Ας πω και γω τη γνωμη μου για τα ελαστικα,κατοχος Suzuki Jimny,μετα τα μανισια Bridgestone Dueler 684 αλλαξα στα 80.000χλμ,δεν με ενθουσιασαν ιδιαιτερα,ιδιως προς το τελος γλιστρουσαν παρα πολυ και γενικα ηταν μετρια σε ολα τα τερεν.
Τα πρωτα που εβαλα ηταν τα Yokohama Geolandar AT-S,τα οποια βγηκαν σκυλια,εβαζα το αμαξι παντου σε κυνηγετικα τερεν,απο ποοοοολυ λασπη ως παραλια το καλοκαιρι,αμμουδια.
Η επομενη αλλαγη ηρθε στα επομενα 80.000χλμ και λογω των συνθηκων της περιοδου εκεινης,που υπηρετουσα σε νησι του Αιγαιου,αποφασισα να βαλω φτηνα λαστιχα ωστε να τα αλλαξω νωριτερα,λογω οικονομικης στενοτητας.
Η επιλογη μου ηταν το Ρωσικο Κama 515,εντονο πελμα,ομορφο ελαστικο,εντυπωσιακο.....απλα μετα απο 30.000χλμ που εχω κανει στο αμαξι,συνειδητοποιω καθε μερα,πως η φτηνια τρωει τον παρα που λεμε,οτι πληρωσεις παιρνεις.
Σε γενικες γραμμες τα ελαστικα αυτα ειναι κατω του μετριου,στο δε βρεγμενο,Παναγια να μας φυλαει!!!!ουτε η τετρακινηση εσωζε την κατασταση της υπερστροφης αλλα και της υποστροφης!
Οποτε τωρα ετοιμαζομαι για τα επομενα ελαστικα,κοιταζω μονο επωνυμα,δοκιμασμενα και αξιοπιστα ελαστικα γιατι καταλαβα απο την εμπειρια μου οτι ειναι καταρχην θεμα ασφαλειας μας και με την ασφαλεια μας δεν χωραει κανενας συμβιβασμος.
Οποτε προσανατολιζομαι σε Michelin,Yokohama,Vredestein.
Μολις παρω την τελικη μου αποφαση θα ενημερωσω!
Αυτη η αποψη μου για τα φτηνα ελαστικα!