Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
View attachment 6027
Τα λες και μονοβολα ...
Από αριστερά προς τα δεξιά
.223 rem Hornady vmax 55 grains
6,5 Hornady sst 129 grains
.308 win campro 147 grains bt fmj (full metal jacket/bow tail).
Επίτρεψέ μου μια διόρθωση ... Boat tail τα λένε ... (και το μεσαίο τέτοιο είναι) ;)

6,5 Hornady very high BC
Ναι Τεο , αυτό που ξερω αν δεν κάνω λάθος ειναι οτι τα βλήματα G1 έχουν μεγαλύτερο BC (BALILSTIC COEFFICIENT - ικανότητα να καταβάλει την αντίσταση του αερα κατά την πτήση , αν μπορούμε να το πούμε έτσι ).

Ναι Τεο , αυτό που ξερω αν δεν κάνω λάθος ειναι οτι τα βλήματα G1 έχουν μεγαλύτερο BC (BALILSTIC COEFFICIENT - ικανότητα να καταβάλει την αντίσταση του αερα κατά την πτήση , αν μπορούμε να το πούμε έτσι ).
Τα παλαιότερα είναι τα G1 (Ingalls) και έχουν μια καλή, την υψηλότερη μεν αλλά όχι τη καλύτερη αεροδυναμική διότι η οπισθέλκουσα μεταβάλλεται με τη ταχύτητα. Παραταύτα αποτελούν ακόμη και σήμερα τα πιο κοινά πυρομαχικά (βολίδες). Επίσης σχεδιάσθηκαν και χρησιμοποιούνται τα G2, G5, G6, G7 (βλήμα ΠΒ Μάχης), G8, GL.

Το BC αφορά βολίδες (και βλήματα ΠΒ) τυφεκίων. Δεν έχει πρακτική σημασία για λειόκαννα και πιστόλια/περίστροφα/αραβίδες.

Γειά χαρά σε όλους. Σήμερα το απόγευμα δοκίμασα τα μονοβολα του κ.Τατση απ την περιοχή μας τα diana palla. Γνώστης του αντικειμένου και η εταιρεία του πολλά χρόνια λειτουργίας, τα φυσίγγια που παράγει άφησαν άφωνο των κ. Αιγινήτη πριν κάποια χρονια. Στο παρασύνθημα λοιπόν, είπα κ εγώ να τα δοκιμάσω. Έμεινα άφωνος. Η ταχύτητας 520 αρχική. Ο κατασκευαστής λέει ότι 10 βολές δεν παρουσιάζουν καθόλου απόκλιση στα 75 μέτρα, εγώ έριξα τρεις βολές στα 45 μέτρα και γκρουπαραν εξαιρετικά. Φώτο δεν έβγαλα δυστυχώς. Οι εντυπώσεις όμως εξαιρετικές. Θα δοκιμαστούν άμεσα και σε θυραμα. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα..

Γειά χαρά σε όλους. Σήμερα το απόγευμα δοκίμασα τα μονοβολα του κ.Τατση απ την περιοχή μας τα diana palla. Γνώστης του αντικειμένου και η εταιρεία του πολλά χρόνια λειτουργίας, τα φυσίγγια που παράγει άφησαν άφωνο των κ. Αιγινήτη πριν κάποια χρονια. Στο παρασύνθημα λοιπόν, είπα κ εγώ να τα δοκιμάσω. Έμεινα άφωνος. Η ταχύτητας 520 αρχική. Ο κατασκευαστής λέει ότι 10 βολές δεν παρουσιάζουν καθόλου απόκλιση στα 75 μέτρα, εγώ έριξα τρεις βολές στα 45 μέτρα και γκρουπαραν εξαιρετικά. Φώτο δεν έβγαλα δυστυχώς. Οι εντυπώσεις όμως εξαιρετικές. Θα δοκιμαστούν άμεσα και σε θυραμα. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα..

ΜΠΡΑΒΟ !!! Μακάρι να ταίριαξαν στις απαιτήσεις σου, διότι φαίνονται πανίσχυρα και χαμηλών σχετικά πιέσεων, δείγμα πλήρους εκμετάλλευσης της ισχύος της πυρίτιδας. Αναμένω φωτογραφίες θηραμάτων, διότι ως γνωστόν, καινούργιο όπλο/καινούργιο φυσίγγι/καινούργιος σε παρέα = ρέντα :)

ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Να πούμε και 2 κουβέντες για την βολίδα Peril (Perillio) του Gualandi.

