Εμπορικές γομώσεις-αλλαγές setup

Διαβάζω πολλές φορές για αλλαγές στην πυρίτιδα και στην απόδοση των φυσιγγίων, για "καλές" και "κακές" πυρίτιδες κλπ.
Δεν υπάρχουν καλές και κακές πυρίτιδες. Ο σωστός συνδιασμός όλων των επί μέρους υλικών που απαρτίζουν το φυσίγγιο κάνει τη διαφορά. Και φυσικά ο σωστός συνδιασμός με το κατάλληλο τσοκ στο όπλο. Όλα είναι ένας συνδιασμός (όπλο-φυσίγγιο-χρήστης) που πρέπει να λειτουργούν αρμονικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και φυσικά όλα είναι σχετικά, όπως είπε Κάποιος.
Οι περισσότεροι "πίνουν νερό" στα Αμερικάνικα φυσίγγια. Είδατε ποτέ κάποιον Αμερικάνο κατασκευαστή να αναφέρει την πυρίτιδα που χρησιμοποιεί; Να είστε σίγουροι πως αν υπήρχε το ενδεχόμενο να αυξήσει τις πωλήσεις του μ' αυτό τον τρόπο θα το έκανε.
Η αναφορά στην πυρίτιδα και η εμπορική ονομασία ενός φυσιγγίου από το όνομα της πυρίτιδας είναι κατά τη γνώμη μου λάθος.
Ιταλικό λάθος, που επαναλαμβάνεται στην Ελλάδα καθόσον ακολουθούμε τα Ιταλικά πρότυπα. Όπως και τα φυσίγγια για ζέστη, για κρύο, για υγρασία, για ξηρασία, για πανσέληνο και δεν ξέρω τι άλλο.
Ο σωστός κατασκευαστής, κατασκευάζει φυσίγγια για όλες τις συνθήκες και όλα τα όπλα. Στον χρήστη εναπομένει να τα δοκιμάσει και να χρησιμοποιήσει το ιδανικό για τις ανάγκες του.
Και κάτι τελευταίο για να μην κουράζω. Μην ψάχνουμε να βρούμε αλλού αιτίες στα δικά μας λάθη.

Τα τελευταια 4-5 χρονια που γεμιζω για το σκοπευτηριο εχω ριχνω περιπου 2000 φυσιγγια τη σαιζον, αλλες παραπανω, αλλες παρακατω. Συνολο περιπου 10000 φυσιγγια, εκ των οποιων ας πουμε τα 7000 ηταν με 616 και τα 3000 με 688. Μεχρι στιγμης μονο 2 616 δεν εσκασαν με την πρωτη (εσκασαν στη δευτερη πυροδοτηση), και αν θυμαμαι καλα 1 688 εκανε ακριβως το ιδιο. 3 καψουλια στα 10000 περιπου, ειναι ενας αριθμος που μπορω να αποδεχτω, φυσικα εννοειται πως θα ηθελα να μην υπηρχε ουτε αυτος.

