Επιλογη οπλου

Ακομα κι αυτο απαγορευτεται, κι εγκειται στο συλλογο σου αν θα σε αφησει να το κανεις.
Σε ελεγχο παντως την πληρωνουν και οι 2 (ιδιοκτητης - σκοπευτηριο) και παιζει να χασει και την αδεια του ο συλλογος.
Και πιστεψε με, γινονται ελεγχοι στα σκοπευτηρια.Δεν ειναι σαν την αλβανικη/ρωσικη (τωρα και τουρκικη) μαφια που δεν τους ελέγχει κανεις (ειχα δεν ειχα το πεταξα το κοινωνικο μου σχολιο)
Καλά έκανες και το επισήμανες και κακώς που δεν το ανέφερα και εγώ. Παρόλα αυτά είναι 5 δευτερόλεπτα υπόθεση να αλλαχτεί η αποθήκη στο Vinci και από εκεί και πέρα αποφασίζει ο κάτοχος του όπλου μαζί με το σκοπευτήριο αν θα πάρουν αυτό το ρίσκο και αν το σκοπευτήριο του το επιτρέψει. Σίγουρα όμως όπως είπες και αυτό απαγορεύεται αν και είναι εντελώς χαζή αυτή η απαγόρευση κατά την γνώμη μου.
Όσοι είχαν κυνηγετικό όπλο με μεγαλύτερη αποθήκη από πριν ισχύσει ο νόμος και δεν μπορούν να την αφαιρέσουν ή όπλο όπως πχ το Vinci που αλλάζει αποθήκες χωρίς εργαλεία τι γίνεται; Θα τους απαγορευτεί το κυνήγι ή θα πρέπει να επέμβουν σε οπλουργό για να κάνουν μετατροπή στο όπλο τους ή θα πρέπει να αγοράσουν με το έτσι θέλω νέο όπλο; Είναι εντελώς χαζό.

Στα 2.8 ως 3.0 κιλα πιο προτείνετε ωρε παιδιά? Για τσιροπουλια κατα βαση χρηση 28 ως 32 γρ. Για ένα φίλο ρωτάω...αύριο πάει προς ακατα_καλκ να ρίξει μια ματιά λεει
Caesar guerini tempio.
Super pose δικανο και εισαι κομπλαδαν.
Βέβαια δεν είναι κ τι χρήματα εχει να δώσει.

Στα 2.8 ως 3.0 κιλα πιο προτείνετε ωρε παιδιά? Για τσιροπουλια κατα βαση χρηση 28 ως 32 γρ. Για ένα φίλο ρωτάω...αύριο πάει προς ακατα_καλκ να ρίξει μια ματιά λεει
Να πάρει μια μετάχειρισμενη bereta A304 και να μην ξαναασχοληθεί με άλλο όπλο.

Θεωρώ ότι είναι ένα από τα ποιο ελαφριά αξιόλογα όπλα αερίων που έχει φτιαχτεί με αρνητικό για τον κόσμο όχι για μένα ότι έχει 70 mm θαλάμη .Και μπορείς με 500€ το πολύ να το πάρεις.
και μόλις το πιάσεις στα χέρια σου το ερωτεύεσαι, το καταλαβαίνεις να ''δένει'' πάνω σου.

Το περίεργο είναι πως και δεν έχω αγοράσει μια ,αλλά ποτέ δε ξέρεις έτσι έλεγα και απορούσα γιατί δεν είχα πάρει μια seazer guerini kaliston πριν πολλά χρόνια και τελικά τη πήρα αφού την ξανασυνάντησα να πωλείται ,πολύ πιθανόν να περάσει και αυτή από τα χέρια μου κάποια στιγμή.

