Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μισοταπα ειχαν και απ' οτι λενε στο site της nsi και τα καινουρια μισοταπα εχουν....! Τα παλια τα ειχα δοκιμασει με τα οπλα μου και πηγαιναν καλα...τωρα???...αντε παλι δοκιμη......ή να μεινω στα δοκιμασμενα Αμερικανικα???
Πάντως στην φώτο που ανέβασε ο συνάδελφος Γιάννης φαίνεται απλά μια σκέτη πλαστική ταπα...όχι μισοταπα.Τι να πω...ότι να ναι είναι μου φαίνεται.
Νομίζω ότι τα αμερικανικά είναι καλύτερη λύση... Τουλάχιστον τα federal που ρίχνω εγώ είναι πάντα ίδια.
Τώρα να μπαίνεις στην διαδικασία να κάνεις δοκιμές και ξανά δοκιμές και όταν βγάλεις πόρισμα να τα ξανα αλλαξουν μετά και φτου και από την αρχή...είναι κοροϊδία αυτό το πράγμα.
Πάντως τα πρώτα τα 8βολα στον γκρί τον κάλυκα με τέκνα ήταν καλά...Τώρα ο Θεός και η ψυχή του...

Πάντως στην φώτο που ανέβασε ο συνάδελφος Γιάννης φαίνεται απλά μια σκέτη πλαστική ταπα...όχι μισοταπα.Τι να πω...ότι να ναι είναι μου φαίνεται.
Νομίζω ότι τα αμερικανικά είναι καλύτερη λύση... Τουλάχιστον τα federal που ρίχνω εγώ είναι πάντα ίδια.
Τώρα να μπαίνεις στην διαδικασία να κάνεις δοκιμές και ξανά δοκιμές και όταν βγάλεις πόρισμα να τα ξανα αλλαξουν μετά και φτου και από την αρχή...είναι κοροϊδία αυτό το πράγμα.
Πάντως τα πρώτα τα 8βολα στον γκρί τον κάλυκα με τέκνα ήταν καλά...Τώρα ο Θεός και η ψυχή του...
Τουλαχιστον απο εδω και περα ας τα κρατησουν σταθερα.....

Last edited:
Τα federal πιστευω ειναι κορυφη αλλα γτ δε περπατισαν εδω δε ξερω

Τα federal πιστευω ειναι κορυφη αλλα γτ δε περπατισαν εδω δε ξερω
Τα 12βολα τα flightcontrol ειναι πραγματικα πολυ ποιοτικο φυσιγγι (και εχουν καποιο ειδος κολλας στο κλεισιμο)..τα 10βολα και τα 15βολα magnum, τα θυμαμαι απ' οταν ημουν μικρος που εχαναν buffer και πολλα ειχαν περιεργο κλεισιμο.....αλλα η διαρροη buffer ηταν τοσο πολυ που γεμιζε η καραμπινα και προπερσι που πηρα ενα κουτακι 10βολα παλι το ιδιο προβλημα.....και οταν εστειλα mail στην federal ειπαν οτι θα το φτιαξουν....ισως αυτοι οι λογοι να αποτρεπουν καποιους να τα δουλευουν....

Άμα αλλάξει ο Αμερικάνος πυρίτιδα θα το καταλάβει καποιος;. Αφού σχεδόν κανένας δεν ξέρει τις δικές τους κ ούτε γράφουν με τι είναι γεμησμενα. Η ρεμικτον ειδικά έχει πιριτηδες που χρησιμοποιεί αποκλειστικά αυτή κ δεν τις διαθέτει σε κανεναν

Άμα αλλάξει ο Αμερικάνος πυρίτιδα θα το καταλάβει καποιος;. Αφού σχεδόν κανένας δεν ξέρει τις δικές τους κ ούτε γράφουν με τι είναι γεμησμενα. Η ρεμικτον ειδικά έχει πιριτηδες που χρησιμοποιεί αποκλειστικά αυτή κ δεν τις διαθέτει σε κανεναν
Και οι ποιο πολλές που διατίθενται για ιδιογομωση ίδιο σχήμα και χρώμα αν τις δεις εκτός κουτιού αρκετά δύσκολο να τις ξεχωρίσεις.

Εγω απ'οσα εχω σφαξει Αμερικανικα παλια και καινουρια (10βολα winchester & 10βολα-15βολα remington) εμφανησιακα και ποσοτικα ηταν ιδιες...αλλα ασχετος ειμαι και δεν μπορω να πω κατι γιαυτο...το βασικο ειναι οτι οταν τα τεσταρω στο χαρτι οι παλιες με τις καινουριες δοκιμες ειναι σχεδον ιδιες (ψιλοσταθερες)!! Τωρα με τα nsi θα τα δοκιμασω και με την sp και θα δω τι γινεται....μπορει να ειναι για καλυτερο!!

