Βλητικές δοκιμές Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Από άποψη σκαγιών στον κύκλο κάνει για τα πάντα (δεν υπολογίζω διάτρηση ...) ""εκτός"" (σε εισαγωγικά...)
Τσίχλα
Ψαρόνι
Ορτύκι
Μπεκατσίνι
Κότσυφας

Ακόμα και στην πρώτη τουφεκιά με 200 σκάγια στα 270 και #5, ΑΝ η τσίχλα είναι ΚΕΝΤΡΟ τότε έχει 95% πιθανότητα να πάρει ένα σκάγι, 77% πιθανότητα να πάρει δύο σκάγια και 54% πιθανότητα να πάρει 3 σκάγια.

Φιλαρα μου δεν ''παλευεσαι''....!!!!! :) :cool:

Οπως λες τωρα με 200 σκαγια και εχουμε 95% πιθανοτητα να παρουμε την τσιχλα με Ν5 σκαγια !!
Σκεψου ...εχουμε 400 + σκαγια ( Ν9 ) μεσα στον κυκλο...και το πεταλωμα παει συνεφο !!
Αμ' αυτες οι τριπλετες που ριχνουν ορισμενοι 1500 σκαγια να παρουν μια τσιχλα και πολλες φορες δεν
το καταφερνουν....και απο τα καντηλια αντιλαλουνε τα βουνα και τα λαγκαδια που το πας... !!!:(
Κατα τα αλλα....ψαχνουμε τσοκ - κωνους - κτλ κτλ....:D

Παρ' ολη την σημερινη ζεστη το σεταπ με τα 37+1,5 -Ν5 ηταν ποιο μαλακό και ας το ειχα 2,05 οπως κλεινουμε
σε 12/70 καλυκα τον χειμωνα... και εβγαλε 416μ/δ.
Τα 38+1,5 ηταν ποιο ''αντρικα''....αλλα τα ειχα με 686 -616 - στο 2,10...
Εγω Αρη δεν θα τα δουλεψω....απλα τα δοκιμαζω....και για μενα για να ξερω...και περισσοτερο για τους
φιλους που δεν εχουν Τεκνα..
Αυτά τα στησίματα δεν είναι για να βγάλεις υψηλές συγκεντρώσεις... Αυτές τις βγάζεις με πιο προοδευτικές πυρίτιδες κ το ξέρεις κ το κάνεις καλά... Αυτά τα στησίματα είναι για να φέρνεις στα όρια τους τις πυρίτιδες, ίσως κ πάνω από αυτά, κ με το μεγαλύτερο θάλαμο καύσης του μάγκνουμ κάλυκα, να τα φέρνεις σε ισορροπία... Όταν οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από το μηδέν δείχνουν τα πλεονεκτήματα τους κ να ξέρεις ότι τα δείχνουν καλά ;)
Με ήπιες θερμοκρασίες παίρνεις τα ίδια κ καλύτερα αποτελέσματα κ με πιο ορθόδοξο τρόπο...
Μην την υποτιμάς την μβ36 Νίκο... Έχουν σκοτωθεί καράβια παπιά με αυτή στον Έβρο ειδικά την προηγούμενη δεκαετία που οι χειμώνες ήταν χειμώνες κ τα κυνήγια με ολικους παγετούς κ χιόνια συνηθισμένο φαινόμενο επάνω... Κ εγώ δεν την πολυχρησιμοποιω, αλλά έχω δεί τί κάνει κ το κάνει απίστευτα καλά στα όρια της...

