Γνώμες Φυσιγγίων Αρχείο

• Thread starter Thread starter Evri15metri
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Μαριε εχασα τον λογαριασμο στο ποσα ντεπον πηρα....οταν εχασα τον λαγο... 3 τουφεκιες στα καθιστα
ΕΝΑ σκαγι δεν πηρε επανω του !!!
Τα Ντεπον για μενα ειναι μακρινο παρελθον φιλε....!!! :)
Αμ εγώ ,τρεις φορές με κοίταξε η πάπια ,μια από αριστερά δύο από δεξιά κ την εκανε κ αυτή κ εγώ σφαίρα για το περίπτερο για τσιγάρα....το είχα κομμένο‼️

Μαριε εχασα τον λογαριασμο στο ποσα ντεπον πηρα....οταν εχασα τον λαγο... 3 τουφεκιες στα καθιστα
Με το συμπαθειο Νικο αλλα αυτο μου φαινεται για λαθος σκοπευση...εκτος και αν ηταν χαλασμενα τα φυσιγγια...ολα μου τα χρονια εμπορικα ριχνω δεν εχω συναντησει ποτε τετοιο φυσιγγι.

Με το συμπαθειο Νικο αλλα αυτο μου φαινεται για λαθος σκοπευση...εκτος και αν ηταν χαλασμενα τα φυσιγγια...ολα μου τα χρονια εμπορικα ριχνω δεν εχω συναντησει ποτε τετοιο φυσιγγι.
Εύχομαι να μην συναντήσεις Αλεξ.
Μβ τρικολόρ σε λαγό 30 μέτρα περαντι το μαλλί σύννεφο κ ο λαγός ξερός.
Πάει για απορτ το κουρτσχααρ κ ο Λάζαρος την κάνει σφαίρα κ χάνεται.
Με το μαλλί που άφησε έπλεκες γάντια για να μην πω πουλόβερ κ αίματα παντού. Δεν τον βρήκα παρόλο που το σκυλι ήταν πολύ έμπειρο στο λαγό.
Συνέβη 2 φορές σε ίδια σχεδόν απόσταση βολής με νο6 κ 7.

Την λαθος σκοπευση την ΞΕΧΝΑΣ....
Οτι αλλο θελεις...το συζηταμε φιλε !!!

Νίκο φιλάρα μου πάρε ένα παναντολ πριν διαβάσεις το μήνυμά μου

Όταν υπολόγισα κάποτε το κόστος των δικών μου, μου έβγαιναν 1,2 έως 1,5 φορές πάνω από τα εμπορικά
το μεγαλύτερο κόστος ήταν οι βενζίνες
άμα θέλω 24 χλμ να πάω και άλλα 24 χλμ να γυρίσω κάθε φορά που κάνω δοκιμές ανεβαίνει το κόστος
επίσης θέλω καμιά 20αρια φυσίγγια κάθε φορά μέχρι να βρω τη σύνθεση ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ
χώρια τα χαρτιά, δοκίμια και χαμένα μεροκάματα - ΔΕΝ τα υπολογίζω

στο ξαναλέω ΜΗΝ κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, εσύ έχεις δίπλα σου το πεδίο δοκιμών κι έχεις χέρι και μάτι ρε φίλε, με 4-5 φυσίγγια το βρήκες το κεμπαπ σου κι άσε μένα και τον Στέλιο να παιδευόμαστε.... (για τον Νικόλα ούτε που το συζητάω,,,, το μαρτύριο του Σισυφου*)

επανέρχομαι
άμα σου στοιχίσει η μια συνταγή ένα 20αρικο κατ' ελάχιστον, απόσβεση πως θα γίνει ο,ε,ο;
και 20 κουτιά να γεμίσεις ήτοι 500 φυσίγγια πάει καπέλο 1 € το κουτί
να μην βάλεις και 0,50 € απόσβεση εργαλείων;
7,5 + 1,5 = 9,0 € το τσιχλοφύσιγγο
που στο τσιχλοφύσιγγο επειδή έχεις μεγάλη κατανάλωση μπορείς να κάνεις τροπον τινα απόσβεση
στην πέρδικα πόσα θα φτιάξεις; πόσα θα ρίξεις;
στην μπεκάτσα;
κι αν θέλεις άλλο για ζέστες άλλο για κρύο άλλο για υψόμετρο κι άλλο για ανάδρομο ερμή ΚΑΗΚΕΣΣΣΣΣΣΣ
απόσβεση πότε θα κάνεις;
ΟΕΟ (που λέω εγώ)

ποιο φτηνά σΕ βγαίνει να κάνεις κλικ στο μπάννερ ψηλα
να πάρεις τηλ. τον Ανδρέα να στα φτιάξει να στα στείλει....

