Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγω αναγκαστικα μονοφθαλμα καθως εχω δυνατο το αριστερο και επωμιζω απο δεξια!! Αν αφηνω και τα δυο ανοιχτα βλεπω ολη την αριστερη πλευρα της καραμπινας:(

Δοκίμασε κάποια στιγμή ένα crossover κοντάκι διότι ούτε η επώμιση αλλάζει ούτε το κυρίαρχο μάτι εύκολα.

Έχετε τρόπους να προπονηθειτε σε κινούμενο στόχο με μονοβολα;

Αν έχεις τρεχούμενο νερό (ποτάμι/ρέμα) και ασφαλές πεδίο διότι όλο και κάποιο μολύβι ενδέχεται να εξοστρακισθεί από το νερό (αναλόγως γωνίως πτώσεως, ταχύτητας και ναι μεν σπάνιο αλλά όχι αδύνατον) δοκίμασε με μπαλάκια τέννις, πλαστική μπάλλα, κλπ.

Οπότε τι ψάχνουμε ρε παιδιά. Είμαστε σκοπευτικά στον μεσαίωνα και συζητάτε για μονοβολα;

Δυστυχώς η ατάκα που έριξε πρώην Υπουργός στη Βουλή, πως "οι διόπτρες αυξάνουν το βεληνεκές των κυνηγετικών όπλων...", ακόμη βρίσκεται κολλημένη στα κεφάλια των νομοθετών. Κατ' ελάχιστον ένα red dot και αποκλειστική χρήση μονόβολου, θα είχαν σώσει ζωές ...

ΟΚ, στο ζήτημα της υπεροχής του μονόβολου ως πυρομαχικό για τον αγριόχοιρο δεν έχω καμιά αμφιβολία και δεν φέρω καμιά αντίρηση. Εκείνο που μέχρι στιγμής με αποτρέπει από τη χρήση του είναι το σταθερό full choke του βασικού μου όπλου.

Πολλά και διάφορα έχω ακούσει και διαβάσει, όπως, για παράδειγμα, ότι η χρήση μονόβολου με full choke στρεσάρει υπερβολικά το όπλο και δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα, όμως τίποτα το επίσημο και εγγυημένο.

Πόσο ασφαλής (για το όπλο) είναι η χρήση των μονόβολων τύπου foster, τα οποία οι εταιρίες διατείνονται ότι μπορούν να βληθούν και από full choke; Στα υπόλοιπα γιατί δεν αναφέρουν την ελάχιστη σύσφιξη απ’ την οποία μπορούν να βληθούν με ασφάλεια;

Όσο για την ασφάλεια στο βουνό κατά τη διεξαγωγή του κυνηγίου, αποτελεί από μόνο του ένα ολόκληρο θέμα και δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το παρόν.

ΟΚ, στο ζήτημα της υπεροχής του μονόβολου ως πυρομαχικό για τον αγριόχοιρο δεν έχω καμιά αμφιβολία και δεν φέρω καμιά αντίρηση. Εκείνο που μέχρι στιγμής με αποτρέπει από τη χρήση του είναι το σταθερό full choke του βασικού μου όπλου.

Πολλά και διάφορα έχω ακούσει και διαβάσει, όπως, για παράδειγμα, ότι η χρήση μονόβολου με full choke στρεσάρει υπερβολικά το όπλο και δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα, όμως τίποτα το επίσημο και εγγυημένο.

Πόσο ασφαλής (για το όπλο) είναι η χρήση των μονόβολων τύπου foster, τα οποία οι εταιρίες διατείνονται ότι μπορούν να βληθούν και από full choke; Στα υπόλοιπα γιατί δεν αναφέρουν την ελάχιστη σύσφιξη απ’ την οποία μπορούν να βληθούν με ασφάλεια;

Όσο για την ασφάλεια στο βουνό κατά τη διεξαγωγή του κυνηγίου, αποτελεί από μόνο του ένα ολόκληρο θέμα και δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το παρόν.

