αστο απο Σεπτεμβρη και να πιασει λιγο δροσια και θα σου πω και τα μαντατα απο τη Μαλακασα.
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Κλήρωση-250-φυσιγγίων.5112/page-16#post-896674
Αλλάζω θέμα για να είμαστε σωστοί ...
Αυτό που θα είχε ενδιαφέρον είναι μια δοκιμή της A400 EXTREME PLUS.
Προσωπικά δεν περιμένω κάτι φοβερό (πάντα στην μέγιστη δυνατή συγκέντρωση που μπορεί να πετύχει).
Την έχω απομυθοποιήσει την υπερβολική συγκέντρωση φίλε.
Καταρχήν την χρειάζεσαι μόνο για παπιά και φάσσες,
σε κανένα άλλο θήραμα ... προσωπικά την χρειάζομαι μόνο για παπιά.
Αναφέρω θηράματα αλλά προφανώς εννοώ αποστάσεις, ... το θέμα είναι ότι όσο αυξάνεται η απόσταση παίζουν και πολλά άλλα πράγματα σημαντικό ρόλο !!!!!
Δεύτερον βλέπεις και ακούς ότι όπλα που
λέγεται ότι βγάζουν υπερβολική συγκέντρωση τα δουλεύουν με 4* άρα την μειώνουν με το τσοκ ή το φυσίγγι.
Όλα τα μοντέλα λένε ότι τα μεγάλα θηράματα είναι αναίσθητα από την συγκέντρωση, δεν πρόκειται δηλαδή να κάνεις περισσότερα θηράματα με μια διαφορά συγκέντρωσης 10% στην περιοχή του 60% ακόμα και αν είσαι καλός σκοπευτής.
Μην νομίζεις ότι οι διαφορές μεταξύ οποιονδήποτε όπλων με την ίδια σύσφιξη θα είναι πάνω από 10%,
πολύ μικρότερες θα είναι.
Μιλάω για δοκιμές αρκετών
σταθερών φυσιγγίων από κάθε τύπο και αρκετούς τύπους και εξαγωγή του μέσου όρου, όχι σε ένα φυσίγγι που μπορεί να έτυχε να δώσει μια σφιχτή τουφεκιά.
Για εμένα η
σωστή επιλογή του πυρομαχικού, το
μέγεθος του σκαγιού σε σχέση με την απόσταση, το
ταίριασμα του όπλου πάνω μας και η
σωστή επώμιση και σκόπευση είναι τα μόνα που αξίζει κάποιος να επενδύσει χρόνο και χρήμα.
Παρόλα αυτά αν βρεις όπλο που βγάζει άνετα συγκεντρώσεις 80-90%
με κοινό εμπορικό μη αμερικάνικο φυσίγγι και κλασικό τσοκ (αυτές είναι οι δύσκολες) πες το μου να αγοράσω ένα και εγώ για παπιά.
Μέχρι 80% ακόμα και η Benelli βγάζει