Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νίκο αυτό το 9βολο είναι με bior14 και αλεύρι; Πάντως εξαιρετική συγκεντρωση. Όσο μεγαλώνει η διάμετρος των δραμιων ( πάνω από τα 5,6 mm), πρέπει να προσαρμόζεις το είδος της γομωσης στην κάνη. Τι εννοώ: το αμερικανικό 00buck έχει διάμετρο 8,38mm, το 000buck 9,14mm ,έτσι τα αμερικανικά 00 είναι γεμισμένα σε 3αδες χωρίς ποτηράκι στη βυσματωση ενώ τα 000 σε 2αδες. Τα ιταλικά 11/0 είναι 8,6mm, έτσι οριακά σε βυσματωση χωρίς ποτηράκι χωράνε σε 3αδες, ενώ μέσα σε ποτηράκι μόνο 2αδες.Αυτα είναι η μισή πραγματικότητα γιατί ενώ σε αυλό 18,5 δραμια 00buck σε στρώσεις των τριών περνάνε εφαρμοστα, σε αυλό 18,2 συμπιεζονται τόσο που οι τριάδες γίνονται δυομισαδες. Αν μάλιστα βάλεις 8,6 σε 3αδες τότε από κάνη σε κάνη η ίδια γόμωση θα έχει πολύ διαφορετική συμπεριφορά. Κάτι ανάλογο συμβαίνει στο τσοκ ,μόνο που εκεί επιδιωκουμε την υπερβολή στην συμπίεση για να φύγουν από το στόμιο τα δραμια όχι παράλληλα αλλά σε σειρά όσο πιο στενομακρη γίνεται για συγκεντρωση.

η διαφορα στις κατανομες των 2δων εναντι των 3δων ειναι γιατι στις πρωτες εχεις ολοκληρο τον συγγεντρωτηρα και το ποτηρακι δηλαδη και κρατανε για καποια μετρα μεσα τα βολια (στα 11/0) στα 12/0 δεν χωραει μεσα στο ποτυρακι τα δραμια σε 2αδες και για 3αδα ουτε συζητηση !!
νικο ασε τον 70αρι καληκα για 10βολο 12//0 δεν κανει μονο σε 76αρη σε 70αρη πας σε 8βολο ,με την τεκνα φορτομενη θα παρεις 405-410 μ/δ καλητερα να ασχοληθεις με την sp2 για αυτα τα δραμια πιο λιγες πιεσεις και πιο μεγαλες ταχυτητες θα σου δωσει

Δεν εχω 12/0 βολια Μητσαρα. Και δεν ξερω και αν παρω για ασχοληθω φιλε!! Το λεω γιατι αρχισαν να
μπαινουν καποια θηραματα...φιλε!!!

Νίκο αυτό το 9βολο είναι με bior14 και αλεύρι; Πάντως εξαιρετική συγκεντρωση. Όσο μεγαλώνει η διάμετρος των δραμιων ( πάνω από τα 5,6 mm), πρέπει να προσαρμόζεις το είδος της γομωσης στην κάνη. Τι εννοώ: το αμερικανικό 00buck έχει διάμετρο 8,38mm, το 000buck 9,14mm ,έτσι τα αμερικανικά 00 είναι γεμισμένα σε 3αδες χωρίς ποτηράκι στη βυσματωση ενώ τα 000 σε 2αδες. Τα ιταλικά 11/0 είναι 8,6mm, έτσι οριακά σε βυσματωση χωρίς ποτηράκι χωράνε σε 3αδες, ενώ μέσα σε ποτηράκι μόνο 2αδες.Αυτα είναι η μισή πραγματικότητα γιατί ενώ σε αυλό 18,5 δραμια 00buck σε στρώσεις των τριών περνάνε εφαρμοστα, σε αυλό 18,2 συμπιεζονται τόσο που οι τριάδες γίνονται δυομισαδες. Αν μάλιστα βάλεις 8,6 σε 3αδες τότε από κάνη σε κάνη η ίδια γόμωση θα έχει πολύ διαφορετική συμπεριφορά. Κάτι ανάλογο συμβαίνει στο τσοκ ,μόνο που εκεί επιδιωκουμε την υπερβολή στην συμπίεση για να φύγουν από το στόμιο τα δραμια όχι παράλληλα αλλά σε σειρά όσο πιο στενομακρη γίνεται για συγκεντρωση.

Σε ευχαριστω πολυ για τις διευκρινησεις Λευτερη!!!

