Γνώμες Φυσιγγίων Αρχείο

• Thread starter Thread starter Evri15metri
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Τι έχει κάνει ρε παιδιά? Η μια είναι psb1 η άλλη ποιά είναι?g3000??Στέλιο???
και οι δύο Velox είναι μπρε! αφού έτσι γράφει το κουτί!
τι πράγμα; αλλανταλλων γράφει;;;;
δεν μπορεί μπρε παιδιά ΣΟΒΑΡΟΣ κατασκευαστής να ονομάζει τα φυσίγγια του με όνομα πυρίτιδας που δεν χρησιμοποιεί!
τα μάτια σας κάνουν πουλάκια....

https://gunandknifeclassics.gr/κουτι-πυριτιδασ-κωδ-411-velox-100gr/

.yelling..yelling. .yelling. .yelling. .yelling.

Κύριοι καλησπέρα, σε συνέχεια των προηγούμενων και επειδή είχα δοκιμάσει και παλιά τα Neo Velox, είπα να τα ξανά αγοράσω μετά τη προτροπή σας. Δυστυχώς, συνειδητοποίησα γιατί διαρρηγνύεται τα ιμάτιά σας για την ιδιογόμωση. Και εξηγώ. Πήρα ένα κουτί (Lot: 1882104) σε 8 ρακια. Τρομερή ντουφεκιά στα 32μ, απαλή γλυκιά, με τον CALDWELL να γράφει στο 1.5μ - 380m/s. Και προς τρομερή μου έκπληξη, και τα επόμενα 4 φυσίγγια, δώσανε τις ίδιες ντουφεκιές στο πίνακα και αντίστοιχα (380,379,380,381). Καταλαβαίνετε το σοκ μου και με πόση λαχτάρα πήγα και πήρα άλλα εφτά κουτιά 9 ράκια (για τα τρυγόνια και τσιχλίτσες μετά) και τρία ακόμα 8ρια για γενική χρήση. Πάω λοιπόν μετά από δύο μέρες πάλι στο σκοπευτήριο να δώ και τι πίνακα θα βγάλουν τα 9αρια (Lot: 3032004). Συνθήκες σχεδόν πανομοιότυπες, οριακά 40% υγρασία, 31 βαθμοί, άπνοια. Πρώτη ντουφεκιά και πήγε να φύγει το κεφάλι μου. V1/5= 413m/s. Λέω δεν μπορεί κάτι έκανα λάθος. Δεύτερη, ακριβώς στο ίδιο μήκος η κάννη, βγάζει 416m/s... Νίκο, φταίει ο καιρός, φέρε τα 8ρια τα προχτεσινά. Βαράω, 381m/s ο ταχογράφος..!! Σταθερότατο. Ξανά τα 9 ράκια, 414m/s. Να μη τα πολυλογώ, γύρισα σπίτι και τα άνοιξα. Δυστυχώς δεν μπορώ να σας πω το τύπο πυρίτιδας, μπορώ να πω ότι αυτό που μου άρεσε είχε 1.55 χ 33gr ενώ το άλλο 1.80 χ 33gr (προφανώς και άλλες πυρίτιδες, καμία σχέση)...
Πολλές αλλαγές βλέπω ο Δορκάς από πέρυσι, και το express 32 τα ίδια.
Έχει φτάσει και τις τιμές στον θεό κιόλας.

και οι δύο Velox είναι μπρε! αφού έτσι γράφει το κουτί!
τι πράγμα; αλλανταλλων γράφει;;;;
δεν μπορεί μπρε παιδιά ΣΟΒΑΡΟΣ κατασκευαστής να ονομάζει τα φυσίγγια του με όνομα πυρίτιδας που δεν χρησιμοποιεί!
τα μάτια σας κάνουν πουλάκια....

https://gunandknifeclassics.gr/κουτι-πυριτιδασ-κωδ-411-velox-100gr/

.yelling..yelling. .yelling. .yelling. .yelling.
40€ κανη το κουτακι,γιαυτο δεν την βαζη μεσα.ασχετα οτη εχει σταματιση τωρα και πολα χρονια .hair. .my man. .big smile.

Χαίρεται κύριοι. Έχει ρίξει κανείς τα συγκεκριμένα ; Με τι διασπορέα είναι και πως συμπεριφέρεται στο κρύο ;View attachment 51275
Καλημέρα! Εγώ σε τσίχλες που έχω ρίξει το πρωι(μαύρες) μου άρεσαν αρκετα.
Τωρα τι διασπορεα έχουν δεν ξέρω, ίσως κανεναν gualandi???……

Αν σας ενδιαφέρει μπορω να σφάξω ένα το μεσημερι προς απόγευμα που θα είμαι χωριό.

