Εμπορικές γομώσεις-αλλαγές setup

Αυτά είναι...hair.Σε πέρδικα βρήκε να τύχει....hit.
Χάθηκε να ήταν τσιχλοφυσιγγο...Συμβαίνουν όμως..και έμενα δυο φορές μου έχει συμβεί σε κάλυκα cheditte ευτυχώς σε τσίχλες...

Tασο εχω παρει κι εγω φωτογραφια πρασινοκεφαλο δυο φορες με Β&P F2 Long Range. Η απογοητευση μεγαλη αλλα στιγμιαια!!

20161105_121738.jpg
Τσαφφ απο caccia της nobel χτυπημενο κέντρο πλατεία σήμερα χάσαμε περδικα .hair.
Οτι χειρότερο φίλε να έχεις σπάσει τα πόδια σου όλη την ημέρα να τις βρεις, να έχουν δουλέψει τα σκυλιά και την πιο κρίσιμη στιγμή να την πατήσεις έτσι. Έχει τύχει στο φιλαράκι μου δύο φορές την ίδια χρονιά με τα semi της B&P mythos.

και εμενα εχει τυχη σε περδικα , αλλα ευτηχος την πηρα , γιατι ειχα το δυκανο με δυπλες σκανταλες και δεν μπλοκαρα και ερηξα αμεσως την επομενη
.well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done.
Αυτο δεν το ειχα σκεφτεί ποτέ..Και είμαι σίγουρος ότι δεν το έχουν σκεφτεί και πολλοί άλλοι..
Άλλο ένα πλεονέκτημα του δισκανδαλου δίκαννου...RESPECT.

Μια αλλαγή έγινε φέτος και στο GORILLA eco 31 και συγκεκριμένα στο βύσμα...
Από Z2M 21, σε ένα με κυψελοειδή αμορτισέρ, που μοιάζει με LBRS αλλά μου φαίνεται με διαφορετική διάταξη κυψελών στο αμορτισέρ...Οι ιδιογομωτές ίσως ξέρουν ακριβώς ποιο είναι...
20161106_142321.jpg
20161106_131309.jpg

Το νέο βύσμα δεν έχει κανένα στοιχείο πάνω του εκτός του Νο 28 στο βάθος του ποτηριού...
Εχει λεπτή, ελαστική και αρκετά βαθιά φούστα διάχυσης παρόμοια με του Z2M...
20161106_132207.jpg
20161106_131334.jpg

Πιέζοντας τα αμορτισερ των 2 βυσμάτων, το νέο βύσμα μου φάνηκε πιο σκληρό...

Κατα τ' αλλά τα λοιπά υλικά και στο στήσιμο παραμένουν ίδια...
20161106_130347.jpg
20161106_132343.jpg

FIEM 688 12/70/12 csb1 1,71γρ. Χ 30,8 γρ, Νο 8 σκαγια, με ελαφρύ ρέλι και απάτητο σχετικά βύσμα...
Τα σκάγια βγαίνουν 13,5/γρ.

Είναι η 3η αλλαγή που γίνεται στο βύσμα του συγκεκριμένου φυσιγγίου...ξεκίνησε με gualandi SG, μετά πήγε στο Z2M και τώρα σ' αυτο τον νέο...
Ελπίζω να μη άλλαξε πολύ η συμπεριφορά του, γιατί με τον Ζ2Μ το είχα βολευτεί πάρα πολύ... αν και η φετινή τιμή του, δυστηχώς, είναι πέραν του δεόντως τσιμπημένη για φυσίγγι 31 γρ.-6,70 Ε..

.well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done.
Αυτο δεν το ειχα σκεφτεί ποτέ..Και είμαι σίγουρος ότι δεν το έχουν σκεφτεί και πολλοί άλλοι..
Το μονοσκανδαλο δεν θα ρίξει την δεύτερη κανη σε περίπτωση αφλογιστιας της πρώτης ?

