gvp9000
Banned
Πόσο κοντά και πόσο μακρυά ?Να πο και εγω την γνομη μου για το λαγοφησηγιο????κοντα,μακρια??
Πόσο κοντά και πόσο μακρυά ?Να πο και εγω την γνομη μου για το λαγοφησηγιο????κοντα,μακρια??
Να πο και εγω την γνομη μου για το λαγοφησηγιο????κοντα,μακρια??
Σοστο κοντακι,ψηχρεμια,και φησηγι σφηκτο κεραυνος.τωρα στα πρακτικα,κοντα μπηφτεκι,μακρια κατσαρολα.αααφταΠες την φίλε μου
Μα αυτο ειναι τον θεμα ρε Βασίλη, οτι δεν ξερεις ποτε που θα σου βγει το θήραμα.Θα σας υπολογίσω ότι θέλετε σε σχέση με πιθανότητες αλλά θα πρέπει να συμφωνήσετε στα νούμερα πρώτα ... δηλαδή
1. Θήραμα
2. Σκάγια στην γόμωση
3. Σκάγια στον κύκλο στην απόσταση που σκοπεύετε να τουφεκίσετε (δεν είναι απαραίτητα τα 36,5)
4. Απόσταση
5. Εκατοστά στραβοτουφεκίσματος ή διάμετρος κύκλου στην παραπάνω απόσταση (με κέντρο, το κέντρο της τουφεκιάς) που σχεδόν πάντα το θήραμα θα είναι ολόκληρο μέσα σε αυτόν --- ότι θέλετε από τα 2.
6. Αριθμός σκαγιών που θέλουμε να πάρει το θήραμα για άμεση καταβολή.
Συμφωνήστε στα νούμερα και θα σας δώσω τα ποσοστά
πχ
1. Λαγός
2. 170
3. 70 σκάγια στα 45μ
4. 45μ
5. 100 cm διάμετρος κύκλου (στα 45μ) ή τουφεκιά με απόκλιση 40cm (στα 45μ)
6. 7 σκάγια για άμεση καταβολή
Στο Νο 6 γραφεις 7 σκαγια για αμεση καταβολή.Θα σας υπολογίσω ότι θέλετε σε σχέση με πιθανότητες αλλά θα πρέπει να συμφωνήσετε στα νούμερα πρώτα ... δηλαδή
1. Θήραμα
2. Σκάγια στην γόμωση
3. Σκάγια στον κύκλο στην απόσταση που σκοπεύετε να τουφεκίσετε (δεν είναι απαραίτητα τα 36,5)
4. Απόσταση
5. Εκατοστά στραβοτουφεκίσματος ή διάμετρος κύκλου στην παραπάνω απόσταση (με κέντρο, το κέντρο της τουφεκιάς) που σχεδόν πάντα το θήραμα θα είναι ολόκληρο μέσα σε αυτόν --- ότι θέλετε από τα 2.
6. Αριθμός σκαγιών που θέλουμε να πάρει το θήραμα για άμεση καταβολή.
Συμφωνήστε στα νούμερα και θα σας δώσω τα ποσοστά
πχ
1. Λαγός
2. 170
3. 70 σκάγια στα 45μ
4. 45μ
5. 100 cm διάμετρος κύκλου (στα 45μ) ή τουφεκιά με απόκλιση 40cm (στα 45μ)
6. 7 σκάγια για άμεση καταβολή
Π.Χ. Αυτη η τουφεκια, δινει λαγο...απο τα 10 ως τα 40m....δοκιμαστεικα εδωσα 10 τμχ σε φιλο κ τα έριξε με 3*...ο λαγός, μαρμαρώνει...κιχ δε κανει....Μα αυτο ειναι τον θεμα ρε Βασίλη, οτι δεν ξερεις ποτε που θα σου βγει το θήραμα.
Και ειδικά αφου μιλαμε για λαγό κατα πασα πιθανότητα δεν θα εχεις συνεχη οπτικη επαφή καθώς θα τρέχει στο εδαφος, αρα και οι ευκαιριες σου για ντουφεκιά πιθανως θα διακόπτονται απο ανάγλυφο, θαμνους κλπ.
Μιλαμε για τις συνήθεις συνθηκες, οχι για τον λαγο που έκανε ιδιογομωτη τον Νικο, σταματημενος στη μεση του δρομου να περιμενει να πεθανει.
Οποτε δεν γινεται να σου δώσω νούμερα...κατα πασα πιθανότητα λοιπον δεν γινεται κι εσυ να υπολογισεις.
