Αν ψαχτεις σωστά και περιορίσεις τις παραμέτρους δεν είναι δύσκολο αν πας και αγοράσεις 3/4 Μπαρούτες και 3/4 διαφορετικές τάπες και αντίστοιχους κάλυκες το πιο πιθανόν είναι στο τέλος να τα πετάξεις ολα
Πιστεύω ότι με δοκιμές κάποιος που ασχολείται με την ιδιογομωση μπορεί να βρει 2-3 set up που να τον ικανοποιουν. Τουλάχιστον στις αποτυχίες δεν φταίει κάποιος άλλος....Αχ βρε Δημήτρη αυτό πιστεύεις;
πόσοι από τους ιδιογομωτές πιστεύεις πως βγάζουν καλό φυσίγγι;
κράτα μικρό καλάθιΠιστεύω ότι με δοκιμές κάποιος που ασχολείται με την ιδιογομωση μπορεί να βρει 2-3 set up που να τον ικανοποιουν. Τουλάχιστον στις αποτυχίες δεν φταίει κάποιος άλλος....
Δεν κραταω καθολου καλαθι γιατι δεν ασχολούμαι με αυτη την τεχνη. Ότι γεμίζουν μερικοί χειρότερα από τα εμπορικά , ούτε λογος. Μου έχει δώσει ένας μια φορα 15 φυσίγγια και σου μιλάω ειλικρινά δύο κοτσύφια τα πέτυχαν και οι τρεις τουφεκιές και εφυγαν!!!! Ούτε με Λάμπρο δεν είχα δει τέτοιο πράγμα ποτε....κράτα μικρό καλάθι
Γεμιζω ένα τσιχλοφυσιγγο με psb1 κ 32γρ νο8.5 το οποίο σκοτώνει πάρα πολύ καλά με όλα μου τα όπλα.ο αείμνηστος Ιω. Νικητόπουλος έγραφε στην ΚκΚ:
από τους ιδιογομωτές ο ΕΝΑΣ στους δέκα πράγματι βγάζει πολύ καλό φυσίγγι
οι 3 στους 10 βγαζουν κακό φυσίγγι
και οι 6 στους 10 μέτριο προς καλούτσικο
ο επίσης αείμνηστος Γ. Χέλμης όταν τον ρώτησα μου είπε:
ο 1 στους 10 βγάζει εξαιρετικό φυσίγγι καλύτερο από τα εμπορικά φτιαγμένο στα μέτρα του
οι 2 στους 10 βγάζουν καλό φυσ. εφάμιλλο των καλούτσικων εμπορικών
οι 3 στους 10 βγαζουν μέτριο φυσ.
οι 4 στους 10 βγάζουν μάπα φυσίγγι
κι αν τους ρωτήσεις όλους τους το φυσίγγι τους είναι το καλύτερο του κόσμου............
η μόνη περίπτωση να πουν δεν είναι καλό είναι οι 2 πρωτες κατηγορίες όταν ψαχνονται με νεες συνθέσεις
στο μπλα μπλα και στα ιντερνετια όλα σουπερ ντουπερ φυσιγγαρες είναι
μέχρι να ξεβρακωθούν στον πίνακα
ο πινακας δεν λεει ποτέ ψέμματα
κράτα μικρό καλάθι
Εγώ συμφωνώντας με τον φίλο Γιάννη , πιστεύω οτι η πραγματικότητα είναι κάπου στη μέση...σετ απ' θα φτιάξεις αλλά οποία μπαρούτι αποφασίσεις να ασχοληθείς να πάρεις αρκετή γιατί η επόμενη παρτίδα μπορεί να σου κανει σχέδια και να ψαχνεσαι πάλι το έχω πάθει και δεν νομίζω να είναι ο μόνος.
Στέλιο μπορείς να το γεμίσεις σε #6 και να ρίξεις στα 36,5 μ;Γεμιζω ένα τσιχλοφυσιγγο με psb1 κ 32γρ νο8.5 το οποίο σκοτώνει πάρα πολύ καλά με όλα μου τα όπλα.
Αύριο θα το ρίξω για πρώτη φορά σε χαρτονι κ θα ταχογραφησω.
Διαλέγω αυτό γιατί έχω ρίξει πάρα μα πάρα πολλά με άριστα αποτελέσματα.
Απορώ τι θα δείξει στον πίνακα.
συμφωνώ κι εγώΕγώ συμφωνώντας με τον φίλο Γιάννη , πιστεύω οτι η πραγματικότητα είναι κάπου στη μέση...