Το μονοσκανδαλο δεν θα ρίξει την δεύτερη κανη σε περίπτωση αφλογιστιας της πρώτης ?
Απο οτι ξερω (δεν είχα ποτέ μονοσκανδαλο).
Η μηχανική σκανδαλη μπορεί να το κάνει ,Αν όμως είναι αδράνειας πρέπει να αλλάξουμε θέση στον επιλογέα για να πυροδοτηθεί η άλλη κάννη..

Από Z2M 21, σε ένα με κυψελοειδή αμορτισέρ, που μοιάζει με LBRS αλλά μου φαίνεται με διαφορετική διάταξη κυψελών στο αμορτισέρ...Οι ιδιογομωτές ίσως ξέρουν ακριβώς ποιο είναι...
20161106_142321.jpg
20161106_131309.jpg

Το νέο βύσμα δεν έχει κανένα στοιχείο πάνω του εκτός του Νο 28 στο βάθος του ποτηριού...
20161106_132207.jpg
20161106_131334.jpg

20161106_130347.jpg
20161106_132343.jpg

FIEM 688 12/70/12 csb1 1,71γρ. Χ 30,8 γρ, Νο 8 σκαγια, με ελαφρύ ρέλι και απάτητο σχετικά βύσμα...

Είναι η 3η αλλαγή που γίνεται στο βύσμα του συγκεκριμένου φυσιγγίου...ξεκίνησε με gualandi SG, μετά πήγε στο Z2M και τώρα σ' αυτο τον νέο...
Ελπίζω να μη άλλαξε πολύ η συμπεριφορά του, γιατί με τον Ζ2Μ το είχα βολευτεί πάρα πολύ... αν και η φετινή τιμή του, δυστηχώς, είναι πέραν του δεόντως τσιμπημένη για φυσίγγι 31 γρ.-6,70 Ε..
Οντως ειναι LBRS εξισου πολυ καλο βυσμα οπως και ο Ζ2Μ.Το θεμα ειναι οτι με την αλλαγη βυσματος εχεις και διαφορετικο setup.Ελπιζω να ειναι το ιδιο και καλυτερο απο το προηγουμενο:)

20161106_142321.jpg
20161106_131309.jpg

20161106_132207.jpg
20161106_131334.jpg

20161106_130347.jpg
20161106_132343.jpg

Αλλο βυσμα αλλο φυσηγγι.η τιμη είναι πολυ ακριβή για φυσηγγι 31 γρ.με μια μπαρουτι που ειναι απο τησ φτηνεσ

Τάσο, αυτό είναι το μόνο πραγματικό πλεονέκτημα του δισκάνδαλου. Τα υπόλοιπα υποτιθέμενα πλεονεκτήματα, όπως η γρηγορότερη επιλογή κάννης κλπ., είναι περισσότερο "θεωρητικά" ... αλλά μικρής "πρακτικής" αξίας στο κυνήγι. Προσωπική μου άποψη ... ;)

με εξασκηση γηνετε και εκει πλεονεκτημα η γρηγορη αλαγη σκανδαλης , ειδηκα στο καρτερι , εκει που ειναι δυσκολο ειναι στον αφνιδιαζμο , που τραβας οτι σκανδαλη πιαση το δακτηλο

20161106_142321.jpg
20161106_131309.jpg

20161106_132207.jpg
20161106_131334.jpg

20161106_130347.jpg
20161106_132343.jpg

Τα έριξα για πρώτη φορά χθες, τα φετινά ECO και τα quail σε κυνήγι τσίχλας με πολλέ τουφεκιές. Μου άρεσαν πολύ και τα δύο, μαλακά γρήγορα και φονικότατα σε αποστάσεις που δεν το περίμενα. Αν έχει αλλάξει κάτι στο ECO ίσως να υπάρχει ίδια αλλαγή στο red γιατί φέτος που τα έριξα μου φάνηκαν λίγο πιο "δυνατά" από τα περσινά.

