Ζευγάρωμα σκύλου.

Μπορει να κανω και λαθος ως προς το νομικο μερος, οχι ομως ως προς το ηθικό (δεν εννοω την αιμομιξια αλλα γενιοκοτερα την αναπαραγωγη ζωων περα απο επίσημα εκτροφεία).
Γιατι ειναι ανηθικο η αναπαραγωγη ζωων περα απο επισημα εκτροφεια?...παρανομο μπορει ανηθικο ομως γιατι?Οι νομοι πανε και ερχονται πριν 30 χρονια μπορει να ηταν νομιμο και σε 30 να ειναι και παλι...

Η ερασιτεχνική εκτροφή,είναι αυτή που ανέβασε και διατήρησε την ποιότητα των φυλών,κυνηγετικών και μη.
Σίγουρα,υπάρχουν λαμόγια,που έκαναν γένες,χωρίς καμία αξιολόγηση,μόνο για τα χρήματα.
Αυτοί,θα μπορούσαν να ελεγχθούν,με άλλους τρόπους.

Αν σβήσει η ερασιτεχνική εκτροφή,θα είναι και η ταφόπλακα της κυνοφιλίας.

Λοιπόν...
Η κτηνίατρος κάθετα αντίθετη στην ένεση με το φάρμακο...
Τι θέλεις;;
Να μου το φέρεις μετά από 4-5 χρόνια και να μου λες για διαβήτη, καρκίνο;;
Εγώ κάνω μόνο στείρωση ( 150€)...
Πήγαινε όπου αλλού θες για την ένεση...!!!
Υπάρχει ένα 0,05 /1000 να μην έχει πιάσει μόνο με μια φορά επιβαση, και επειδή έχει ακόμα αίμα ακόμα ένα 0,05/1000...
Οριστική απόφαση...
Τα σκυλάκια από το πρωί είναι μακριά...
Ένα στο Βασιλικο και ένα στο Λευκαντι...
Αν έμεινε έγκυος με το καλό να γεννήσει..
Νίκο είχες δίκιο για το σκληρό φάρμακο..

Λοιπόν...
Τι θέλεις;;
Υπάρχει ένα 0,05 /1000 να μην έχει πιάσει μόνο με μια φορά επιβαση, και επειδή έχει ακόμα αίμα ακόμα ένα 0,05/1000...
Οριστική απόφαση...
και οι κγόμενες παλιά έπερναν το χάπι τις επόμενης μέρας αλλα εγώ μόνο χοίρες βλέπω γύρο μου.......

Λοιπόν...
Τι θέλεις;;
Οριστική απόφαση...
Καλά έκανες κατά την γνώμη μου

Αν δεν έχουν κουσούρια οι γονείς και εγώ θα τα άφηνα.

Κυτταροκτωνα φάρμακα δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει ο οργανισμός μπορεί να γίνει ζημιά μπορεί και να μην γίνει τίποτα

Έτυχε μια φορά να δώσω αναγκαστικά γιατί έσκαψε ο ποιντερ μου πριν χρόνια τούνελ σε μια νύχτα αλα prison break και μου φούσκωσε μια σεττερ

Μετά από 3 χρόνια την έβαλα την σκύλα γέννησε 6 κουταβάκια και έζησε τα 5 χωρίς κουσούρια