Είναι κατασκευασμένη για να βάλλεται από αυλούς 18.3 έως 18.6 και τσοκάρισμα κύλινδρος έως και 4****. Μόνο έτσι διατηρεί την υψηλή της ακρίβεια, εφόσον και το ειδικό βύσμα είναι της ίδιας εταιρείας (Gualandi), διότι συνάδει με τη σταθεροποίηση εν πτήση.

Καλά μαντάτα να ακούσουμε σύντομα λοιπόν

Να πούμε και 2 κουβέντες για την βολίδα Peril (Perillio) του Gualandi.

Είναι κατασκευασμένη για να βάλλεται από αυλούς 18.3 έως 18.6 και τσοκάρισμα κύλινδρος έως και 4****. Μόνο έτσι διατηρεί την υψηλή της ακρίβεια, εφόσον και το ειδικό βύσμα είναι της ίδιας εταιρείας (Gualandi), διότι συνάδει με τη σταθεροποίηση εν πτήση.

Καλά μαντάτα να ακούσουμε σύντομα λοιπόν
Δεν την έχω δει ποτε αυτή τη βολίδα

Η νέα εξέλιξη του Peril Gualandi, εδώ:
http://www.gualandi.it/en/products_slugs/borra_proiettile.html

Τα 32 γρ τα θεωρώ ικανά για οτιδήποτε με ταχύτητα > 500 m/sec
Τα 40 γρ θέλουν όπλο 4κιλο λόγω ανάκρουσης

Δίδονται μάλιστα και πλήρη στοιχεία γόμωσης ;)
Average pressure: Kg/cm2 690 at Piezo Corresponding to Kg/cm2 635 at Crusher
Average VO 490 m/sec. with 2.20 g MBx36 70 mm Fiocchi Case.
Primer 616 - finished cartridge 60 mm approx.

Τι άλλο να γράψει ο Χριστιανός :)

Last edited by a moderator:
ΜΠΡΑΒΟ !!! Μακάρι να ταίριαξαν στις απαιτήσεις σου, διότι φαίνονται πανίσχυρα και χαμηλών σχετικά πιέσεων, δείγμα πλήρους εκμετάλλευσης της ισχύος της πυρίτιδας. Αναμένω φωτογραφίες θηραμάτων, διότι ως γνωστόν, καινούργιο όπλο/καινούργιο φυσίγγι/καινούργιος σε παρέα = ρέντα :)

ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Ναι ταίριαξαν απίστευτα. Κ μάλιστα μου κέντρισε το ενδιαφέρον ο καλυκας που έγραφε martignoni, πρώτη φορά το είδα, συνηθως βλέπουμε fiochi, Nobel Sport, chedite..

Η νέα εξέλιξη του Peril Gualandi, εδώ:
http://www.gualandi.it/en/products_slugs/borra_proiettile.html

Τα 32 γρ τα θεωρώ ικανά για οτιδήποτε με ταχύτητα > 500 m/sec
Τα 40 γρ θέλουν όπλο 4κιλο λόγω ανάκρουσης

Δίδονται μάλιστα και πλήρη στοιχεία γόμωσης ;)
Average pressure: Kg/cm2 690 at Piezo Corresponding to Kg/cm2 635 at Crusher
Average VO 490 m/sec. with 2.20 g MBx36 70 mm Fiocchi Case.
Primer 616 - finished cartridge 60 mm approx.

Τι άλλο να γράψει ο Χριστιανός :)
Αναγράφει αρχική 520, με βλήμα 32 γραμμαρίων και πιέσεις 680 bar.. Λάκτισμα αεροβόλου θύμισαν. Αν και έριχνα εδώ και πολύ καιρό TA BP big game palla, θα τα παραμερισω λίγο και θα στηρίξω τα εν λόγω ελληνικά.

Η πιο γρήγορη εκδοχή που ξέρω με αυτό το βλήμα 32γρ είναι στα 470 με τέκνα 2.15. Κ 465 με mb36 στα 2.20.
Αν τα βρω μπροστά μου θα τα πάρω για δοκιμή να δω πως βγάζει τα 520.
View attachment 6137
Καλημέρα συνάδελφε.. Δεν ξέρω τι πυρίτιδα έχει ούτε είχα μηχάνημα να τα μετρήσω απλώς μου φάνηκαν πολύ γρήγορα. Ανάκρουση μηδέν και ευθυβολια τουλάχιστον με το όπλο μου τέλεια. Εάν θέλεις μπορώ να σου δώσω το τηλ του να μιλήσετε είναι πολύ συνεργασιμος και να παραγγείλεις εάν το θες.

Καλημερα Γιαννη απο ποιο μαγαζι πηγες τα πηρες??

Status
Not open for further replies.
Back