Ο χαρακτηρισμος "καλη"η"κακη"για μια πυριτιδα ειναι γενικολογος και αδικος.Δεν εχω δοκιμασει καμια,οσα χρονια ασχολουμαι,που να μην ανταποκρινεται στο κυριο ζητουμενο.Το οποιο ειναι η ΑΜΕΣΗ καταβολη του θηραματος!
Καποιες,ειναι πιο "καλοβολες" και με μεγαλυτερο ευρος γομωσεων,καποιες αλλες δεν εχουν αυτο το ευρος.
Σιγουρα μπορουν να ανταποκριθουν ολες, ικανοποιητικα,στις καιρικες μεταβολες.Ειναι καθαρα,θεμα στησιματος του φυσιγγιου.Οπως ειναι σιγουρο,πως καποιες απευθυνονται σε ιδιαιτερες καιρικες συνθηκες.
Πυριτιδα,που να συμπεριφερεται το ΙΔΙΟ καλα σε ΟΛΕΣ τις συνθηκες,δεν εχω βρει!
Πρεπει να "πειραξουμε"παραμετρους για να εχουμε ανταποκριση παντου και παντα.Κανοντας το αυτο,αλλαζουμε την συμπεριφορα και αυτο ειναι αισθητο στον χρηστη.Σ'εμας.
Θα αντιληφθουμε,αλλο λακτισμα,αλλο θορυβο,θα χρειαστουμε αλλες προσκοπευσεις,σε μεγαλυτερο η μικροτερο βαθμο.
Καθε πυριτιδα εχει τα δικα της χαρακτηριστικα.Ειναι κι αυτος λογος υπαρξης τοσο πολλων στην αγορα.
Εχω δει και εχω ακουσει,πολλες φορες,διαφορες μεγαλες ΙΔΙΟΥ φυσιγγιου,την ιδια μερα!
Εχω ξαναπει για προσωπικη μου παρατηρηση.Φυσιγγι που το πρωι δεν σκοτωνε τιποτα,μετα απο δυο ωρες ηταν φωτια.Τα πουλια επεφταν με 3-4 σκαγια πανω τους κι αν δεν ειχαν σπασμενο ποδι.....ξεποδαριαζαν τον σκυλο!
Μετρημενα,εδιναν 570 bars και 395m/s.
Η προυποθεση για να κρινουμε ειναι,πως ειμαστε "πανω στο πουλι".
Πως η βολη μας ειναι επιτυχης απο μερους μας.
Λεμε για ικανο αριθμο βολων,σε διαφορες γωνιες και αποστασεις.Να εχουμε μεγαλο ευρος δειγματος,που συνεπαγεται ασφαλεστερο συμπερασμα!
Με δυο-τρεις αποτυχημενες τουφεκιες,δε μπορουμε να κρινουμε!
Πριν βγαλουμε συμπερασματα και χαρακτηρισουμε,πρεπει να δωσουμε ευκαιριες!
Οι πυριτιδες,ειναι ολες καλες!
Τα χαρακτηριστικα τους αλλαζουν,οπως και σταθεροτητα τους απο lot σε lot,με τις φθηνοτερες να πασχουν περισσοτερο,σ'αυτο.

Δημήτρη η cheddite έχει πολλά καψύλια. Φαντάζομαι αναφέρεσαι στο cx2000? Και εγώ δεν έχω παρατηρήσει ποτέ αφλογιστία στο συγκεκριμένο καψύλι.
Συγνωμη δεν το ανεφερα και καλα εκανες και με διορθωσες Βασιλη...φυσικα αναφερομαι στο cx2000.

Μάλιστα... Τέτοιο καψύλλιο νομίζω είχαν και οι 12-12-12. Έχει παρατηρήσει κανείς αφλογιστία σε κάλυκες Cheddite ή Fiocchi;
Cheddite ποτε.....το σταθεροτερο για μενα καψυλλιο.
Δημήτρη, ποτέ μη λες ποτέ !!! ;) .big smile. ...
Έχω δει περιστατικό αφλογιστίας καψουλιού Cheddite 2000, όχι σε κάλυκα Cheddite, σε B&P Gordon αλλά το καψούλι ήταν σίγουρα Cx2000. Το είχα αναφέρει πέρυσι εδώ:
http://www.hunterslife.gr/forums/threads/Σκοπευτικά-φυσίγγια.64/page-16#post-35231
Δεν το λέω για να κατηγορήσω το συγκεκριμένο καψούλι, που κι εγώ το θεωρώ το σταθερότερο, και είναι το αγαπημένο μου. Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και το μοναδικό που έχω συναντήσει, απλά με την παραπάνω συζήτηση το θυμήθηκα ... :)

Δημήτρη, ποτέ μη λες ποτέ !!! ;) .big smile. ...
Έχω δει περιστατικό αφλογιστίας καψουλιού Cheddite 2000, όχι σε κάλυκα Cheddite, σε B&P Gordon αλλά το καψούλι ήταν σίγουρα Cx2000. Το είχα αναφέρει πέρυσι εδώ:
http://www.hunterslife.gr/forums/threads/Σκοπευτικά-φυσίγγια.64/page-16#post-35231
Δεν το λέω για να κατηγορήσω το συγκεκριμένο καψούλι, που κι εγώ το θεωρώ το σταθερότερο, και είναι το αγαπημένο μου. Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και το μοναδικό που έχω συναντήσει, απλά με την παραπάνω συζήτηση το θυμήθηκα ... :)

Η B&P δηλαδή έχει καψούλια από τη Cheddite. Ίσως η cheddite αν έχει κάποια "περίεργη" παρτίδα με καψούλια ίσως επιλέγει να την δίνει σε άλλους και να μην την βάζει σε δικούς της κάλυκες. Απ' ότι θυμάμαι ειδικά τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα πάρα πολλά φυσίγγια ήταν σε κάλυκα cheddite και δεν υπήρχε παρατηρούνταν προβλήματα.
Επίσης εγώ θεωρώ κορυφαίο και το 616 της Fiocchi. Τεράστια εταιρεία η Fiocchi με προσεγμένα προϊόντα. Παλιά δεν κυκλοφορούσαν πολλοί κάλυκες fiocchi, αλλά τώρα όλο πιο πολύ τους συναντάω..

