Μήπως ήταν όπλο του συλλόγου και είχε ρίξει εκατομμύρια φυσίγγια ασυντηρητο; Έχω ρίξει με Glock 19 του συλλόγου και ηταν κυριολεκτικά χρεπι γι'αυτό και δεν πήρα τέτοιο, αλλά από φίλο που έριξα πολύ αργότερα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.
Έχω δει μπόλικα βιντεάκια με τύπους που ρίχνουν εύστοχα με τις μπερέτες -τι να πω... Να ήταν βελτιωμένα τα όπλα; να είχαν κάνει bushing στις κάνες; να είχαν ρίξει μια καραβιά σφαίρες και να ήξεραν καλά τα όπλα; μπορεί και ίσως και ποιος ξέρει...
΄Οντως ήταν όπλο του συλλόγου αυτό που έριξα, ή μάλλον "όπλα", γιατί ήμουν τυχερός να είμαι παρών όταν έφεραν καινούρια δυο από δαύτα, ένα 92fs & ένα 92x performance και τα λύσσαξα μιας και μου αρέσουν πολύ (εμφανισιακά). Το είχα βάλει στο μάτι το 92Χ σου λέω... Βρε άμα το όπλο είναι σιδερένιο, είναι άλλη φάση
Όμως, όσο όμορφα είναι, τόσο δύσχρηστα (βαριά και με άβολη λαβή για τα περισσότερα χέρια) αλλά και μετρίων επιδόσεων είναι (γκλιν - γκλιν, ντραγκαντρούν
)...
Πάντως, για την κουβέντα, έχω παρατηρήσει πως, όταν πιάνεις ένα όπλο στα χέρια σου και το κουνάς κι ακούγεται σαν κουδουνίστρα (τζόγοι κάννης -κλείστρου, κλείστρου- βάσης, κλπ), τόσο πιο χάλια συγκεντρώσεις θα κάνει και είναι λογικό (το 92Χ είναι πιο "ήσυχο" με καλύτερες συγκεντρώσεις, αλλά δεν πιάνει το ανταγωνισμό, ιδίως με αυτήν την φουσκωμένη τιμή που έχει) .
Δεν πα να 'ναι βρόμικο κι ασυντήρητο με στραβά σκοπευτικά (μπορεί να ρίχνει πχ δεξιά), θα κάνει καλές συγκεντρώσεις αν το όπλο είναι καλό (δεν έχει στραβή κάννη και δεν κάνει γκλιν-γκλιν
) και ρίχνει και καλά πυρομαχικά. Γιατί παίζει ρόλο μεγάλο και τι του βάζεις να ρίξει, ιδίως τα τελευταία χρόνια που κυκλοφορούν κάτι σφαίρες για κλάματα...
Έχω φύγει εκτός θέματος, αλλά μου κάνει μεγάλη εντύπωση και δεν μπορώ να μην αναφέρω την απορία μου, πώς δηλαδή μια τέτοια εταιρεία σαν την μπερέτα -που είναι απ τις πρωτοπόρους στο λειόκανο, έχει αφήσει τόσο πίσω σε εξέλιξη τα πιστόλια της (η πλατφόρμα 92 υπάρχει κοντά 50 χρόνια χωρίς ουσιαστική βελτίωση, και το πολυμερικό της που είναι φρέσκο, είναι ένα βήμα πίσω - αλλά και ακριβότερο - απ' τον ανταγωνισμό και χωρίς να έχει την ίδια υποστήριξη που έχουν άλλες μάρκες σε αφτερ μάρκετ καλούδια).
Από την άλλη όταν έριχνα με CZ shadow 1 του συλλόγου,παρότι το όπλο είχε ρίξει εκατομμύρια φυσίγγια χωρίς καμία συντήρηση ήταν άψογο.
Μιλάς με σοφία και σύνεση πολύ καλέ μου φίλε