Γιώργο σε ευχαριστω για τη βοήθεια σου .Τα μονοβολα πολύ καλά!!! Δοκιμασετα οποσδηποτε... τουλάχιστον σε 4 όπλα που τα έχουμε δοκιμάσει όλοι ήταν ευχαριστημένοι... για τα δράμια δε ξέρω..
Γιώργο σε ευχαριστω για τη βοήθεια σου .Τα μονοβολα πολύ καλά!!! Δοκιμασετα οποσδηποτε... τουλάχιστον σε 4 όπλα που τα έχουμε δοκιμάσει όλοι ήταν ευχαριστημένοι... για τα δράμια δε ξέρω..
Alex να είσαι καλά φίλε για την ενημέρωση .Ναι τα εχω δοκιμασει με πολλα οπλα κ διαφορα τσοκ ( Beretta A300 '75 full), benelli m1 3*, baikal mp153 full, benelli m2 2*, franchi 2* (δεν θυμαμαι μοντελο...μαλλον prestige), browning auto5 full! Με αυτα πηγαινε στα 40μ κεντρο! Τα 9βολα τα ειχα δοκιμασει με την A300 full και πηγαιναν καλα, οπως και τα 12βολα τα επιχαλκομενα τα οποια τα χρησιμοποιουν πολλα παιδια απο την παρεα και εχουν παρει κ πολλα γουρουνια (beretta 390 full, 391 3*, sx3 3*, skb full)
Θανάση θα ήθελα να μου πεις , ποιο θεωρείς καλύτερο εσύ κατά την άποψη σου . Σε αυτά τα χρήματα και κατηγορίαΚαλό μονόβολο αν δεν έχεις κάτι άλλο να ρίξεις ... αλλά δεν θα τα διάλεγα για κυνήγι στο δικό μου όπλο.
Θανάση θα ήθελα να μου πεις , ποιο θεωρείς καλύτερο εσύ κατά την άποψη σου . Σε αυτά τα χρήματα και κατηγορία
Nα είσαι καλά , και σε ευχαριστω για τον τρόπο επιλογής του κατάλληλου μονοβολου Θανάση .Η απάντηση είναι πάντα η ίδια:
Στο δικό σου όπλο, αυτό που θα σου δώσει τη καλύτερη διάτρηση, το μικρότερο κλώτσημα και ενέργεια ικανή να καταβάλλει αγριόχοιρο στα 75 μέτρα.
Αυτά σε συνδυασμό με την ακρίβεια βολής, που θα ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμασθούν στις συνθήκες που ισχύουν στο κυνήγι και όχι σε τραπεζάκι με υποστάτη, φραπέ, κλπ. Πάρε 5 τενεκέδες από 50 - 75 μέτρα και βάλτους οριζόντια, στάσου όρθιος πατώντας σε 2 πέτρες για να μην έχεις καλή ισορροπία και ρίξε τα 5 μονόβολα σε 3-4 δευτερόλεπτα, από 1 σε κάθε τενεκέ. Αυτό θα σου πει αν το μονόβολο ταιριάζει στο όπλο σου.
Μετά με την ησυχία σου σε πεδίο δοκιμών, βάλε ταχογράφο, βλητικό gel, κλπ, είτε βρες τα στοιχεία που δίνει η εταιρεία (η B&P δίνει αρκετά).
Δοκίμασε και τα μονόβολα του ΤΑΣΚΩΦ, των 32γρ αν χρησιμοποιείς Benelli M2 Διαθέτουν μια "καταραμένη"ευθυβολία και σίγουρα κόβουν και ράβουν μέχρι 75 μέτρα.Nα είσαι καλά , και σε ευχαριστω για τον τρόπο επιλογής του κατάλληλου μονοβολου Θανάση .
Το αριστερό είναι γουρούνι ;Το είχα ποστάρει στις Βλητικές Δοκιμές
ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ - ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ
Σήμερα μετά το πρωϊνό καρτέρι τσίχλας (27 Οκτ 2019) και με θερμοκρασία 25°C, καιρός αίθριος με νηνεμία περί ώρας 11:00, αποφάσισα να δοκιμάσω 2 μονόβολα και 2 οκτάβολα, ως προς το κατά πόσο ταιριάζουν στο όπλο μου.
Τα φυσίγγια διατέθηκαν για δοκιμή από τον φίλο ιδιογομωτή.
ΒΟΛΗ ΜΕ ΔΡΑΜΙΑ
- Η δοκιμή έγινε για τα 8βολα σε φελιζόλ διαστάσεων 100 Χ 60 εκατ. όπου πρόχειρα ζωγράφισα ένα γουρουνάκι διαστάσεων περίπου 80Χ50 εκατ. Ο στόχος στήθηκε σε ανάχωμα, έτσι ώστε να παρατηρηθούν τυχόν αποκλίσεις δραμιών και φυσικά για να αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας, παρότι υπήρχε ορατότητα για τα επόμενα του στόχου 100 μέτρα περίπου σε γωνία 120°.
ΑΠΟΣΤΑΣΗ 40 μέτρα (50 βήματα).
Βολή εκ του ορθίως με τα πόδια να πατούν σε 2 διαφορετικές πέτρες το καθένα και σε ύψος 40εκατ πάνω από το χώμα, ώστε η ισορροπία να είναι μέτρια.
Κάθε βολή είχε ξεχωριστή επώμιση.
Κάθε βολή έγινε "μπηχτή" έτσι όπως συνήθως θα γίνει σε συνθήκες κυνηγίου.