Βρε παιδιά το Σάββατο είχα πάει σε απογευματινό κυνήγι τσίχλας σε περιοχή της Βοιωτίας και τα euromix σε 7-8 και 8-9 νούμερο σκάγια ήταν σκέτη απογοήτευση.
Φανταστείτε ότι τα φυσίγγια αυτά είναι τα αγαπημένα μου.
Οι τσίχλες ήσαν πολύ ψηλωμένες , είχε βέβαια και αρκετές τσίχλες που πετούσαν χαμηλά και είχα τα καινούργια τσόκ της brain και δεν κατέβαζε κανένα πουλί.
Έπαθα σοκ.
Μόλις πήρα χαμπάρι τι συμβαίνει επειδή θυμήθηκα την σχετική συζήτηση που είχατε εδω , τα άλλαξα με κάτι άλλα φυσίγγια της B&P τα NIKE σε 8 νούμερο σκάγια , σε μισή ώρα κατέβασα 9 τσίχλες που ήταν πολύ ψηλωμένες.
Πραγματικά θέριζαν.
Το οξύμωρο της υπόθεσης ήταν λοιπόν ότι στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγαν τα καινούργια τσόκ της BRAIN και σε κάποια φάση περνάει στα 10 μέτρα μια τσίχλα και έριξα 3 τουφεκιές και έκανα τίποτα.
Τι διάολο συμβαίνει λέω μέσα μου.
Είχα και παρέα μαζί μου , στην οποία πρόσεξα ότι και αυτοί είχαν πάρα πολλές αστοχίες.
Συνειδητοποίησα εκείνη την ωρα ότι και αυτοί είχαν euromix φυσίγγια.
Στο τέλος είπαμε όλοι ότι δεν ξαναπαίρνουμε euromix.
Θα προσανατολιστω σε B&P φυσίγγια από το τούδε και το εξής.

Βρε παιδιά το Σάββατο είχα πάει σε απογευματινό κυνήγι τσίχλας σε περιοχή της Βοιωτίας και τα euromix σε 7-8 και 8-9 νούμερο σκάγια ήταν σκέτη απογοήτευση.
Φανταστείτε ότι τα φυσίγγια αυτά είναι τα αγαπημένα μου.
Οι τσίχλες ήσαν πολύ ψηλωμένες , είχε βέβαια και αρκετές τσίχλες που πετούσαν χαμηλά και είχα τα καινούργια τσόκ της brain και δεν κατέβαζε κανένα πουλί.
Έπαθα σοκ.
Μόλις πήρα χαμπάρι τι συμβαίνει επειδή θυμήθηκα την σχετική συζήτηση που είχατε εδω , τα άλλαξα με κάτι άλλα φυσίγγια της B&P τα NIKE σε 8 νούμερο σκάγια , σε μισή ώρα κατέβασα 9 τσίχλες που ήταν πολύ ψηλωμένες.
Πραγματικά θέριζαν.
Το οξύμωρο της υπόθεσης ήταν λοιπόν ότι στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγαν τα καινούργια τσόκ της BRAIN και σε κάποια φάση περνάει στα 10 μέτρα μια τσίχλα και έριξα 3 τουφεκιές και έκανα τίποτα.
Τι διάολο συμβαίνει λέω μέσα μου.
Είχα και παρέα μαζί μου , στην οποία πρόσεξα ότι και αυτοί είχαν πάρα πολλές αστοχίες.
Συνειδητοποίησα εκείνη την ωρα ότι και αυτοί είχαν euromix φυσίγγια.
Στο τέλος είπαμε όλοι ότι δεν ξαναπαίρνουμε euromix.
Θα προσανατολιστω σε B&P φυσίγγια από το τούδε και το εξής.
Γιωργο,τα πουλια τα πετυχαινες και δεν τα κατεβαλες?

Γιωργο,τα πουλια τα πετυχαινες και δεν τα κατεβαλες?

Όχι μόνο τα πετύχαινα και δεν τα κατέβαλα , ούτε φτερό δεν βγήκε στην κυριολεξία.
Αφού σε κάποια φάση βλέπω 2 τσίχλες και αράζουν στην κορυφή ενός κυπαρισσιού στα 25 μέτρααπό μένα και αφού ήδη ήμουν αγανακτισμένος γιατί μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχα κρατήσει καμία τσίχλα , σηκώνω και σημαδεύω με απόλυτη ηρεμία και περίμενα , μόλις σηκώθηκαν να φύγουν ρίχνω την πρώτη ,δεύτερη και τρίτη βολή , αποτυχαίνω με 3 βολές να πάρω 2 τσίχλες.
Έμεινα λαλάκας.

