Βλητικές δοκιμές

Έχω αλεύρι εδώ και καιρό Πιτ. Και όντως ήταν από μαγαζί με βιολογικά και ήταν βιολογικό. Κάτω απο 2 ευρώ κόστιζε.
Αλλά δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα θέλει και κοσκίνισμα :rolleyes:
Thalis, όπως έγραψε κι ο pit1982, το αλεύρι δεν θέλει κοσκίνισμα. Κοσκίνισμα, θέλουν οι νιφάδες βρώμης (quaker), αφού πρώτα τις βάλεις στο blender και γίνουν αλεύρι.
 
Thalis, όπως έγραψε κι ο pit1982, το αλεύρι δεν θέλει κοσκίνισμα. Κοσκίνισμα, θέλουν οι νιφάδες βρώμης (quaker), αφού πρώτα τις βάλεις στο blender και γίνουν αλεύρι.
Τι μαλακειες κανει κ αυτη η κουακερ ρε παιδι μου. Να στειλουμε μην να το φτιαχνει οπως θελουμε...
 
Το απλο αλεύρι έχει και κανά κομματάκι φλούδα.Το κομμένο από κουακερ, διπλό κοσκινισμένο είναι και πιο λεπτόκοκκο νομίζω,σαν πούδρα.
Κανεις λαθος σαν πουδρα ειναι το ετοιμο εχω δουλεψει τουλαχιστον 5 κιλα ετοιμο δεν εχω βρει μεσα τιποτα !!
 
Πριν χρόνια σε συζήτηση σε ιταλικό φόρουμ για τα όσα ισχυριζόταν ένας Έλληνας για τα φυσίγγια του με αλεύρι, όταν μετά από πολλά, έστειλε μερικά για μετρήσεις, σταμάτησαν στα δύο πρώτα και δεν μέτρησαν τα υπόλοιπα γιατί τα πολλά bars ( 1400+) αποσυντονισαν το κανονάκι.
Δεν ξέρω τι αληθεύει και τι όχι με τις πιέσεις για το αλεύρι διότι δεν έχω γεμίσει με αλεύρι.Αλλα αναρωτιέμαι για το αλεύρι και διαπιστώνω από ότι ανεβάζουν κάποιοι συνάδελφοι πολύ αξιόλογοι.1). Αρκετά μεγαλύτερες ταχ.2) Ακυρώνονται τα τσοκ λόγο υπερσυγκεντρωσεων και χάνεται η ομοιόμορφη κατανομή στο κύκλο ,άρα χρειάζεται πιο ακριβή σκόπευση.3) Ρωτάω τώρα με μεγαλύτερες ταχ και αυξημένες συγκεντρώσεις αρκετά πως γίνεται να έχεις λιγότερες πιέσεις? Και καταλήγω τα φυσίγγια με αλεύρι είναι το ιδανικότερο φυσίγγι για κάποιον που έχει όπλο με σταθερό τσοκ ανοικτοτερο του φουλ διότι βγάζεις όσο σφιχτή ντουφέκια θέλεις .Όταν έχεις τσοκακια ποιος ο λόγος να εχεις υπερσυγκεντρωσεις και υπερβολικές ταχύτητες .Απευθύνονται σε συγκεκριμένα κυνήγια μόνο και για κυνηγούς που έχουν την ικανότητα να τα υποστηρίξουν τα φυσίγγια αυτα..Αυτό μόνο κάνει το αλεύρι αυξημένες ταχ και υπερσυγκεντρωσεις εάν κάνω λάθος διορθώστε με
 
Έχω αλεύρι εδώ και καιρό Πιτ. Και όντως ήταν από μαγαζί με βιολογικά και ήταν βιολογικό. Κάτω απο 2 ευρώ κόστιζε.
Αλλά δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα θέλει και κοσκίνισμα :rolleyes:

Καμια σχεση το εμπορικο βιολογικο με αυτο που κοβουμε εμεις απο νυφαδες βρωμης...
Το εμπορικο ειναι ''πουδρα''....πολυ ψιλο...σε σχεση με αυτο που εμεις κοβουμε και κοσκινιζουμε ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
Το εμπορικο 3-4% κατω....σε αποδοση απο το δικο μας...!!!
 