Οποιοδήποτε μονόβολο, αρχικά σφάζεται και κάνεις δοκιμή αν περνάει από τη κάννη και μετράς διατομές, μαλακότητα μολύβδου και κρίνεις. 2/10 mm σε μαλακό μολύβι μεγαλύτερης διατομής μπορεί να περάσει. Μονόβολα από άλλο υλικό, ούτε να διανοηθείς να δοκιμάσεις. Τα Sauvestre δεν έχουν πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να τα δοκιμάσεις, διότι οριζοντιώνουν στα 100+ μέτρα κατά τας γραφάς ... Το full choke συνήθως συμβαδίζει με μήκος κάννης >70εκατ, οπότε μολύβι που απλά εφάπτεται θα δημιουργήσει και ταλάντωση στη κάννη, κάτι που θα αυξήσει το κυκλικό σφάλμα βολών.

Ο λόγος που ΔΕΝ αναφέρουν είναι απλός: Το λειόκαννο αυλού 18.3 έχει full choke διατομή 17.3, ενώ το 18.8 έχει 17.8. Και τα 2 όπλα ορίζονται ως full choke - θεωρητικά έστω - μιας και η ουσία του full choke αφορά τη ποσόστοση > 70% σε κύκλο διαμέτρου 30'' στα 40 γυάρδες (36.5 μέτρα).

Οποιοδήποτε μονόβολο, αρχικά σφάζεται και κάνεις δοκιμή αν περνάει από τη κάννη και μετράς διατομές, μαλακότητα μολύβδου και κρίνεις. 2/10 mm σε μαλακό μολύβι μεγαλύτερης διατομής μπορεί να περάσει. Μονόβολα από άλλο υλικό, ούτε να διανοηθείς να δοκιμάσεις. Τα Sauvestre δεν έχουν πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να τα δοκιμάσεις, διότι οριζοντιώνουν στα 100+ μέτρα κατά τας γραφάς ... Το full choke συνήθως συμβαδίζει με μήκος κάννης >70εκατ, οπότε μολύβι που απλά εφάπτεται θα δημιουργήσει και ταλάντωση στη κάννη, κάτι που θα αυξήσει το κυκλικό σφάλμα βολών.

Ο λόγος που ΔΕΝ αναφέρουν είναι απλός: Το λειόκαννο αυλού 18.3 έχει full choke διατομή 17.3, ενώ το 18.8 έχει 17.8. Και τα 2 όπλα ορίζονται ως full choke - θεωρητικά έστω - μιας και η ουσία του full choke αφορά τη ποσόστοση > 70% σε κύκλο διαμέτρου 30'' στα 40 γυάρδες (36.5 μέτρα).

Σ' ευχαριστώ πολύ για την εμπεριστατωμένη (όπως πάντα) απάντηση.
c0417.gif

Θα ληφθούν σοβαρά υπόψη τα στοιχεία και οι οδηγίες σου.

Καλημερα!! Δυο μονοβολα που το λενε και οι εταιρειες οτι βαλλονται και με Full ειναι το B&P Big Game Palla και τα Lambro που εχουν βλημα Gualandi!! Το αναφερω γιατι και εμενα τα οπλα ειναι σταθερο Full και μηπως θελεις να δοκιμασεις καποιο! Απο το B&P εχω ριξει 2 κουτια (σε στοχους) χωρις κανενα θεμα!!

Δηλαδη ρε παιδιά εσείς που λετε οτι ριχνετε ολοι με μονοβολο στο ποιο πυκνο και εκει με μονοβολο ριχνετε γτ εκει που κυνηγαω εγω η οπτικη επαφη με το θυραμα ειναι απο 5 μέχρι 10μετρα δυσκολα πανω απο 15 και σε τέτοια απόσταση το θυραμα αν πηγαίνει γρήγορα καταλαβαινετε οτι δεν προλαβαινεις να κάνεις τπτ λιγο να σου φυγει το μονοβολο παει για σας... Αν το κανετε αυτο τι να πω μπράβο σας

εγω η οπτικη επαφη με το θυραμα ειναι απο 5 μέχρι 10μετρα δυσκολα πανω απο 15 και σε τέτοια απόσταση το θυραμα αν πηγαίνει γρήγορα καταλαβαινετε οτι δεν προλαβαινεις να κάνεις τπτ λιγο να σου φυγει τ
ναι αλλα σε αυτα τα μετρα παλι τα δραμια μπαλα δεν θα πανε?