Το περίεργο είναι πως και δεν έχω αγοράσει μια ,αλλά ποτέ δε ξέρεις έτσι έλεγα και απορούσα γιατί δεν είχα πάρει μια seazer guerini kaliston πριν πολλά χρόνια και τελικά τη πήρα αφού την ξανασυνάντησα να πωλείται ,πολύ πιθανόν να περάσει και αυτή από τα χέρια μου κάποια στιγμή.
Το μόνο αρνητικό, δεν κάνει για φυσίγγια με ατσάλινα σκάγια….
Που δυστυχώς, έρχονται….

Το μόνο αρνητικό, δεν κάνει για φυσίγγια με ατσάλινα σκάγια….
Που δυστυχώς, έρχονται….
Μόλις και όταν έρθουν την αποχρωμιώνεις και με το 3/4 άστρα θα ρίχνεις μια χαρά τα απλά ατσάλινα .Όταν έρθουν για όλα τα κυνήγια αν έρθουν γιατί αν έρθουν οριστικά θα αλλάξει και το κυνήγι όπως το ξέρουμε .Εμένα το όπλο ου έχω είναι 20αετιας και ρίχνει ατσάλινα με πιστοποίηση στη κανη και ρίχνουν ατσάλινα και όλα της τα τσοκ ,και λοιπόν τι έγινε ούτε έχω ρίξει και ούτε σκοπεύω προς το παρόν.

Είναι θέμα ψυχολογίας κάτι που μικρός το κορόιδευα,αλλά μεγαλώνοντας αντιλήφθηκα πως είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που δυστυχώς είναι πανδύσκολο να τον νικήσεις ,μάλλον δεν τον νικάς και είναι πολύ σημαντικό να τον έχεις με το μέρος σου παρά να προσπαθείς να σταθείς απέναντι του .
Καλησπερα καταλαβαινω απολυτα τι εννοεις

M2 να πάρεις. Ρίξε και μια ματιά στην winchester sx4 στα ίδια λεφτά που είναι κι αυτή πολύ καλή και ρίχνει και φυσίγγια 24γρ. χωρίς πρόβλημα, αφού θες να πηγαίνεις και σκοπευτήριο (πήλινο στόχο). Το επαναληπτικό (supernova) δεν επιτρέπεται στα αγωνίσματα πήλινου στόχου. Γι αυτό μάλλον σε ρώτησε ο @leo τι εννοείς σκοποβολή. Επίσης η κάννη πρέπει να είναι 66εκ. και πάνω για πήλινο στόχο. Καλές αγορές και καλορίζικο ότι πάρεις
Ευχαριστω πολυ για την συμβουλη

Εχε υποψη σου πως αν θες να ασχοληθεις με την πρακτικη σκοποβολη, θα πρεπει να αλλαξεις την αδεια απο κυνηγετικη σε σκοπευτικη, για να εχεις νομιμα μεγαλυτερη αποθηκη, σκοπευτικα κλπ. και να παιρνεις μερος σε αγωνες.
Οποτε μετα, ξεχνας το κυνηγι με αυτην, γιατι και τον μειωτηρα να βαλεις πανω και να πας στα 2+1 φυσιγγια δεν θα εχεις ΑΚΚΟ (αδεια κατοχης κυνηγετικου οπλου) αλλα ΑΚΣΟ (αδεια κατοχης σκοπευτικου οπλου).
Αν κανεις το αναποδο, δλδ. παρεις μια M2 σαν κυνηγετικη ,ξεχνας την πρακτικη, γιατι με 3 φυσιγγια δεν μπορεις να παιξεις.
Αν εννοεις πηλινο στοχο, δεν εχω ιδεα αν εκτος απο τα δικανα που εχουν μπορεις να ριχνεις και με αυτογεμη.
Αν εννοεις απλα να πηγαινεις Χαϊδαρι π.χ. σε καποιο σκοπευτικο συλλογο και να ριχνεις σε σταθερο στοχο ακινητος ετσι για την πλακα σου, οκ ολες κανουν.
Η pump action συνηθιζεται πολυ ευκολα και για το κυνηγι απλα τα αδρανειας και των αεριων ειναι σαφως πιο γρηγορα.
Αν κι εχω την SuperNova αλλα οχι για κυνηγι, θα σου προτεινα να δεις οπωσδηποτε και τις Beretta που ειναι αεριων.