Ναι και οι δυο δοκιμες στο 9 -10 βολο mg2 - Τεκνα = bior 14+2 γραμ. αλευρι σε τριαδες φιλε!!!

Νίκο είσαι ο πρώτος στο αλεύρι, το λέω χωρίς ειρωνική διάθεση, αντίθετα το εννοώ Όλα ίδια χωρίς αλεύρι στην συγκέντρωση θα είναι μέρα με νύχια.

Το ξερω οτι δεν ειρωνευεσαι !!!
Θα σου πω το εξης....τα μονα φυσιγγια μου που ΔΕΝ εχουν αλευρι....ειναι τα τσιχλοφυσιγγια....
Και αυτο...γιατι καποτε δοκιμασα και σε Ν9 σκαγια....και οταν η τσιχλα την ''ετρωγε'' στα 30 μετρα
το πουλι ηταν αχρηστο!!!!
Μου θυμιζε μαγνητη με καρφιτσες φιλε!!!

Μαριε ποιες πυριτιδες εχεις δοκιμασει στα δραμια? Αυτο που λες καλυτερα να γεμιζεις σε δυαδες.....δινει πιο σφιχτες κατανομες?
Δεν παραμορφωνονται τόσο πολυ, καλυτερες κατανομές και καλυτερες τελικές ταχυτητες..

Πάντως παίδες, εγώ που είχα πολλές αναστολές ως προς το μονόβολο, φέτος που ξεκίνησα τη χρήση του έχω να πω το εξής: once you go slug, you never go back. ;)
Once you go black you never go back, το πρωτότυπο και φυσικά μιλάμε για γυναίκες :)
Καλησπέρα Γιάννη.
Καλά κάνεις ... θα σε ακολουθήσω (πιστεύω).

Once you go black you never go back, το πρωτότυπο και φυσικά μιλάμε για γυναίκες :) Καλησπέρα Γιάννη. Καλά κάνεις ... θα σε ακολουθήσω (πιστεύω).
Άλλη αίσθηση σιγουριάς Βασίλη! Σαν την INTERAMERICAN ένα πράμα. :-) Είτε κοντά, είτε μακρυά... είτε πρόκειται για αλεπού είτε για "Hyundai Atos"... σηκώνεις τ' όπλο και το μόνο που σ' απασχολεί είναι το σημάδι. Οι πανάκριβες δραμιάρες πια μου φαίνονται πεταμένα λεφτά. Πλέον, καλό μονόβολο για "assault" και αξιόπιστες δραμιάρες για "self-defence". :-)

Καλημέρα λεβέντες.. Νομίζω το έχω επισημάνει ξανά αλλά ας μου πει κάποιος αν γνωρίζει.. Ποιος είναι ο εισαγωγέας τον baschieri pelagri φυσιγγίων;;; Σκοπεύουν να φέρουν τα νέα δραμια αυτής της εταιρείας; Δείχνουν αξιόλογα και πρεπει να δοκιμαστούν.

Καλημέρα λεβέντες.. Νομίζω το έχω επισημάνει ξανά αλλά ας μου πει κάποιος αν γνωρίζει.. Ποιος είναι ο εισαγωγέας τον baschieri pelagri φυσιγγίων;;; Σκοπεύουν να φέρουν τα νέα δραμια αυτής της εταιρείας; Δείχνουν αξιόλογα και πρεπει να δοκιμαστούν.
Η Μετπλαστ στην Θήβα έφερε τα Bp στην χώρα μας κ συνεχίζει....
Το αν θα τα φέρουν η όχι την απάντηση θα την δώσουν οι ίδιοι....
Όπως κ όλοι οι υπόλοιποι εισαγωγείς φυσιγγιων δυστηχως δεν φέρνουν ολους τους τυπους φυσιγγιων της φίρμας που αντιπρωσοπευουν......
...Κατά επιλογή.......

Αν δεν ξεστοκαρουν τα παλια δεν νομιζω να φερουν καινουρια....

Αν δεν ξεστοκαρουν τα παλια δεν νομιζω να φερουν καινουρια....
Τα παλιά είναι για γάμους.. Κάτι νέα είδα με νίκελ, με συγκεντρωτηρες και κάτι Ωραια Πράγματα από ταχύτητες και μέγεθος μπίλιας.. Εδώ στο ελλαδισταν κοιμούνται όρθιοι.

Status
Not open for further replies.
Back