ναι αλλα σε αυτα τα μετρα παλι τα δραμια μπαλα δεν θα πανε?
Δεν αντιλεγω σε αυτο που λες σωστο είναι απλα θελω να πω οτι τα δραμια εκει που θα συμαδεψεις εκει θα πανε το μονοβολο θα χασει και λιγο και μιλαω παντα για την απόσταση των 5 και 10μετρων...Τα δραμια θα σου διορθωσουν αυτο το λιγο του μονοβολου πάντα δικια μου αποψη αλλα μπορεί και να είμαι και λάθος

Απαντώ ένα ένα ξεχωριστά.
- Έγραψα ότι οι τεχνικές στο λειόκαννο είναι ίδιες για κινητό στόχο όταν ρίχνω μονόβολα και εκτιμώ συμφωνούμε. Δεν έχουμε κλεισιοσκόπιο/στόχαστρο μονόφθαλμη σκόπευση, αλλά εφαρμόζουμε διόφθαλμη σκόπευση που βασίζεται σε σεταρισμένο δοκιμασμένο στα μέτρα μας κοντάκι (και πιστοποιημένο με τεστ Churchill και με βολές). Αν έχουμε κάννη slug με σκοπευτικά, τότε η σκόπευση είναι διαφορετική.

- ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ κάτι για ραβδωτο. Το ραβδωτό έχει σκοπευτικά και έτσι η σκόπευσή του είναι διαφορετική. Ωστόσο ραβδωτό + κινητός στόχος σημαίνει ότι θα δανεισθούμε μέρος τεχνικών διόφθαλμης σκόπευσης και ας σκοπευουμε μονόφθαλμα.

- Η αναφορά μου σε δισκάκια και στόχους τακτικής σκοποβολής, αφορά το μικρό μέγεθος των στόχων και μάλιστα το γράφω ξεκάθαρα. Μπορεί ένα αγριογούρουνο να έχει μέγεθος ίσο με 10 παπιες, αλλά αν δεν επικεντρώσουμε τη σκόπευσή μας σε σημείο του στόχου, κάνουμε βολή στο περίπου. Προσωπικά σκοπεύω κεφάλια πτηνών ανεξαρτήτως μεγέθους καθώς επίσης και κεφαλι ή καρδιά αγριόχοιρου - λαγού. Περιορίζοντας το μέγεθος του στόχου εκουσίως, κατορθώνω να μην παρασύρομαι απο το μέγεθος. Παράδειγμα γνωστό σε πολλούς είναι οι τουφεκιές σε κοπάδια, ιδιαίτερα σε πτηνά. Πολλοί νομίζουν ότι θα αδειάσουν μια καραμπίνα σε ένα κοπάδι φάσσες και θα δρέψουν δάφνες ....

- Το μονόβολο πράγματι μπορεί να προκαλέσει διαμπερές τραύμα σε πνεύμονα είτε σε μαλακά μόρια της κοιλιάς, χωρίς να προκαλέσει τραυματικό σοκ, διότι ένα ποσοστό της ενέργειας που είχε, συνεχίζει να το ακολουθεί μετά την πύλη εξόδου. Αυτός είναι και ο ρόλος των σκύλων διώξεως, αλλά και η εμπειρία του κυνηγού είτε να ρίξει και δεύτερο φυσίγγι, είτε να αποδεχθεί πως έπεται συνέχεια. Συνήθως με τραύμα θώρακα, ένα αγριογούρουνο που διώκεται από σκύλο, δεν πάει πάνω από 1000-1500 μέτρα. Αν έχεις την ατυχία να είσαι μάλιστα κοντά σε σύνορο, τότε θα πάει στη διπλανή χώρα σύμφωνα με τον νόμο του Μέρφυ.