Και τότε Αν ήταν ίδια ράτσα θα τα άφηνα

Γιατι ειναι ανηθικο η αναπαραγωγη ζωων περα απο επισημα εκτροφεια?...παρανομο μπορει ανηθικο ομως γιατι?Οι νομοι πανε και ερχονται πριν 30 χρονια μπορει να ηταν νομιμο και σε 30 να ειναι και παλι...
To "ανηθικο" το ειπα με την εννοια οτι το να "δημιουργώ" ζωντανους οργανισμους δεν ειναι κατι σαν 3d εκτυπωση.
Ειναι ο καθε ενας απο εμας ειδικός στην αναπαραγωγή ζωντανων οργανισμων ?
Εχει γνωσεις βιολογιας και γενετικης ?
Να αναλυει DNA και να γνωριζει ποιες ασθενειες μπορουν να μεταφερθουν απο γεννα σε γεννα ?
Βαζεις 2 σκυλια σε μια αυλη, το δικο σου και του Τακη του γειτονα που ειναι καλο κυνηγοσκυλο και μπορεις να γνωριζεις αν πασχουν απο : Επιληψία, Καρδιοπάθεια, Νεφρική νόσο, Μυοσκελετικές παθήσεις (δυσπλασία του ισχίου κλπ.), Ενδοκρινικές διαταραχές (σακχαρώδης διαβήτης, υπερθυρεοειδισμός), Διαταραχές του αίματος (αναιμία, Νόσος von Willebrand), Κώφωση Προβλήματα των ματιών (καταρράκτης, γλαύκωμα, προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς, κλπ.) και διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος ?
Οχι....αν βγει κανα ζαβό , το αμολαμε στους κάμπους.
Ασε που δεν νομιζω να τους απασχολει ολους αυτους αν πασχουν απο κατι.Δοκιμαζουμε και βλέπουμε.
Χωρια που αν δεν εχεις καθορισει απο πριν σε ποιο σπιτι θα παει το καθε κουταβι, εχεις το φαινομενο των αδεσποτων ζωων.
Για μένα, σκυλια, μονο απο επίσημα και πιστοποιημενα εκτροφεία.

Θα συμφωνήσω ,καθότι παθών κι εγώ και ο ξάδελφος
2 σπρίνγκερ απο διαφορετικούς γονείς και γέννες, αλλά απο σκυλιά χωρίς χαρτιά, χωρίς γενεαλογικό δέντρο, ιστορικό κληρονομικότητας κτλ
Και τα 2 με δυσπλασία στα ισχία , του ξάδελφου μάλιστα με σχεδόν αναπηρία κάποια στιγμή
Τώρα ο δικός μου 9 χρονών πλέον, είναι καλά(περπατάει δηλαδή χωρίς να κουτσαίνει), με πολύ αγώνα ,τρέξιμο, έξοδα. Αλλά φανταστείτε να κάναμε ένα ζευγάρωμα τα σκυλιά μας, το πρόβλημα που θα δημιουργούσαμε σε σκυλιά και ιδιοκτήτες(όπως έκαναν οι "εκτροφείς" των σκυλιών μας.

έχω δεί πολλά σετερ απο επισημους εκτροφείς πληρομένα χρησάφι και βγαζουν δυσπλασίες και οταν τους το λες γυνετε χαμος....
ασε που εαν πάει για αντικατάσταση το παλιο δε το θελουν πίσω ...
τεσπα είναι μια τεράστια κουβέντα αυτό οπότε ..............
Ασε που απο το κράτος ότι σχεδόν κάνει και ότι νόμους βγάζει είναι για τη πάρτη του η για τους λίγους ..

Θα συμφωνήσω ,καθότι παθών κι εγώ και ο ξάδελφος
2 σπρίνγκερ απο διαφορετικούς γονείς και γέννες, αλλά απο σκυλιά χωρίς χαρτιά, χωρίς γενεαλογικό δέντρο, ιστορικό κληρονομικότητας κτλ
Και τα 2 με δυσπλασία στα ισχία , του ξάδελφου μάλιστα με σχεδόν αναπηρία κάποια στιγμή
Τώρα ο δικός μου 9 χρονών πλέον, είναι καλά(περπατάει δηλαδή χωρίς να κουτσαίνει), με πολύ αγώνα ,τρέξιμο, έξοδα. Αλλά φανταστείτε να κάναμε ένα ζευγάρωμα τα σκυλιά μας, το πρόβλημα που θα δημιουργούσαμε σε σκυλιά και ιδιοκτήτες(όπως έκαναν οι "εκτροφείς" των σκυλιών μας.
Με τα springer Σπύρο η κατάσταση οδεύει σε αυτό που έγινε με τα κόκερ πριν από αρκετά χρόνια.