Υ.Γ.
Στις αδρανειας και αεριων καραμπινες να εχεις παντα υποψη σου οτι παιζουν μεγαλο ρολο και οι γομωσεις των φυσιγγιων.
Πρακτικη και σκοπευτηριο που ριχνεις με 24-28 γρ θα εχεις καποιες φορες εμπλοκες στο cycling, ειδικα στις αδρανειας αν δεν επωμιζεις σωστα.
Εχω δει Benelli M4 που ειναι αεριων και κοστιζει 2 χιλιαρικα να μπλοκαρει αρκετες φορες με 28αρια γιατι δεν ειναι σκοπευτικο οπλο και ειναι φτιαγμενο για πιο βαριες γομωσεις 34gr και πανω.
Κατι που δεν ισχυει στις pump action.
Ριχνεις οτι θες μεχρι SuperMagnum (π.χ. η SuperNova) με οτι σειρα θες μες την αποθηκη, γιαυτο και για αμυνα ειναι ιδανικες και προτιμουνται.
Καλησπερα γεια σου φιλε.. Κερκυρα μενω .. Δεν γνωριζα οτι πρεπει να βγαλω αλλη ευχαριστω για την πληροφορια

Καλησπερα παιδια σας ευχαριστω ολους για την ενημερωση και τις συμβουλες σας το εκτιμω και ζητω συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση μας εφαγε η δουλεια.. Η m2 σαν οπλο ειναι αξιοπιστο? Εχεις κανεις σχετικη εμπειρια??

Καλησπερα παιδια σας ευχαριστω ολους για την ενημερωση και τις συμβουλες σας το εκτιμω και ζητω συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση μας εφαγε η δουλεια.. Η m2 σαν οπλο ειναι αξιοπιστο? Εχεις κανεις σχετικη εμπειρια??
Ολόκληρο το όνομα της είναι m2 η αξιόπιστη .big smile..

Καλησπερα φιλε μου συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση!!! Και τα δυο ευχομαι ν υπαρχει χωρος και για πρακτικη θ ηθελα να ασχοληθω
Για πρακτική είναι ιδανική, για πήλινο στόχο με κάποιες υποχωρήσεις θα κάνεις το κέφι σου. Η Super Nova είναι τελείως ακατάλληλη για πήλινο (απαγορεύεται) και οριακά κατάλληλη για πρακτική (χωρίς αξιώσεις).

Η m2 σαν οπλο ειναι αξιοπιστο? Εχεις κανεις σχετικη εμπειρια??
Δεν υπάρχει benelli που να μην είναι αξιόπιστη. Έχει τον πιο απλό με τα λιγότερα μέρη και ταυτόχρονα τον πιο σύγχρονο μηχανισμό λειτουργίας που υπάρχει στα αυτογεμη. Μόνο και μόνο από την εγγύηση των 10 ετών που δίνει καταλαβαίνεις.

Δεν υπάρχει benelli που να μην είναι αξιόπιστη. Έχει τον πιο απλό με τα λιγότερα μέρη και ταυτόχρονα τον πιο σύγχρονο μηχανισμό λειτουργίας που υπάρχει στα αυτογεμη. Μόνο και μόνο από την εγγύηση των 10 ετών που δίνει καταλαβαίνεις.
Η τελευταία πρόταση σου δεν είναι παράδειγμα αξιοπιστίας,ασχέτως αν η benelli είναι πράγματι το αξιοπιστότερο όπλο μακράν μπροστά.

Η τελευταία πρόταση σου δεν είναι παράδειγμα αξιοπιστίας,ασχέτως αν η benelli είναι πράγματι το αξιοπιστότερο όπλο μακράν μπροστά.
Θα προτιμούσες ένα όπλο με 6 μήνες εγγύηση ή ένα με 10 χρόνια?

Back