Επιλογη οπλου

Καλημεριζω το forum τι κανετε πως ειστε?? Γιαννης ονομαζομαι και θ ηθελα λιγο την βοηθεια σας σχετικα με την αγορα κυνηγετικου οπλου που κοντευω να αγορασω αν σας ειναι ευκολο!! Η χρηση του θα ειναι σκοποβολη και ελαχιστα κυνηγι μιας και δεν το εχω με το συγκερκιμενο sport αλλα ισως καπου κ αλλου ν πηγαινω με φιλους.. Το δίλλημα ειναι αναμεσα σε benelli supernova κ benelli m2 comfort με μεγαλυτερη αποθηκη.. διαλεγω benelli επειδη εχουν αποδείξει την αξια τους σε ολες τις κατηγοριες!! Το πρωτο το διαλεγω επειδη ειναι οικονομικο και μαρεσει το σχεδιο του και το δευτερο επειδη ειναι συμφωνα με εμπειρους σκοπευτες και κυνηγους χρονια στην "πιατσα" λενε οτι ειναι καλο οπλο!! Η benelli m2 ερχεται στην τιμη των 1000 ευρω περιπου και ειναι σε εκπτωση με την μεγαλυτερη αποθηκη φυσικα πιο ακριβο απο την αλλη!! Τα ερωτηματα λοιπον ειναι τα εξης:
  • Η benelli supernova ειναι αξιοπιστο οπλο?? Σε βαθος χρονου θ ψαχνω ανταλλακτικα η δεν θα εχω θεμα!! Επισης στο κυνηγι πως ειναι αξιζει μπορει καποιος ν κυνηγήσει παροτι χραπα χρουπα?? Μιλαω παντα για την εκδοση που περνει τσοκ και ΟΧΙ την slug!!
  • Η benelli m2 comfort με μεγαλυτερη αποθηκη ειναι πιο ακριβη απο την supernova αλλα πιο βολικο αφου ειναι αυτογεμες και λογικα θ συνδυάζω και κυνηγι αυτο το ελαχιστο εστω, αλλα και σκοποβολη!! Απο θεμα αντοχης στο χρονο πως ειναι θα εχω θεμα??
Ευχαριστω για το χρονο σας παιδια μην με παρεξηγησετε δεν εχω ασχοληθει ποτε με κυνηγετικα οπλα απλα εδω εχω καταληξει κατοπιν ερευνας!!😬😁

Καλημεριζω το forum τι κανετε πως ειστε?? Γιαννης ονομαζομαι και θ ηθελα λιγο την βοηθεια σας σχετικα με την αγορα κυνηγετικου οπλου που κοντευω να αγορασω αν σας ειναι ευκολο!! Η χρηση του θα ειναι σκοποβολη και ελαχιστα κυνηγι μιας και δεν το εχω με το συγκερκιμενο sport αλλα ισως καπου κ αλλου ν πηγαινω με φιλους.. Το δίλλημα ειναι αναμεσα σε benelli supernova κ benelli m2 comfort με μεγαλυτερη αποθηκη.. διαλεγω benelli επειδη εχουν αποδείξει την αξια τους σε ολες τις κατηγοριες!! Το πρωτο το διαλεγω επειδη ειναι οικονομικο και μαρεσει το σχεδιο του και το δευτερο επειδη ειναι συμφωνα με εμπειρους σκοπευτες και κυνηγους χρονια στην "πιατσα" λενε οτι ειναι καλο οπλο!! Η benelli m2 ερχεται στην τιμη των 1000 ευρω περιπου και ειναι σε εκπτωση με την μεγαλυτερη αποθηκη φυσικα πιο ακριβο απο την αλλη!! Τα ερωτηματα λοιπον ειναι τα εξης:
  • Η benelli supernova ειναι αξιοπιστο οπλο?? Σε βαθος χρονου θ ψαχνω ανταλλακτικα η δεν θα εχω θεμα!! Επισης στο κυνηγι πως ειναι αξιζει μπορει καποιος ν κυνηγήσει παροτι χραπα χρουπα?? Μιλαω παντα για την εκδοση που περνει τσοκ και ΟΧΙ την slug!!
  • Η benelli m2 comfort με μεγαλυτερη αποθηκη ειναι πιο ακριβη απο την supernova αλλα πιο βολικο αφου ειναι αυτογεμες και λογικα θ συνδυάζω και κυνηγι αυτο το ελαχιστο εστω, αλλα και σκοποβολη!! Απο θεμα αντοχης στο χρονο πως ειναι θα εχω θεμα??
Ευχαριστω για το χρονο σας παιδια μην με παρεξηγησετε δεν εχω ασχοληθει ποτε με κυνηγετικα οπλα απλα εδω εχω καταληξει κατοπιν ερευνας!!😬😁
Τη m2 comfort να πάρεις .

