Βλητικές δοκιμές Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καμια τουφεκια στα 50-60m με απλο συγκεντρωτηρα εχουμε;;;
Να δινει τουλαχιστο ενα 80% σε αυτα τα μέτρα...
Βρε τρελοκομείο τι να το κάνεις το 80% σε αυτά τα μέτρα, καλυτερα ένα 55%με 65% μπας και πάρουμε το θήραμα!!!
Εκτός και το θές για τα στατιστικά σου!!! .big smile.

Όσο αυξάνεις το μέγεθος Α με ταυτόχρονη ίση αύξηση του συνολικού μήκους του βύσματος
μειώνεις την απόσταση πού θα ''γυρίσει'' το βύσμα σου .
Πιθανότατα για αυτό το 60 μέτρι κλωτσα σαν *Μπλαρ(ι)
Σπρώχνει αέρα❓❓❓+του ότι ψιλοτουφεκαει‼️

Σιγα την βαση που μου εδωσες.....
Εδω πολεμάς με τρυπες να κανεις το βυσμα να γυρισει !!! Ημαρτον Κυριε.....
Με λιγα λογια δεν ξερεις τι σου γινεται.....θελεις να δωσεις και συμβουλες....???
Ευτυχως που επεσες επανω στον Λαμπη και σου εξηγησε πως γυριζει το βυσμα.....αλλιως με τρυπες
θα παλευες ....και μια τρυπα στο νερο θα εκανες....!!!! :cool:
Δουλεύει καλά το τρυπάνι μου. .yel.
Και προ Χαραλάμπη μια χαρά γυρίζει το βύσμα.

Το θέμα είναι να είναι πετυχημένη η επέμβαση και συνήθως για να το πουλάει κάποιος της περισσότερες φορές σίγουρα δεν είναι!
Το μεταφέρω στις βλητικές για να μην χαλάμε το Browning team.
Η ερώτηση κλειδί είναι η εξής:
Έχω ένα όπλο που βαράει 55-65% στα 36,5m με μερικά εμπορικά φυσίγγια με 3* τσοκ.

Κάνω επέμβαση και βαράει 70-80% με τα ίδια εμπορικά φυσίγγια με 3*. Είναι πετυχημένη η επέμβαση ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;;;
Κάνω επέμβαση και βαράει 65-75% με τα ίδια εμπορικά φυσίγγια με 3*. Είναι πετυχημένη η επέμβαση ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;;;
Κάνω επέμβαση και βαράει πάλι 55-65% με τα ίδια εμπορικά φυσίγγια με 3*. Είναι πετυχημένη η επέμβαση ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;;;
Κάνω επέμβαση και βαράει 45-55% με τα ίδια εμπορικά φυσίγγια με 3*. Είναι πετυχημένη η επέμβαση ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;;;
Σε όλες τις περιπτώσεις έχω μετρημένη και επαρκή διάτρηση ...

Μην βιαστείτε να απαντήσετε ...
Πρέπει να λάβω και κάτι άλλο υπόψη για να καταλήξω αν η επέμβαση είναι πετυχημένη ή μου φτάνει μόνο η συγκέντρωση ;;;

Και η δεύτερη ερώτηση ... ποιό εύρος συγκεντρώσεων θα μου γεμίσει καλύτερα την τσάντα αν χρησιμοποιώ 1 όπλο και κάνω όλα τα κυνήγια (φτερωτά, τριχωτά) με αυτό ?

Last edited:
Και η δεύτερη ερώτηση ... ποιό εύρος συγκεντρώσεων θα μου γεμίσει καλύτερα την τσάντα αν χρησιμοποιώ 1 όπλο και κάνω όλα τα κυνήγια (φτερωτά, τριχωτά) με αυτό ?

Βασιλη εβγαλα πληθος σκαγιων σε 70% συγκεντρωση .
Πιστευω οτι το 70% ειναι αρκετο απο 30 γραμμαρια σκαγια Ν9 εως 48 γραμμαρια Ν2.
Στα 36,5 μετρα με 3* αστρα το 45 -55% ειδικοτερα σε Ν2 -Ν3 το θεωρω λιγο.

Στα 10 γραμ. σκαγια το καθε νουμερο ο υπολογισμος.

Ν2 -48 γραμμ. 201χ70% =140 εντος κυκλου.
Ν3-48 γραμμ. 230χ70% =161 εντος κυκλου
Ν4-48 γραμμ. 278χ70% =194<<<<<<<<<
Ν5-36 γραμμ. 255χ70% = 178<<<<<<<<<
Ν6-36 γραμμ. 313χ70% = 219<<<<<<<<<
Ν7-34 γραμμ. 374χ70% = 261<<<<<<<<<
Ν8-33 γραμμ. 462χ70% = 323<<<<<<<<<
Ν8,5-32 γραμ. 576χ70% = 403<<<<<<<<<
Ν9 32 γραμμ. 672χ70% =470<<<<<<<<<
Ν9-30 γραμμ. 630χ70% = 441<<<<<<<<<

Ν2 -48 γραμμ. 201χ50% =100 σκαγια στα 36,5 μετρα.....στα 50 μετρα ποσα θα εχει???

