Και #3 έχω ακούσει σε φάσσες με π@υτσόκρυο ... όχι από τουφεκαλεύρη αλλά από φαρμακοχέρη.
Το έχω πει ... ρίχνω γενικά χοντρά.
Το αριστερό δικό μου από τις παλιές καλές εποχές και το δεξί του
@Johnny brow για να θυμάμαι και τα 3ιντσα που έριχνα.
View attachment 70723
Τίποτα δεν είναι υπερβολή όταν κάνει δουλειά ... ειδικά στα εμπορικά που τα ξέρω λίγο.
Το παν για εμένα είναι η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα του φυσιγγίου σε άσχημους καιρούς ... δεν κατέληξα να ρίχνω αμερικάνικα για πλάκα ή γιατί μου περισσεύουν χρήματα.
Με καλό καιρό όλα κουτσά στραβά δουλεύουν.
Προφανώς δεν θα πάω με BB σε λάκα που θα τουφεκίσω στα 20-30m, ούτε με 30 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία, ούτε με ομίχλη που δεν βλέπω στα 20m, ούτε όταν τα παπιά περνάνε χαμηλά ή τα περιμένεις εκεί, ούτε το χάραμα - σούρουπο.
Τα πάντα είναι συνάρτηση του πόσο μακρυά σκοπεύεις να τουφεκίσεις ή πόσο μακρυά περνάνε τα θηράματα, της ορατότητας, της θερμοκρασίας, της υγρασίας (=ομίχλη), του μέρους, πόσοι κυνηγοί είναι δίπλα σου, πόσο "μαλάκες" είναι
κτλ
Επειδή όλα αυτά αλλάζουν μέσα στην μέρα, πας με 2-3 νούμερα σκάγια που να διαφέρουν μερικά νούμερα μεταξύ τους και αποφασίζεις επιτόπου τι θα βάλεις πρώτο.
Τα διαγράμματα τα έχω κόψει γιατί είναι δυσνόητα
Αν το πράσινο χρειάζεται 1,5" διάτρηση σε τζελ δες τι γίνεται ...
400m/s @1,5m #4 ιταλικό,
30οC, έχεις την απαιτούμενη διάτρηση στα
55m
400m/s @1,5m #4 ιταλικό, -10οC, έχεις την απαιτούμενη διάτρηση στα 45m
400m/s @1,5m #3 ιταλικό,
30οC, έχεις την απαιτούμενη διάτρηση στα
65m
400m/s @1,5m #3 ιταλικό,
-10οC, έχεις την απαιτούμενη διάτρηση στα
52m
350m/s @1,5m #3 ιταλικό, -10οC, έχεις την απαιτούμενη διάτρηση στα 47m
350m/s @1,5m #2 ιταλικό, -10οC, έχεις την απαιτούμενη διάτρηση στα 54m
350m/s @1,5m #0 ιταλικό, -10οC, έχεις την απαιτούμενη διάτρηση στα 70m
400m/s @1,5m #0 ιταλικό, -10οC, έχεις την απαιτούμενη διάτρηση στα 75m
Βλέπεις ότι η αρχική δεν είναι πολύ κρίσιμη ...
380m/s @1,5m #4/0 ιταλικό ή ΒΒ αμερικάνικο, -10οC, έχεις την απαιτούμενη διάτρηση στα 97m
Το έχω γράψει πολλές φορές ... το χοντρό σκάγι έχει μόνο ένα μειονέκτημα ... τον μικρό αριθμό σκαγιών.
Αλλά (υπερβάλλοντας λίγο) θα πω ... προκειμένου να ξεμείνω από διάτρηση, προτιμώ χίλιες φορές να ξεμείνω από κατανομή