Θέματα Συνεργείου

Τα σημερινά diesel αυτοκίνητα είναι τόσο πιεσμένα για να βγάλουν λίγους ρύπους με ένα καύσιμο που είναι εξ ορισμού πιο βρωμικο από τη βενζίνη.
Αν δε βουλώσει το dpf και δε στομώσει η εισαγωγή λόγω του egr τότε μπορεί να βουλώσει κανα μπεκ.
Μακροπρόθεσμα δε γλυτωνεις. Η αφαίρεση δε των παραπάνω φέρνει μεγάλα πρόστιμα.

Αλεξ
Αυτο το βρηκα τυχαια
Δεν ξερω αν το εχει ο μηχανικος σου και αν θα σε βοηθησει

Απλα το ειδα και στο στελνω οσον αφορα τα μπεκ που εχουν κολλησει

Απο οτι εχω καταλαβει μπεκ και πομπες ασχολουνται οι λεγομενοι πομπατζιδες ... δηλ αν πας στον μηχανικο που σου κανει τα απλα σερβισ θα σε στειλει σε ποπατζη... εγω στην αρχη το πηγα στον καλυτερο της βορειας ελλαδας να το πω .. αφου με ειπε το κοστολογιο και μου επεσαν τα μαλλια το πηγα και σε φιλο μηχανικο να προσπαθησει αλλα ματαια ...

Η καταργηση ντ π εφ ειναι και αυτο ενα κοστολογιο της ταξεως των 500-600 ευρω ... μονο ο προγραμματισμος του εγκεφαλου κοστιζει κανα 300 αρι..

παντως ευχαριστω για την ενημερωση

Παλικάρια μια βοήθεια μήπως αντιμετώπισε κάποιος το ίδιο πρόβλημα.

Η οθόνη του αυτοκινήτου με το σύστημα.πλοηγησης ανάβει για 3-4 δευτερόλεπτα και μετά ξανά σβήνει για 5-6, δηλαδή λίγο παραπάνω

Αυτό γίνεται μολις σβήσω τον κινητήρα και κλειδώσω το αυτοκίνητο.

Το έχει αντιμετωπίσει άλλος;

Αν ναι πως το αντιμετώπισε .

Χαθήκαμε λίγο....
Εγώ όταν μου λένε κάτι ρωτάω γιατί. Δεν το προσπερνω έτσι.
Και όταν ρώτησα γιατί , μου εξήγησαν το γιατί και το κατάλαβα.

Για τα δικά μου αυτοκίνητα μιλώ πάντα.
Βλέπω το άβαταρ σου και με πιάνει κόμπος στο στήθος .

Ίσως την έχω ξαναγράψει την ιστορία αλλά θα την ξαναπώ
Έγινε πριν 10 χρόνια περίπου.
Βάζω σταθερά πετρέλαιο από εταιρικό βενζινάδικο του χωριού και πάντα γεμίζω.
Μόνο από εκεί και μόνο γέμισμα, όχι πχ 39 η 40 €.
Λογικό έχω γνωριστεί με τους υπαλλήλους και οπότε οι πάω έχουμε κουβέντα κλπ...
Ένα Σαββάτο πρωί λοιπόν περνάω και φουλαρω πετρέλαιο την κλούβα.
Αργά το μεσημέρι σκέφτηκα να πάρω βενζίνη για το αλυσοπρίονο που ήθελα να κόψω ξύλα την Κυριακή.
Τότε είχα για βενζίνη ένα τετράκιλο από απεσταγμένο νερό..
Συμβαίνει λοιπόν το εξής:
Με το που κατεβαίνω από το αυτοκίνητο με το δοχείο στο χέρι η κοπέλα που μου έβαλε το πρωί πετρέλαιο κίτρινισε σαν το πανί!
Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν ήξερα τι.
Μου λέει , δεν μπορώ να σου βάλω σε αυτό το δοχειο ,απαγορεύεται.
Της λέω, να πάντα σε αυτό μου βάζεις.
Λέει, άλλαξε ο νόμος.
Της λέω , δηλαδή τι μου λες, να πάω αλλού;
- Δεν μπορώ να βάλω...
Εκείνη την στιγμή πέφτει το μάτι μου στην βιτρίνα σε ένα δοχείο κόκκινο βενζίνης.
- βάλε μου σε αυτό.
- Δεν γίνεται είναι του καταστήματος.
- Θα το αγοράσω η αλλιώς θα στο επιστρέψω πίσω, ότι θες .
- Δεν γίνεται.
-Ακου, βάζω πετρέλαιο εκατοντάδες ευρώ κάθε εβδομάδα, και μου λες ότι δεν μπορώ να πάρω βενζίνη; Θα μιλήσω με τον υπεύθυνο.