Οποίο και να πάρεις από τα δύο πρόβλημα δεν θα έχεις.Ανταλακτικα θα βρίσκεις αξιοπιστία έχουν ,μεταπώληση έχουν αν αλλάξεις γνώμη.Τωρα όσον αφορά την κατηγορία γιατί ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία εάν βαστάει η τσέπη σου πάρε αυτογεμη m2 .Η πρόταση μου έχει σκοπό βαθύτερο διότι μπορεί ίσως πηγαίνοντας μια δυο φορές να σου αρέσει και να θέλεις να γίνεις κυνηγός με τη m2 δε θα χρειαστείς να χαλάσεις άλλα χρήματα για άλλο όπλο γιατί κακά τα ψέματα ωραίο το επαναληπτικό αλλά δεν είναι αυτογεμές .Να έχεις κάτι που έχει προδιαγραφές να σε εξυπηρετήσει καλύτερα σε όλους τους τομείς .

Οποίο και να πάρεις από τα δύο πρόβλημα δεν θα έχεις.Ανταλακτικα θα βρίσκεις αξιοπιστία έχουν ,μεταπώληση έχουν αν αλλάξεις γνώμη.Τωρα όσον αφορά την κατηγορία γιατί ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία εάν βαστάει η τσέπη σου πάρε αυτογεμη m2 .Η πρόταση μου έχει σκοπό βαθύτερο διότι μπορεί ίσως πηγαίνοντας μια δυο φορές να σου αρέσει και να θέλεις να γίνεις κυνηγός με τη m2 δε θα χρειαστείς να χαλάσεις άλλα χρήματα για άλλο όπλο γιατί κακά τα ψέματα ωραίο το επαναληπτικό αλλά δεν είναι αυτογεμές .Να έχεις κάτι που έχει προδιαγραφές να σε εξυπηρετήσει καλύτερα σε όλους τους τομείς .
Ευχαριστω πολυ φιλε μου

Μ2 να πάρεις.
Κομπλε.

Όσες φορές κυνήγησα με χραπα χρουπα φίλου ένιωθα σαν να έχω μονοκανο . Σίγουρα κάπως συνηθίζεται αλλά για ένα και μοναδικό όπλο θα επέλεγα ημιαυτόματη και όχι επαναληπτική . Επομένως θα επέλεγα μ2 .
Είναι θέμα ψυχολογίας κάτι που μικρός το κορόιδευα,αλλά μεγαλώνοντας αντιλήφθηκα πως είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που δυστυχώς είναι πανδύσκολο να τον νικήσεις ,μάλλον δεν τον νικάς και είναι πολύ σημαντικό να τον έχεις με το μέρος σου παρά να προσπαθείς να σταθείς απέναντι του .

M2 να πάρεις. Ρίξε και μια ματιά στην winchester sx4 στα ίδια λεφτά που είναι κι αυτή πολύ καλή και ρίχνει και φυσίγγια 24γρ. χωρίς πρόβλημα, αφού θες να πηγαίνεις και σκοπευτήριο (πήλινο στόχο). Το επαναληπτικό (supernova) δεν επιτρέπεται στα αγωνίσματα πήλινου στόχου. Γι αυτό μάλλον σε ρώτησε ο @leo τι εννοείς σκοποβολή. Επίσης η κάννη πρέπει να είναι 66εκ. και πάνω για πήλινο στόχο. Καλές αγορές και καλορίζικο ότι πάρεις

Στα 2.8 ως 3.0 κιλα πιο προτείνετε ωρε παιδιά? Για τσιροπουλια κατα βαση χρηση 28 ως 32 γρ. Για ένα φίλο ρωτάω...αύριο πάει προς ακατα_καλκ να ρίξει μια ματιά λεει
Beretta Ultralite η μπενελι κατά τα γούστα μου καρμπόν Ρίγα και την καινούργια κάνη

Στα 2.8 ως 3.0 κιλα πιο προτείνετε ωρε παιδιά? Για τσιροπουλια κατα βαση χρηση 28 ως 32 γρ. Για ένα φίλο ρωτάω...αύριο πάει προς ακατα_καλκ να ρίξει μια ματιά λεει
Το πολύ ελαφρύ όπλο κάτω από 3 κιλά δεν κουμαντάρεται καλά. Θα έχει και ανάκρουση περισσότερη, μιας και ο φίλος μάλλον θα ρίχνει πολλά φυσ.

Το πολύ ελαφρύ όπλο κάτω από 3 κιλά δεν κουμαντάρεται καλά. Θα έχει και ανάκρουση περισσότερη, μιας και ο φίλος μάλλον θα ρίχνει πολλά φυσ.
Γερνάμε φίλτατε, μετά από κάνα 2ωρο περπάτημα τα 3.5κιλα στα χέρια γίνονται βαρίδι.