Καλημέρα! Εγώ σε τσίχλες που έχω ρίξει το πρωι(μαύρες) μου άρεσαν αρκετα.
Τωρα τι διασπορεα έχουν δεν ξέρω, ίσως κανεναν gualandi???……

Αν σας ενδιαφέρει μπορω να σφάξω ένα το μεσημερι προς απόγευμα που θα είμαι χωριό.
Μιχάλη ο τύπος με ενδιαφέρει δηλαδή σταυρός ή έλικας. Αν είναι σταυρός πολύ πιθανόν να πάρω. Σε ευχαριστώ.

Μιχάλη ο τύπος με ενδιαφέρει δηλαδή σταυρός ή έλικας. Αν είναι σταυρός πολύ πιθανόν να πάρω. Σε ευχαριστώ.
Οκ αν δεν εχει απαντησει καποιος μεχρι το απογευμα με σιγουρια τι διασπορεα εχει θα σφαξω να δουμε.

Χαίρεται κύριοι. Έχει ρίξει κανείς τα συγκεκριμένα ; Με τι διασπορέα είναι και πως συμπεριφέρεται στο κρύο ;View attachment 51275
Ηταν με D20 πυριτιδα απ'οσο ξερω κ εχει διασπορεα S.G Gualandi
(ποτηρι με σταυρό μεσα).

Τι έχει κάνει ρε παιδιά? Η μια είναι psb1 η άλλη ποιά είναι?g3000??Στέλιο???
πανω απο 30χρονια το ξερουμε δουλευε ισπανικες τωρα με την mb λες να ειναι τα καινουργια?
Κώστα, δεν το έχω ρίξει ποτέ (ούτε το έχω σφάξει), αλλά επειδή ξέρω ότι η Δορκας δούλευε πάντα ισπανικές, πιστεύω ότι αυτό με την Psb1 είναι παλιότερο. Εξάλλου από ότι βλέπω στο ίντερνετ τα χαρακτηριστικά του, είναι στα 418 m/s με 650 bar.
Όσο για το άλλο, το νεότερο, οι φωτογραφιες δεν βοηθούν για την αναγνώριση της πυρίτιδας. Ναι μεν φαίνεται σαν ΜΒ32 όπως είπαν και τα άλλα παιδιά, αλλά βλέποντας και τη δόση 1,55 γρ. εγώ πιστεύω ότι πρόκειται για τη G3000 ... Πάντως με τέτοια διαφορά ταχύτητας, είναι εντελώς διαφορετικό φυσίγγι, καμιά σχέση το ένα με το άλλο.
Προσωπικά, δεν με ενοχλεί η αλλαγή πυρίτιδας, όλοι κάποια στιγμή το κάνουν, έλληνες και ξένοι ... Υπό την προϋπόθεση όμως ότι το φυσίγγι και στις δυο περιπτώσεις θα έχει τα ίδια περίπου βλητικά δεδομένα. Όταν π.χ. το ένα βγάζει 380 m/s και το άλλο 410 m/s, ακόμη κι αν είναι και τα δυο στα 650 bar, είναι απαράδεκτο !!! Όπως και αν βγάζουν π.χ. και τα δυο 410 m/s αλλά το ένα στα 650 bar και το άλλο στα 720 bar, επίσης είναι απαράδεκτο ... Πρόκειται για εντελώς διαφορετικά φυσίγια !!!

Κώστα καλημέρα....... Το χεις σφάξει????? Πόσο την έχει 1,60 με cx2000???? η μήπως 686 με 1,65????
Εννοείτε.... .big smile.
Τοτε ηταν σε Cheddite καλυκα Τ3 κ το setup ηταν: Cx2000 D20 1.60 × 31,5 Νο9 στα 57,5mm....το υψος του διασπορεα δεν θυμαμαι...εσυ που εχεις D20 τσεκαρε ογκομετρία...
Τωρα που γεμιζονται σε Fiem καλυκα, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ πως θα εχουν 688 καψούλι.

Εννοείτε.... .big smile.
Τοτε ηταν σε Cheddite καλυκα Τ3 κ το setup ηταν: Cx2000 D20 1.60 × 31,5 Νο9 στα 57,5mm....το υψος του διασπορεα δεν θυμαμαι...εσυ που εχεις D20 τσεκαρε ογκομετρία...
Τωρα που γεμιζονται σε Fiem καλυκα, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ πως θα εχουν 688 καψούλι.
Ευχαριστώ πολύ!!! Την έχω τελειώσει την D20 αλλά σκοπεύω να πάρω ,αν τη βρω..... Με τον fiem μπορεί να το έχει 686 1,65x32 έτσι την δίνει η nodel sport.....

Status
Not open for further replies.
Back