Αυτά τα στησίματα δεν είναι για να βγάλεις υψηλές συγκεντρώσεις... Αυτές τις βγάζεις με πιο προοδευτικές πυρίτιδες κ το ξέρεις κ το κάνεις καλά... Αυτά τα στησίματα είναι για να φέρνεις στα όρια τους τις πυρίτιδες, ίσως κ πάνω από αυτά, κ με το μεγαλύτερο θάλαμο καύσης του μάγκνουμ κάλυκα, να τα φέρνεις σε ισορροπία... Όταν οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από το μηδέν δείχνουν τα πλεονεκτήματα τους κ να ξέρεις ότι τα δείχνουν καλά ;)
Με ήπιες θερμοκρασίες παίρνεις τα ίδια κ καλύτερα αποτελέσματα κ με πιο ορθόδοξο τρόπο...
Μην την υποτιμάς την μβ36 Νίκο... Έχουν σκοτωθεί καράβια παπιά με αυτή στον Έβρο ειδικά την προηγούμενη δεκαετία που οι χειμώνες ήταν χειμώνες κ τα κυνήγια με ολικους παγετούς κ χιόνια συνηθισμένο φαινόμενο επάνω... Κ εγώ δεν την πολυχρησιμοποιω, αλλά έχω δεί τί κάνει κ το κάνει απίστευτα καλά στα όρια της...

Το ξερεις οτι απο βαλτο δεν εχω ιδεα....Το εχω πει πολλες φορες....Επισεις δεν εχουμε παγετους εδω...και δεν
αμφισβητω αυτο που λες για τον Εβρο.
Ωστοσο εδω στο νησι με μηδεν βαθμους και φουλ υγρασια με ''πουλησε'' για πλακα,,,βεβαια εαν την ειχα
φορτωσει μεχρι τα μπουνια να μην συνεβαινε αυτο....Αλλα για ποιον λογο να την φορτωσω...απο την στιγμη
που εχω Τεκνα ???
Δεν την υποτιμω....την θεωρω καλη πυριτιδα....αλλα για αλλες καιρικες συνθηκες απο αυτες που εχει το νησι
φιλε !!!
Για να δουλεψει στο νησι....θελει φορτωμα....

Ναι οκ και μπραβο....Αλλα δεν μας ειπες ουτε μας εδειξες τι σου εδωσε....για παρτη σου τα κρατας
Μητσαρα ???
Δεν εχω να δειξω τιποτα Νικο αυτα τα στησιματα εχω να τα δουλεψω 6-7 χρονια που εχει να κανει καλα κρυα !!! Δεν εχω ουτε φωτο απο δοκιμη ουτε μετρηση σε ταχογραφο απλα σκοτωνανε στις παγωνιες με φουλ υγρασια στα παπια

Φιλαρα μου δεν ''παλευεσαι''....!!!!! :) :cool:

Οπως λες τωρα με 200 σκαγια και εχουμε 95% πιθανοτητα να παρουμε την τσιχλα με Ν5 σκαγια !!
Σκεψου ...εχουμε 400 + σκαγια ( Ν9 ) μεσα στον κυκλο...και το πεταλωμα παει συνεφο !!
Αμ' αυτες οι τριπλετες που ριχνουν ορισμενοι 1500 σκαγια να παρουν μια τσιχλα και πολλες φορες δεν
το καταφερνουν....και απο τα καντηλια αντιλαλουνε τα βουνα και τα λαγκαδια που το πας... !!!:(
Κατα τα αλλα....ψαχνουμε τσοκ - κωνους - κτλ κτλ....:D
95% πιθανότητα να πάρει 1 σκάγι.
54% για 3 σκάγια.
Συνήθως τα ποσοστά κάρπωσης σε τσίχλα παίζουν στο 30% με πολύ πιο πολλά σκάγια στο φυσίγγι.

Όπως λένε άλλοι και το κόλλησα και εγώ τα θηράματα χάνονται από λάθη μέτρων και όχι εκατοστών.
Αυτό φυσικά, με εκνευρίζει αφάνταστα όταν χάνω δισκάκια ή θηράματα !!!

Σημαντική επίσης η διάτρηση.

Δεν εχω να δειξω τιποτα Νικο αυτα τα στησιματα εχω να τα δουλεψω 6-7 χρονια που εχει να κανει καλα κρυα !!! Δεν εχω ουτε φωτο απο δοκιμη ουτε μετρηση σε ταχογραφο απλα σκοτωνανε στις παγωνιες με φουλ υγρασια στα παπια

Γιατι σε 12/70 καλυκα δεν σκοτωνε ??
Τι αλλαγες εκανες απο 12/70 σε 12/76 ??