Τάσο, αυτό είναι το μόνο πραγματικό πλεονέκτημα του δισκάνδαλου.
Για έμενα Στέλιο το ν1 πλεονέκτημα του δισκανδαλου είναι ότι δεν έχουμε προβλήματα με ομοβροντίες,αστοχία μηχανισμού κλπ..Σίγουρα στα ακριβά και επώνυμα
δεν υπάρχει αυτό το φαινόμενο..Δυστυχώς όμως λόγω της οικονομικής κατάστασης που βρισκόμαστε ο κόσμος προτιμά φθηνά μονοσκανδαλα και πολλές φορές αμφιβόλου ποιότητας οπλα..
Τα υπόλοιπα υποτιθέμενα πλεονεκτήματα, όπως η γρηγορότερη επιλογή κάννης κλπ., είναι περισσότερο "θεωρητικά" ... αλλά μικρής "πρακτικής" αξίας στο κυνήγι. Προσωπική μου άποψη ... ;)
Αν πχ στο περπατητο η ακόμα κ στο καρτερι εμφανιστεί ένα θήραμα μακρύτερα από το κανονικο,αυτός που έχει μονοσκανδαλο θα κάνει δυο κινήσεις για να πυροδοτήσει(αλλαγή επιλογέα,πάτημα σκανδαλης) κ αυτός που έχει δισκανδαλο θα κάνει μια.
Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει ψυχραιμία ειδικά από τον πρωτο..
Ουκ ολίγες φορές μου έχει συμβεί κυρίως σε καρτερι κ λιγότερο σε περπατητο έχω πατήσει πρώτη την πίσω σκανδάλη,Αυτό γίνετε πανεύκολα κ ανά πάσα στιγμή..Εγώ όμως μεγάλη αμφιβολία αν θα έκανα την ίδια γρήγορη κίνηση αν το όπλο ήταν μονοσκανδαλο..
Το πλεονέκτημα του δίκαννου είναι τα δυο διαφορετικά τσοκ,για να το εκμεταλλευτούμε ομως αυτό στο έπακρο κ με λιγότερο κόπο μήπως πρέπει κ το όπλο μας να είναι δισκανδαλο?Εξάλλου κ οι καννες μας δυο είναι...sarcastic.
ΥΓ Μερικές σκέψεις κάνω,αυτό δεν σημενει ότι είναι σωστές...off topic.

Last edited:
Παντως εχοντας κυνηγησει αρκετα χρονια και με τα δυο, προσωπικα πλεον βολευομαι με το μονοσκανδαλο. Αποφασιζω απο πριν τον συνδυασμο τσοκ, και πορευομαι, αν δω οτι αλλαζει κατι δραματικα, τοτε αλλαζω τσοκ, πραγμα ομως σπανιο. Αν βγει θηραμα σε αποστασεις περαν εκεινων που εχω υπολογισει, απλα το χαιρεταω.

Για το περπατητο δεν ξερω, δεν κανω συχνα οποτε δεν εκφερω αποψη. Στα καρτερια ομως, το διαβασμα του μερους, και ο συνδυασμος των τσοκ απο πριν, ειναι ενα μεγαλο συν στο ολο αποτελεσμα.

επειδη τα εχω τουφεκισει και τα 2 προσωπικη παντα αποψη ειναι οτι αν μαθεις το δισκανδαλο ειναι πολυ πιο γρηγορο απο το μονο. ολα θεμα συνηθειας ειναι
100% συν!!!!!
Δεν υπαρχει πιο γρηγορο συστημα στην επιλογη καννων!!
Αν το συνηθισεις,ειναι παιχνιδακι.
Η μονη σκανδαλη,αφαιρει τα οποια πλεονεκτηματα υπαρχουν απο το δικαννο!
Αν προκειται για μονοσκανδαλο,ας παμε στο αυτογεμες να επωφεληθουμε και το 3ο φυσιγγι!
Ειμαστε,χαρακτηριστικα off topik!!!:)

Back