Με τα springer Σπύρο η κατάσταση οδεύει σε αυτό που έγινε με τα κόκερ πριν από αρκετά χρόνια.
Ναι Δημήτρη, ξέφυγε το πράγμα κάποια στιγμή με τις γέννες των σπρίνγκερ απο ιδιώτες....250-300€ το κουτάβι και οι σκύλες συνέχεια σε αναπαραγωγή. Όπως γέμισαν τα σαλόνια κόκερ τότε έτσι και τώρα με σπρίνγκερ(όσοι δεν τα εγκατέλειψαν ή θανάτωσαν)

Δηλαδή?
Οδευουν να γινουν σκυλια σαλονιου με οτι αυτο συνεπαγεται για την κυνηγετικη τους συνεχεια. Εγινε με τα κοκερ και με τα λαμπραντορ, οι περισοοτεροι που εχουν λαμπραντορ οταν τους λες οτι ειναι κυνηγετικα σκυλια σε κοιτανε σαν εξωγηινο.

To "ανηθικο" το ειπα με την εννοια οτι το να "δημιουργώ" ζωντανους οργανισμους δεν ειναι κατι σαν 3d εκτυπωση.
Ειναι ο καθε ενας απο εμας ειδικός στην αναπαραγωγή ζωντανων οργανισμων ?
Εχει γνωσεις βιολογιας και γενετικης ?
Να αναλυει DNA και να γνωριζει ποιες ασθενειες μπορουν να μεταφερθουν απο γεννα σε γεννα ?
Βαζεις 2 σκυλια σε μια αυλη, το δικο σου και του Τακη του γειτονα που ειναι καλο κυνηγοσκυλο και μπορεις να γνωριζεις αν πασχουν απο : Επιληψία, Καρδιοπάθεια, Νεφρική νόσο, Μυοσκελετικές παθήσεις (δυσπλασία του ισχίου κλπ.), Ενδοκρινικές διαταραχές (σακχαρώδης διαβήτης, υπερθυρεοειδισμός), Διαταραχές του αίματος (αναιμία, Νόσος von Willebrand), Κώφωση Προβλήματα των ματιών (καταρράκτης, γλαύκωμα, προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς, κλπ.) και διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος ?
Οχι....αν βγει κανα ζαβό , το αμολαμε στους κάμπους.
Ασε που δεν νομιζω να τους απασχολει ολους αυτους αν πασχουν απο κατι.Δοκιμαζουμε και βλέπουμε.
Χωρια που αν δεν εχεις καθορισει απο πριν σε ποιο σπιτι θα παει το καθε κουταβι, εχεις το φαινομενο των αδεσποτων ζωων.
Εχεις δικαιο αλλα ουτε η αλλη πλευρα ειναι πανακεια
Και εχω δει και ειμαι παθον με επιληψιες δυσπλασιες κλπ απο πιστοποιημενα εκτροφεια και πληρωμενα χρυσαφι κουταβια

Αν νομιζεις οτι ολοι οι επαγγελματιες εκτροφεις για να κανουν μια γεννα ελεγχουν ολα οσα ειπες το μονο που εχω να σου πω ειναι οτι αν το ψαξεις θα απογοητευτεις
Οχι ολοι!
Οχι για ολες τις γεννες τους
Υπαρχουν οι γεννες που αποσκόπουν στο να κεφαλαιοποιηθουν ως περιουσιακο στοιχειο(βελτιωση εκτροφης-πρωτες θεσεις σε αγωνες-κατοχυρωση τους στον ανταγωνισμο ως επιτυχημενο εκτροφειο κλπ
Και υπαρχουν και οι γεννες που θα βγαλουν τα εξοδα των πιο πανω γεννων και του εκτροφειου