'Έσφαξα 2 ίδια φυσίγγια από διαφορετικές συσκευασίες και βρήκα μια οπτικά τουλάχιστον διαφορά ως προς το χρώμα του διασπορέα. Όλα τα υλικά είναι όμοια. Ακόμη και οι διασπορείς όμοιοι μου φαίνονται με τη μόνη διαφορά στο χρώμα. Υπάρχει ουσιαστική βλητική διαφορά ανάμεσα στα δυο φυσίγγια ή πρόκειται απλά για μια χρωματική αλλαγή του διασπορέα;
Επίσης ειδικός δεν είμαι αλλά παρατήρησα σαν να έχει 2 πυρίτιδες αναμεμιγμένες. Ισχύει;

image upload with preview

Χρηστο,οι διασπορεις ειναι ισουψεις?
Ολα τα υπολοιπα ειναι ιδια και στα δυο φυσιγγια?κλεισιμο,βαρη υλικων κλπ?
Υποτιθεται πως ειναι το ιδιο φυσιγγι?Σε τι γραμμαρια ειναι γεμισμενο?
Η πυριτιδα μου κανει για ΜΒ36,δεν ειναι αναμιξη δυο διαφορετικων.

'Έσφαξα 2 ίδια φυσίγγια από διαφορετικές συσκευασίες και βρήκα μια οπτικά τουλάχιστον διαφορά ως προς το χρώμα του διασπορέα. Όλα τα υλικά είναι όμοια. Ακόμη και οι διασπορείς όμοιοι μου φαίνονται με τη μόνη διαφορά στο χρώμα. Υπάρχει ουσιαστική βλητική διαφορά ανάμεσα στα δυο φυσίγγια ή πρόκειται απλά για μια χρωματική αλλαγή του διασπορέα;
Επίσης ειδικός δεν είμαι αλλά παρατήρησα σαν να έχει 2 πυρίτιδες αναμεμιγμένες. Ισχύει;

Ο διασπορεασ με το Κόκκινο Χρώμα ειναι ποιο σκλυροσ απο τον διαφανο το ιδιο ισχύει και για τα φυσηγγια ολλα τα χρωματιστα εχου σκλυροτερο υλικο απο τα διαφανα με αποτελεσμα μεγαλητερη αντίσταση ξερελιασματοσ.για τουσ λογουσ αυτουσ μπορη να εχουν διαφορα στην απόδοση.πυρητιδα ειναι mb36

Χρήστο, για τους διασπορείς δεν ξέρω να σου πω, πράγματι φαίνονται ίδιοι εκτός από το χρώμα, από τα ποδαράκια φαίνεται ότι είναι του Θώδη ...
Όσο για την πυρίτιδα, δεν είναι 2 ανακατεμένες, αλλά πρόκειται προφανώς για την MBx36 της B&P, έτσι είναι αυτή δίχρωμη, καφετί και πράσινα φυλλίδια:
http://www.baschieri-pellagri.com/it/polveri/polveri/mb/1/index.aspx

Χρηστο,οι διασπορεις ειναι ισουψεις?
Ολα τα υπολοιπα ειναι ιδια και στα δυο φυσιγγια?κλεισιμο,βαρη υλικων κλπ?
Υποτιθεται πως ειναι το ιδιο φυσιγγι?Σε τι γραμμαρια ειναι γεμισμενο?
Η πυριτιδα μου κανει για ΜΒ36,δεν ειναι αναμιξη δυο διαφορετικων.

Γιάννη είναι ακριβώς ισοϋψείς οι διαπορείς.
Κλείσιμο το ίδιο με γυαλάκι. (φαίνονται πάνω στα σκάγια του καθενός)
Ναι πρόκειται για το ίδιο φυσίγγι. Αν βλέπεις λιγότερα σκάγια στο φυσίγγι με τον άσπρο διασπορέα, είναι επειδή μερικά μου χύθηκαν κάτω. .sarcastic. Δεν έχω ζυγαριά για να δω το ακριβές βάρος αλλά ονομαστικά είναι 40γρ.

20161105_121738.jpg
Τσαφφ απο caccia της nobel χτυπημενο κέντρο πλατεία σήμερα χάσαμε περδικα .hair.

Back