Μέχρι σήμερα μόνο μια φορά μου συνέβη - όταν ήμουν νέος και κράταγα όπλο Beretta A303 76cm full choke - και αναγκαστικά έριξα δράμια (9βολο Express Remington με buffer) στη Μουργκάνα μετά τη Χαραυγή (Ήπειρος). Πηγε το ρημάδι και μετά 200 μέτρα τσακίσθηκε σε γκρεμό. Φύγαμε βράδυ και με "έλουσαν" οι Καραγκούνηδες :( . Η επόμενη φορά - παρότι είχα άλλο όπλο και μπορούσα να έχω μολύβια - πάλι με δράμια (ΔΕΛΤΑ Έβρου - ΦΕΡΕΣ) μου κόστισε να ΜΗΝ τουφεκίσω, διότι σκυλιά και γουρούνι είχαν γίνει ένα, οπότε στα 40 μέτρα θεώρησα και πάλι πως πιθανότερο να ξάπλωνα κάποιο σκυλί, παρά τον κάπρο. Με ξαναέλουσαν Εβρίτες αυτή τη φορά :(. Κατάλαβα πως αν ήθελα να αποφεύγω τις συγκινήσεις, θα έπρεπε να αλλάξω τακτική. Ένας παππούς (για μένα τότε) με έπεισε πως αν είμαι καλός στο σημάδι, θα είμαι και καλός στο μολύβι. Ξεκινήσαμε από το κοντάκι και φτάσαμε στα τενεκεδάκια της Coca Cola και σε αυτοσχέδιους στόχους στο νερό (φελλός από δίχτυ) στα 50 μέτρα .... Αυτός μου έμαθε να βλέπω το θήραμα μόνο στο σημείο που θέλω να το πλήξω και όχι ως σύνολο. Αυτά μοιράζομαι μαζί με όλους όσους διαβάζουν αυτό το ποστ.

Συνάδελφε χαίρομαι να διαβάζω τα post σου! .shake hands.

Αν έχουμε κάννη slug με σκοπευτικά, τότε η σκόπευση είναι διαφορετική.

- ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ κάτι για ραβδωτο. Το ραβδωτό έχει σκοπευτικά και έτσι η σκόπευσή του είναι διαφορετική. Ωστόσο ραβδωτό + κινητός στόχος σημαίνει ότι θα δανεισθούμε μέρος τεχνικών διόφθαλμης σκόπευσης και ας σκοπευουμε μονόφθαλμα.
Δηλαδη σε καννη slug η σε ραβδοτο με ανοιχτα σκοπευτικα δε μπορουμε να ριξουμε διοφθαλμα?

Δηλαδη σε καννη slug η σε ραβδοτο με ανοιχτα σκοπευτικα δε μπορουμε να ριξουμε διοφθαλμα?

Επειδή ο όρος ανοικτά σκοπευτικά μπορεί να παρερμηνευθεί, διευκρινίζω:

- Όταν το όπλο μας διαθέτει στόχαστρο (μπίλια/οπτική ίνα) στην άκρη της κάννης και ενδεχομένως και βοηθητικό στόχαστρο (μπίλια) στη μέση της κάνης, τότε ΔΕΝ έχουμε κλισιοσκόπιο και τον ρόλο αυτό παίζει το μάτι μας. Η διόφθαλμη σκόπευση τότε είναι απαραίτητη σε κινητό στόχο. Το μάτι μας (1ο σημείο) και το επιθυμητό σημείο σκοπεύσεως (2ο σημείο) αποτελούν την σκοπευτική μας ευθεία. Το όπλο πρέπει να είναι σεταρισμένο ώστε κάθε επώμιση να έρχεται παράλληλα σε αυτή την ευθεία. Όπως καταλαβαίνεις τα στόχαστρα καθίστανται άχρηστα ....

ΥΓ: Υπάρχουν περιπτώσεις κυνηγών που έχουν εξοικειωθεί με μονόφθαλμη σκόπευση όταν κυρίαρχο μάτι και επώμιση γίνονται από την ίδια πλευρά, ενώ και το κοντάκι τους είναι σεταρισμένο έτσι ώστε να μην εισάγει λάθη.

- Όταν το όπλο μας διαθέτει κλισιοσκόπιο (με ρύθμιση αποστάσεων είτε και σταθερό), τότε η διόφθαλμη σκόπευση είναι απλώς επιβοηθητική και πολλές φορές επιβαρύνει την ακρίβεια βολής. Η σκοπευτική ευθεία ορίζεται από το κλισιοσκόπιο και το στόχαστρο, άρα η επώμιση δεν αποτελεί σοβαρό παράγοντα, αλλά η περιφερειακή όραση θα δώσει στοιχεία που θα υποβοηθήσουν στη περίπτωση του κινητού στόχου. Στις διόπτρες υπάρχουν κατάλληλα πλέγματα που προσδιορίζουν και τη ταχύτητα κίνησης σε σχέση με την απόσταση.

