Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το πιο μαμημενο καταλοιπο ειναι το πλαστικο του συγκεντρωτηρα.
Θελει βουρτσα τρελή. Εκτος κι αν μπουκωσεις την καννη με κανα νιτρο τουρμπο και τα λιωσει ολα.
Προσπαθησα με legia και bore snake αλλα δε καθαριζανε. Μολις εβαλα βουρτσα οκ.
Την επομενη φορά θα προσπαθησω με hoppe's 9 και bore snake. Το hoppe's 9 ανηκει στην κατηγορια νιτρο τουρμπο ιντερκουλερ.
Βάλε h9 και με την βούρτσα άπλωσε το κυκλικά μέσα. Ταπωσε τις δύο άκρες με ναυλον και άσε την κάννη οριζόντια 1-2 ώρες να δράσει. Μετά βούρτσα με ψιλό ατσαλομαλλο.
Αφού καθαρίσει καλά, πέρασε την κάννη με φλιτζ ή άλλη καθαριστική /λειαντικη κρέμα. Θα βοηθήσει την επόμενη φορά.

Στατιστικά ποιες κανες πιάνουν ευκολότερα πλαστικά κατάλοιπα , στενές , διευρυμένες, αχρωμιωτες κλπ ; Σε ποιο σημείο της κάνης περισσότερο ;
Λευτέρη δεν νομίζω να παίζει ρόλο εάν είναι στενός η διευρυμένος ο αυλός.
Σε 48AL με 18.3 αρκούσε μονο ένα πέρασμα με μαλλινη βούρτσα. Ένα μέσα έξω κ γινόταν γυαλί.
Σε δίκαννο Beretta optima 18.6 μου βγαίνει η πίστη να καθαρίσω τα πλαστικά κ τα μολύβια.
Το ίδιο δύσκολα κ σε browning 18.7

Πάω στοίχημα ότι ούτε οι μισοί από εμάς δεν έχουν ψάξει πληροφορίες για σωστό καθάρισμα και συντήρηση είτε μέσω του manual ούτε μέσω της εταιρείας 😁😁😁😁
τι να μου πουν οι εταιριες εγω τα ξερω ολα manual και μαλακιες Καθαριζω το οπλο και του βαζω οτι λαδι βρω μπροστα μου δεν παθαινει τιποτα

Βρε μην με εκθέτεις...😂😂😂
Δεν το λεω για σενα λεωνιδα :):) ,Αλλα οταν βλεπεις βερεττα με ψαροκοκκαλα η browning fusion Της οποιας ο ιδιοκτητης δεν διαβασε ποτε το manual kαι εριξε μεσα στον μηχανισμο γεναια ποσοτητα απο το λαδι που ειναι για τα ξυλα τι περιμενεις να πω?

View attachment 63044

Μπήκε και το καινούριο γράσο και είμαστε κομπλέ
Να βγαζεις και το ο ριγκ απο το μαστο της καννης καθε τοσο και να καθαριζεις το αυλακι που φωλιαζει, αλλα και το ιδιο το ο ριγκ.
Προσοχη ομως μη το πληγωσεις. Εγω χρησιμοποιουσα ενα ψιλο κατσαβιδακι ωρολογοποιου που ειχα τροχισει τις αιχμηρες ακμες.

Λευτέρη δεν νομίζω να παίζει ρόλο εάν είναι στενός η διευρυμένος ο αυλός.
Σε 48AL με 18.3 αρκούσε μονο ένα πέρασμα με μαλλινη βούρτσα. Ένα μέσα έξω κ γινόταν γυαλί.
Σε δίκαννο Beretta optima 18.6 μου βγαίνει η πίστη να καθαρίσω τα πλαστικά κ τα μολύβια.
Το ίδιο δύσκολα κ σε browning 18.7
Στέλιο και το δικό μου το beretta ακριβώς το ίδιο. Πήρα ομως εναν αφρό και οταν βλέπω εντονες μολυβδώσεις, ρίχνω μεσα το αφηνω κάνω το υπόλοιπο όπλο και μετα με την πυκνή βουρτσα bisley το περνάω. Μετα πανάκια και λαδάκι και φευγουν τα πάντα.

Status
Not open for further replies.
Back