αλλά έλα μου το έρμο το ταμάχι...............
και δώστου δοκιμές επί δοκιμών....
ο δρόμος για την Ιθάκη είναι μακρύς πολύ μακρύς.....................

*Οι θεοί είχαν καταδικάσει τον Σίσυφο να κυλάει αδιάκοπα ένα βράχο ως την κορυφή ενός βουνού απ’ όπου η πέτρα, με το βάρος της, ξανάπεφτε. Είχαν σκεφτεί, πως δεν υπάρχει πιο φοβερή τιμωρία απ’ τη χωρίς όφελος κι ελπίδα εργασία.
3 φορές την εβδομάδα από Ραφήνα Γραμματικό κ στα νταμάρια πάνω από την Αγία Μαρίνα για δοκιμες
Αν τα είχα αγοράσει έτοιμα φυσιγγια θα ειχα για 2 ζωές.
Στο νησι οκ είναι αλλιώς.
Τα σπίτια στα χωριά είναι μέσα στους κυνηγοτοπους

...εγώ προσωπικά την σιγουριά που ένιωσα με τα φυσιγγάκια της S4 Νο 6 27 γρ. πέρσι, δεν την ξαναένιωσα παρά μόνο με 32 γρ Federal No 6 Aμερικανικα...

Και στις οριακές τουφεκιες!

Τρομερό πράγμα!...να το βλέπεις το κουνέλι να λυγούν τα πόδια του ακαριαία...ούτε κλοτσήματα... κείθε-δώδε...εικόνες αξέχαστες...

Ξεχασα και συμπληρωνω ...το FEDERAL ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟ! και στις ΠΑΠΙΕΣ ΠΑΩ αλλα η ΚΛΩΤΣΙΑ-ΚΛΩΤΣΙΑ! ενω το άλλο...ΑΦΡΟΣ!!!

...εγώ προσωπικά την σιγουριά που ένιωσα με τα φυσιγγάκια της S4 Νο 6 27 γρ. πέρσι, δεν την ξαναένιωσα παρά μόνο με 32 γρ Federal No 6 Aμερικανικα...

Και στις οριακές τουφεκιες!

Τρομερό πράγμα!...να το βλέπεις το κουνέλι να λυγούν τα πόδια του ακαριαία...ούτε κλοτσήματα... κείθε-δώδε...εικόνες αξέχαστες...

Καπτεν....οπως λεει και ο Στελιος....Εμεις στα νησια εχουμε τον κυνηγοτοπο στα ποδαρια μας....
Σκεψου...να πηγαιναμε με το αυτ/το πχ 500 χιλιομετρα....και αλλα τοσα για τον γυρισμο....
Να εισαι στο βουνο....και να σε ''πουλησουν'' τα φυσιγγια.....
Και ειμαι σιγουρος οτι καποιοι συναδελφοι την εχου ''πατησει''.....
Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα...

Μετα το χουνερι που επαθα....δεν αφηνω τιποτα στην τυχη...οσον αφορα τα φυσιγγια....
Και οπως τα περιγραφεις.....Τρωει την τουφεκια και ξεραινεται !!!! :cool:

Πάμε σε άλλα...:)

Ο Ι.Νικιτόπουλος αναφέρει σε ένα παλιό του άρθρο αυτολεξεί οτι στις δοκιμές διάτρησης για σκάγια Νο 6 & 5 όταν το 1/3 των εισερχομένων σκαγιών τρυπούν 80 φύλλα τηλ. καταλόγου η διάτρηση είναι καλή, όταν δε τα διαπερνούν ολα η διάτρηση είναι άριστη...

Εγώ θα προσδιορίσω το θήραμα για να ακούσω απόψεις...αρκεί αυτή η διάτρηση για να καταβάλλει ένα Αγριοκούνελο στην Χ απόσταση βολής?

Mηπως λιγότερη? η περισσότερη?

Πάμε σε άλλα...:)

Ο Ι.Νικιτόπουλος αναφέρει σε ένα παλιό του άρθρο αυτολεξεί οτι στις δοκιμές διάτρησης για σκάγια Νο 6 & 5 όταν το 1/3 των εισερχομένων σκαγιών τρυπούν 80 φύλλα τηλ. καταλόγου η διάτρηση είναι καλή, όταν δε τα διαπερνούν ολα η διάτρηση είναι άριστη...

Εγώ θα προσδιορίσω το θήραμα για να ακούσω απόψεις...αρκεί αυτή η διάτρηση για να καταβάλλει ένα Αγριοκούνελο στην Χ απόσταση βολής?

