Με την πρώτη ευκαιρία που θα βρω παχυμετρο θα το μετρήσω. Εγώ πιστεύω επειδή εχει βαθύτερα αυλάκια μαγκωνει καλύτερα το συγκεντρωτηρα και ασκεί μεγαλύτερη δύναμη. Το briley δεν το έχω πιάσει αλλα απο τις φωτογραφίες μοιάζει αρκετα με το Carlson's που είχα.Πιθανολογώ ότι το Gemini είναι πιο σφιχτό, έχει μικρότερη διάμετρο στομίου, από το Briley, επομένως και βαθύτερα αυλάκια. Γι' αυτό δημιουργείται μεγαλύτερη ροπή από τη γόμωση καθώς περνάει, και το σφίγγει υπερβολικά.
Για το Briley diffusion ξέρω ότι είναι πολύ ανοιχτό τσοκ, στην ουσία είναι ένα skeet choke, με σύσφιξη μόλις .005" (0,127 mm), με επιπλέον τα αυλάκια τα οποία είναι ρηχά.
Για το Gemini δεν ξέρω, αλλά κι από φωτογραφίες που έχω δει μου φαίνεται ότι έχει κάποιο σημαντικό βαθμό σύσφιξης και βαθύτερα αυλάκια ... Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση για το υπερβολικό σφίξιμο στην κάννη κατά τη χρήση.
Αλλά κάνει κηδείεςΚαι το μπερετα κολλάει για πλάκα
Όπως σου είπανε και τα παιδια μόνο γρασσο...Παιδιά καλημέρα! Αγόρασα πρόσφατα το ραβδωτό τσοκ της gemini. Χρησιμοποιώ το γράσο της beretta αλλα παρατήρησα οτι σφίγγει πάρα πολύ στην κανη και ζοριζομαι πολυ να το ξεβιδωσω μετα. Και εννοώ μετά απο μία μόνο τουφεκιά. Παλαιότερα ειχα και το αντίστοιχο της Carlson's αλλά δεν ειχα τέτοια προβλήματα με εκείνο. Αυτο της gemini μάλλον βγάζει μεγαλύτερες ροπές.. Πήρα πρόσφατα αυτο το γράσο αλλα δεν το εχω δοκιμάσει ακομη https://kalkantzakos.com/el/product/gun-grease-10gr-graso-tetra-gun
Έχετε να προτείνετε κάτι το οποίο θα βοηθήσει την κατασταση;
Ευχαριστώ
Αυτό το προϊόν το βάζουν στο σπείρωμα του breech plug ( στο μέρος του όπλου που τοποθετούμε το καψουλι και το οποίο έχουμε βιδώσει στην πίσω μεριά της κάννης ) στα εμπροσθογεμή όπλα . Είναι κατασκευασμένο από την τέτρα για λογαριασμό της Thompson center , γνωστής εταιρίας εμπροσθογεμων όπλων . Είναι προϊόν με παρόμοια χαρακτηριστικά με το permatex anti-siege.https://muzzle-loaders.com/products...GFphUDii6_KHdwurINHGpSmD9C0BbhlJtl5wwCxIZN5QF
Εγω ρε παιδιά στα τσοκ βάζω αυτό. Πότε το πήρα και με τι σκεπτικό ούτε που θυμάμαι. Μάλλον το πήρα πριν πολλά χρόνια που ανανέωνα το DIANA 45. Κάπου κάπου βρίσκω να έχει πάρει λίγο καφετί χρώμα - το κανονικό του χρώμα είναι άσπρο - αλλά το αποδίδω στα καυσαέρια που επεισέρχονται κατά την τουφεκιά ανάμεσα στο τσοκ και την κάννη στα πρώτα πάσα του τσοκ. Δεν πήγε το μυαλό μου ότι ακουριάζει κάτι.
Κάπου γράφει ότι κάνει και για τα τσοκ και μέχρι στιγμής μιά χαρά είναι. Και λίγο να σκουρίνει ζημιά δεν έχει κάνει. Ούτως ή άλλως αν δεν αδειάσει το σωληνάρι δεν το πετάω. Εδωσα καμιά 10ρια € για ένα τόσο δα σωληνάριο. Κάνει δεν κάνει θα βάζω μέχρι να τελειώσει - στα τελευταία του είναι αλλά έτσι έλεγα και πέρσι - . α και δεν κολλάει καθόλου ε !!!
@ΣΤΕΛΙΟΣ το μέτρησα το τσοκ Στέλιο έχεις δίκιο.. έχει έξοδο στομίου 17,50!! Σε mobile δηλαδή σχεδόν full choke..Στα αυλάκια έχει 18,50.. πάντως μια μπεκάτσα που τουφεκισα ολη κ ολη με αυτο στη σκια της επεσε..αν κ δεν το περίμενα οτι θα την έπαιρνα..Πιθανολογώ ότι το Gemini είναι πιο σφιχτό, έχει μικρότερη διάμετρο στομίου, από το Briley, επομένως και βαθύτερα αυλάκια. Γι' αυτό δημιουργείται μεγαλύτερη ροπή από τη γόμωση καθώς περνάει, και το σφίγγει υπερβολικά.
Για το Briley diffusion ξέρω ότι είναι πολύ ανοιχτό τσοκ, στην ουσία είναι ένα skeet choke, με σύσφιξη μόλις .005" (0,127 mm), με επιπλέον τα αυλάκια τα οποία είναι ρηχά.
Για το Gemini δεν ξέρω, αλλά κι από φωτογραφίες που έχω δει μου φαίνεται ότι έχει κάποιο σημαντικό βαθμό σύσφιξης και βαθύτερα αυλάκια ... Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση για το υπερβολικό σφίξιμο στην κάννη κατά τη χρήση.