκαγια με διαμπερές 72.η Breba 130 με διαμπερές 80 και η Gold 98με 36 διαμπερές.
Εξαιρετικές κατανομές κατά τα γούστα μου πάντα !!Δοκιμη με βυσμα αντιλεγκον.....στα 30 μετρα με 3* αστρα και με το ΒΟΙΤΟ.
Η κατανομη ειναι αυτη που εδωσε το βυσμα....η τουφεκια ειναι στο κεντρο του στοχου !!!
Βαζω το ιδιο σεταπ με βυσμα Ηλιοπουλο 22 για εχετε μετρο συγκρισης !!!
View attachment 43838View attachment 43839View attachment 43840View attachment 43841View attachment 43842
Αυτα προς το παρον παλικαρια.....
Πρώτον ,το 3αρη της Γκολντ είναι 3.5/10 δεύτερον ....ξαναριξε....μόνο 36 δεν στρεχω.Βαλε κύλινδρο κ ρίξε στα 25 μέτραΔοκιμή διάτρησης με Remington 1187, Browning Gold, Breba B12i.η δοκιμή έγινε στα 30 μέτρα,με ντεμί τσοκ μαμά. Φυσίγγι νούμερο 5 Ρουμελιώτης 35 γρ.η λαμαρίνα είναι 50 x 60 εκτός από το κομμάτι που έριξα με την Breba που είναι 50x50. Η Remington είχε σύνολο 140σκαγια με διαμπερές 72.η Breba 130 με διαμπερές 80 και η Gold 98με 36 διαμπερές.
Εξαιρετικές κατανομές κατά τα γούστα μουΔοκιμη με βυσμα αντιλεγκον.....στα 30 μετρα με 3* αστρα και με το ΒΟΙΤΟ.
Η κατανομη ειναι αυτη που εδωσε το βυσμα....η τουφεκια ειναι στο κεντρο του στοχου !!!
Βαζω το ιδιο σεταπ με βυσμα Ηλιοπουλο 22 για εχετε μετρο συγκρισης !!!
View attachment 43838View attachment 43839View attachment 43840View attachment 43841View attachment 43842
Αυτα προς το παρον παλικαρια.....
Έχω εξαφάνιση ότι λαμαρίνες και τενεκέδες είχα στην αποθήκη !!!!! Πέρα από την πλάκα είχα στα χέρια μου την Gold ενός φίλου και είπα να κάνω μια δοκιμή.γνωριζω ότι θέλει τσοκ άλλης εταιρίας η Browning για να δώσει γούστα !!! Δεν πάβει να είναι οπλαραΠρώτον ,το 3αρη της Γκολντ είναι 3.5/10 δεύτερον ....ξαναριξε....μόνο 36 δεν στρεχω.Βαλε κύλινδρο κ ρίξε στα 25 μέτρα
Άστα αυτά....μας την ξεφτυλισες....πως θα πουλήσουν τώρα οι άλλοι στο carτίποτα.... πρέπει να επανορθώσεις (3νουμερο στη brow κ 5 στις άλλες)Εξαιρετικές κατανομές κατά τα γούστα μου
Έχω εξαφάνιση ότι λαμαρίνες και τενεκέδες είχα στην αποθήκη !!!!! Πέρα από την πλάκα είχα στα χέρια μου την Gold ενός φίλου και είπα να κάνω μια δοκιμή.γνωριζω ότι θέλει τσοκ άλλης εταιρίας η Browning για να δώσει γούστα !!! Δεν πάβει να είναι οπλαρα
Στο επόμενο τέστ φουλ στην Browning και στα άλλα πενταρι ... στουπί οι λαμαρίνες.Άστα αυτά....μας την ξεφτυλισες....πως θα πουλήσουν τώρα οι άλλοι στο carτίποτα.... πρέπει να επανορθώσεις (3νουμερο στη brow κ 5 στις άλλες)
Αλεξ Αλεξ ΑλεξΚόψε καμία 30αρια μέτρα μην τους σκοτώσω ολους!
σε πουρνάρι κυνηγάτε;Βασιλη εμεις εδω τουφεκαμε στα 20-25 μετρα το πολυ δεν βλεπεις παραπανω στα καρτερια!!πολυ σπανια παραπανω και οχι πολυ βια 40-45 και σε αυτες τις αποστασεις υπαρχουν εμπορικα με καλουτσικες ταχυτητες ! Που δεν στα ξαπλωνουν εκει επιτοπου ,
και με 16βολα 1 buck πέφτουν άνετα τα 40κιλα ειδικά για μέχρι 25 μ που λέει ο φίλος μην πω και 27βολα.....Στα 20-40μ μέχρι 40 κιλά γουρούνι δεν θες ειδικό φυσίγγι.
Συμφωνείς ;
μην ψάχνεις τέτοιες.... άδικος κόποςΝικο σε ευχαριστω , αλλα δεν γεμιζω > Απλα κραταω καλες τουφεκιες ,σε εικονα -κατανομη -ταχυτητα κλπ και τις ψαχνω σε εμπορικα καλη μου τυχη
Όχι τώρα λυπήσου μας...Αλεξ Αλεξ Αλεξ
αν γράψω αποστάσεις τοιμασου για ταξιδακι........ Ντονμπαςς μεριά.....