Mηπως λιγότερη? η περισσότερη?
Πρέπει να φτιάξουμε αντιστοιχία φύλλων Α4 με 20% βαλλιστικό τζελ.
Δώστε στοιχεία να την φτιάξω.

Last edited:
Καπτεν....οπως λεει και ο Στελιος....Εμεις στα νησια εχουμε τον κυνηγοτοπο στα ποδαρια μας....
Σκεψου...να πηγαιναμε με το αυτ/το πχ 500 χιλιομετρα....και αλλα τοσα για τον γυρισμο....
Να εισαι στο βουνο....και να σε ''πουλησουν'' τα φυσιγγια.....
Και ειμαι σιγουρος οτι καποιοι συναδελφοι την εχου ''πατησει''.....
Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα...

Μετα το χουνερι που επαθα....δεν αφηνω τιποτα στην τυχη...οσον αφορα τα φυσιγγια....
Και οπως τα περιγραφεις.....Τρωει την τουφεκια και ξεραινεται !!!! :cool:
Νικόλα δώσε στα παιδιά που κάνουν πολλά χιλιόμετρα τα πρατήρια υγρών καυσίμων που θα έχουν αύριο την αμόλυβδη στα 0.60 σεντς

Δεν έχω εμπειρία σε καταλόγους εγώ.
Μόνο σε τενεκέδια.
Αν το περνάνε σουφλάκι είσαι καλά αχαχ
Χωρίς πλάκα αυτο το συγκεκριμένο θήραμα πολλοί διατείνονται οτι είναι πιο ευαίσθητο από την Πέρδικα που θεωρητικά θέλει τουλάχιστον μια ποδολίβρα για να την τρυπήσεις.

Εγώ μελέτες σοβαρές περί αυτού δεν έχω διαβάσει ούτε γνωρίζω...στο τερέν πιο "σκληρό" από την Πέρδικα δεν είναι...αλλα για σιγουριά θα το έβαζα 1,5 ποδολίβρα ενέργεια (δηλ. μεταξύ Πέρδικας και Φασιανού)

Πόσο είναι 1,5 ποδολίβρα σε πάχος χαρτιού , φύλλα έστω Α4 η οτι?.think.

Χωρίς πλάκα αυτο το συγκεκριμένο θήραμα πολοί διατείνονται οτι είναι πιο ευαίσθητο από την Πέρδικα που θεωρητικά θέλει τουλάχιστον μια ποδολίβρα για να την τρυπήσεις.

Εγω μελέτες σοβαρές περί αυτού δεν έχω διαβάσει ούτε γνωρίζω...στο τερέν πιο "σκληρό" από την Πέρδικα δεν είναι...αλλα για σιγουριά θα το έβαζα 1,5 ποδολίβρα ενέργεια (δηλ. μεταξύ Πέρδικας και Φασιανού)

Πόσο είναι 1,5 ποδολίβρα σε πάχος χαρτιού , φύλλα έστω Α4 η οτι?.think.
Δεν ξέρω φίλε, εγώ με 3-4-5-6-7 τα τουφεκούσα τα κουνέλια.
Ότι είχα περίσσευμα.
.hair.

Παλικαρια...δεν κανουμε ιδιογομωση...για να γλυτωσουμε χρηματα !!!
Ιδιογομωση κανουμε για χιλιους δυο αλλους λογους....
Σημασία έχει ότι η ιδιογομωση είναι χόμπυ,πάθος και ως γνωστόν τα λάθη ,τα πάθη και τα γούστα πληρώνονται.........

Δεν ξέρω φίλε, εγώ με 3-4-5-6-7 τα τουφεκούσα τα κουνέλια.
Ότι είχα περίσσευμα.
.hair.
...και καλά έκανες...:)

...research(part of)...

The skeleton of the rabbit is relatively fragile, representing about 8% of the body weight. Rabbit bones are very thin and brittle. In comparison, the skeleton of a cat of about the same body weight represents about 13% of the body weight. At nearly 20 to 25 times the size of the average domestic cat, a human skeleton is far larger and more powerful...

...80 φύλλα τηλεφωνικού καταλόγου είναι πολλά...με 60 πέφτει σίγουρα!

Καπτεν η πρωτη δοκιμη διατρησης που εκανα ηταν σε παλιο τηλ. καταλογο...

