έγκλημα!!!Μωρε κ σαν τον Ιησού να μπορουσα να περπατησω στο νερο, θα κοψω πυριδα απο αυτο το σετσπ...
έγκλημα!!!Μωρε κ σαν τον Ιησού να μπορουσα να περπατησω στο νερο, θα κοψω πυριδα απο αυτο το σετσπ...
Έκαναν κι άλλες "μαμουνιές" οι φίλοι και σύμμαχοι Αμερικανοί όταν υιοθέτησαν το 5,56 mm με τα πρώτης γενιάς Μ16 για να μεγαλώσουν την "ζημιά" του νέου διαμετρήματος.Μάλιστα!! Ήξερα για τις πολύ υψηλές ταχύτητες στα μικρά διαμετρήματα ώστε να πετύχουν επαρκή κινητική ενέργεια και υδροδυναμικό σοκ, προκειμένου να αντικατασταθεί το 7.62 με 5.56 (ή 5.45) για να έχουν τα διπλάσια πυρομαχικά στο ίδιο περίπου βάρος(για στρατιωτική χρήση). Αυτό όμως ότι κατέληξαν στατιστικά στις ταχύτητες 700m/s και 800m/s για τους συγκεκριμένους τύπους βλημάτων, πρώτη φορά το ακούω!!!!!!
Όταν αναβαθμίστηκε το Μ16 Α1 σε Μ16 Α2 άλλαξε το βήμα ράβδωσης, γιατί άλλαξε το πυρομαχικο (m193 για το Μ16Α1, σε m855 για το Μ16Α2, Μ4 κτλ). Επειδή η βολίδα έχει διαφορετική γεωμετρία, άλλαξαν το βήμα ράβδωσης ώστε να σταθεροποιήσει το νέο βλήμα. Έτσι όταν χρησιμοποιούν το νέο βλήμα σε Μ16 Α1, αυτό εκτρέπεται. Το αντίθετο δεν συμβαίνει. Οι τούμπες εντός στόχου γίνονται λόγω έλλειψης μάζας του βλήματος (lack of mass)/δηλαδή μικρότερης αδράνειας σε σχέση με το 7.62. Στην περίπτωση του 5.45x39mm επειδή η βολίδα έχει αρκετά μεγάλο μήκος, και μετατοπισμενο το κέντρο βάρους προς τα πίσω, τουμπαρει και λόγω μεγαλύτερης ροπής στρέψης.Έκαναν κι άλλες "μαμουνιές" οι φίλοι και σύμμαχοι Αμερικανοί όταν υιοθέτησαν το 5,56 mm με τα πρώτης γενιάς Μ16 για να μεγαλώσουν την "ζημιά" του νέου διαμετρήματος.
Απ' ότι είχα διαβάσει κάποτε σε περιοδικό θεμάτων άμυνας το βήμα της ράβδωσης ήταν τέτοιο που προκαλούσε μεγάλη αστάθεια στο βλήμα οπότε όταν συναντούσε το σώμα του ατυχούς θύματος αμέσως μετά την είσοδό του σε αυτό άρχιζε τις τούμπες και η ζημιά στους ιστούς ήταν δυσανάλογη με την κινητική του ενέργεια. Δεν ξέρω αν ισχύει 100% γιατί δεν το διασταύρωσα ποτέ.
Το κανεις λιγο λιανα αυτο γιατι δεν το καταλαβα...υδροστατικη πιεση ειναι η πιεση εντος του υγρου και ειναι αναλογη του βαθους και της πυκνοτητας του υγρου...Πως σχετιζεται αυτο με το πληγμα που δεχεται ενας ανθρωπος ή ενα ζωο ? κανας γιατρος(προτιμοτερο ιατροδικαστης...) να βοηθησει λιγο...Όσο μεγαλύτερη είναι η παραληφθεισα ενέργεια, τόσο μεγαλύτερο το υδροστατικο σοκ (hydrostatic shock) δηλαδή η απότομη αύξηση της υδροστατικής πίεσης, με αποτέλεσμα την ταυτόχρονη ρίξη αγγείων και την οργανική κατάρρευση.
