Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έχει ρίξει κανένας τέτοια ;
Εντυπώσεις ;
https://www.wolfstore.gr/el/product/wolf-slug-μπαλα-32gr/
https://www.wolfstore.gr/el/product/wolf-slug-μπαλα-32gr/
ακριβώς αυτά όχι
αλλά παρόμοια Φ18 ναι
δεν...... .no.

Μαζεύω φθηνά μονόβολα για καμιά δοκιμούλα.
Έχω και κάποια άλλα ... κάτι θα κάνουμε ...
50m η δοκιμή και ο Θεός βοηθός ...

View attachment 57466
δεν τα λες και φτηνά
πάρε πράκτικαλ για δοκιμές
Έχει δοκιμάσει κανένας τίποτα παρόμοιο.
Το ατσάλι βέβαια με χαλάει λίγο.
https://www.ddupleks.com/monolit-32
δεν τα δοκίμασα διότι:
όταν πρωτοκυκλοφόρησαν δοκίμασαν 2 ή 3 κουτιά φίλοι με 3 όπλα
δεν..... .no.

ξαναλέω δοκίμασε πρακτικαλ με βολίδα hollow point
συνέκρινε και διατρήσεις
θα εκπλαγείς!
.micle.

Έχει δοκιμάσει κανένας τίποτα παρόμοιο.
Το ατσάλι βέβαια με χαλάει λίγο.
https://www.ddupleks.com/monolit-32
πολυ καλο ευθυβολο και πολυ δυνατο ,οπου το παρει εμεινε εκει ,τσακιζει τα παντα αλλα . . . πολυ επικινδυνο για εξοστρακισμους ,οπου κτυπηση στην πετρα δυσκολα τα πραγματα μονο σε ειδικα καρτερια που ξερεις καλα που θα τουφεκισεις,το ατσαλι δεν παραμορφωνεται παει ατοφιο.

Έκανα κάποιες δοκιμες σήμερα με δραμια .
Συγκεκριμένα cx mb36 2,20x8βολια 11/0 z2m15+ 2gr αλεύρι 6* 57,50
Το δεύτερο cx sipe 1,75x6βολια 12/0 free shot και 2gr αλεύρι 6* 57,50
Και τα δύο πήγαν πολύ καλά και στα 3* και πολύ καλύτερα στο 1* Η φωτογραφία είναι από το 6βολο με 1* στα 37 μέτρα.IMG_20221010_120206.jpgIMG_20221010_120112.jpg

Έκανα κάποιες δοκιμες σήμερα με δραμια .
Συγκεκριμένα cx mb36 2,20x8βολια 11/0 z2m15+ 2gr αλεύρι 6* 57,50
Το δεύτερο cx sipe 1,75x6βολια 12/0 free shot και 2gr αλεύρι 6* 57,50
Και τα δύο πήγαν πολύ καλά και στα 3* και πολύ καλύτερα στο 1* Η φωτογραφία είναι από το 6βολο με 1* στα 37 μέτρα.View attachment 57591View attachment 57592
Καμια free shot βρηκες να δεις πως γινεται !!

Βαγγέλη τα 6 βολια με sipe, υποθέτω λόγω μεγέθους δεν μπαίνουν σε δυάδες, αλλά κάπως έτσι ;
Σε 2αδες μπαινουν τα12/0 λευτερη γιατι χρησιμοποιει free shot ο Βαγγελης
Είναι 12/0 και δεν είναι μέσα σε συγκεντρωτηρα........ Είναι μισοταπα free shot
προφανώς ως 6βολα εννοεί ο Λευτερης τα 0000Β 13/0 Φ9,5
τα οποία ΔΕΝ χωρούν σε δυάδες

αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί να βάλεις 6 βόλια κι όχι 8?
χάνεις το 20% της "δύναμης πυρός σου"!

Με τη σιπε και το συγγεκριμενο σεταπ δεν ξερω αν μπορεις να το κανεις 8βολο.....αλλα και παλι θα χασεις ταχυτητες. Οπως βολευεται ο καθενας και οτι αγαπαει, για αυτα θα χαλασουμε τις καρδιες μας?

