Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το Σα ενα 95 κιλα ζωντανο , επεσε με 15βολο 10/0 Rem 76 mm με 3* sta 25 m
Εφαγε 8 απο τα 15 στο στηθος και πηγε ουτε 10 μετρα και εμεινε.
Ena 80 kila , επεσε στα 30 μ με 10βολο nsi 12/0
Ενα 50αρι επεσε ξερο με εννιαβολο απλο του Κυργια .
Αρα πιο καλα δουλεψε του κυργια το 9 βολο !!!

Για Τα μαγκμουμ 12βολα nsi τι άποψη εχετε; Έχει κανείς φώτο με δοκιμή απ αυτά τα φυσίγγια;
Γιάννη θα πω κάτι ισοπεδωτικό.
Μετά από 9 δοκιμές με 9 διαφορετικά δράμια με LM κατέληξα ότι μέχρι τα 40m και τα 9 έχουν την πυκνότητα κατανομής για να καταβάλλουν το γουρούνι και το μόνο που πρέπει να δει κάποιος είναι η διάτρηση.

Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια αξιολόγησης.
Αν κάποιος θέλει να κατεβάζει 70άρι γουρούνι στα 80m δεν έχει τα ίδια κριτήρια με εμένα που περιμένω το ίδιο γουρούνι να το κατεβάζω πχ στα 40.

Οπότε δεν υπάρχει άλλος τρόπος από προσωπικές δοκιμές.
Το συγκεκριμένο δεν το έχω αλλιώς θα το είχα μπουμπουνίσει.

Μετά από 9 δοκιμές με 9 διαφορετικά δράμια με LM κατέληξα ότι μέχρι τα 40m και τα 9 έχουν την πυκνότητα κατανομής για να καταβάλλουν το γουρούνι και το μόνο που πρέπει να δει κάποιος είναι η διάτρηση.

Αν κάποιος θέλει να κατεβάζει 70άρι γουρούνι στα 80m δεν έχει τα ίδια κριτήρια με εμένα που περιμένω το ίδιο γουρούνι να το κατεβάζω πχ στα 40.

Τα δράμια πάντως στο Αμέρικα για τα 25 μέτρα τα προορίζουν ....

Ρώτησα γιατι είχα μια διαφωνία προ ολίγου. Ενας φίλος μ έλεγε πως τα 12βολα λόγω της στοιχησης εντός φυσίγγιου δεν θα έχουν την κατανομή που θα βγάλει ένα 10βολο που είναι οι μπίλιες σε δυάδες (κι εγώ έτσι πιστευα), όμως με το παλιό μου όπλο κ 12βολα Winchester είχα βγάλει καλύτερη κατανομή κ συγκέντρωση σε σχέση με το αντίστοιχο 10βολο..Τυχαιο γεγονός;; ίσως. Τώρα θα πάρω το 12βολο της nsi να το συγκρίνω με το 10βολο.. Μέχρι τα 40 μετρα για δραμια μετά αναλαμβάνουν τα long range wild impact

Ρώτησα γιατι είχα μια διαφωνία προ ολίγου. Ενας φίλος μ έλεγε πως τα 12βολα λόγω της στοιχησης εντός φυσίγγιου δεν θα έχουν την κατανομή που θα βγάλει ένα 10βολο που είναι οι μπίλιες σε δυάδες (κι εγώ έτσι πιστευα), όμως με το παλιό μου όπλο κ 12βολα Winchester είχα βγάλει καλύτερη κατανομή κ συγκέντρωση σε σχέση με το αντίστοιχο 10βολο..Τυχαιο γεγονός;; ίσως. Τώρα θα πάρω το 12βολο της nsi να το συγκρίνω με το 10βολο.. Μέχρι τα 40 μετρα για δραμια μετά αναλαμβάνουν τα long range wild impact
Μην εμπιστεύεσαι ποτέ μια δοκιμή με ένα φυσίγγι.
Εγώ έριξα 9 διαφορετικά από ένα τεμάχιο αλλά ήθελα να δω χοντρικές διαφορές μεταξύ τους.

Ακριβό σπορ η δοκιμή δραμιών και μονόβολων.
Το μόνο καλό και ευχάριστο είναι ότι δεν μετράς σκάγια.

Αρα πιο καλα δουλεψε του κυργια το 9 βολο !!!
Το ένα και μοναδικό γουρούνι που χτύπησα μέχρι τώρα σε κυνήγι το μακρινό 2003 με ένα τέτοιο φυσίγγι το χτύπησα (με 2 για να είμαι ακριβής).
Είχα μαζί μου Federal Premium Magnum 10βολα 000Buck, Federal Premium 9βολα 00B - 70 mm και Remington 12βολα 0Buck απλά επίσης και καμιά 15αριά μονόβολα αλλά.... σκέφτηκα πώς "...σιγά τώρα μην εμφανιστεί σε μένα η ευκαιρία...."
Έλα ντέ όμως που εμφανίστηκε από το πουθενά και δεν προλάβαινα να αλλάξω τίποτα. Σε κοντινή απόσταση δούλεψαν και δεν έγινα ρεζίλι στην παρέα και στον (δυστυχώς) μακαρίτη πλέον τον θείο μου που καμάρωνε τον ανηψιό.