95% πιθανότητα να πάρει 1 σκάγι.
54% για 3 σκάγια.
Συνήθως τα ποσοστά κάρπωσης σε τσίχλα παίζουν στο 30% με πολύ πιο πολλά σκάγια στο φυσίγγι.

Όπως λένε άλλοι και το κόλλησα και εγώ τα θηράματα χάνονται από λάθη μέτρων και όχι εκατοστών.
Αυτό φυσικά, με εκνευρίζει αφάνταστα όταν χάνω δισκάκια ή θηράματα !!!

Σημαντική επίσης η διάτρηση.

Την διατρηση αστην στην ακρη....Την εχουμε ψαξει και ξερουμε τι ταχυτητες θελει το καθε νουμερο σκαγιων
για να σκοτωσει....
Αυτο που λες ειναι......... Απο μετρα χανονται τα θηραματα και οχι απο εκατοστα !!!

Γιατι σε 12/70 καλυκα δεν σκοτωνε ??
Τι αλλαγες εκανες απο 12/70 σε 12/76 ??
Μια χαρα σκοτωνανε και τα 12/70 αλλα και εκεινα φορτωμενα σε πυριτηδα ,αλλα δεν ειχα αλλη για πολλα γρ και φορτωσα την ς4 , ο πλερω εφτεγε !! Απο εκεινον ηταν η ιδεα !! Στο σαιτ του καββαδια !! ηταν η χρονια με τα πολλα κρυα !! Ειχαμε -8 διπλα στη θαλασσα

Μια χαρα σκοτωνανε και τα 12/70 αλλα και εκεινα φορτωμενα σε πυριτηδα ,αλλα δεν ειχα αλλη για πολλα γρ και φορτωσα την ς4 , ο πλερω εφτεγε !! Απο εκεινον ηταν η ιδεα !! Στο σαιτ του καββαδια !! ηταν η χρονια με τα πολλα κρυα !! Ειχαμε -8 διπλα στη θαλασσα
Παλη εγω φτεω .very funny. .hunter.

Το ξερεις οτι απο βαλτο δεν εχω ιδεα....Το εχω πει πολλες φορες....Επισεις δεν εχουμε παγετους εδω...και δεν
αμφισβητω αυτο που λες για τον Εβρο.
Ωστοσο εδω στο νησι με μηδεν βαθμους και φουλ υγρασια με ''πουλησε'' για πλακα,,,βεβαια εαν την ειχα
φορτωσει μεχρι τα μπουνια να μην συνεβαινε αυτο....Αλλα για ποιον λογο να την φορτωσω...απο την στιγμη
που εχω Τεκνα ???
Δεν την υποτιμω....την θεωρω καλη πυριτιδα....αλλα για αλλες καιρικες συνθηκες απο αυτες που εχει το νησι
φιλε !!!
Για να δουλεψει στο νησι....θελει φορτωμα....
Νίκο τη mb36 τη δούλεψα πολύ στο 2,25 -2,30 με 42 γρ από 4 και κάτo αλά σε καλικα 76 mm για φουλ υγρασία οι κανονικές γομωσεις δεν έκαναν τίποτα
Πολύ ανώτερη η tecna

Τα ειπες ολα Μητσο.....Μειον 8 βαθμους διπλα στην θαλασσα + Πλερωνακης.....!!!!
Δεν χρειαζεται να συζητησουμε τιποτα αλλο φιλε !!! :)

Νίκο τη mb36 τη δούλεψα πολύ στο 2,25 -2,30 με 42 γρ από 4 και κάτo αλά σε καλικα 76 mm για φουλ υγρασία οι κανονικές γομωσεις δεν έκαναν τίποτα
Πολύ ανώτερη η tecna