Ουυε υπερ των ανεξελεκτων γεννησεων απο οποιονδηποτε ειμαι
Ουτε υπερ του να υπαρχουν μονο επαγγλεματιες εκτροφεις
Και τα δυο μαζι οπως ηταν παντα ειναι το ορθο
Σημερα οπως ειναι η κατασταση γεννα δεν κανει οποιος και οποιος ετσι ευκολα
Εγω με τοδα χρονια ενασχοληση
Εχω ξεγεννησει ενα σωρο ζωα
Τα δικα μου δεν αξιωθηκα να τα κανω γεννα!κανενα μου θυληκο σε βαθος 20ετιας

θελει κοπο να γινει μια σωστη γεννα και υπευθυνα ατομα

Δηλαδή?
Εκεί που πριν μερικά χρόνια οι περισσότεροι δεν τα ήξεραν αλλά και ίσως δεν τους ενδιέφεραν κυνηγετικά , ξαφνικα άρχισαν όλοι να ζητάνε springer. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ζευγαρώματα και γένες χωρίς κανέναν έλεγχο, η αιμομιξία πάει σύννεφο και βγαινουν πολλά προβλήματα . Αυτο δεν αποκλείεται να οδηγήσει στον εκφυλισμό που οδηγήθηκε το κόκερ όταν ξαφνικά άρχισαν όλοι να ζητάνε κόκερ κόκκινα επηρεασμένoi από τα κινούμενα σχέδια" η λαίδη και ο αλήτης."

Last edited:
Οδευουν να γινουν σκυλια σαλονιου με οτι αυτο συνεπαγεται για την κυνηγετικη τους συνεχεια. Εγινε με τα κοκερ και με τα λαμπραντορ, οι περισοοτεροι που εχουν λαμπραντορ οταν τους λες οτι ειναι κυνηγετικα σκυλια σε κοιτανε σαν εξωγηινο.
εδώ η θεία τις γυναίκας μου είναι γερμανία και έχει ένα μπίκγλης.....
και τις λέω ότι το σκηλί δεν είναι γενημένο για καναπέ και τηλεόραση .....
και δε μπορεί να το καταλάβει..
νομίζει οτι επιδή κάθε μερα είναι στα χάδια είναι καλά....

Εκεί που πριν μερικά χρόνια οι περισσότεροι δεν τα ήξεραν αλλά και ίσως δεν τους ενδιέφεραν κυνηγετικά , ξαφνικα άρχισαν όλοι να ζητάνε springer. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ζευγαρώματα και γένες χωρίς κανέναν έλεγχο, η αιμομιξία πάει σύννεφο και βγαινουν πολλά προβλήματα . Αυτο δεν αποκλειεται να οδηγήσει στον εκφυλισμό που οδηγήθηκε το κόκερ όταν ξαφνικά άρχισαν όλοι να ζητάνε κόκερ κόκκινα επηρεασμένη από τα κινούμενα σχέδια" η λαίδη και ο αλήτης."
και μακαρόνια με κυμά

Ιστορία:
Κάποτε συνεργάστηκα με γνωστή τραγουδίστρια για παραγωγή δίσκου.
Ύστερα από πολλές ώρες στο Studio, την έπιασε άγχος για τον σκύλο που είχε στο σπίτι και θα έμενε τόσες ώρες χωρίς θέρμανση και θα κρύωνε.
- Τι σκύλος είναι? - της λέω. Περίμενα να μου πει κανένα τσιουάουα.
- Ένα λαμπραντόρ - μου λέει. Και μου δείχνει ένα λαμπραντόρ με 8 στρώματα τρίχας.
Αυτά τα σκυλιά της λέω είναι για να κυνηγάνε πάπιες σε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν και να βουτάνε στο νερό. Δεν έχει ανάγκη από κρύο. Ειδικά μέσα στο σπίτι.
Το αποτέλεσμα...
Σοκαρίστηκε που οι πρόγονοι του σκύλου της ήταν κυνηγοί, και κατάλαβε γιατί της μάδαγε όλον τον χρόνο.
Είχε κλάσει από την ζέστη ο σκύλος.

Back