Εχε υποψη σου πως αν θες να ασχοληθεις με την πρακτικη σκοποβολη, θα πρεπει να αλλαξεις την αδεια απο κυνηγετικη σε σκοπευτικη, για να εχεις νομιμα μεγαλυτερη αποθηκη, σκοπευτικα κλπ. και να παιρνεις μερος σε αγωνες.
Οποτε μετα, ξεχνας το κυνηγι με αυτην, γιατι και τον μειωτηρα να βαλεις πανω και να πας στα 2+1 φυσιγγια δεν θα εχεις ΑΚΚΟ (αδεια κατοχης κυνηγετικου οπλου) αλλα ΑΚΣΟ (αδεια κατοχης σκοπευτικου οπλου).
Αν κανεις το αναποδο, δλδ. παρεις μια M2 σαν κυνηγετικη ,ξεχνας την πρακτικη, γιατι με 3 φυσιγγια δεν μπορεις να παιξεις.
Αν εννοεις πηλινο στοχο, δεν εχω ιδεα αν εκτος απο τα δικανα που εχουν μπορεις να ριχνεις και με αυτογεμη.
Αν εννοεις απλα να πηγαινεις Χαϊδαρι π.χ. σε καποιο σκοπευτικο συλλογο και να ριχνεις σε σταθερο στοχο ακινητος ετσι για την πλακα σου, οκ ολες κανουν.
Η pump action συνηθιζεται πολυ ευκολα και για το κυνηγι απλα τα αδρανειας και των αεριων ειναι σαφως πιο γρηγορα.
Αν κι εχω την SuperNova αλλα οχι για κυνηγι, θα σου προτεινα να δεις οπωσδηποτε και τις Beretta που ειναι αεριων.

Υ.Γ.
Στις αδρανειας και αεριων καραμπινες να εχεις παντα υποψη σου οτι παιζουν μεγαλο ρολο και οι γομωσεις των φυσιγγιων.
Πρακτικη και σκοπευτηριο που ριχνεις με 24-28 γρ θα εχεις καποιες φορες εμπλοκες στο cycling, ειδικα στις αδρανειας αν δεν επωμιζεις σωστα.
Εχω δει Benelli M4 που ειναι αεριων και κοστιζει 2 χιλιαρικα να μπλοκαρει αρκετες φορες με 28αρια γιατι δεν ειναι σκοπευτικο οπλο και ειναι φτιαγμενο για πιο βαριες γομωσεις 34gr και πανω.
Κατι που δεν ισχυει στις pump action.
Ριχνεις οτι θες μεχρι SuperMagnum (π.χ. η SuperNova) με οτι σειρα θες μες την αποθηκη, γιαυτο και για αμυνα ειναι ιδανικες και προτιμουνται.

Last edited:
Για νέος και αρχάριος πάρε αδρανείας σε αυτογεμή. Στο σκοπευτήριο που θα ρίχνεις αρκετά φυσίγγια θα σου είναι πιο εύκολο να την καθαρίζεις και να την συντηρείς χωρίς να χρειάζεσαι διδακτορικό. Έτσι θα έχεις λιγότερες δυσλειτουργίες και περισσότερη αξιοπιστία και μακροζωία στο όπλο σου. Απλά πρέπει να ελέγξεις ή να μας πεις τι είδος σκοποβολής θέλεις να κάνεις για να σε βοηθήσουμε περισσότερο γιατί όπως είπαν και παραπάνω υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το όπλο στο σκοπευτήριο και στο κυνηγότοπο. Η μεγάλη αποθήκη μόνο σε πρακτική σκοποβολή χρειάζεται αλλά εκεί χρειάζεσαι άλλη άδεια κατοχής όπλου όπου δεν θα μπορείς να κυνηγάς με αυτό. Σε όλα τα υπόλοιπα η μεγάλη αποθήκη είναι άχρηστη και το μόνο που προσθέτει είναι επιπλέον βάρος στο όπλο χαλώντας το ζύγισμα του.

Παρόλα αυτά εγώ θα σου πρότεινα ένα benelli vinci με κανονική άδεια κυνηγίου , και αγοράζεις αν θέλεις και μία έξτρα αποθήκη και την τοποθετείς μόνο αν πηγαίνεις σκοπευτήριο μιας και η αλλαγή της αποθήκης στο vinci είναι υπόθεση το πολύ 5 δευτερολέπτων χωρίς εργαλεία χωρίς τίποτα.

Παρόλα αυτά εγώ θα σου πρότεινα ένα benelli vinci με κανονική άδεια κυνηγίου , και αγοράζεις αν θέλεις και μία έξτρα αποθήκη και την τοποθετείς μόνο αν πηγαίνεις σκοπευτήριο μιας και η αλλαγή της αποθήκης στο vinci είναι υπόθεση το πολύ 5 δευτερολέπτων χωρίς εργαλεία χωρίς τίποτα.

Ακομα κι αυτο απαγορευτεται, κι εγκειται στο συλλογο σου αν θα σε αφησει να το κανεις.
Σε ελεγχο παντως την πληρωνουν και οι 2 (ιδιοκτητης - σκοπευτηριο) και παιζει να χασει και την αδεια του ο συλλογος.
Και πιστεψε με, γινονται ελεγχοι στα σκοπευτηρια.Δεν ειναι σαν την αλβανικη/ρωσικη (τωρα και τουρκικη) μαφια που δεν τους ελέγχει κανεις (ειχα δεν ειχα το πεταξα το κοινωνικο μου σχολιο)

Back