Τωρα για κωνους...δεν κατεχω πραμα.... :)

Το εύρος συγκέντρωσης στα 36.5 μέτρα να μιλάμε για τον μέσο σκοπευτικό όρο με 3* ένα 70% σε είναι υπέρ αρκετό για να όλους και τη 55% για τους καλύτερους σκοπευτές βέβαια αυτό όσο χοντραινεις τα σκακιά και λιγοστεύουν αλαζει .Αλλά επιμένω ότι ένας καλός σκοπευτής με οτιδήποτε φυσίγγι ένα 60% στα 36.5 με σωστή κατανομή του φτάνει και περισσεύει.

ρε παιδια μπραβο ειλικρινα για τις προσπαθειες σας και τα αποτελεσματα που παραγονται και αποτυπώνονται στους σταθερους στοχους...εχω μια ερωτηση και θα ηθελα με επιχειρηματα να μου εξηγησετε για ποιο λογο ριχνει καποιος σε αυτα τα μετρα με 3 αστρα τσοκ με ποσοστα συγκεντρωσης 75-80%...διοτι οταν βαζει τσοκ 3 αστρα στην κανη δεν το βαζεις για να παρεις 80% στα 36 μετρα στον κυκλο....3 αστρα ξαναλεω...δεν το καταλαβαινω ...επισης θελω παρα πολυ να δω την αποτυπωση ενος τετοιου φυσιγγιου με φουλ τσοκ στα ιδια μετρα...οπως και με 4 ή 5 αστρα τσοκ...ειναι ευκολο να ανεβασετε και τετοιες δοκιμες;

ρε παιδια μπραβο ειλικρινα για τις προσπαθειες σας και τα αποτελεσματα που παραγονται και αποτυπώνονται στους σταθερους στοχους...εχω μια ερωτηση και θα ηθελα με επιχειρηματα να μου εξηγησετε για ποιο λογο ριχνει καποιος σε αυτα τα μετρα με 3 αστρα τσοκ με ποσοστα συγκεντρωσης 75-80%...διοτι οταν βαζει τσοκ 3 αστρα στην κανη δεν το βαζεις για να παρεις 80% στα 36 μετρα στον κυκλο....3 αστρα ξαναλεω...δεν το καταλαβαινω ...επισης θελω παρα πολυ να δω την αποτυπωση ενος τετοιου φυσιγγιου με φουλ τσοκ στα ιδια μετρα...οπως και με 4 ή 5 αστρα τσοκ...ειναι ευκολο να ανεβασετε και τετοιες δοκιμες;
Ορίστε η πιο πάνω δοκιμή στα 45 μέτρα με 1* τσοκ για να μην παραπονιέσαι........

Ορίστε η πιο πάνω δοκιμή στα 45 μέτρα με 1* τσοκ για να μην παραπονιέσαι........
ωραια βαγγελη σε ευχαριστω...εχεις ριξει και με 4αρι ή 5αρι τσοκ τα ιδια φυσιγγια;...δηλαδη η απορια που εχω ειναι αν το σεταπ του φυσιγγιου θα επιτρεψει στο τσοκ να δουλεψει οπως πρεπει....στο φουλ βλεπω τη διαφορα με τη φωτο που ανεβασες..οντως απεδωσε ...

ωραια βαγγελη σε ευχαριστω...εχεις ριξει και με 4αρι ή 5αρι τσοκ τα ιδια φυσιγγια;...δηλαδη η απορια που εχω ειναι αν το σεταπ του φυσιγγιου θα επιτρεψει στο τσοκ να δουλεψει οπως πρεπει....στο φουλ βλεπω τη διαφορα με τη φωτο που ανεβασες..οντως απεδωσε ...
ποια φωτο ωρε καημένεεεεεεεεεεε
.very funny. .very funny. .very funny. .very funny.

Οι λόγοι που κατασκευάζεις ένα τέτοιο φυσίγγι είναι πολλοί και έχουν να κάνουν από το τι θήραμα κυνηγάει ο καθένας σε τι απόσταση με ποιο όπλο εάν έχει σταθερό τσοκαρισμα για παράδειγμα και θέλει με το όπλο του που είναι 3* απόδοση φουλ,η γιατί είδε ότι αυτή η συγκέντρωση του ταιριάζει στον τρόπο που κυνηγάει . Άλλωστε όπως έχει γραφτεί και από άλλους εδώ μέσα η κλειστή ντουφέκια εύκολα ανοίγει ...... Το σκορποσκαγιασμα δε μαζεύεται με κανένα τσοκ....... Προσωπικά κυνηγάω πέρδικα με ένα δίκανο που είναι απόλυτα στα μέτρα μου, είναι πολύ ελαφρύ αλλά έχει ανοιχτά σταθερά τσοκ οπότε την χρειάζομαι την συγκέντρωση δεδομένου ότι μου αρέσουν οι μακρύνες ντουφέκιες...

Status
Not open for further replies.
Back