Ναι δεν το έχω διατυπώσει σωστά βάσει φυσικής. Υδροστατικο σοκ λέγεται σαν όρος στην τραυματική βλητική. Επειδή δεν έχω μελετήσει αναλυτικά την επιστήμη των τραυμάτων, με απλά λόγια καταλαβαίνω ότι όταν προσκρούει ένα βλήμα σε ένα δοχείο με υγρό, στιγμιαία μέχρι διάτρησης το δοχείο πιέζεται, το βλήμα εισχωρεί και δημιουργεί πολύ βίαιο κύμα κατά κάποιον τρόπο. Το υγρό θέλει να εκτονωθεί, οπότε, το φορτίο που αναπτύσσεται από το υγρό, παραλαμβάνεται από το δοχείο. Έτσι το τελευταίο καταστρέφεται.Το κανεις λιγο λιανα αυτο γιατι δεν το καταλαβα...υδροστατικη πιεση ειναι η πιεση εντος του υγρου και ειναι αναλογη του βαθους και της πυκνοτητας του υγρου...Πως σχετιζεται αυτο με το πληγμα που δεχεται ενας ανθρωπος ή ενα ζωο ? κανας γιατρος(προτιμοτερο ιατροδικαστης...) να βοηθησει λιγο...
Ναι δεν το έχω διατυπώσει σωστά βάσει φυσικής. Υδροστατικο σοκ λέγεται σαν όρος στην τραυματική βλητική. Επειδή δεν έχω μελετήσει αναλυτικά την επιστήμη των τραυμάτων, με απλά λόγια καταλαβαίνω ότι όταν προσκρούει ένα βλήμα σε ένα δοχείο με υγρό, στιγμιαία μέχρι διάτρησης το δοχείο πιέζεται, το βλήμα εισχωρεί και δημιουργεί πολύ βίαιο κύμα κατά κάποιον τρόπο. Το υγρό θέλει να εκτονωθεί, οπότε, το φορτίο που αναπτύσσεται από το υγρό, παραλαμβάνεται από το δοχείο. Έτσι το τελευταίο καταστρέφεται.
Εγώ νομίζω ότι στα τύφλα από μαλακό σκαγι μεταφέρετε όλη η δύναμη στο σώμα του θηράματος και μένει εκει και το ίδιο το σκαγι έτσι που παραμορφώνεται κάνει επιπλέον ζημιά κάτι σαν το στρίψιμο του μαχαιριου ένα πράγμα δεν μπορώ να το αναλύσω περισσότερο αλλα με τα μολυβδινα δεν είχα ποτέ αυτό το να την τρώει το θήραμα και να συνεχίζει τόσο σε πολύ κοντινές των 5 μέτρων όσο και μέχρι το όριοΤο ερώτημά μου και η απορία μου είναι: σε αυτές τις περιπτώσεις αν τα τραύματα ήταν μεν ίδια σε αριθμό και στα ίδια ακριβώς σημεία του σώματος, αλλά τυφλά και όχι διαμπερή, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό ???????? Τότε η καταβολή θα ήταν άμεση ???
Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι??? Μπορούμε ??? Νομίζω όχι, γιατί τα σημεία του σώματος που θα χτυπηθεί το θήραμα (με σκάγια από λειόκαννο) είναι τυχαία ...
Δεν λέω ότι είμαι "αρνητής" (της θεωρίας της υπερδιάτρησης), αλλά ... δεν έχω πεισθεί ότι ισχύει ...
Νομίζω ότι κατά βάση η θεωρία αυτή προέρχεται από τα ραβδωτά όπλα, και τη διαφορά αποτελεσματικότητας ανάμεσα στις full metal jacketed βολίδες (για στρατιωτική χρήση) και τις διαστελλόμενες (κυνηγετικές). Αλλά, πιστεύω, αυτή η διαφορά δεν οφείλεται στο ότι οι δεύτερες δεν προκαλούν διαμπερές τραύμα ... Αλλά στο ότι, λόγω της διαστολής τους μετά την είσοδο στο σώμα, το μέγεθος (διάμετρος) του τραύματος είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερο από αυτό που προκαλεί η κοινή FMJ βολίδα. Υπερδιπλασιασμός της διαμέτρου της βολίδας σημαίνει υπερτετραπλασιασμό της μετωπικής της επιφάνειας, επομένως και του όγκου των ιστών που θα καταστρέψει ...
Κάτι που δεν ισχύει στα σφαιρίδια (ανεξαρτήτως υλικού και σκληρότητας) που βάλλονται από λειόκαννο. Είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση. Και είναι λάθος να συσχετίζονται οι δυο περιπτώσεις.
Το ίδιο ακριβώς και εγώ φίλε μου. Υπερδιατρηση σε λαγο δεν έχω δει ποτέ. Και ρίχνω μόνο νίκελ σκάγια και ποιο παλιά τα σκληρά σκάγια της ρεμινγκτον.