Βλήθηκαν 2 φυσίγγια.
Συνολικά παρατηρήθηκαν 13 δράμια στο φελιζόλ (1 δεν το δείχνει η φωτογραφία)
Όπλο Remington 1100, αυλός 18.75 (λόγω honing), τσοκ 3***.
Ανάκρουση αμελητέα, το όπλο ήταν σε θέση να συνεχίσει σε ελάχιστο χρόνο 2η βολή.
2 δράμια της 2ης βολής καρφώθηκαν στο χώμα κάτω από το στόχο. Η 2η βολή ήταν χαμηλότερα λόγω ΚΑΚΗΣ ΣΚΟΠΕΥΣΗΣ.
Στη 1η βολή 1 δράμι πήγε άνωθεν στόχου. Η 1η βολή θεωρείται ακριβής.
Με 13/16 δράμια σε επιφάνεια 85Χ60, αλλά και με 16/16 σε επιφάνεια 85Χ85, δεν το λες κακό αποτέλεσμα. Τα δράμια που καρφώθηκαν στο χώμα, ξεπέρασαν τα 15 εκατ εισχώρησης (χώμα από ανάχωμα εκσκαφής δεξαμενής, δηλαδή πηλός στερεοποιημένος.
ΒΟΛΗ ΜΕ ΜΟΝΟΒΟΛΑ
- Η δοκιμή έγινε για τα μονόβολα σε φελιζόλ διαστάσεων 100 Χ 60 εκατ. όπου πρόχειρα ζωγράφισα ένα στόχο κυκλικού σχηματος. Ο στόχος στήθηκε όρθιος σε ανάχωμα, έτσι ώστε να παρατηρηθούν τυχόν αποκλίσεις και φυσικά για να αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας, παρότι υπήρχε ορατότητα για τα επόμενα του στόχου 100 μέτρα περίπου σε γωνία 120°.
ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΟΛΗ ΕΓΙΝΕ στο ΚΑΤΩ ΔΕΞΙ ΤΕΤΑΡΤΗΜΟΡΙΟ του φελιζόλ (για επαύξηση μέτρων ασφαλείας) !!!! Το θεωρητικό κέντρο του πορτοκαλί παραλληλογράμμου με διαστάσεις 30Χ50, ήταν τελικά ο στόχος και όχι το σκοπόσημο.
ΑΠΟΣΤΑΣΗ 75 μέτρα (85 βήματα).
Βολή εκ του ορθίως με τα πόδια να πατούν σε 2 διαφορετικές πέτρες το καθένα και σε ύψος 40εκατ πάνω από το χώμα, ώστε η ισορροπία να είναι μέτρια.
Κάθε βολή είχε ξεχωριστή επώμιση.
Κάθε βολή έγινε "μπηχτή" έτσι όπως συνήθως θα γίνει σε συνθήκες κυνηγίου.
Βλήθηκαν 2 φυσίγγια.
Όπλο Remington 1100, αυλός 18.75 (λόγω honing), τσοκ 5*** (κύλινδρος).
Ανάκρουση ανεπαίσθητη (πιο μαλακή σε σχέση με τα δράμια), το όπλο ήταν σε θέση να συνεχίσει σε ελάχιστο χρόνο 2η βολή.
Απόσταση μεταξύ βλημάτων (μονόβολων) = 14 εκατ. οφειλόμενη περισσότερο στη σκόπευση, παρά σε απόκλιση.
Οι βολές θεωρούνται ακριβείς.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι δοκιμές ήταν customized (προσαρμοσμένο σε αυτά που ήθελα), δηλαδή για να δω: Ανάκρουση, ευθυτένεια, πιθανότητα ευστοχίας σε μπηχτές οριακές βολές. Θα έλεγα πως έμεινα πλήρως ικανοποιημένος.
Γραψε ποια ακριβως θελεις , να σου πουμεΚάποιος φίλος που εχει δοκιμάσει τα μονοβολα Β&Ρ 32 gr να μας πει κάποια συμπεράσματα . Καθώς και τα 9βολα της ίδιας εταιρίας
Για τα BIG GAME 32 gr και για τα 9 βολα τα PALLETONI ρωτάω αν πάνε καλά , και αν έχουν δύναμη. Οπλο benelli m2Γραψε ποια ακριβως θελεις , να σου πουμε
Ok το κατάλαβα , να είσαι καλά φίλε μου , πάντα τέτοια και με ασφάλεια . Και αν είναι πρόσφατο καλοφάγωτο
Να σαι καλα.Ok το κατάλαβα , να είσαι καλά φίλε μου , πάντα τέτοια και με ασφάλεια . Και αν είναι πρόσφατο καλοφάγωτο
Τα δράμια και τα μονοβολα που τραβάει η m2 είναι γιαΝα σαι καλα.
Ειναι προσφατο απο φιλο.
Το γκρουπαρει αψογα εως 100μ η m2
Ναι . Θα δοκίμαζα κι αλλά αλλά άρχισε βροχή πάλιΩραια τουφεκια! To flitecontrol ειναι?
Τρομερά.. Ευθυβολα γρήγορα ανάκρουση μηδέν.. Καπρι 120 κιλων στα 50 μέτρα το μαρμαρωσα.. Φθηνά και καλά. Τα συστήνω ανεπιφύλακταΚάποιος φίλος που εχει δοκιμάσει τα μονοβολα Β&Ρ 32 gr να μας πει κάποια συμπεράσματα . Καθώς και τα 9βολα της ίδιας εταιρίας