Επειδή ο όρος ανοικτά σκοπευτικά μπορεί να παρερμηνευθεί, διευκρινίζω:

- Όταν το όπλο μας διαθέτει στόχαστρο (μπίλια/οπτική ίνα) στην άκρη της κάννης και ενδεχομένως και βοηθητικό στόχαστρο (μπίλια) στη μέση της κάνης, τότε ΔΕΝ έχουμε κλισιοσκόπιο και τον ρόλο αυτό παίζει το μάτι μας. Η διόφθαλμη σκόπευση τότε είναι απαραίτητη σε κινητό στόχο. Το μάτι μας (1ο σημείο) και το επιθυμητό σημείο σκοπεύσεως (2ο σημείο) αποτελούν την σκοπευτική μας ευθεία. Το όπλο πρέπει να είναι σεταρισμένο ώστε κάθε επώμιση να έρχεται παράλληλα σε αυτή την ευθεία. Όπως καταλαβαίνεις τα στόχαστρα καθίστανται άχρηστα ....

ΥΓ: Υπάρχουν περιπτώσεις κυνηγών που έχουν εξοικειωθεί με μονόφθαλμη σκόπευση όταν κυρίαρχο μάτι και επώμιση γίνονται από την ίδια πλευρά, ενώ και το κοντάκι τους είναι σεταρισμένο έτσι ώστε να μην εισάγει λάθη.

- Όταν το όπλο μας διαθέτει κλισιοσκόπιο (με ρύθμιση αποστάσεων είτε και σταθερό), τότε η διόφθαλμη σκόπευση είναι απλώς επιβοηθητική και πολλές φορές επιβαρύνει την ακρίβεια βολής. Η σκοπευτική ευθεία ορίζεται από το κλισιοσκόπιο και το στόχαστρο, άρα η επώμιση δεν αποτελεί σοβαρό παράγοντα, αλλά η περιφερειακή όραση θα δώσει στοιχεία που θα υποβοηθήσουν στη περίπτωση του κινητού στόχου. Στις διόπτρες υπάρχουν κατάλληλα πλέγματα που προσδιορίζουν και τη ταχύτητα κίνησης σε σχέση με την απόσταση.
Επιδη ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα θα πάρω την απάντηση σας ως προς την ερώτηση μου :
ότι μπορεί να γίνει διόφθαλμη σκόπευση σε όπλα με κάννες με κλισιοσκόπιο κ στόχαστρο αρκεί να έχουν γίνει τα σχετικά σεταρισματα .
topic.

Επιδη ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα θα πάρω την απάντηση σας ως προς την ερώτηση μου :
ότι μπορεί να γίνει διόφθαλμη σκόπευση σε όπλα με κάννες με κλισιοσκόπιο κ στόχαστρο αρκεί να έχουν γίνει τα σχετικά σεταρισματα .
topic.

Δεν έχω γράψει κάτι τέτοιο, το αντίθετο θα έλεγα. Κάννες με κλισιοσκόπιο και στόχαστρο ορίζουν σκοπευτική ευθεία από 2 σημεία: στόχος - στόχαστρο και η παράλλαξη (σφάλμα) διορθώνεται από το κλισιοσκόπιο. Πάμε δηλαδή σε ευθεία 3 σημείων. Άρα σε τέτοια όπλα η επώμιση είναι δευτερεύουσας σημασίας. ΥΓ: Σε κινητό στόχο, όταν πριν τη πυροδότηση πέσει το βλέμμα μας στα σκοπευτικά του όπλου (ανεξαρτήτως τύπου) και για μια στιγμή έστω δούμε στόχαστρο, ρίγα, κλπ. τότε η βολή μας είναι πίσω από τον στόχο (ΑΣΤΟΧΙΑ).

Last edited by a moderator:
Καλημερα!! Δυο μονοβολα που το λενε και οι εταιρειες οτι βαλλονται και με Full ειναι το B&P Big Game Palla και τα Lambro που εχουν βλημα Gualandi!! Το αναφερω γιατι και εμενα τα οπλα ειναι σταθερο Full και μηπως θελεις να δοκιμασεις καποιο! Απο το B&P εχω ριξει 2 κουτια (σε στοχους) χωρις κανενα θεμα!!

