gvp9000
Banned
Η γυναίκα μου όταν αρχίζω τα μπινελίκια λέει στον γιό μου "Παναγιώτη ο μπαμπάς κοντεύει να τελειώσει την δουλειά"μπαινει σφηνωτα και βγαινει με "μπινελικια"
Η γυναίκα μου όταν αρχίζω τα μπινελίκια λέει στον γιό μου "Παναγιώτη ο μπαμπάς κοντεύει να τελειώσει την δουλειά"μπαινει σφηνωτα και βγαινει με "μπινελικια"
Φωτο δαχτυλιδιου συνεχεια.....στην μια φωτο φαινεται η κωνικη πατουρα που εισερχονται τα χειλη του καλυκα.....μπαινει σφηνωτα και βγαινει με "μπινελικια"
Η SAAMI όπως και η CIP δεν προτείνουν συνταγές, πυρίτιδες ή τρόπους γεμίσματος φυσιγγίων και κατασκευής όπλων (CIP, εκτός κάποιων εξαιρέσεων) στους κατασκευαστές. Το έργο τους είναι εποπτικό και μόνο, με εξαίρεση ίσως τη CIP που επιβάλλει απόψεις.Η saami και η cip πως εξασφαλίζουν ότι φυσίγγια με υπερπροοδευτική πυρίτιδα δεν θα αναπτύξουν απαγορευτικές πιέσεις μετά από ένα δεδομένο μήκος κάνης ;
Υπάρχουν 2 σένσορες πίεσης στα κανονάκια ; (Ένας στην θαλάμη και ένας μετά από κάποια cm μήκους ; )
Φουσκωμένη κάνη είδα και ήταν λίγα εκατοστά μετά τη θαλάμη.Πάντα εκεί είναι.
Όμως όσο απομακρύνεσαι από την θαλάμη το πάχος του μετάλλου μειώνεται.
Έτσι μπορεί μια υπερπροοδευτική πυρίτηδα να αναπτύξει την μέγιστη πίεση στην θαλάμη αλλά και μικρότερη μεν πίεση αλλά πάνω από το όριο αντοχής του μετάλλου στα πχ 35cm από την θαλάμη.
Εκεί μπορεί να δημιουργηθεί θέμα.
Θεωρητικά πάντα μιλάω, δεν ξέρω αν έχουν ανοίξει κάνες πάντως υπό κάποιες συνθήκες μπορεί να συμβεί.
Αυτό πιστεύω.
Δοκιμή με σκέτη πυρίτιδα από ραβδωτά 2,15 γρ. και μονόβολο με κλείσιμο ρέλι. Κάνη στους 61 πόντους κομμένη χωρίς τσοκ.Λευτερη μου , να εισαι παντα καλα φιλε μου!!!!
Τις γνωσεις σου και τα '' φωτα '' σου θελω παλι !!!
Στρωματοποιηση ΠΧ σε 40 εως 50 γραμμαρια εχεις κανει ???
Ρωταω....γιατι μου ειπαν οτι ειναι απαγορευτικη η στρωματοποιηση σε αυτα τα γραμμαρια.....μου
εκανε εντυπωση αυτο.... και γι'αυτο ρωταω πριν αρχισω τις δοκιμες μου...
Επισεις οποιος αλλος φιλος εχει κανει ας ''βοηθησει'' εαν θελει!!!
Λευτερη δεν ειχα πολλα bar....( ετσι πιστευω ) η ανακρουση ηταν ''ντεμι πανσιον''.....δλδ Σεμι - μαγκνουμ φιλε!!!!
Θα κανω καποιες δοκιμες ακομα....και μετα οταν ειμαι 1000% σιγουρος θα γραψω σεταπ ....Επισεις να πω
δεν ειναι απαραιτητο το χωνακι στρωματοποιησης....
Δοκιμή με σκέτη πυρίτιδα από ραβδωτά 2,15 γρ. και μονόβολο με κλείσιμο ρέλι. Κάνη στους 61 πόντους κομμένη χωρίς τσοκ.
Πατάω την σκανδάλη - ακούω το τσαφ και λέω αφλογισία.Το μονόβολο έπεσε 40 εκατοστά μπροστά από την κάνη.Κάηκε όλο το μπαρούτι όμως.
Η SAAMI όπως και η CIP δεν προτείνουν συνταγές, πυρίτιδες ή τρόπους γεμίσματος φυσιγγίων και κατασκευής όπλων (CIP, εκτός κάποιων εξαιρέσεων) στους κατασκευαστές. Το έργο τους είναι εποπτικό και μόνο, με εξαίρεση ίσως τη CIP που επιβάλλει απόψεις.
Η SAAMI χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα, στα 25.4χιλ. από το πρόσωπο του κλείστρου.
Η CIP χρησιμοποιεί 2. Έναν στα 25-30χιλ. και ακόμη έναν στα 162 + ή - 0.5χιλ.
'Οσον αφορά τη στρωματοποίηση, είμαι κατά αυτής της μεθόδου, λόγω επικινδυνότητας. Υπάρχει αρκετά μεγάλη γκάμα πυρίτιδων, ακόμη και εδώ, που τέτοιες τακτικές δεν τις θεωρώ απαραίτητες.
Ακόμη και το δαχτυλίδι για την μη παραμόρφωση του κάλυκα είναι περιτό σε μιά σωστά στημένη συνταγή.
