Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Με τι όπλο θες να τα ρίξεις; γιατί δεν παίρνεις τα nsi τα 10 βολα;
Bellmonte 2 έχω 18,4 αυλο. Από τα 10βολα μου έχουν μείνει 2 κουτιά από πέρυσι όποτε είμαι κομπλέ, το θέμα είναι ότι στην έναρξη έχει και ζέστη και όσο νάνε τα θέλω λίγο πιο μαλακα γιαυτο θέλω τα 8βολά(απλά). Άλλωστε το ίδιο δεν κάνουμε και με τα πουλιά? Πχ αν κυνηγάς φασσες Αύγουστο-Οκτωβρη-Γενάρη με τα ίδια φυσίγγια θα κυνηγήσεις? Εγώ τουλάχιστον όχι. Σου ανέλυσα λίγο το σκεπτικό μου για να καταλάβεις.

Bellmonte 2 έχω 18,4 αυλο. Από τα 10βολα μου έχουν μείνει 2 κουτιά από πέρυσι όποτε είμαι κομπλέ, το θέμα είναι ότι στην έναρξη έχει και ζέστη και όσο νάνε τα θέλω λίγο πιο μαλακα γιαυτο θέλω τα 8βολά(απλά). Άλλωστε το ίδιο δεν κάνουμε και με τα πουλιά? Πχ αν κυνηγάς φασσες Αύγουστο-Οκτωβρη-Γενάρη με τα ίδια φυσίγγια θα κυνηγήσεις? Εγώ τουλάχιστον όχι. Σου ανέλυσα λίγο το σκεπτικό μου για να καταλάβεις.
Σωστό το σκεπτικό σου αλλά για αυτά τα φυσίγγια δεν ισχύει αυτό που λες και τα 2 κλωτσάνε, είναι δυνατά φυσίγγια και ας μην είναι μαγκνουμ το 8βολο, επρεπε να πας σε rotwiell 9βολο αν ήθελες Ισως κάτι ποιο μαλακό.

Σωστό το σκεπτικό σου αλλά για αυτά τα φυσίγγια δεν ισχύει αυτό που λες και τα 2 κλωτσάνε, είναι δυνατά φυσίγγια και ας μην είναι μαγκνουμ το 8βολο, επρεπε να πας σε rotwiell 9βολο αν ήθελες Ισως κάτι ποιο μαλακό.
Μπορεί να έχεις δίκιο, το απλό μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι λιγάκι πιο μαλακό γιαυτο το είπα.
Το Rotwiell το έχεις δοκιμάσει ειναι καλό? Εδώ σε εμάς απο αυτους που ξέρω δεν τα ρίχνει κανένας και δεν έχω ιδέα τι λένε. Αν αξίζει να τα δοκιμάσω.

Μπορεί να έχεις δίκιο, το απλό μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι λιγάκι πιο μαλακό γιαυτο το είπα.
Το Rotwiell το έχεις δοκιμάσει ειναι καλό? Εδώ σε εμάς απο αυτους που ξέρω δεν τα ρίχνει κανένας και δεν έχω ιδέα τι λένε. Αν αξίζει να τα δοκιμάσω.
Για κοντινές αποστάσεις είναι καλά, άμα είσαι σε κλειστό καρτέρι, από 3αστρα και κάτω έχεις καλύτερη απόδοση. Οχι για μακρινή βολη όμως γιατί ανοίγουν πολύ.

Για κοντινές αποστάσεις είναι καλά, άμα είσαι σε κλειστό καρτέρι, από 3αστρα και κάτω έχεις καλύτερη απόδοση. Οχι για μακρινή βολη όμως γιατί ανοίγουν πολύ.
Με κάλυψες…..είναι κάτι μέρη που βγαίνουν στα 15 μέτρα…..ίσως το δοκιμάσω και αυτό από Αυγουστο. Λεφτά να έχουμε χαχαχαχα

Υγ. Τα δράμια ρε παιδιά οταν τα δοκιμάζετε κοιτάτε διάτρηση ή μόνο συγκέντρωση? Πως μπορούμε να δούμε διάτρηση? Σε καμία λαμαρίνα?

Με κάλυψες…..είναι κάτι μέρη που βγαίνουν στα 15 μέτρα…..ίσως το δοκιμάσω και αυτό από Αυγουστο. Λεφτά να έχουμε χαχαχαχα

Υγ. Τα δράμια ρε παιδιά οταν τα δοκιμάζετε κοιτάτε διάτρηση ή μόνο συγκέντρωση? Πως μπορούμε να δούμε διάτρηση? Σε καμία λαμαρίνα?
Προτιμο βαρελη η πορτα σιδερενια

Ετοιμασα ενα 6 βολο 12 /0 με την freeshot να δουμε τι θα δωσει View attachment 46074

Καλημερα Μητσαρα !!!
Στειλε μου οταν μπορεσεις ΔΥΟ σεταπ με ΤΕΚΝΑ σε 8βολο 12/0 και 10βολο 12/0

Επισεις και με την SSB-150 - 8-10 βολο 12/0...
Παραγγειλα βολια 12/0....να εχω εναν εναν ''μπουσουλα''....εσυ τα εχεις δοκιμασμενα....ΜΗΝ ψαχνομαι
απο την αρχη!!!
Εαν δεν μου ''κατσουν'' στο οπλο μου....τα τροποποιω....φιλε.
Τα θελω σε 12/70 καλυκα.....ειμαι απαιτητικός ''πελατης'' ( :D )!!!!!!
Δεν ξερω εαν τα 10βολα τα χωραει ο 12/70....Εαν οχι στειλτο σε 12/76.