Δεν ξέρω τι αληθεύει και τι όχι με τις πιέσεις για το αλεύρι διότι δεν έχω γεμίσει με αλεύρι.Αλλα αναρωτιέμαι για το αλεύρι και διαπιστώνω από ότι ανεβάζουν κάποιοι συνάδελφοι πολύ αξιόλογοι.1). Αρκετά μεγαλύτερες ταχ.2) Ακυρώνονται τα τσοκ λόγο υπερσυγκεντρωσεων και χάνεται η ομοιόμορφη κατανομή στο κύκλο ,άρα χρειάζεται πιο ακριβή σκόπευση.3) Ρωτάω τώρα με μεγαλύτερες ταχ και αυξημένες συγκεντρώσεις αρκετά πως γίνεται να έχεις λιγότερες πιέσεις? Και καταλήγω τα φυσίγγια με αλεύρι είναι το ιδανικότερο φυσίγγι για κάποιον που έχει όπλο με σταθερό τσοκ ανοικτοτερο του φουλ διότι βγάζεις όσο σφιχτή ντουφέκια θέλεις .Όταν έχεις τσοκακια ποιος ο λόγος να εχεις υπερσυγκεντρωσεις και υπερβολικές ταχύτητες .Απευθύνονται σε συγκεκριμένα κυνήγια μόνο και για κυνηγούς που έχουν την ικανότητα να τα υποστηρίξουν τα φυσίγγια αυτα..Αυτό μόνο κάνει το αλεύρι αυξημένες ταχ και υπερσυγκεντρωσεις εάν κάνω λάθος διορθώστε με


Με αλευρι και χοντρα σκαγια...ο ιδιογομωτης δουλευει 3* και εχει απο τα 35- μεχρι και 50 χωρις να αλλαξει
τσοκ...
Το εχω αποδειξει αυτο στις δοκιμες μου Γιαννη !!!
Απλα η συγκεντρωτικη τουφεκια θελει χερια...για να την υποστηριξεις !!!
 
Σημερινες δοκιμες...στα 36,5 μετρα...πραγματικα μετρα...και οχι καφενειου !!!

Ξεκιναω με νεο σεταπ που δοκιμασα...με την Μ92ς...σε Ν4 Σκαγια...και αλευρι βεβαια !!

36,5 ΜΕΤΡΑ.

εικόνα_Viber_2023-08-12_13-17-42-250.jpg
εικόνα_Viber_2023-08-12_13-20-48-980.jpg
εικόνα_Viber_2023-08-12_13-21-05-318.jpg
Αυτη η τουφεκια μου αρεσε παλικαρια...
Μου αρεσε...ασχετα εαν δεν την γουσταρω σαν πυριτιδα....την φοβαμαι στην φουλ υγρασια .
Ισως...να τις δωσω λιγα ''γκαζια'' ακομα...και εαν μου βγαλει αυτο που θελω...να την δοκιμασω στην
φουλ υγρασια !! :)

Εκανα και αλλες δοκιμες...με 32 γρα. σκαγια Ν8,5....Οταν βγαλω αποτυπωσεις θα τις ανεβασω !!:)
 
Σημερινες δοκιμες...στα 36,5 μετρα...πραγματικα μετρα...και οχι καφενειου !!!

Ξεκιναω με νεο σεταπ που δοκιμασα...με την Μ92ς...σε Ν4 Σκαγια...και αλευρι βεβαια !!

36,5 ΜΕΤΡΑ.