δυαδες - τριαδες
καταρχήν άλλη τοποθέτηση έχουν οι αμερικάνικες τριάδες κι άλλη οι Ευρωπαικές

δείτε το Pdf το έχω ξανανεβάσει

Attachments

δυαδες - τριαδες
καταρχήν άλλη τοποθέτηση έχουν οι αμερικάνικες τριάδες κι άλλη οι Ευρωπαικές

δείτε το Pdf το έχω ξανανεβάσει
Είδα το γράφημα αλλά με τα νουμερα δε τα πάω καλά. Εγώ όταν άνοιξα και αμερικάνικο κ ευρωπαϊκό ίδια φαινοντουσαν μέσα στο φυσίγγι η τοποθέτηση τους.

IMG_20221011_121739_0.jpgIMG_20221011_121731_1.jpgαυριο θα καταφερω να παω για γουρουνια και εκατσα να φτιαξω 10 9βολα να εχω μαζι με τα 6 βολα 8βολα και αφου ζυγισα μπατουτια εβαλα βυσματα και δραμια καταλαβα οτι δεν εχω αλευρακι !!!! Ετσι τα εκλεισα χωρις τιποτα !!! Οσοι φτιαχνουν ξερουν οτι ειναι πολυ δυσκολο χωρις κατι κατω απο το αστερι !!! .my man. .my man.αλλα ο φιοκι με βοηθησε !!

View attachment 57663View attachment 57664αυριο θα καταφερω να παω για γουρουνια και εκατσα να φτιαξω 10 9βολα να εχω μαζι με τα 6 βολα 8βολα και αφου ζυγισα μπατουτια εβαλα βυσματα και δραμια καταλαβα οτι δεν εχω αλευρακι !!!! Ετσι τα εκλεισα χωρις τιποτα !!! Οσοι φτιαχνουν ξερουν οτι ειναι πολυ δυσκολο χωρις κατι κατω απο το αστερι !!! .my man. .my man.αλλα ο φιοκι με βοηθησε !!
Πως καθισε το αστερι τοσο τελεια .think.! Μπραβο!

View attachment 57663View attachment 57664αυριο θα καταφερω να παω για γουρουνια και εκατσα να φτιαξω 10 9βολα να εχω μαζι με τα 6 βολα 8βολα και αφου ζυγισα μπατουτια εβαλα βυσματα και δραμια καταλαβα οτι δεν εχω αλευρακι !!!! Ετσι τα εκλεισα χωρις τιποτα !!! Οσοι φτιαχνουν ξερουν οτι ειναι πολυ δυσκολο χωρις κατι κατω απο το αστερι !!! .my man. .my man.αλλα ο φιοκι με βοηθησε !!

Που δυσκολευτηκες Μητσαρα ??? Κλεινει χωρις προβλημα το αστερι....και σε ''μαλακό'' καλυκα φιλε !!!

Κλεινω κανονικα χωρις προβλημα με αλευρι και χωρις αλευρι με 12χιλιοστα κενο χωρο..
Κανω χρηση 3του σταδιου...αλλιως ισως να κανει λακουβα .

SIPE 8βολο 11/0 Αποσπωμενος πατος.

εικόνα_Viber_2022-10-11_17-23-58-875.jpg
12 χιλιοστα ΚΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ.

εικόνα_Viber_2022-10-11_17-24-16-603.jpgΧΩΡΙΣ αλευρι....

Και με αλευρι.

εικόνα_Viber_2022-10-11_16-45-34-941.jpg
Αρελιαστο.

ΚΑΙ ρελιασμενο στα 57.

εικόνα_Viber_2022-10-11_16-45-43-205.jpgεικόνα_Viber_2022-10-11_16-45-23-464.jpg

Που δυσκολευτηκες Μητσαρα ??? Κλεινει χωρις προβλημα το αστερι....και σε ''μαλακό'' καλυκα φιλε !!!
Δεν κλεινει καθολου ευκολα χωρις κατι απο κατω να το ισιωνει !! Ιδιως σε 8 βολα 10 βολα αν δεν ειναι σκληρος ο καληκας, και μην λες με το 5 σταδιακο γιατι ο πλερω εκλεινε κενο καληκα κανονικα !! Και ειναι και 8 * τα δικα σου μην τα τσουβαλιαζεις ολλα Νικο εχω κλησει χιλιαδες δραμια ,τα εμπορικα γιατι νωμιζεις ειναι με τζαμακι τα πιο πολλα η σχεδον αρελιαστα !! Η με μπαφερ η χαρτακι απο πανω απο τα δραμια

Status
Not open for further replies.
Back