Ευχαριστώ πολύ Alex!

Τα B&P τα πήρα πέρυσι αλλά εν τέλει τα δώρισα σε ένα φιλαράκι, ίσως όμως φέτος να τους δώσω μια ευκαιρία και έχω βάλει στο μάτι και τα Winchester Super-X Foster αλλά θα περιμένω με αγωνία να δω στα καταστήματα και τα καινούργια δράμια της B&P .

Ούτως ή άλλως, μέχρι στιγμής από τα δράμια ευχαριστημένος είμαι, ειδικά από αυτά των 9,1mm και απ’ τις άμεσες καταβολές τους στις ασφαλείς αποστάσεις που ντουφεκάω, αφού, όντας πρώην ψαροντουφεκάς, είμαι λάτρης της μιας και σίγουρης βολής ενώ, ως λάτρης της φύσης και απαλλαγμένος από την ψυχολογία των μαζών, δεν με πειράζει διόλου να αφήνω άγρια ζώα να φεύγουν αντουφέκιστα. Άλλωστε, ως ελεύθερος από συζυγικά δεσμά, ελεύθερος δύτης και ελεύθερος επαγγελματίας, εκείνο που απολαμβάνω περισσότερο και νιώθω να μοιράζομαι μαζί τους είναι το αίσθημα της ελευθερίας ―σαν ελεύθερος σκοπευτής.;)

Last edited:
Anyway…

Στα 40 μέτρα η απόκλιση μιας μοίρας δημιουργεί μετατόπιση 53 εκατοστών. Η διασπορά των δραμιών είναι σε θέση σκοπευτικά να καλύψει αυτή διαφορά αλλά η κινητική τους ενέργεια θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή του μονόβολου, το οποίο όμως στην καλύτερη περίπτωση δεν θα βρει καθόλου σώμα ζώου.

Οπότε, κατ’ εμέ, πρόκειται καθαρά για κλασική περίπτωση συσχέτισης και εκτίμησης πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων του κάθε είδους και δεν χρειάζεται να προσφεύγουμε σε θέσεις "άσπρο/μαύρο" αλλά να μάθουμε πώς να τα συνδυάζουμε, κι αυτός νομίζω πως είναι και ο σκοπός του θέματος. Άλλωστε, οι ίδιες εταιρίες που βγάζουν μονόβολα αποκλειστικά για το κυνήγι του αγριόχοιρου, βγάζουν και δράμια σχεδιασμένα αποκλειστικά για αυτό το θήραμα.

Ευχαριστώ πολύ Alex!

Τα B&P τα πήρα πέρυσι αλλά εν τέλει τα δώρισα σε ένα φιλαράκι, ίσως όμως φέτος να τους δώσω μια ευκαιρία και έχω βάλει στο μάτι και τα Winchester Super-X Foster αλλά θα περιμένω με αγωνία να δω στα καταστήματα και τα καινούργια δράμια της B&P .

Ούτως ή άλλως, μέχρι στιγμής από τα δράμια ευχαριστημένος είμαι, ειδικά από αυτά των 9,1mm και απ’ τις άμεσες καταβολές τους στις ασφαλείς αποστάσεις που ντουφεκάω, αφού, όντας πρώην ψαροντουφεκάς, είμαι λάτρης της μιας και σίγουρης βολής ενώ, ως λάτρης της φύσης και απαλλαγμένος από την ψυχολογία των μαζών, δεν με πειράζει διόλου να αφήνω άγρια ζώα να φεύγουν αντουφέκιστα. Άλλωστε, ως ελεύθερος από συζυγικά δεσμά, ελεύθερος δύτης και ελεύθερος επαγγελματίας, εκείνο που απολαμβάνω περισσότερο και νιώθω να μοιράζομαι μαζί τους είναι το αίσθημα της ελευθερίας ―σαν ελεύθερος σκοπευτής.;)
Αυτα τα τυπου foster δεν μου καθισαν καλα δυστυχως! Αλλα ειπαμε καθε οπλο εχει τα χουγια του! Αυτα τα καινουρια δραμια δεν ξερω αν θα ερθουν γιατι φαινονται ενδιαφεροντα!

Status
Not open for further replies.
Back