Αφού δεν έχεις το κατάλληλο όπλο να τα ρίξεις....πλάκα μας κάνειςΦιλε τα παραγγειλα....περιμενω να μου τα στειλουν ....να δω το Σουπερ φυσιγγιο !!
Αφού δεν έχεις το κατάλληλο όπλο να τα ρίξεις....πλάκα μας κάνεις
Τι λες βρε Σταματη μου τωρα ???!!!!
Εδω ο αλλος..... εκει που εσυ νομιζεις οτι ειναι τα ορια σε μετρα του λαγου...τον κοβει στα δυο...αλλου
κεφαλι...και αλλου το σωμα ........και εσυ δεν εχεις δει υπερδιατρηση στον λαγο ????!!!
Μαλλον δεν θα θα εισαι καλος κυνηγος οπως ειπε και σε μενα φιλε !!
Με φυσιγγιο Golden Wing - Ν4 .
ΥΓ, Φιλε τα παραγγειλα....περιμενω να μου τα στειλουν ....να δω το Σουπερ φυσιγγιο !!
Ποιό NSI φυσίγγι σε πούλησε Σταμάτη ;Μάλλον θα είναι ευαίσθητοι οι λαγοί που τουφεκαω εγώ και ψοφάνε εύκολα δεν τους πιάνει η υπερδιατρηση τους δικούς μου. δηλαδή θα την φαει ο λαγος τραβέρσα, θα τους σπάσουν τα πλευρά απ την μία μεριά, θα τρυπήσουν τα όργανα του, θα τρυπήσουν κι απ την άλλη μεριά τα πλευρά του και θα συνεχίσει? Ούτε τα πόδια δεν θα κλωτσησει φίλε μου. Λογικά όταν ο λαγος συνεχίζει έχει πάρει ένα δύο ανεμόσκαγα και αυτά όχι σε ζωτικό σημείο. Για τα γκολντεν γουινγκ δεν ξέρω. Είμαστε μαλωμένοι με την nsi δεν μιλιωμαστε
Μάλλον θα είναι ευαίσθητοι οι λαγοί που τουφεκαω εγώ και ψοφάνε εύκολα δεν τους πιάνει η υπερδιατρηση τους δικούς μου. δηλαδή θα την φαει ο λαγος τραβέρσα, θα τους σπάσουν τα πλευρά απ την μία μεριά, θα τρυπήσουν τα όργανα του, θα τρυπήσουν κι απ την άλλη μεριά τα πλευρά του και θα συνεχίσει? Ούτε τα πόδια δεν θα κλωτσησει φίλε μου. Λογικά όταν ο λαγος συνεχίζει έχει πάρει ένα δύο ανεμόσκαγα και αυτά όχι σε ζωτικό σημείο. Για τα γκολντεν γουινγκ δεν ξέρω. Είμαστε μαλωμένοι με την nsi δεν μιλιωμαστε
Ποιό NSI φυσίγγι σε πούλησε Σταμάτη ;
Τι συμπτωση ειναι αυτη βρε Σταματη μου....Και εγω οσους εχω σκοτωσει τα ιδια κανουν οπως οι δικοι
σου λαγοι !!!
Και εγω ''τσακωμενος'' ειμαι με ολα τα εμπορικα και δεν αγοραζω...ριχνω δικα μου...αλλα τα δικα μου
ειναι φολες....δεν διαμελιζουν λαγο στα ορια....ουτε τρυπες του κανουν στα 100 μετρα.
Γι' αυτο τα παραγγειλα....να δω το Σουπερ φυσιγγιο και παραλληλα να μαθω να γεμιζω φιλε !!
Ρε Σταμάτη από τότε που κόψανε το tordo και το gm3 fast το άλλο ήτανε και είναι μόνο για τις απόκριες άντε και για κάνα γάμο μετά χαλάσανε το υπέρτατο sipe και τώρα και το percorso.μακρια από nsi αρκετά χρόνια τωρα1) lepre
2) gm3 (ήταν το αγαπημένο μου καποτε για τσιχλα)
3) 9βολο με μπαφερ. Αυτό δεν με πούλησε σε θήραμα αλλά ήθελα να ανάψω τσιγάρο και έπρεπε πρώτα να τινιαξω το αναπτήρα να ξεμπουκωσει απ το μπαφερ και μετά να ανάψω
Ρε Σταμάτη από τότε που κόψανε το tordo και το gm3 fast το άλλο ήτανε και είναι μόνο για τις απόκριες άντε και για κάνα γάμο μετά χαλάσανε το υπέρτατο sipe και τώρα και το percorso.μακρια από nsi αρκετά χρόνια τωρα