Αυτο λεω Teo μου...Η ΜΒ36 - Μ92ς - ΑΟ - για να δουλεψουν στους μειον βαθμους και με υγρασια....θελουν
φορτωμα....με την σεσουλα !!!
Σε καμια περιπτωση δεν ''πιανουν'' την Τεκνα !!!
Και εδω στο νησι τετοιες θερμοκρασιες δεν εχουμε....
Μου εχουν πει κατι δοσολογιες με αυτες τις πυριτιδες εξωφρενικες.... που εαν τις φτιαξω και τις ριξω με τις εδω θερμοκρασιες ή θα χασω το κλειστρο μου....ή θα σπασω την κλειδα μου απο την ανακρουση...
Δεν υπαρχει λογος λοιπον να κλεισω τετοια σεταπ !!!
Εχω ψαχτει με την ΤΕΚΝΑ ( μεχρι τα 52 γραμμαρια ) και εχω βγαλει ( για μενα και τα γουστα μου )
αξιολογες τουφεκιες ...και αυτο μου φτανει !!!
Μου εχεις δωσει εσυ καποια σεταπ επισεις....που κεντανε στην κυριολεξια...και ειναι νορμαλ!!!!
Για ποιον λογο λοιπον να κατσω και να κλεισω ''μπουρλοτα''....???
Μου εδωσε νορμαλ σεταπ με SP2 ο φιλος ο elvas που οταν τα δοκιμασα δεν τα φοβηθηκε μονο ο στοχος
αλλα και ο χαρος.... μενει να δοκιμασω καποια και στο κυνηγι...
Βαδιζω παντα μεσα στα ορια της ασφαλειας φιλε.....και ας λενε καποιοι οτι εχω επικινδυνα σεταπ....
Ο καθε ενας κλεινει σεταπ αναλογα την τοποθεσια και στις θερμοκρασιες που κυνηγαει...αυτο κανω και
εγω καλέ μου φιλε !!!:)

Σημερα δοκιμασα 3 φυσιγγια με ΜΒ36 και στησιμο FLY οπως το λεει ο ιδιογομωτης που το σκεφτηκε
και το εστησε...
Δεν ειναι δικο μου...ουτε το σεταπ ( δοσολογια ) ουτε το στησιμο...
Ανεβαζω φωτο και τα συμπερασματα σας παλικαρια !!!

εικόνα_Viber_2023-06-08_11-00-18-490.jpg
εικόνα_Viber_2023-06-08_11-00-40-468.jpg

εικόνα_Viber_2023-06-08_11-00-48-370.jpg
εικόνα_Viber_2023-06-08_11-00-55-683.jpg
Αν και η τουφεκια μου εφυγε εκτος κεντρου...Παρ'ολο αυτο ειναι ολοκληρη μεσα στον στοχο !!!

εικόνα_Viber_2023-06-08_11-01-04-709.jpg

Εγω βλεπω ωραιες κατανομες....ικανοποιητικες ταχυτητες...αλλα χαμηλα ποσοστα συγκεντρωσης...
Τωρα βεβαια τα γουστα διαφέρουν.... :)
Μπραβο του ομως.... γιατι ηθελε πολυ μελέτη αυτο το στησιμο....!!!!:)

Σημερα δοκιμασα 3 φυσιγγια με ΜΒ36 και στησιμο FLY οπως το λεει ο ιδιογομωτης που το σκεφτηκε
και το εστησε...

View attachment 73059
View attachment 73060

View attachment 73061
View attachment 73062
Αν και η τουφεκια μου εφυγε εκτος κεντρου...Παρ'ολο αυτο ειναι ολοκληρη μεσα στον στοχο !!!

View attachment 73063

Εγω βλεπω ωραιες κατανομες....ικανοποιητικες ταχυτητες...αλλα χαμηλα ποσοστα συγκεντρωσης...
Εγω νομιζω οτι ειναι πανεμορφες ντουφεκιες που σε πραγματικές συνθήκες κυνηγιού θα δωσουν περισσότερα θηράματα απο σεταπ του 85-90%.

Εγω νομιζω οτι ειναι πανεμορφες ντουφεκιες που σε πραγματικές συνθήκες κυνηγιού θα δωσουν περισσότερα θηράματα απο σεταπ του 85-90%.

Ναι δεν αντιλεγω....Απο την ''αλλη'' στο σεταπ που εχει 85% συγκεντρωση ανοιγεις τσοκ...και παραλληλα
εχεις και τα 50 μετρα....!!!

και το εστησε...

View attachment 73059
View attachment 73060

View attachment 73061
View attachment 73062

View attachment 73063

Ιδικά η 2η τουφεκιά, .sex hard. να του πεις...

Status
Not open for further replies.
Back