Μετρήθηκαν ποτέ αυτά τα φυσίγγια για τις πιέσεις που αναπτύσουν;Το V1,5-506m/s που εβγαλα εγω.....ειναι ''αστεία'' ταχυτητα σε σχεση με αυτες που εχουν βγαλει αλλοι
ιδιογομωτες...
Οι ταχυτητες στρωματοποιησης εχουν αγγιξει τα 700+m/s και αυτο πολλα χρονια πριν !!!
Πως δημιουργήθηκε ο διπλός θάλαμος;Αυτο βγηκε απο ''λαθος'' ΔΙΠΛΟΥ θαλαμου καυσης....και οχι μονο....
Πως δημιουργήθηκε ο διπλός θάλαμος;
Καλημέρα, Νίκο ελπίζω να μην εννοείς με τρύπημα στο κέντρο της φουστας του βύσματος. Τα 500 m/ s με 10βολα 11/0 μπορείς να τα πιασεις με πυριτιδα όπως η sp8, χωρίς τα απρόβλεπτα τής sp2 αλλά με τις ανάλογες πιέσεις ( 900 με 1100 bar). Για εκείνο που ρώτησες για στρωματοποιηση με 40 ή 50 γραμμάρια, γίνεται όπως και με τα πιο λίγα, ισχύει η ίδια λογική και σίγουρα θα πιασεις και ταχύτητα πού επιδιώκεις, όμως με ανάλογες πιέσεις ειδικά στον αυλό. Ο πρώτος που πειραματιστηκε και διέδωσε την στρωματοποιηση, ο Gerlich, ή κάπως έτσι, έφτασε τις ταχύτητες των επωμιζομενων ραβδωτων στα 2000 m/ s σχεδόν εναν αιώνα πριν, όταν τα 1000 ήταν το όριο.
Πριν χρόνια,πήγα στις αμυγδαλιές για κλάδεμα μαζί με την γυναίκα μου, αρραβωνιασμένοι τότε.Είχα το φλόμπερ μαζί και είχα και ένα φυσίγγι μετατροπής.Το έβγαλα τα σκάγια και τον άδειο χώρο τον γέμισα με μπαρούτι ραβδωτών και μπροστά έβαλα μολυβένια μπίλια που εφάρμοζε σφιχτά στην κάνη.Το μεσημέρι στο διάλειμμα είπα να το δοκιμάσω. Με φώτισε ο θεός και δεν το επώμισα αλλά το γύρισα ώστε να βλέπω το κάτω μέρος του όπλου και το κοντάκι να κοντράρει σε δέντρο.Η γυναίκα στο πλάι και καμιά 4~5 μέτρα μακρυά. Πατάω τη σκανδάλη -το κλείστρο φεύγει πίσω - χτυπάει στον κορμό και κάνει γκέλα και πάει άλλα 6 μέτρα.Το σκάι σφύριζε στον κάμπο.Η γυναίκα μου μισή ώρα δεν μιλούσε.Εκεί το τερμάτισα.Στεφανε το πηγες ''μακριά'' φιλε........Προσεχε,,,,,
Απ ότι καταλαβαίνω προσπαθούν να "ανοίξουν" την καμπύλη πιέσεων.Ειναι πατεντα της Ρωσικης εταιρειας ΝmZ -ISKra.... και διαχωριζει
την πυριτιδα κατα 2/3 τοποθετοντας χαρτακι με τρυπα 3 χιλιοστα αναμεσα στην πυριτιδα....
Η εταιρεια υποστηριζει οτι εχει 5% λιγοτερες πιεσεις και 10% μεγαλυτερες ταχυτητες...
Έχει καμία σχέση η 4η φωτογραφία με την στρωματοποίηση ?Αφού μπορείς να πάρεις τα αποτελέσματα που θέλεις με τον "ορθόδοξο" τρόπο, γιατί να ψαχτείς με άλλους.
Προσωπικές απόψεις πάντα. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, δικό του το όπλο, τα μάτια, τα χέρια...
Εχεις δικιο.....Κατ'αρχην δεν ξερω εαν μετρηθηκαν σε κανονακι τα φυσιγγι που εβγαλαν αυτες τις
ταχυτητες....
Την στρωματοποιηση την εκανα μονο και μονο να δω εαν καιγεται η SP2....
Απο περιεργεια και μονο. Η αληθεια ειναι οτι πιστευα να παρω ταχυτητες ( 500ρες ) χωρις να χρειαστει
να κανω στρωματοποιηση.....Ισως να υπαρχει ο τροπος....εγω δεν τον βρηκα....
Το θεμα ειναι οτι εμεις που ''πειραματιζομαστε'' μαθαινουμε απο τα λαθη μας...( για τον εαυτο μου λεω )
Τωρα αναλογα το ''λαθος''.....και το τιμημα... Ευτυχως μεχρι στιγμης ειμαι αρτιμελης....και χωρις να εχω
σπασει οπλο...
Αυτη η ταχυτητα απο ''λαθος'' βγηκε.....ΕΨΑΞΑ και βρηκα το ''λαθος''....και τωρα ξερω....
Αλλωστε οπως λεει και ο φιλος ο Βασιλης το V1,5-450m/s ειναι υπερ αρκετο...!!!!
Αυτο βγηκε απο ''λαθος'' ΔΙΠΛΟΥ θαλαμου καυσης....και οχι μονο....
View attachment 34998View attachment 34999View attachment 35000View attachment 35001View attachment 35002