Τελικά μου το δίνει, το αγοράζω και βάζω 20 € βενζίνη.
Πληρώνω , φεύγω και δεν ξαναπατησα...έκλεβε η αντλία στα λίτρα, γι'αυτό δεν ήθελε να μου βάλει.

Last edited:
Και συνεχιζω...
Μετα απο καποιο διαστημα η εταιρια τους το πηρε και εβαλε αλλον διαχειριστη .
Τοτε ακουστηκε οτι αυτοι ειχαν βαλει καποιο λογισμικο για να κλεβουν Σαββατοκυριακο που οι πελατες ηταν περαστικοι, κυριως Αθηναιοι.
Εγω τους χαλασα την σουπα γιατι ειμαι ντοπιος και πηγα σαββατο να παρω βενζινη σε πετονακι,

Και συνεχιζω...
Μετα απο καποιο διαστημα η εταιρια τους το πηρε και εβαλε αλλον διαχειριστη .
Τοτε ακουστηκε οτι αυτοι ειχαν βαλει καποιο λογισμικο για να κλεβουν Σαββατοκυριακο που οι πελατες ηταν περαστικοι, κυριως Αθηναιοι.
Εγω τους χαλασα την σουπα γιατι ειμαι ντοπιος και πηγα σαββατο να παρω βενζινη σε πετονακι,
Η ΕΤΕΚΑ που έκλεισε ή η ΒΡ?

Ίσως την έχω ξαναγράψει την ιστορία αλλά θα την ξαναπώ
Έγινε πριν 10 χρόνια περίπου.
Βάζω σταθερά πετρέλαιο από εταιρικό βενζινάδικο του χωριού και πάντα γεμίζω.
Μόνο από εκεί και μόνο γέμισμα, όχι πχ 39 η 40 €.
Λογικό έχω γνωριστεί με τους υπαλλήλους και οπότε οι πάω έχουμε κουβέντα κλπ...
Ένα Σαββάτο πρωί λοιπόν περνάω και φουλαρω πετρέλαιο την κλούβα.
Αργά το μεσημέρι σκέφτηκα να πάρω βενζίνη για το αλυσοπρίονο που ήθελα να κόψω ξύλα την Κυριακή.
Τότε είχα για βενζίνη ένα τετράκιλο από απεσταγμένο νερό..
Συμβαίνει λοιπόν το εξής:
Με το που κατεβαίνω από το αυτοκίνητο με το δοχείο στο χέρι η κοπέλα που μου έβαλε το πρωί πετρέλαιο κίτρινισε σαν το πανί!
Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν ήξερα τι.
Μου λέει , δεν μπορώ να σου βάλω σε αυτό το δοχειο ,απαγορεύεται.
Της λέω, να πάντα σε αυτό μου βάζεις.
Λέει, άλλαξε ο νόμος.
Της λέω , δηλαδή τι μου λες, να πάω αλλού;
- Δεν μπορώ να βάλω...
Εκείνη την στιγμή πέφτει το μάτι μου στην βιτρίνα σε ένα δοχείο κόκκινο βενζίνης.
- βάλε μου σε αυτό.
- Δεν γίνεται είναι του καταστήματος.
- Θα το αγοράσω η αλλιώς θα στο επιστρέψω πίσω, ότι θες .
- Δεν γίνεται.
-Ακου, βάζω πετρέλαιο εκατοντάδες ευρώ κάθε εβδομάδα, και μου λες ότι δεν μπορώ να πάρω βενζίνη; Θα μιλήσω με τον υπεύθυνο.

