Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

Γιωργο δοκιμασε σε ψιλα τα euromix και σε πιο χοντρα τα f2 classic. Βεβαια εξαρταται κ απο τον καιρο (υγρασια , θερμοκρασια κλπ) σε γενικες γραμμες τα ριχνω ολο το χρονο με καλα αποτελεσματα. Το gemini το απλο το πηρα και εγω σε 4* και 3* και εχει πιο καλες κατανομες απο τα μαμα. Παρε χαρτονια μεγαλα 120*120 ριχνε για δοκιμες
για να δεις ποια φυσιγγια σου κανουν. Να ξερεις οτι ενα φυσιγγι που δε σου αρεσει τωρα το χειμωνα μπορει να ειναι οκ. Κανε δοκιμες και θα βγαλεις την ακρη. Οτι αποριες εχεις εδω μεσα ειναι ατομα που θα σε βοηθησουν να λυθουν οι αποριες σου.
Σίγουρα θα ψαχτω περισσότερο και αργότερα..Αυτή ήταν μια πρώτη δοκιμή και ήθελα να ακούσω γνώμες

Καλησπέραα... Αγοράζοντας πρόσφατα ένα Winchester select light ποντους κάννη συγκεκριμένα τέλη Φεβρουαρίου...σκέφτομαι την. Αγορά 2 τσοκ αφτερ μάρκετ έχοντας στην καραμπίνα. Μου. Ένα kicks smoke 3 άστρα σκεφτόμουν κάτι παρόμοιο για το. Δίκαννο.. Για γενικό. Κυνήγι αλλά σε μπεκάτσα, ορτυκι θα βάζω τα μαμά 4 5...οποτε.ειμαι ανάμεσα σε ένα 2.5 και ένα 3.5 ή ένα κλασσικό 3 και 4... Έχετε να. Μου.προτεινεται κάποιο. Άλλο τσοκ. Άλλη μάρκα που έχετε δοκιμάσει σε αυτό το. Όπλο η έχετε καλές εντυπώσεις?? Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Last edited:
καλημερα σε ολη την παρεα.παιδια εχω το σουπερ ποζε το μπαικαλ και του εβαλα δυο τσοκακια gemini ported 4*η κατω κανη και 2* η πανω και βλεπω να μενουν μονιμα πανω στο οπλο.φετος θα κυνηγησω και γουρουνια και θα ηθελα μερικες γνωμες για δραμια και μονοβολα.σκεφτομαι στην κατω κανη να ριχνω μονο μονοβολα και στην πανω μονο δραμια.απο μονοβολα εχω καταληξει στα palla της λαμπρο και τα μονολιτ της dublecs και απο δραμια τα federal τα ενιαβολλα με συγκεντρωτηρα και τα gorrila target lock τα δεκαβολα .ακουω γνωμες -εμπειριες.

καλημερα σε ολη την παρεα.παιδια εχω το σουπερ ποζε το μπαικαλ και του εβαλα δυο τσοκακια gemini ported 4*η κατω κανη και 2* η πανω και βλεπω να μενουν μονιμα πανω στο οπλο.φετος θα κυνηγησω και γουρουνια και θα ηθελα μερικες γνωμες για δραμια και μονοβολα.σκεφτομαι στην κατω κανη να ριχνω μονο μονοβολα και στην πανω μονο δραμια.απο μονοβολα εχω καταληξει στα palla της λαμπρο και τα μονολιτ της dublecs και απο δραμια τα federal τα ενιαβολλα με συγκεντρωτηρα και τα gorrila target lock τα δεκαβολα .ακουω γνωμες -εμπειριες.
Καλημερα Ανδρεα, δεν ειμαι ειδικος στο κυνηγι γουρουνιου αλλα σε καποιες δοκιμες που εκανα τωρα τελευταια με μονοβολα μου αρεσε πολυ το ThrillShhock B&P που μου προτεινε φιλος γουρουνας, ειχα δοκιμασει και το Palla που ειναι πολυ καλο αλλα αυτο εχει πιο πολυ δυναμη και ιδιο βαρος με το Palla 32gr με ταχυτητα 500 m/s.
Ριχνεται κι αυτο με φουλ τσοκ γιατι ειναι στυλ Palla το μονοβολο, δραμια επισης μου αρεσαν πολυ τα Nsi 8βολα που ειναι με συγκεντρωτηρα και μπαφερ και κρατανε καλες συγκεντρωσεις