View attachment 76644
View attachment 76645
View attachment 76646
Αυτη η τουφεκια μου αρεσε παλικαρια...
Μου αρεσε...ασχετα εαν δεν την γουσταρω σαν πυριτιδα....την φοβαμαι στην φουλ υγρασια .
Ισως...να τις δωσω λιγα ''γκαζια'' ακομα...και εαν μου βγαλει αυτο που θελω...να την δοκιμασω στην
φουλ υγρασια !! :)

Εκανα και αλλες δοκιμες...με 32 γρα. σκαγια Ν8,5....Οταν βγαλω αποτυπωσεις θα τις ανεβασω !!:)
άς τη όπως είναι, δεν σε πουλάει το ν4 σε φουλ υγρασία. η ταχύτητα για τα γρ αυτά είναι ιδανική
 
άς τη όπως είναι, δεν σε πουλάει το ν4 σε φουλ υγρασία. η ταχύτητα για τα γρ αυτά είναι ιδανική

Μπορει να εχεις δικιο....Αλλα δεν χαλασε και ο κοσμος εαν της δωσω λιγα γκαζια για ''σιγουριά''...

Οταν την δοκιμασα με φυσιγγια απο το ψυγειο...μου χαλασε την καρδια η ρουφιανα...και γι'αυτο την
εβαλα στην ακρη...
Αλλα εχω ενα ολοκληρο κιλο απο δαυτην....μην παει χαμενο...!!!
 
Πριν χρόνια σε συζήτηση σε ιταλικό φόρουμ για τα όσα ισχυριζόταν ένας Έλληνας για τα φυσίγγια του με αλεύρι, όταν μετά από πολλά, έστειλε μερικά για μετρήσεις, σταμάτησαν στα δύο πρώτα και δεν μέτρησαν τα υπόλοιπα γιατί τα πολλά bars ( 1400+) αποσυντονισαν το κανονάκι.
αν ενοουμε τον ιδιο δεν μπορεις να βγαλεις συμπέρασμα για το αλεύρι μιας και τα φυσίγγια που δοκιμασαν ηταν με στρωματοποιηση τερμα κοντρα δοση ,απο αυτην την δοκιμη το μονο σηγουρο συμπέρασμα ειναι οτι αν περνας τα 460 ακομα και με μικρα φορτια και ας εχεις τερμα προοδευτικες πυρίτιδες τα μπαρ δεν τα γλητωνεις .
 
Δεν έγραψα πουθενά πως το αλεύρι βρώμης ανεβάζει ή μειώνει την μέγιστη πίεση, και εγώ θα ήθελα να μετρήσω γομώσεις με αλεύρι και δίχως, ώστε να βεβαιωθώ για το ένα ή το άλλο. Η συζήτηση που ανέφερα έγινε πριν χρόνια στο μεγαλύτερο τότε ιταλικό φόρουμ , εγώ την ανακάλυψα πολύ αργότερα και την διάβασα όλη γιατί το κεντρικό πρόσωπο στην όλη διαμάχη ήταν Έλληνας και επίσης είχα και έχω μεγάλη περιέργεια για το θέμα αυτό . Νομίζω πολλοί εδώ μέσα γνωρίζουν το άτομο που αναφέρομαι, οι απόψεις και οι γομώσεις του οποίου είχαν διχάσει κυριολεκτικά το φόρουμ για μεγάλο διάστημα και αυτός που ανέλαβε και έκανε τις μετρήσεις ( περίεργος και ο ίδιος και δύσπιστος στα όσα ισχυριζόταν ο Έλληνας), ήταν ο Gianluca Garollini , σύμβουλος και συνεργάτης της b&p, και ίσως ο πιο γνωστός και καταξιωμένος τα τελευταία χρόνια ειδημονας της Ιταλίας.
 
Μπορει να εχεις δικιο....Αλλα δεν χαλασε και ο κοσμος εαν της δωσω λιγα γκαζια για ''σιγουριά''...