Τελικά μου το δίνει, το αγοράζω και βάζω 20 € βενζίνη.
Πληρώνω , φεύγω και δεν ξαναπατησα...έκλεβε η αντλία στα λίτρα, γι'αυτό δεν ήθελε να μου βάλει.
Παναγιώτη έχω θεωρώ δεδομένο ότι με κλέβουν όλοι... Αν ειχα επιλογή θα προτιμούσα να με κλέβουν στην ποσότητα παρά στην ποιότητα...

Παναγιώτη έχω θεωρώ δεδομένο ότι με κλέβουν όλοι... Αν ειχα επιλογή θα προτιμούσα να με κλέβουν στην ποσότητα παρά στην ποιότητα...
Νομίζω ότι έχουν ξεφύγει τόσο πολύ που μας κλέβουν και στα δύο . Δεν υπάρχει τέλος στην αλητεία . Αλλά αναρωτιέμαι πόσοι από εμάς κάνουμε καταγγελία που πλέον είναι ανώνυμη και εύκολη για όσους φοβούνται κάποια αντίποινα . Νομίζω ελάχιστοι .
Ίσως και να ήταν καλύτερα …

Νομίζω ότι έχουν ξεφύγει τόσο πολύ που μας κλέβουν και στα δύο . Δεν υπάρχει τέλος στην αλητεία . Αλλά αναρωτιέμαι πόσοι από εμάς κάνουμε καταγγελία που πλέον είναι ανώνυμη και εύκολη για όσους φοβούνται κάποια αντίποινα . Νομίζω ελάχιστοι .
Ίσως και να ήταν καλύτερα …
Δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτε έχω παράδειγμα που είναι ολόκληρη ιστορία και στο τέλος για λίγο να έβρισκε το Μπέλα του ο πελάτης για συκοφαντική δυσφήμιση .Θα σας γράψω κάτι γιατί είχα συγγενή στο ένα από τα δύο βαν του υπουργείου που έστελνε άμεσα δείγμα στο Δημόκριτο και έλεγχε την ποιότητα γιατί υπάρχει και άλλος έλεγχος από αμάξι για την ποσότητα.Πρεπει να βγει αποτέλεσμα και μετά από μέρες να κλείσει το βενζινάδικο,χέσε μέσα ενώ προσέξτε υπάρχει άλλο βαν πιστοποιημένο από το Δημόκριτο το οποίο επί τόπου έχει την δυνατότητα και αρμοδιότητα να ελέγξει και σε παρατυπία να κλείσει το πρατήριο άμεσα. Χρειάζεται να αναρωτηθείτε πολλοί γιατί δε βγαίνει ποτέ έξω? Μην το ψάχνετε η χώρα βρωμάει παντού και το μαύρο χρήμα του λαθρεμπορίου καυσίμων ,ναρκωτικών και εκμετάλλευσης πάσης φύσεως, ανθρώπων δε θα σταματήσει ποτέ γιατί απλά δεν θέλουν.Να σας πω πως λύνετε το θέμα άμεσα όταν σε πιάσω κλείνει το πρατήριο για πάντα και απαγορεύεται εσύ και οι πρώτοι βαθμού συγγένειας σου να ασχολειθείται ξανά με τέτοιου είδους επιχείρηση για τα επόμενα 20 χρόνια .Και για τον επόμενο χρόνο πληρώνεις το ταμείο ανεργίας των εργαζομένων από την τσέπη σου αν δεν έχεις μέσα η κατάσχεση της προσωπικής σου περιουσίας,γιατί απλά το καύσιμο το ρεύμα το νερό είναι είδη πρώτης ανάγκης.