Δεν ξερω εαν ηταν λαθος η σωστο....αλλα τον ειχα βρεγμενο...
Εαν θυμαμαι καλα τα Ν8,5 σκαγια με 400μ/δ ξεπερασαν και τα 3 τελευταια σκαγια τα βρηκα στην
σελιδα 352. δλδ ξεπερασαν 172 φυλλα...
Τα φυλλα του τηλ . καταλογου ειναι πολυ λεπτα...
Μετα το γυρισα σε κολλες Α4...και στην συνεχεια σε σχολικα βιβλια....Ολα μεταξυ τους αλλη και διαφορετικη
πυκνοτητα!!!
Μεγαλη εμπειρια με διατρηση σε τηλ. καταλογους εχει ο φιλος ο Λαμπης...αυτον πρεπει να συμβουλευτουμε
για να βγαλουμε ακρη !!!

ΥΓ. Τα ''νουμερα'' διατρησης που εγραψα μην τα παρεις τοις ''μετρητοις''.....δεν εγραψα τα αποτελεσματα
της διατρησης στα κιταπια μου...και ισως να θυμαμαι λαθος !!!

Καπτεν η πρωτη δοκιμη διατρησης που εκανα ηταν σε παλιο τηλ. καταλογο...

Δεν ξερω εαν ηταν λαθος η σωστο....αλλα τον ειχα βρεγμενο...
Εαν θυμαμαι καλα τα Ν8,5 σκαγια με 400μ/δ ξεπερασαν και τα 3 τελευταια σκαγια τα βρηκα στην
σελιδα 352. δλδ ξεπερασαν 172 φυλλα...
Τα φυλλα του τηλ . καταλογου ειναι πολυ λεπτα...
Μετα το γυρισα σε κολλες Α4...και στην συνεχεια σε σχολικα βιβλια....Ολα μεταξυ τους αλλη και διαφορετικη
πυκνοτητα!!!
Μεγαλη εμπειρια με διατρηση σε τηλ. καταλογους εχει ο φιλος ο Λαμπης...αυτον πρεπει να συμβουλευτουμε
για να βγαλουμε ακρη !!!

ΥΓ. Τα ''νουμερα'' διατρησης που εγραψα μην τα παρεις τοις ''μετρητοις''.....δεν εγραψα τα αποτελεσματα
της διατρησης στα κιταπια μου...και ισως να θυμαμαι λαθος !!!
Καλημέρα Νίκο!:)

Από αγγλικό άρθρο επί του θέματος...μεταφρασμένο...

-----------------------------------------------------------------------------
Η Eley Hawk, που χρησιμοποίησε πρώτη παλιότερα, τηλεφωνικούς καταλόγους στις δοκιμές διακριτικότητας, χρησιμοποιούσε βρεγμένους. Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει κανείς να μουσκέψει εκ των προτέρων τους καταλόγους. Εάν κάποιος δεν μουλιάσει τους καταλόγους, το σκάγι «σκάει» αντί να διεισδύει στη σελίδα λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε υγρασία της σελίδας (περίπου 6% υγρασία). Μία ώρα πριν από τη δοκιμή, οι τηλεφωνικοί κατάλογοι τοποθετούνται σε ένα βαρέλι με νερό, επιτρέποντας 100% κορεσμό των ινών χαρτιού.
------------------------------------------------------------------------------

Από Κυπριακό σάιτ....

Αν πάρουμε την Κυπριακή πραγματικότητα στο θέμα πτερωτά θηράματα μόνο το Περδίκι και η Φάσσα μας προβληματίζει στο θέμα διακριτικότητα ( εγώ θα το έλεγα ενέργεια κρούσης ).

Αυτά λοιπόν τα πουλιά χρειάζονται ενέργεια κρούσης τουλάχιστον 0.11kg/m.

Αυτό σε σελίδες τηλεφωνικού καταλόγου υπολογίζονται περίπου γύρο στις 150 σελίδες(75 φύλλα).(Αυτό το βρήκα σε διάφορα συγγράμματα από επώνυμους γνώστες του αντικειμένου και αφορά το Νο 6 σκάγι).

Τονίζω τηλεφωνικού καταλόγου διότι το πάχος τους είναι 0.06μμ.

Αν βάλλετε χαρτί Α4 που το πάχος του είναι 0.10μμ τότε θα υπολογίζονται 90 σελίδες(45 φύλλα)( 150Χ0.06=9.0>>>>9.00 διά 0.10=90).

Υ.Γ: νομίζω ( μπορεί να κάνω και λάθος ) οτι ο Κύπριος φίλος μιλά για στεγνούς καταλόγους. Προσωπικά πιστεύω οτι βρεγμένοι είναι το σωστό γιατί η Eley κατι ξέρει παραπάνω. Ο Λάμπης θα μας πει αν διαβάσει πόσες σελίδες / φύλλα ανά θήραμα...

Status
Not open for further replies.
Back