Νομίζω οτι ένας ιδιογομωτής με μεράκι, με σωστές βάσεις, και οχι ιδιαίτερες γνώσεις, όταν έχει κατασταλάξει σε 2-3 πυρίτιδες θα φτιάξει φυσίγγια που θα σκοτώνουν, για το τουφέκι του, για τα θηράματα που κυνηγά, τον τόπο ,την εποχή, τις αποστάσεις , και τον τρόπο που τουφεκάει...
Το αν είναι καλύτερα η χειρότερα από εμπορικά - η κάποιο άλλου που γεμίζει νομίζω οτι δεν πρέπει να τον απασχολεί καν...εκτός βεβαία του να είναι ανοικτός σε βελτιώσεις.... παράδειγμα το φόρουμ!
Αν λοιπόν στοκάρει ειδικά πυρίτιδες, θα έχει μια όμορφη ενασχόληση, και όλο και θα τα βελτιώνει όσο μπορεί αν και εφόσον χρειάζεται ,και αυτο είναι όλο...
Μάριε μπορώ να το γεμίσω όπως θέλεις αλλά εξήγησε μουΣτέλιο μπορείς να το γεμίσεις σε #6 και να ρίξεις στα 36,5 μ;
την φωτο στείλτη μου με πμ αν δεν θέλεις να την ανεβάσεις
*έστω #7
Εγώ πιστεύω οτι σε Νο 7 η 6 στην έναρξη θα είναι εξίσου καλό ως τα 35 μέτρα...95% πιθανότητες με την πυρίτιδα αυτή!Μάριε μπορώ να το γεμίσω όπως θέλεις αλλά εξήγησε μου
Στην τσίχλα σε 8.5 νο είναι πάρα πολύ καλό. Πιστεύεις ότι θα είναι το ίδιο σε Πέρδικα σε νο6 πχ?
Η το λες για να βγουν αποτελέσματα ισοκατανομής?
Συμπληρώνω εδώ, να μην θέλω να το ανεβάσω?Στέλιο μπορείς να το γεμίσεις σε #6 και να ρίξεις στα 36,5 μ;
την φωτο στείλτη μου με πμ αν δεν θέλεις να την ανεβάσεις
*έστω #7
Για παν ενδεχόμενο....κ ...για να βγει η ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΉ μετά θα σε παρακαλέσουμε για ένα τεστακι διατρισηςΣυμπληρώνω εδώ, να μην θέλω να το ανεβάσω?
Εννοείς μήπως βγει μάπα από θέμα κατανομής κ δεν θέλω να το δουν οι φίλοι? Η ότι δεν θέλω να δώσω το σεταπ?
Μάριε τα πιο πολλά φυσιγγια που έχω γεμίσει (και είναι πάρα πολλά) είναι μάπα φίλε.
Δεν έχω τέτοιες παιδικές ασθένειες
Γιάννη αυτό το ρίχνω περισσότερο σε κανονικούς καιρούς.Εγώ πιστεύω οτι σε Νο 7 η 6 στην έναρξη θα είναι εξίσου καλό ως τα 35 μέτρα...95% πιθανότητες με την πυρίτιδα αυτή!
Ήδη δοκιμασμένο απο σένα στη χειρότερη εποχή της τσίχλας...αλλα άστο απαράλαχτο γιατί χοντραίνεις σκάγια! ...να μη σου πω μόνο 6αρια!
έστω με #7Μάριε μπορώ να το γεμίσω όπως θέλεις αλλά εξήγησε μου
Στην τσίχλα σε 8.5 νο είναι πάρα πολύ καλό. Πιστεύεις ότι θα είναι το ίδιο σε Πέρδικα σε νο6 πχ?
Η το λες για να βγουν αποτελέσματα ισοκατανομής?
...κοντά έπεσα...δίπλα!!!...βγαίνει στίγμα!!!...δε θα χαθούμε!!!Γιάννη αυτό το ρίχνω περισσότερο σε κανονικούς καιρούς.
Για τα δύσκολα χρησιμοποιώ μόνο s4 σε τσίχλα.
Στις πέρδικες ρίχνω psb1 1.75x33 no7 2.55mm με πολύ καλά αποτελέσματα.
Γιάννη αυτά που ρίχνω στις πέρδικες το έχω ξαναγραψει βγάζουν V1-402.Για παν ενδεχόμενο....κ ...για να βγει η ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΉ μετά θα σε παρακαλέσουμε για ένα τεστακι διατρισης
Φυσιγγι με χοντρά σκάγια που σκοτώνει τσίχλα επαναλαμβανομενα για μένα είναι πολύ καλό.έστω με #7
τα τσιχλοφύσιγγα έτσι τα δοκιμάζω σε 7αρι και μετά τα γεμίζω με πιο ψιλά