Η αισθηση σου ομως ποια ειναι, καλυτερα φυσιγγι του 90% ή του 60% στα 36.5; Ποιο απο τα δυο, σε πραγματικες συνθηκες κυνηγιού, σε λαγους που μπορει να σου φυγουν απο τα 5 μεχρι τα 50 μέτρα, θα δώσει τελικά περισσοτερους λαγους στον μέσο ΙΔΙΟ κυνηγο, στις ΙΔΙΕΣ ευκαιρίες μεσα σε μια κυνηγετική περίοδο;
Το έχω γράψει πολλές φορές, λαγό κυνηγούσα βασικά με Rem express #4 (δηλαδή #3 ιταλικό) 35,5gr και τσοκ mod πάντα.Μα αυτο ειναι τον θεμα ρε Βασίλη, οτι δεν ξερεις ποτε που θα σου βγει το θήραμα.
Και ειδικά αφου μιλαμε για λαγό κατα πασα πιθανότητα δεν θα εχεις συνεχη οπτικη επαφή καθώς θα τρέχει στο εδαφος, αρα και οι ευκαιριες σου για ντουφεκιά πιθανως θα διακόπτονται απο ανάγλυφο, θαμνους κλπ.
Μιλαμε για τις συνήθεις συνθηκες, οχι για τον λαγο που έκανε ιδιογομωτη τον Νικο, σταματημενος στη μεση του δρομου να περιμενει να πεθανει.
Οποτε δεν γινεται να σου δώσω νούμερα...κατα πασα πιθανότητα λοιπον δεν γινεται κι εσυ να υπολογισεις.
Η αισθηση σου ομως ποια ειναι, καλυτερα φυσιγγι του 90% ή του 60% στα 36.5; Ποιο απο τα δυο, σε πραγματικες συνθηκες κυνηγιού, σε λαγους που μπορει να σου φυγουν απο τα 5 μεχρι τα 50 μέτρα, θα δώσει τελικά περισσοτερους λαγους στον μέσο ΙΔΙΟ κυνηγο, στις ΙΔΙΕΣ ευκαιρίες μεσα σε μια κυνηγετική περίοδο;
Πλάκα μου κάνεις πρωινιάτικα ?Στο Νο 6 γραφεις 7 σκαγια για αμεση καταβολή.
Με ολα τα οπλα;;;;;
Αν την φάει κέντρο με καλό φυσίγγι όλοι σχεδόν μαρμαρώνουν.Π.Χ. Αυτη η τουφεκια, δινει λαγο...απο τα 10 ως τα 40m....δοκιμαστεικα εδωσα 10 τμχ σε φιλο κ τα έριξε με 3*...ο λαγός, μαρμαρώνει...κιχ δε κανει....
V 1.5 407 m/s
View attachment 73099View attachment 73100
Π.Χ. Αυτη η τουφεκια, δινει λαγο...απο τα 10 ως τα 40m....δοκιμαστεικα εδωσα 10 τμχ σε φιλο κ τα έριξε με 3*...ο λαγός, μαρμαρώνει...κιχ δε κανει....
V 1.5 407 m/s
View attachment 73099View attachment 73100
Οκ....εμενα η δικη μου γνωμη, ειναι η απο πανω που εγραψα.
+1το φυσίγγι που θα μας δίνει απλά τα σκάγια που χρειάζονται στον κύκλο σε κάθε απόσταση κ θα τρυπάει φυσικά καλά, θα μας εξυπηρετεί πάντα περισσότερο...
Μην ψάχνετε πολύ τα ποσοστά σε μεγάλα θηράματα, εκτός αν ξέρετε από πριν ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να τουφεκίσετε σε τεράστια απόσταση.
Φροντίστε να είστε όσο πιο κέντρο γίνεται και το σκάγι να είναι ικανό να κακαρώσει το θήραμα όπου και να το πάρει, σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Προσωπικά δεν θα καθίσω να επιλέξω φυσίγγι ανάμεσα σε 10 πιθανά το πρωί που θα ξεκινάω για λαγό.
Ούτε τσοκ.
Ούτε θα καθίσω το πρωί να επιλέξω νούμερο σκαγιού.
Ούτε θα αλλάζω τσοκ ενδιάμεσα στο κυνήγι, ούτε επίσης πρώτο φυσίγγι.
Ούτε θα σκεφτώ ότι σήμερα κάνει παγωνιά και πρέπει να μεγαλώσω σκάγι ή να αλλάξω φυσίγγι.
Απλοποιήστε την ζωή σας.
Για εμένα ένα φυσίγγι 36gr #4-#3 που με τσοκ δίνει από 50% μέχρι 70% στα 36,5m είναι καλό για λαγό.
(50% συγκέντρωση)
Ποσοστό για άμεση καταβολή (7 σκάγια) = 18% ... και αν είμαστε κέντρο 86%.
(90% συγκέντρωση)
Ποσοστό για άμεση καταβολή (7 σκάγια) = 2% ... και αν είμαστε κέντρο 100%.