Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νίκο, από εμφάνιση σκίζουν !!! Καλές δοκιμές !!! Θα ήθελα να μου πεις αν είναι απόλυτα σφαιρικά. Από τη φωτογραφία έτσι φαίνονται, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ... Γιατί τα βόλια από ένα Remington που είχα ανοίξει παλιότερα ... δεν θα τα έλεγες και απόλυτα σφαιρικά !!!
Όχι βέβαια πως θα ασχοληθώ με δράμια, αλλά μου μπήκε ιδέα για μονοβολάκια για το 36αράκι μου Winchester. :rolleyes:
Υ.Γ. Μιας κι έδωσες διάμετρο και βάρος, υπολόγισα το ειδικό βάρος (πυκνότητα), έτσι από περιέργεια, και βγαίνει 11,32 γραμμάρια/κυβικό εκατοστό ... Που σημαίνει ότι είναι από σχεδόν καθαρό μόλυβδο (δηλ. μαλακό) !!! Δεν έλαβα υπόψιν την επιχάλκωση γιατί έτσι κι αλλιώς το πάχος της είναι πολύ μικρό, αμελητέο σε σχέση με τη διάμετρο του βολιού, οπότε δεν επηρεάζει. Εξάλλου αν ήταν τόσο παχιά που να επηρέαζε, θα έπρεπε το βόλι να βγει πιο ελαφρύ.
Και εγώ την υπολόγισα την πυκνότητα αχαχα
Ναι κάπου τόσο βγαίνει ...

Νίκο, από εμφάνιση σκίζουν !!! Καλές δοκιμές !!! Θα ήθελα να μου πεις αν είναι απόλυτα σφαιρικά. Από τη φωτογραφία έτσι φαίνονται, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ... Γιατί τα βόλια από ένα Remington που είχα ανοίξει παλιότερα ... δεν θα τα έλεγες και απόλυτα σφαιρικά !!!
Όχι βέβαια πως θα ασχοληθώ με δράμια, αλλά μου μπήκε ιδέα για μονοβολάκια για το 36αράκι μου Winchester. :rolleyes:
Υ.Γ. Μιας κι έδωσες διάμετρο και βάρος, υπολόγισα το ειδικό βάρος (πυκνότητα), έτσι από περιέργεια, και βγαίνει 11,32 γραμμάρια/κυβικό εκατοστό ... Που σημαίνει ότι είναι από σχεδόν καθαρό μόλυβδο (δηλ. μαλακό) !!! Δεν έλαβα υπόψιν την επιχάλκωση γιατί έτσι κι αλλιώς το πάχος της είναι πολύ μικρό, αμελητέο σε σχέση με τη διάμετρο του βολιού, οπότε δεν επηρεάζει. Εξάλλου αν ήταν τόσο παχιά που να επηρέαζε, θα έπρεπε το βόλι να βγει πιο ελαφρύ.
Μονοβολο για 36αρι εχει ετοιμα ο γκαλαντι μπιλια 9,5 χιλ τα 9,1 λογικα θα "κολυμπανε" στον αυλο

Μονοβολο για 36αρι εχει ετοιμα ο γκαλαντι μπιλια 9,5 χιλ τα 9,1 λογικα θα "κολυμπανε" στον αυλο
Ναι τα ξέρω, έχω ρίξει πολλά έτοιμα φυσιγγάκια με τέτοια μπίλια, και του Κύργια και του Ναυπλιώτη. Κι αυτή "κολυμπάει" στον αυλό, αφού ο αυλός είναι 10,4 χιλ. αλλά η ειδική τάπα του Gualandi την κεντράρει, και έχουν απίστευτη ευθυβολία !!!

Στελιο μου το απολυτο μην το ψαχνεις στην Ελλαδα....Το απολυτο σημαινει ΟΛΑ ΙΔΙΑ !!
Ωστοσο θα ελεγα οτι η σφαιρικοτητα που εχουν δεν ειναι ασχημη . Παιζουν σε εκατοστα του χιλιοστου.
Δλδ. 9,20 -9,22 - 9,24 το μεγαλυτερο που βρηκα απο τα 20 βολια που μετρησα φιλε !!
Σκληροτητα δεν μετρησα....Εκει πιστευω οτι θα με σωσει το αλευρι....και ο Θεος βοηθος !!! :)

Μητσαρα σε καλυκα Cheddite T5 -12/70 η SSB-150 με 8βολια 12/0 βγαζει ογκομετρια στα
6 χιλιοστα με τζαμακι και ρελι 68,5 - 63 ΟΧΙ με βυσμα....αλλα με φουστα απο βυσμα επανω στην
πυριτιδα και 10 χιλιοστα γνησια μαλλινη !!
Στο λεω να το γνωριζεις εαν δεν εχεις κανει τετοιο στησιμο.
Οταν το ριξω....θα σου πω και τα αποτελεσματα φιλε !!! :)

Πολυ καλα τα δραμια με επαρκη επιχαλκωση σε δωκιμη που εκανα τα γουιντσεστερ ηταν απλα βαμενα με χαλκο

Τολη σε λιγο θα μετρησω την σκληροτητα που εχουν σε αυτα που εχω....Θα τα συγκρινω με τα 11/0
Νικελ που εχω....
Θα δω εαν μπορεσω να βγαλω συμπερασμα φιλε !!!
Δεν εχω βολια της Γουιντσεστερ.

Τολη σε λιγο θα μετρησω την σκληροτητα που εχουν σε αυτα που εχω....Θα τα συγκρινω με τα 11/0
Νικελ που εχω....
Θα δω εαν μπορεσω να βγαλω συμπερασμα φιλε !!!
Δεν εχω βολια της Γουιντσεστερ.
Στο λεω εγω τι να τα κανεις πολυ καλυτερα του κενταυρου τα νικελ σηγουρα πιο σκληρα θα ειναι

Μητσαρα σε καλυκα Cheddite T5 -12/70 η SSB-150 με 8βολια 12/0 βγαζει ογκομετρια στα
6 χιλιοστα με τζαμακι και ρελι 68,5 - 63 ΟΧΙ με βυσμα....αλλα με φουστα απο βυσμα επανω στην
γυρω στα 375-380 μ/δ ;)

Στο λεω εγω τι να τα κανεις πολυ καλυτερα του κενταυρου τα νικελ σηγουρα πιο σκληρα θα ειναι
κι εγώ αυτό πιστευω
αλλά πες μΕ Τόλη εσύ τι πιστευεις:
ποιό κάνει ποιο μεγάλη ζημιά ένα σκληρό 11/0 ή ένα πιο μαλακό 12/0?
(ίδιες ταχύτητες και ίδια σφαιρικότητα)

Βόλια αγόρασα τα ίδια......... Σεταπ δεν έχω έχεις υπόψιν σου κάποιο 8βολο ρελιαστο με mb36,η κάποιος άλλος συνάδελφος????

κι εγώ αυτό πιστευω
αλλά πες μΕ Τόλη εσύ τι πιστευεις:
ποιό κάνει ποιο μεγάλη ζημιά ένα σκληρό 11/0 ή ένα πιο μαλακό 12/0?
(ίδιες ταχύτητες και ίδια σφαιρικότητα)
Αυτο που θα παει σφαιρικο και θα ειναι μαλακο για να παραμωρφοθει στο σωμα οταν ομως θελουμε μακρυνη βολη στν αχριοχειρο θελουμε διατρυση εκει ειναι καλο το σκληρο οποτε το ενα αναιρει το αλλο γτ τα γουντσεστερ πανε ζαρια στο στοχο απο τη ταχυτητα και τη συσφιξη

Status
Not open for further replies.
Back