φιλε αλεξανδρε ευχαριστω για την αμεση απαντηση.για τα δραμια τα Nsi τα 8βολα δεν ηξερα οτι ειναι με συγκεντρωτηρα νομιζα οτι τα 12καβολα τα εβγαζε με συγκεντρωτηρα μονο.θα τα δοκιμασω και απο οτι ξερω εχουν και πολυ καλη τιμη.το μονοβολο που λες ειναι αυτο που ειναι σε ασπρο καλυκα και γραφει BIG GAME PALLA?για τα τσοκακια που ειναι ported (με τρυπες)υπαρχει κανενα προβλημα να παθουν ζημια ?η μπορεις να ριξεις τα παντα?

Ριχνεται κι αυτο με φουλ τσοκ γιατι ειναι στυλ Palla το μονοβολο, δραμια επισης μου αρεσαν πολυ τα Nsi 8βολα που ειναι με συγκεντρωτηρα και μπαφερ και κρατανε καλες συγκεντρωσεις
οτι σου ειπε ο αλεξ ,συμφωνω απολυτα.

Εγω για μονοβολο, απο τις δοκιμες που εχω κανει και με τα οπλα που εχω δοκιμασει προτεινω το B&P Big game Palla το οποιο παει καλα και με σφιχτα και με ανοιχτα τσοκ! Το 10βολο του gorilla ειναι με συγκεντρωτηρα αλλα σε δοκιμες που εκανα δεν μου προσφερε την σφιχτη κατανομη των remington!! Επισης εχει τρομερη ανακρουση και στο λεω εγω που το δοκιμασα με οπλο 3.8 κιλα! Τα 8βολα της nsi με το buffer ειναι πολυ καλοφυσιγγι αλλα απ' οσο ξερω δεν εχουν συγκεντρωτηρα! Να πω και οτι εχω δοκιμασει παρα πολλα δραμια και εχω να σου προτεινω να κανεις δοκιμες! Διαλεξε καποια φυσιγγια που σου αρεσουν τα χαρακτηριστικα τους και κανε δοκιμες να δεις πως τα παει το οπλο σου! Επισης και ο Καραμανιδης (super kill) εβγαλε καποια 10βολα γρηγορα με mg2 και γενικα εχει καλα φυσιγγια με συγκεντρωτηρα και χωρις!! Τα nsi παντως αν σου ταιριαξουν ειναι καλα φυσιγγια και τα 8βολα και τα 10βολα και εχει βγαλει και 12βολα...! Αλλα μηπως θα επρεπε να κοιτας σχετικα μαλακα δραμια λογω βαρους??

Last edited:
Ποιο τσοκ θα προτεινατε για χοντρα σκαγια βρε παιδια ?? Ρωταω γιατι ειμαι εντελως ασχετος απο τσοκ.
Εχω το kick's smoke IM 0,25 συσφιξη......σε δοκιμες που εκανα διαπιστωσα οτι μεχρι Ν5 σκαγια δουλευει.....τα 6
νουμερο ακομα καλυτερα.....σε νουμερα 4 - 3 - δεν μου αρεσε. Ασσο και δυο δεν δοκιμασα......
Οπλο Μπερετα Α390 - Μαλαρντ μαγκνουμ, Οποιος συναδελφος γνωριζει ας γραψει την γνωμη του εαν θελει......
Σας ευχαριστω εκ των προτερων. :)