Σε ΠΜ Μητσαρα μου και σε ευχαριστω πολυ φιλε !!! :)

Καλημερα Μητσαρα !!!
Στειλε μου οταν μπορεσεις ΔΥΟ σεταπ με ΤΕΚΝΑ σε 8βολο 12/0 και 10βολο 12/0

Επισεις και με την SSB-150 - 8-10 βολο 12/0...
Παραγγειλα βολια 12/0....να εχω εναν εναν ''μπουσουλα''....εσυ τα εχεις δοκιμασμενα....ΜΗΝ ψαχνομαι
απο την αρχη!!!
Εαν δεν μου ''κατσουν'' στο οπλο μου....τα τροποποιω....φιλε.
Τα θελω σε 12/70 καλυκα.....ειμαι απαιτητικός ''πελατης'' ( :D )!!!!!!
Δεν ξερω εαν τα 10βολα τα χωραει ο 12/70....Εαν οχι στειλτο σε 12/76.

Σε ΠΜ Μητσαρα μου και σε ευχαριστω πολυ φιλε !!! :)
Νικο με τεκνα δεν εχω να σου δωσω με ssb μονο σε μαγνουμ καληκα θα κανεις δουλεια λογο ογκου , 10 βολο 12 /0 με το ζορι χωραει με χαμηλου ογκου (sp8) σε 76 αρη καληκα σε 70 αρη μονο στρωμα με την sp2 που εχεις 8 βολο για να βγαλεις καλο ,mg2 εχεις ; ΤΟ πιο κοντο βυσμα που εχεις πιο ειναι ;

Mητσαρα ( pit ) τα παρελαβα φιλε !!!
Η διαμετρος ειναι σωστη ??? Πως την βλεπεις ??

View attachment 46391View attachment 46393
Αυτα ειναι Νικο που χρησιμοποιω και εγω τα επιχαλκομενα απο τον κενταυρο ,σωστα πρεπει να ειναι τα 8 κοντα 37 γρ. Και τα 10 κοντα 46 γρ.

Mητσαρα ( pit ) τα παρελαβα φιλε !!!
Η διαμετρος ειναι σωστη ??? Πως την βλεπεις ??

View attachment 46391View attachment 46393
Μια χαρά εξαιρετικά φαίνονται σε διάμετρο/βάρος. Σε σκληρότητα τώρα ή σε ποιότητα επιχαλκωσης, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Απλά έλεγξε και άλλα πολλά για να δεις ότι είναι ίδια.

Μια χαρά εξαιρετικά φαίνονται σε διάμετρο/βάρος. Σε σκληρότητα τώρα ή σε ποιότητα επιχαλκωσης, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Απλά έλεγξε και άλλα πολλά για να δεις ότι είναι ίδια.

ΟΚ , και σε ευχαριστω Γιαννη !!! Ετσι και αλλιως την ψηριζω την μαιμου φιλε μου !!! ;)

Και το βαρος Μητσαρα !!

View attachment 46394
Νίκο, από εμφάνιση σκίζουν !!! Καλές δοκιμές !!! Θα ήθελα να μου πεις αν είναι απόλυτα σφαιρικά. Από τη φωτογραφία έτσι φαίνονται, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ... Γιατί τα βόλια από ένα Remington που είχα ανοίξει παλιότερα ... δεν θα τα έλεγες και απόλυτα σφαιρικά !!!
Όχι βέβαια πως θα ασχοληθώ με δράμια, αλλά μου μπήκε ιδέα για μονοβολάκια για το 36αράκι μου Winchester. :rolleyes:
Υ.Γ. Μιας κι έδωσες διάμετρο και βάρος, υπολόγισα το ειδικό βάρος (πυκνότητα), έτσι από περιέργεια, και βγαίνει 11,32 γραμμάρια/κυβικό εκατοστό ... Που σημαίνει ότι είναι από σχεδόν καθαρό μόλυβδο (δηλ. μαλακό) !!! Δεν έλαβα υπόψιν την επιχάλκωση γιατί έτσι κι αλλιώς το πάχος της είναι πολύ μικρό, αμελητέο σε σχέση με τη διάμετρο του βολιού, οπότε δεν επηρεάζει. Εξάλλου αν ήταν τόσο παχιά που να επηρέαζε, θα έπρεπε το βόλι να βγει πιο ελαφρύ.

Status
Not open for further replies.
Back