Εννοείται ότι όλα γίνονται με τις ευλογίες του κράτους. Επειδή είπατε για τα καύσιμα, φτάνει μόνο να σκεφτούμε, ότι το πρατήριο τα αγοράζει από τα ελπε στους 15 βαθμούς και σε εμάς το πουλάει στην θερμοκρασία περιβάλλοντος. 99% του χρόνου, είναι πολύ πάνω από 15.

Δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτε έχω παράδειγμα που είναι ολόκληρη ιστορία και στο τέλος για λίγο να έβρισκε το Μπέλα του ο πελάτης για συκοφαντική δυσφήμιση .Θα σας γράψω κάτι γιατί είχα συγγενή στο ένα από τα δύο βαν του υπουργείου που έστελνε άμεσα δείγμα στο Δημόκριτο και έλεγχε την ποιότητα γιατί υπάρχει και άλλος έλεγχος από αμάξι για την ποσότητα.Πρεπει να βγει αποτέλεσμα και μετά από μέρες να κλείσει το βενζινάδικο,χέσε μέσα ενώ προσέξτε υπάρχει άλλο βαν πιστοποιημένο από το Δημόκριτο το οποίο επί τόπου έχει την δυνατότητα και αρμοδιότητα να ελέγξει και σε παρατυπία να κλείσει το πρατήριο άμεσα. Χρειάζεται να αναρωτηθείτε πολλοί γιατί δε βγαίνει ποτέ έξω? Μην το ψάχνετε η χώρα βρωμάει παντού και το μαύρο χρήμα του λαθρεμπορίου καυσίμων ,ναρκωτικών και εκμετάλλευσης πάσης φύσεως, ανθρώπων δε θα σταματήσει ποτέ γιατί απλά δεν θέλουν.Να σας πω πως λύνετε το θέμα άμεσα όταν σε πιάσω κλείνει το πρατήριο για πάντα και απαγορεύεται εσύ και οι πρώτοι βαθμού συγγένειας σου να ασχολειθείται ξανά με τέτοιου είδους επιχείρηση για τα επόμενα 20 χρόνια .Και για τον επόμενο χρόνο πληρώνεις το ταμείο ανεργίας των εργαζομένων από την τσέπη σου αν δεν έχεις μέσα η κατάσχεση της προσωπικής σου περιουσίας,γιατί απλά το καύσιμο το ρεύμα το νερό είναι είδη πρώτης ανάγκης.
Θα συμφωνήσω ότι είναι πολλά τα χρήματα και η διαφθορά . Η καταγγελία όμως γίνεται πλέον ανώνυμα χωρίς να γνωστοποιείται το όνομα του καταγγέλλοντος οπότε δεν μπλέκει όπως παλιότερα . Ναι μπορεί να μην βγει εύκολα καπνός αλλά αυτό δεν πρέπει να μας σταματάει από το να καταγγέλουμε την μαστιγα που καταστρέφει την τσέπη μας αλλά και τους κινητήρες μας .
Μέσω gov.gr μόνο με το mail μας γίνεται η καταγγελία με ενημέρωση για την εξέλιξη της . (Ανώνυμα πάντα ) . Υπάρχει και η δυνατότητα επώνυμης αλλά δεν υπάρχει λόγος κανένας . Ίδιος ο έλεγχος θα γίνει …
Οποιος νομίζει ότι αξίζει προχώρα.

😂😂😂😂
όχι είναι 4 μήνες τώρα . Σφραγίστηκε και αφαιρέθηκε και η άδεια . Δεν μπορεί ο ίδιος να το επικοικιασει σε τρίτο . Αλλά πρέπει αν αποφασίσει κάποιος να το ξανά ανοίξει να γίνουν από την αρχή

Είχε γινει έρευνα από ένα πανεπιστήμιο εδώ Ελλάδα που μετραγανε πριν και μετά το καύσιμο

Το συμπέρασμα αν θυμάμαι καλά ήταν ότι σχεδόν όλοι κλέβουν

Πριν καποια χρόνια Οχι αυτή η πρόσφατη του 24 που γράφτηκε αλλά δεν άλλαξε και κάτι

Back