Ποιο τσοκ θα προτεινατε για χοντρα σκαγια βρε παιδια ?? Ρωταω γιατι ειμαι εντελως ασχετος απο τσοκ.
Εχω το kick's smoke IM 0,25 συσφιξη......σε δοκιμες που εκανα διαπιστωσα οτι μεχρι Ν5 σκαγια δουλευει.....τα 6
νουμερο ακομα καλυτερα.....σε νουμερα 4 - 3 - δεν μου αρεσε. Ασσο και δυο δεν δοκιμασα......
Οπλο Μπερετα Α390 - Μαλαρντ μαγκνουμ, Οποιος συναδελφος γνωριζει ας γραψει την γνωμη του εαν θελει......
Σας ευχαριστω εκ των προτερων. :)
Full

Ποιο φουλ εννοεις το μαμα ?? ψαχνω κατι για περισσοτερα μετρα 50 + . Ειπα ειμαι ασχετος και το εννοω.....εαν
εχεις την καλοσυνη γραψε μου τυπο - μαρκα κτλ. ευχαριστω!!!! :)
Ενα Kicks full κυριε Νικο και θα εισαι αρχοντας

Ποιο φουλ εννοεις το μαμα ?? ψαχνω κατι για περισσοτερα μετρα 50 + . Ειπα ειμαι ασχετος και το εννοω.....εαν
εχεις την καλοσυνη γραψε μου τυπο - μαρκα κτλ. ευχαριστω!!!! :)
Είσαι άσχετος και ψάχνεις τσοκ για 50+ μέτρα; Έχεις εμπειρία σε τέτοιες τουφεκιές;

Όταν έγραψα το παραπάνω, περισσότερο με ενδιέφερε να δω αν υπάρχει διαφορά στη διάμετρο στομίου μεταξύ των δυο τσοκ, εξάλλου αυτή η διάμετρος είναι που έχει σημασία σε σχέση με τον αυλό. Για τη φούστα το θεωρούσα αναμενόμενο να είναι ίδια, αλλά είναι και άνευ ιδιαίτερης σημασίας.
Απ' ότι είδα πάντως από τη μέτρηση του Κώστα στο Optima Plus, η "υποψία" μου μάλλον επιβεβαιώνεται ... ;)
Δεν μπόρεσα να το αναφέρω τότε αν και μου έκανε εντύπωση, και εντωμεταξύ το ξέχασα ... αλλά η πραγματική του σύσφιξη κάθε άλλο παρά Μ (3*) είναι !!! ... Με βάση τον αυλό Optima της Beretta έχουμε: 18,6 - 17,95 = 0,65 mm !!! o_O οπότε του ταιριάζει περισσότερο ο χαρακτηρισμός ΙΜ.
Πραγματικό Μ (3*) θα ήταν σε αυλό 18,45 (18,45 - 17,95 = 0,50) ... Γι' αυτό "υποψιάζομαι" ότι πρόκειται για ίδια ακριβώς τσοκ, με μόνη διαφορά ... το τι γράφουν στο πλάι (Optima Plus - Crio Plus) - εμπορικό κόλπο δηλαδή ...
Βέβαια μόνο με μέτρηση του στομίου και στο αντίστοιχο Crio Plus (Μ) θα είμαστε σίγουροι ............:)
Είναι τα ίδια Στέλιο. Απλώς κάνουμε την μετάφραση στην σύσφιξη στον συμβατικο αυλό

Είσαι άσχετος και ψάχνεις τσοκ για 50+ μέτρα; Έχεις εμπειρία σε τέτοιες τουφεκιές;
Εργοστασιακή κάνη με συμβατικό αυλο σε 66 μήκος κ με μαμα τσοκ να ρίχνει καλα στα 50 + που θέλει ο φίλος;;;;; μέχρι τα 40 κάτι κάνει

Back