Ανακάτεψε τό γρασσο αν έχει βγάλει λαδι.Βάλε σέ κάθε τσοκ μικρή ποσότητα με τό πινέλο πού έχει τό καπάκι και άπλωσε τό γρασσο σέ όλο τό τσοκ καί στις βόλτες του φυσικά.
Για εμένα που είμαι νέος κυνηγος όλες αυτές οι πληροφορίες μου είναι υπεραρκετες με βάσει τα χρήματα που έχω δώσει μέχρι στιγμής για όλον τον εξοπλισμό για το κυνηγι. Είχα πληρώσει ένα γράσο της beretta 17euro και ήταν σωληνάριο λίγο πιο μεγάλο από τις κόλλες στιγμής!!! Να σαι καλά φίλε!!Αυτά ακριβός κανω
10,50€ το είχα πάρει πριν τέσσερα χρόνια
Απλά το έβαλα για να το δει ο κόσμος για να μην ψάχνονται και παιδεύονται
Ενώ υπήρχε έλλειψη και δεν έβρισκα, τώρα βρήκα σε καταστήματα με ναυτιλιακά είδη στα 14 ευρώ, το μόνο που έχει αλλάξει είναι η συσκευασία που από γκρι το δοχείο είναι λευκό με γκρι το αυτοκόλλητο που γράφει απάνω τον κωδικό 80078.Ανακάτεψε τό γρασσο αν έχει βγάλει λαδι.Βάλε σέ κάθε τσοκ μικρή ποσότητα με τό πινέλο πού έχει τό καπάκι και άπλωσε τό γρασσο σέ όλο τό τσοκ καί στις βόλτες του φυσικά.
Πριν βιδωσεις τά τσοκ καθάρισε πολύ καλά με clp καί οδοντόβουρτσα τίς φωλιές τών τσοκ στις καννες.Σκουπισε καλά.Βαλε με τό πινέλο μέσα στην φωλιά γρασσο κυκλικά.
Όταν βιδωσεις τα τσοκ καί σφίξεις με το κλειδί τους μπορεί νά ξερασει το περισσευουμενο γρασσο.Δεν πειράζει,περνα χαρτί η πανακι μέσα από τη κάννη καί τέρμα. Άσε τά τσοκ όσον καιρό θες για όσα φυσίγγια θες,έστω κιαν βραχεί τό όπλο.
Έδωσες 15-20 ευρώ καί εξασφαλισες τα τσοκ στα όπλα σου για μια ζωη! Σημείωσε ότι τόσα λεφτά έδινα κάποτε για το 1/8 αυτής τής ποσότητας γιατί τό συσκευαζε μία αμερικανική εταιρεία τσοκ!
Καλά είναι.Μας ''φτιαχνεις'' με τα τσοκ και μας λες για το γρασσο.
Πες μας και τιποτα για τα τσοκ....
Τι τσοκ είναι Άρη; Ζηλεύω. Η τσοκιτιδα έχει χτυπήσει κόφτεςΚαλά είναι.
Πολύ καλά.Τα είχα δουλέψει κ στο perazzi στην ίδια συσφιξη κ δεν τα είχα βγάλει ποτέ.
Ελαφριά (24γρ) και με παράλληλο 3+cm.
Τα πλήρωσα 115 €/ το καθένα κ μού τα έφερε γνωστός.
Με μεταφορικά δεν λέει.
Σε ευχαριστώ Αρη.Καλά είναι.
Πολύ καλά.Τα είχα δουλέψει κ στο perazzi στην ίδια συσφιξη κ δεν τα είχα βγάλει ποτέ.
Ελαφριά (24γρ) και με παράλληλο 3+cm.
Τα πλήρωσα 115 €/ το καθένα κ μού τα έφερε γνωστός.
Με μεταφορικά δεν λέει.
Τι τσοκ είναι Άρη; Ζηλεύω. Η τσοκιτιδα έχει χτυπήσει κόφτες
https://www.extremechokes.com/Σε ευχαριστώ Αρη.
Ειναι ακριβουτσικα αλλα και πολυ ομορφα και διαφορετικα σε εξωτερικη εμφανιση.
Ποιας εταιρειας ειναι?
Πεστα ντε , μπας καί ξεστραβωθει κανένας ακόμα...
Μια χαρά για τα τσοκ.Μια πρόταση για τσοκ...
Λιπαντικό χαλκού,η εταιρεία δεν είναι δεσμευτική...
Σε σπρέι ή γράσο!
View attachment 89177
Λάζο καλησπέρα!Στην αρχή έβαζα λάδι στο τσοκ. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσφίγγει το τσοκ μετά από 5-10 τουφεκιές και ας το είχα σφίξει με το κλειδί. Πολύ κάπνα επίσης μαζευόταν στο σπέιρωμα.
Είχα ένα γράσσο της superlube για τα κλειδιά του δίκαννου και το δοκίμασα στα τσοκ. Πάλι περνούσε κάπνα στο σπείρωμα αλλά μειωμένη. Μετά από αρκετές τουφεκιές όπου ανέβαινε η θερμοκρασία της κάννης άρχισε να ξεχειλίζει το γράσσο στο στόμιο της κάννης σε υγρή μορφή. Το τσοκ ξεκινούσε να ξεσφίγγει.
Πήρα το permatex antiseize και πραγματικά σώθηκα. Δεν υπάρχει ίχνος κάπνας στο τσοκ. Δεν μου έχει ξεβιδώσει ποτέ τσοκ ακόμα και το έσω έξω που σφίγγω με το χέρι μένει εκεί λες και το κόλλησα. Μέσα στη σεζόν έφαγα 2 βροχές. Έβγαλα το τσοκ από περιέργεια να δω αν πέρασε νερό στο σπείρωμα και δεν υπήρχε σταγόνα.
Κατά την αλλαγή τσοκ δεν χρειάστηκε ποτέ να περάσω φρέσκο γράσσο διότι πάντα έβγαινε άθικτο απ' το όπλο. Άλλαξα 3 φορές τσοκ σε όλη τη σεζόν.
Έβγαλα όλη τη σεζόν με 2 φορές καθάρισμα απ' την βροχή και ξανά λάδωμα. Δεν κόλλησε ποτέ τσοκ δεν έπαθε τίποτα το όπλο και πλέον αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύω. 0 προβλήματα 0 εμπλοκές 0 σκουριές.
Παρασυρόμενος και εγώ αγόρασα λάδια γράσσα κλπ "για όπλα". Καθάριζα μετά από κάθε κυνήγι ακόμα και 1 τουφεκιά να έκανα. Το μόνο που κατάφερα ήταν να ξοδεύω άδικα τα υλικά χωρίς να υπάρχει λόγος + ότι αυτά τα υλικά ήταν πολύ πιο ακριβά σε σχέση με απλά υλικά που μπορείς να βρεις στο εμπόριο τα οποία κάνουν ίδια μπορεί και καλύτερη δουλειά από τα "για όπλα"
Έχουν αναφερθεί κατά καιρούς τέτοια υλικά από άτομα που το έχουν ψάξει. Τα έχω επιβεβαιώσει από προσωπική εμπειρία και τους ευχαριστώ.
** Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν έχω κάποιο όφελος από τα υλικά που αναφέρω αλλά ούτε και από τα άτομα.