Οταν την δοκιμασα με φυσιγγια απο το ψυγειο...μου χαλασε την καρδια η ρουφιανα...και γι'αυτο την
εβαλα στην ακρη...
Αλλα εχω ενα ολοκληρο κιλο απο δαυτην....μην παει χαμενο...!!!
δεν θα το πιστέψεις . όταν έγραψα το σχόλιο ήμουνα έτοιμος να συμπληρώσω, κάνε και μια δοκιμή με ένα ίδιο από ψυγείο. 🙂 ,αλλά εσυ έχεις . . . δυνατό αρχείο 😉
Εγώ επειδή δεν βγαίνω κυνήγι με μείον o C , μου φαίνεται τέλειο για φασσα και λαγό
 
Με αλευρι και χοντρα σκαγια...ο ιδιογομωτης δουλευει 3* και εχει απο τα 35- μεχρι και 50 χωρις να αλλαξει
τσοκ...
Το εχω αποδειξει αυτο στις δοκιμες μου Γιαννη !!!
Απλα η συγκεντρωτικη τουφεκια θελει χερια...για να την υποστηριξεις !!!
Το βλεπω φιλε αυτό έγραψα πιο πανω
 
Κανεις λαθος σαν πουδρα ειναι το ετοιμο εχω δουλεψει τουλαχιστον 5 κιλα ετοιμο δεν εχω βρει μεσα τιποτα !!
Το ετοιμο, την ιδια δουλεια κανει;;;
Ειναι λειτουργικό...;;;
Γιατι το βαριεμαι κι εγω το κοσκινισμα η αληθεια ειναι....
 
Δεν έγραψα πουθενά πως το αλεύρι βρώμης ανεβάζει ή μειώνει την μέγιστη πίεση, και εγώ θα ήθελα να μετρήσω γομώσεις με αλεύρι και δίχως, ώστε να βεβαιωθώ για το ένα ή το άλλο. Η συζήτηση που ανέφερα έγινε πριν χρόνια στο μεγαλύτερο τότε ιταλικό φόρουμ , εγώ την ανακάλυψα πολύ αργότερα και την διάβασα όλη γιατί το κεντρικό πρόσωπο στην όλη διαμάχη ήταν Έλληνας και επίσης είχα και έχω μεγάλη περιέργεια για το θέμα αυτό . Νομίζω πολλοί εδώ μέσα γνωρίζουν το άτομο που αναφέρομαι, οι απόψεις και οι γομώσεις του οποίου είχαν διχάσει κυριολεκτικά το φόρουμ για μεγάλο διάστημα και αυτός που ανέλαβε και έκανε τις μετρήσεις ( περίεργος και ο ίδιος και δύσπιστος στα όσα ισχυριζόταν ο Έλληνας), ήταν ο Gianluca Garollini , σύμβουλος και συνεργάτης της b&p, και ίσως ο πιο γνωστός και καταξιωμένος τα τελευταία χρόνια ειδημονας της Ιταλίας.
αυτα που έστειλε αν και ακραία πρωτον δουλεύουν παντου και δεύτερον δεν ηταν ολα υπερτασικα,ο Garollini το τράβηξε απο τα μαλλια,μου θυμίζει μερικους ειδικους δικους μας που μένουν ολο τον χρόνο Αθήνα αλλα εχουν αποψη για τα πάντα,αν ηταν τοσο μάγκας ας εβγαζε ενα στα 700 μπαρ με τερμα ταχύτητα αλλα να αντεχει στο κρυολόγημα.
 
Κανεις λαθος σαν πουδρα ειναι το ετοιμο εχω δουλεψει τουλαχιστον 5 κιλα ετοιμο δεν εχω βρει μεσα τιποτα !!
Κι εγώ έτοιμο χρησιμοποιώ Δημήτρη.Νομιζα ότι με διπλό κοσκίνισμα το αλεσμένο κουακερ θα ήταν πιο λεπτό....
 
Back
Top