Λάθος μου, νόμιζα πως είναι όπως λέει ο Μάριος 9,5 χιλιοστά. Μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση η διάταξη των 6 βολιων στο χαρτί, σαν να ακολούθησαν ΟΛΑ ευθύγραμμη πορεία βγαίνοντας από την κάνη με κατακόρυφη διασπορά που ίσως οφείλεται σε εμβολισμο της ουράς από το βύσμα. Θα φανεί αστείο αλλά εγώ θα δοκίμαζα να ρίξω δύο ίδια φυσιγγια βάζοντας τα προσεκτικά στην θαλάμη, για να βεβαιωθώ ότι το ένα θα έχει τα βολια να στέκονται κατακόρυφα και οριζόντια, και το άλλο σε χιαστί. Αυτό για να βγει συμπέρασμα για το πως παίρνουν αυτή τη διάταξη.

Δεν γίνεται με την συγκεκριμένη πυρίτιδα να βάλω 8 βόλια 12/0.....
Τώρα που θα παραγγείλω mg2 θα γίνει κι αυτό......
Πάντως και το 6βολο τον ξάπλωσε τον κάπρο το Σάββατο..... Από άκρη σε άκρη τον πέρασαν....... Σίγουρα 8βολο 12/0 θα είναι καλύτερα......

Δεν το έχω ψάξει και πολύ αλλά θα έλεγα σωστή κατανομή βάρους στο μονόβολο, οποιαδήποτε ουρά εγώ τουλάχιστον την θεωρώ κακή γιατί μπορεί να παραμορφωθεί, όχι για κανέναν άλλο λόγο ... θεωρητικά είναι καλή.
Μην νομίζεις ότι δοκιμάζουν φυσίγγια οι περισσότεροι ... από στόμα σε στόμα πάνε.
Φυσικά και ταίριασμα με την κάνη.
Θεωρώ ότι ένα σωστό βλήμα σε μια κάνη με αυλό μέχρι 18,5 θα πάει καλά.

Πάντα όμως η δοκιμή θα σου δείξει με σταθερό όπλο.
"τίποτε δεν ταξιδεύει σε ευθεία γι αυτό και η λέξη "ευθυβολία" είναι χωρίς νόημα"
Βρε εσυ δεν το εγραψες αυτο παραπανω ; γιατι απαντας χωρις διευκρινηση. :) :)
Με αγαπη στο λεω γιατι βοηθας πολυ με τα διαγραμματα σου

"τίποτε δεν ταξιδεύει σε ευθεία γι αυτό και η λέξη "ευθυβολία" είναι χωρίς νόημα"
Βρε εσυ δεν το εγραψες αυτο παραπανω ; γιατι απαντας χωρις διευκρινηση. :) :)
Με αγαπη στο λεω γιατι βοηθας πολυ με τα διαγραμματα σου
Κωστή δεν κατάλαβα τι θες να πεις .,.,

Κωστή δεν κατάλαβα τι θες να πεις .,.,
Το διευκρινησε καλα ο Λευτερης εδω "Θα το πω αλλιώς, ευθυβολια είναι αν στήσουμε σε ένα πάγκο πιασμένο σε μεγγενη ένα όπλο με την κάνη σε τελείως οριζόντια θέση που να σημαδεύει στα 100 μέτρα το κέντρο ενός στόχου, και ρίξουμε διάφορα μονοβολα , άλλο θα έχει πτώση ( δηλαδή θα χάσει ύψος, ) πχ 10 εκατοστά, άλλο 15, άλλο 24 κλπ. Αυτό που θα χάσει λιγότερο ύψος είναι το πιο ευθυβολο. Αν πάλι στο ίδιο με πριν στησιμο του όπλου, ρίξουμε απο δύο βολές ( κανονικά τουλάχιστον τρεις, η περισσοτερες) με κάθε διαφορετικό βλήμα και (άσχετα με την πτώση) μετρήσουμε για κάθε βλήμα την απόσταση των δύο βολων , τότε το βλήμα που γκρουπαρει πιο σφιχτά έχει μεγαλύτερη ακρίβεια. Η ακρίβεια δεν εξαρτάται από την ευθυβολια, δηλαδή μπορεί ένα βλήμα πιο αργό και με πιο κακή αεροδυναμική να έχει μεγαλύτερη ακρίβεια από ένα πολύ πιο ευθυβολο, γρήγορο κλπ."

Status
Not open for further replies.
Back