το βασικο ειναι οτι οταν τα τεσταρω στο χαρτι οι παλιες με τις καινουριες δοκιμες ειναι σχεδον ιδιες (ψιλοσταθερες)!! Τωρα με τα nsi θα τα δοκιμασω και με την sp και θα δω τι γινεται....μπορει να ειναι για καλυτερο!!
Αυτά μπορεί να τα κάνει ένα εργοστάσιο με κανονάκι δοκιμών που βλέπει νούμερα παραμέτρων που εμείς δεν μπορούμε.
Εγώ την sp παντος την έχω για καλύτερη, το αποτέλεσμα θα διξει

Αυτά μπορεί να τα κάνει ένα εργοστάσιο με κανονάκι δοκιμών που βλέπει νούμερα παραμέτρων που εμείς δεν μπορούμε.
Εγώ την sp παντος την έχω για καλύτερη, το αποτέλεσμα θα διξει
Για να δουμε πως θα ταιριαξει με τα οπλα επι χαρτου και επι θηραματος....το 12βολο το καινουριο της nsi ειναι πολυ ενδιαφερον...θα δειξει....

Για να δουμε πως θα ταιριαξει με τα οπλα ....
Αυτό είναι το θέμα γιατί το κανονάκι έχει αυλο 18.1 κ φουλ τσοκ στα 17.1 ενό τα όπλα μας οχι, κάτι που αλλάζει κατά πολύ την κατανομή του παραγόμενου έργου εντός καννης

Αυτό είναι το θέμα γιατί το κανονάκι έχει αυλο 18.1 κ φουλ τσοκ στα 17.1 ενό τα όπλα μας οχι, κάτι που αλλάζει κατά πολύ την κατανομή του παραγόμενου έργου εντός καννης
Οσο πιο στενος ο αυλος τοσο πιο πολυ αυξανεται η ταχυτητα στο στομιο?

Δεν είναι απόλυτο, παίζει ρόλο όλη η γεωμετρία της καννης, μπορεί ο στενός αύλος να διατηρεί μεγαλύτερες πιέσεις στο τέλος της καννης αλλά στον διευρυμένο τα σκάγια έχουν μικρότερη επιφάνεια επαφής με την καννη=μικρότερες τριβές βάλε την διαφορά στον συντελεστή σύγκλισης του κονου συναρμογής κ μήκος τσοκ...... Έχει αρκετά που παίζουν ρόλο.
Η αρχική στην καννη δεν είναι απόδειξη καλού φυσιγγιου, αν στα σκορπάει στον στόχο θα είναι πολύ πιο αργά από ένα πιο αργό στην καννη αλλά σωστά στιμενω για το όπλο μάς

Δεν είναι απόλυτο, παίζει ρόλο όλη η γεωμετρία της καννης, μπορεί ο στενός αύλος να διατηρεί μεγαλύτερες πιέσεις στο τέλος της καννης αλλά στον διευρυμένο τα σκάγια έχουν μικρότερη επιφάνεια επαφής με την καννη=μικρότερες τριβές βάλε την διαφορά στον συντελεστή σύγκλισης του κονου συναρμογής κ μήκος τσοκ...... Έχει αρκετά που παίζουν ρόλο.
Η αρχική στην καννη δεν είναι απόδειξη καλού φυσιγγιου, αν στα σκορπάει στον στόχο θα είναι πολύ πιο αργά από ένα πιο αργό στην καννη αλλά σωστά στιμενω για το όπλο μάς
Το κανονάκι όμως Γιάννη δεν είναι μόνο για πίεση tc ταχύτητα και τα σχετικά;; Όποτε μιλάμε για εντελώς άλλη απόδοση σε ένα 18.8-9 τόσο σε κατανομή αφού τα σκάγια στρεσαρονται λιγότερο όσο πίεση αφού αυξάνεται η διατομή αρα η πίεση πέφτει..και αλλά πολλά..

Τα γράφω αλο κανονάκι άλλο το όπλο μάς αλλά κραματα σκληρότητα κραδασμοί άλλες γεωμετριες
《Αυτό είναι το θέμα γιατί το κανονάκι έχει αυλο 18.1 κ φουλ τσοκ στα 17.1 ενό τα όπλα μας οχι, κάτι που αλλάζει κατά πολύ την κατανομή του παραγόμενου έργου εντός καννης》

Τα γράφω αλο κανονάκι άλλο το όπλο μάς αλλά κραματα σκληρότητα κραδασμοί άλλες γεωμετριες
《Αυτό είναι το θέμα γιατί το κανονάκι έχει αυλο 18.1 κ φουλ τσοκ στα 17.1 ενό τα όπλα μας οχι, κάτι που αλλάζει κατά πολύ την κατανομή του παραγόμενου έργου εντός καννης》
Ναι ρε συ αυτό λέω και εγώ.. συμφωνούμε..

Τουλαχιστον απο εδω και περα ας τα κρατησουν σταθερα.....
Και αν τα τωρινά είναι αποτυχημένα;Να τα κρατήσουν σταθερά;Εγώ ξέρω κάτι που έλεγαν και οι Αμερικανοί αν δεν κάνω λάθος...Όταν κάτι είναι καλο-αποδιδει και σε ικανοποιεί ΔΕΝ το πειράζεις.

Και αν τα τωρινά είναι αποτυχημένα;Να τα κρατήσουν σταθερά;Εγώ ξέρω κάτι που έλεγαν και οι Αμερικανοί αν δεν κάνω λάθος...Όταν κάτι είναι καλο-αποδιδει και σε ικανοποιεί ΔΕΝ το πειράζεις.
Σωστο...

Status
Not open for further replies.
Back